Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δεν γνωρίζουν πόσα κινητά χρησιμοποιούνται στα υπουργεία!!!

«Δεν ξέρουμε» απαντά τo Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ερώτημα πόσα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται από το σύνολο των Υπουργείων και το κόστος τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του κ. Αντώνη Μανιτάκη σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, το Υπουργείο δεν διαθέτει στοιχεία ούτε για το που έχουν διατεθεί κινητά τηλέφωνα ούτε για το συνολικό κόστος.

Ο κ. Μανιτάκης διευκρίνισε πάντως ότι διαθέτει τα στοιχεία που αφορούν μόνο στο δικό του Υπουργείο. Σε ό, τι αφορά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινητά διαθέτει μόνον η πολιτική ηγεσία με απεριόριστο χρηματικό ποσό κλήσεων (Υπουργός, Υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας), η συνοδεία του Υπουργού, ο οδηγός του, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού με όριο επίσης 65 ευρώ, το γραφείο τύπου του Υπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων όλων τα65 ευρώ , ο διευθυντής του Γραφείου τύπου του Υφυπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων τα 60 ευρώ, μετακλητός υπάλληλος του Υφυπουργού με όριο 60 ευρώ

Για τον μήνα Αύγουστο ο λογαριασμός:

- του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη ανήλθε στο ποσό των 149,62€
- του Υφυπουργού Μανούσου Βολουδάκη ανήλθε στα 256,65€
- του Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
στα 188,44 €
- της ασφάλειας του Υπουργού στα 59,03 €
- του οδηγού του Υπουργού στα 57,70 €
- του ειδικού συμβούλου του Υπουργού στα 65 €
- του Γραφείου Τύπου στα 65 €

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη του κ. Ψυχάρη, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες του υποστηρίζει ότι στο Υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου 685 υπάλληλοι με άγνωστο κόστος επιβάρυνσης για τον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται δε, ότι ήδη επί Υπουργίας Γιάννη Ραγκούση είχε ζητηθεί από όλα τα Υπουργεία να υποβάλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάλογο με το συνολικό κόστος χρηστών των κινητών που διαθέτουν έως τις 25Νοεμβρίου του 2010.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου