Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

And the show goes on...


Άϊντε Κιοτή, σηκώσου ορθός….και χύμα στη φωτιά….

Άϊντε Κιοτή, σηκώσου ορθός….
              …και χύμα στη φωτιά….


"Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι`
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία."

...Ανδρέας Κάλβος

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Σαν έκαμνες απόφαση στο αίμα να βουτήξεις,
θέση δεν έχει η λογική,
μη να παραφρονήσεις.

Τόμσεν: Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής

"Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν αποχωρώντας από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών μαζί με τους υπόλοιπους επικεφαλής της τρόικας.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ είναι η εξής: "Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη Wall Street

Dow13.551,63127,40 0,95%  



  Nasdaq3.064,1820,07 0,66%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα από εταιρείες σηματωρούς της Wall Street και ενώ τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,4% το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve. Την ίδια στιγμή η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας αυξήθηκε στο 78,3% από 78%. Από την πλευρά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,2% και άνοδο της εκμετάλλευσης της παραγωγικής δυναμικότητας στο 78,2%.

Αυξήθηκε παράλληλα το Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή καθώς οι τιμές των καυσίμων συνέχισαν να κινούνται ανοδικά.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,6% το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης. Η αύξηση του δείκτη το Σεπτέμβριο οφείλεται στις τιμές ενέργειας με την τιμή της βενζίνης να σημειώνει άλμα 7%. Εξαιρώντας τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν ελαφρώς κατά 0,1%.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,5% στο βασικό δείκτη και 0,2% στο δομικό. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 2%.

Σκηνικό ρήξης με την τρόικα από Κουβέλη- Βενιζέλο

Σκηνικό ρήξης με την Τρόικα περιγράφουν με δηλώσεις τους οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στράφηκαν με δριμύτητα κατά της Τρόικας, κατηγορώντας την ότι οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, χωρίς να προσδιορίζουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στις διαπραγματεύσεις και πως θα διαχειρισθούν τις συζητήσεις με την Τρόικα οι κύριοι Βρούτσης και Στουρνάρας τις επόμενες ώρες.

Οι Έλληνες δεν κλαίγονται

Του Ν. Λυγερού


Οι Έλληνες δεν κλαίγονται. Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι ξεκάθαρο και στους δικούς μας ραγιάδες και στους εχθρούς μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τίποτα. Κανείς δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Ειδικά τώρα που ξέρουμε τι δυνατότητες μας προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ. Και αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοι μας. Άρα ας σταματήσουν τις πιέσεις όλοι τους, διότι όσο πιο πολύ πιέζεις τον ελληνικό λαό, τόσο πιο πολύ αντιστέκεται. Οι Τούρκοι το προσπάθησαν 400 χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ. Οι Ναζί δεν τα έβγαλαν πέρα μαζί μας και δείξαμε το παράδειγμα σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας. Ακόμα κι όταν οι Άγγλοι μας πίεσαν οικονομικά και μας πείνασαν, εμείς φάγαμε πέτρες και παραμείναμε Έλληνες. Κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να ξεριζώσεις την ελληνική ψυχή εκτός από τους βάρβαρους που έσπασαν τα μούτρα τους.

Η Κύπρος, η Τουρκία και το αδιανόητο

Του Ν. Λυγερού




Την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα μερικοί καθυστερημένοι που αναρωτιούνται αν πρέπει να θεσπίσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Κύπρος έχει προχωρήσει τόσο πολύ από το 2004, αφού απέρριψε το Σχέδιο Ανάν και εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την δική της ΑΟΖ, που αναγκάζει την Τουρκία να κάνει υποχρεωτικές κινήσεις λόγω των υδρογονανθράκων. Το πιο ενδιαφέρον που ξεχνούν βέβαια οι δικοί μας ραγιάδες, είναι ότι ενώ η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγκάζεται να φλερτάρει με τον ανύπαρκτο κόσμο, που διαχειρίζεται την εκμετάλλευση αυτού του τομέα. Όταν ακούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να προσπαθεί να βρει επιχειρήματα συνεργασίας με την Κύπρο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε εισχωρήσει στη σφαίρα του αδιανόητου για πολλούς από τους δικούς μας που κατηγορούσαν άδικα τον Κρανιδιώτη αλλά και τον Παπαδόπουλο όταν επινοούσαν τις ευρωπαϊκές τους κινήσεις για ν' αλλάξει το κυπριακό και να γίνει όντως και επί του πρακτέου ένα διεθνές πρόβλημα.

150 προσαγωγές μέχρι τώρα στο Ζεφύρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού Ρομά, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν γίνει περισσότερες από 150 προσαγωγές καθώς και  πέντε συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι δεν έχει σχέση με το χθεσινό περιστατικό που διαδραματίστηκε στην Ευελπίδων, καθώς ήταν μια ήδη σχεδιασμένη επιχείρηση στα πλαίσια της πάταξης της εγκληματικότητας

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει αλλάξει τρόπο σκέψης

«Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αρχίζουν σταδιακά να αποφέρουν αποτελέσματα», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της κορυφαίας γερμανικής ένωσης εργοδοτών (BDA).

Στη συνέχεια τόνισε πως «εξακολουθεί να υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως η Ελλάδα έχει επιδείξει μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης αναφορικά με τα προβλήματά της».

Παπούλιας: Ο λαός έδωσε όλα όσα μπορούσε!

Ηχηρή παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, πριν από λίγο το διευρυμένο προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον ρώτησε "τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες". Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Δεν γνωρίζουν πόσα κινητά χρησιμοποιούνται στα υπουργεία!!!

«Δεν ξέρουμε» απαντά τo Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ερώτημα πόσα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται από το σύνολο των Υπουργείων και το κόστος τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του κ. Αντώνη Μανιτάκη σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, το Υπουργείο δεν διαθέτει στοιχεία ούτε για το που έχουν διατεθεί κινητά τηλέφωνα ούτε για το συνολικό κόστος.

Ζητάνε διευθύνσεις και ονόματα

Φανερά απογοητευμένος και με σκυμμένο το κεφάλι αποχώρησε για δεύτερη φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών μετά την συνάντηση που είχε με την τρόικα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος και του αδιεξόδου που έχει επέλθει μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα. «Υπάρχουν ασάφειες στο σχέδιο σας, θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία» τόνισαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι συνεχίζουν να επιμένουν σε άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ανευ όρων παράδοση της κυβέρνησης»

Η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ η πραγματική στόχευση του μνημονίου. Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου εν όψει της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και τη διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις πρόσκαιρες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων σε αυτές, θα τις διαδεχτεί η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε ό,τι της ζητηθεί».

Με το «μαχαίρι στο λαιμό» οι πολιτικοί αρχηγοί

Από μέτρα μέχρι ανασχηματισμός στην ατζέντα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τους κυβερνητικούς του εταίρους. Ίσως και την Τετάρτη η αναχώρηση της τρόικας από την Αθήνα.

Στις 17:00 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, αυτή τη φορά στη βουλή, με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη σε μία προσπάθεια να αποσπάσει το τελικό «ok» για το κλείσιμο και την ψήφιση των σκληρών μέτρων τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr θα περιλαμβάνουν και όλες τις παρεμβάσεις στα εργασιακά, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχαν υπάρξει σενάρια ότι όλες οι παρεμβάσεις που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας θα παρουσιάζονταν ως μία ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση,

Διεκόπη η σύσκεψη - Ανοιχτή γραμμή Τόμσεν με Λαγκάρντ

Νέο ραντεβού για τις 3 το μεσημέρι έδωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, ο Πολ Τόμσεν ζήτησε από τον Γιάννη Βρούτση να διακόψουν για λίγες ώρες τις συνομιλίες προκειμένου να επικοινωνήσει με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατάργηση των τριετιών που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεθάνουμε από «ασφυξία»

Δραματικούς τόνους για να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χρησιμοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών από τη Βουλή. «Η Ισπανία ζητάει και αυτή βοήθεια, αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που ζητάμε εμείς τα διεκδικούν και άλλοι. Πρέπει να βιαστούμε, χρειαζόμαστε άμεσα τη δόση διαφορετικά θα πεθάνουμε από ασφυξία», ανέφερε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Παράλληλα, ο Υπουργός τόνισε ότι προκειμένου να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα.

Απεργιακό «μπλακ άουτ» Τετάρτη και Πέμπτη

Απεργιακό «μπλακ άουτ» Τετάρτη και Πέμπτη
Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων θα βρεθεί η χώρα το επόμενο διήμερο.
Αύριο Τετάρτη, κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο και οι δημοσιογράφοι. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανακοίνωσε 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη στις 17 Οκτωβρίου και 4ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00, στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΙΣΑ: Στη Δικαιοσύνη για την δραστική ουσία

ΙΣΑ: Στη Δικαιοσύνη για την δραστική ουσία
Αντί για επικίνδυνα και αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης φάρμακα, ο ΙΣΑ αντιπροτείνει γενόσημα από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία Επικίνδυνη και αναίτια ειναι η επιμονή για συνταγογράφηση των φαρμάκων με δραστική ουσία, οδηγεί σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, ενώ τα κριτήρια είναι τουλάχιστον λογιστικά και εισπρακτικά.
Σήμερα, με τη χρήση των φαρμάκων αναφοράς, το κράτος, συμμετέχει στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής, επιτρέποντας στον ασθενή να επιλέξει την αγωγή του, συμπληρώνοντας τη διαφορά του κόστους.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρία του ΧΑΚ

Λευκωσία: Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο κυπριακό Χρηματιστήριο, διατηρώντας θετικό κλίμα για δεύτερη στη σειρά ημέρα.

Στις 12:55, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 118,17 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 1,32%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 45,88 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,99%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 240.603 ευρώ.

Χ.Α.: Διατηρείται το ανοδικό momentum

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Επιφυλακτική είναι η κίνηση του Γενικού Δείκτη την Τρίτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον της αγοράς να παραμένει στραμμένο στη διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

Εν αναμονή εξελίξεων από το «μέτωπο» των νέων δημοσιονομικών μέτρων, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ενώ επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται σε τίτλους του FTSE20, από τη σύνθεσή του οποίου ξεχωρίζει σήμερα η άνοδος της ΔΕΗ σε ποσοστό έως και άνω του 4%.

Ανοδικά με το "βλέμμα" σε αποτελέσματα και μάκρο η Wall Street

Dow13.424,2395,38 0,72%  



  Nasdaq3.064,1820,07 0,66%  

Η Wall Street χθες
Θετικό κλίμα διαμόρφωσαν σήμερα στη Wall Street τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την πορεία των λιανικών πωλήσεων αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Citigroup.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα το Σεπτέμβριο, ένδειξη πως οι Αμερικανοί καταναλωτές είναι πιο αισιόδοξοι σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,1% στα 412,94 δισ. δολάρια, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,7%. Παράλληλα, οι πωλήσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν ανοδικά σε αύξηση 0,7% και 1,2% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή η μεταποιητική δραστηριότητα της Νέας Υόρκης βελτιώθηκε τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of New York.

Ειδικότερα, ο δείκτης Empire State διαμορφώθηκε στις -6,16 μονάδες από -10,41 μονάδες το Σεπτέμβριο, παραμένοντας σε αρνητικό επίπεδο για τρίτο διαδοχικό μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις -4 μονάδες.