Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Πήραμε τη 5η δόση - Μισθοί για δημόσιους υπαλλήλους - Ανεργία για ιδιωτικούς

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65387.html

image

Την  εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ ενέκριναν κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το τμήμα που αναλογεί στις χώρες της Ευρωζώνης είναι 8,7 δισ. ευρώ, ενώ στο ΔΝΤ αναλογούν τα υπόλοιπα 3,3 δισ. ευρώ.

'Οπως ανέφερε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  η σημερινή απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του Eurogroup
Στο κείμενο που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης, το Eurogroup επαινεί τις ελληνικές αρχές για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, εστιάζοντας στη δέσμευση της Ελλάδος να ακολουθήσει τη συμφωνημένη οδό που οδηγεί στην οικονομική σταθερότητα. Παράλληλα ,κάνει έκκληση σε όλα τα κόμματα της Ελλάδος, ζητώντας τους να υποστηρίξουν τους στόχους του προγράμματος.
Στη συνέχεια, το κείμενος της ανακοίνωσης αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, προκειμένου να μειωθούν οι ανάγκες άμεσης χρηματοδότησης της χώρας, αποφεύγοντας παράλληλα την επιλεκτική χρεοκοπία. Οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού αναμένονται μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.
Η ανακοίνωση καταλήγει με την έγκριση της εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, μετά και την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου