Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Το δώρο του Ελληνισμού

Εθνικό πρόβλημα και στρατηγική λύση

Του Ν. Λυγερού


Ένα εθνικό πρόβλημα, παραμένει πρόβλημα ακόμα κι αν είναι εθνικό. Κατά συνέπεια, έχει τα χαρακτηριστικά που ανέδειξε ο Pólya, σε θεωρητικό πλαίσιο. Πολύ συχνά λόγω του επιθέτου το πρόβλημα μετατρέπεται σχεδόν σε άλυτο, ενώ κανείς δεν έχει αποδείξει ότι δεν είναι επιλύσιμο. Το εθνικό πρόβλημα συχνά ονομάζεται με αυτόν τον τρόπο, για να μη τολμήσει να το αγγίξει κάποιος. Ύστερα από συνήθεια, η κοινωνία που δεν προσπάθησε ποτέ να το λύσει, θεωρεί ότι δεν λύνεται, πρακτικά ακόμα κι αν ακούει πολιτικούς που της εξηγούν ότι παλεύουν για την επίλυση του. Το θέμα είναι ότι σιγά σιγά η ρητορική της πολιτικής δε μιλά πια για πρόβλημα, αλλά μόνο για λύση. Κι όσο πιο πολύ μιλά για τη λύση, τόσο πιο λίγο ασχολείται με το πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο είναι καλό να θυμηθούμε και τα λόγια του Leonardo da Vinci, ο οποίος εξηγούσε ότι για την ιδιοφυΐα το πιο δύσκολο, δεν είναι να λύσει το πρόβλημα, αλλά να πείσει την κοινωνία ότι το έλυσε, διότι βέβαια αντικρούει όλους τους ειδικούς που έλεγαν τόσα χρόνια ότι αυτό το πρόβλημα δεν έχει λύση.

ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ - Το Αρχαίο Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Επίσκυρος:" ό, παιδιά τις, διά σφαίρας", " ό, μέ τά πολλών, σφαιρισμός " (Ησυχ.) {Από το Ομηρικό Λεξικό των LIDDEL & SCOTT}. Δηλαδή " αυτός που παίζει με τη σφαίρα (μπάλλα) " ή " αυτός που παίζει με πολλούς τη σφαίρα (μπάλλα)". Στην αγγλική μετάφραση του ίδιου Λεξικού λέει: Επίσκυρος = Ballgame, football or rugby.

Αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά έπη θα βρούμε τις πρώτες πληροφορίες για παιχνίδι με μπάλλα στη λεκάνη της Μεσογείου. Μια παρόμοια αναφορά γίνεται και στον "Θεαίτητο" του Πλάτωνα

Μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Ελλάδα γνώρισε το παιχνίδι « Επίσκυρος » που είχε πάρει το όνομά του από τη γραμμή με σκύρα (σπασμένα κομμάτια πέτρας, πετραδάκια) που χώριζε το γήπεδο.Με λίγα λόγια είχαμε και κεντρική διαχωριστική γραμμή, των δύο μεγάλων περιοχών του γηπέδου.
(Σωκράτης) Λέγεται τοίνυν, ἔφη, ὦ ἑταῖρε, πρῶτον μὲν εἶναι τοιαύτη ἡ γῆ αὐτὴ ἰδεῖν, εἴ τις ἄνωθεν θεῷτο, ὥσπερ αἱ δωδεκάσκυτοι σφαῖραι, ποικίλη, χρώμασιν διειλημμένη, ὧν καὶ τὰ ἐνθάδε εἶναι χρώματα ὥσπερ δείγματα, οἷς δὴ οἱ γραφῆς καταχρῶνται.

Κρίνουν πολλά οι ημερομηνίες που θα ελέγξει η εξεταστική

Το υπογεγραμμένο κείμενο που θα παραδώσουν την Τρίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο θα κρίνει σε μεγάλο τις «γαλάζιες» διαρροές που ενδέχεται να υπάρξουν.

Στην περίπτωση που εκτός από τον Γ. Παπανδρέου συμπεριληφθεί στο κείμενο της εξεταστικής και η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, τότε η κατάσταση στο κοινοβουλευτικό στρατόπεδο της ΝΔ θα είναι τελείως διαφορετική.

Διωγμοί χριστιανών και δυτική αναλγησία

Του Μάριου Ευρυβιάδη από τον philenews


Στην Αντιόχεια οι μαθητές του Χριστού πρωτονομάσθηκαν χριστιανοί, διαβάζουμε στις Πράξεις των Αποστόλων :«…εξήλθε δε εις Ταρσόν ο Βαρνάβας, αναζητήσαι Σαύλον και ευρών αυτόν ήγαγεν αυτόν εις Αντιοχείαν. Εγένετο δε αυτούς ενιαυτόν όλων συναχθήναι εν τη εκκλησία και διδάξαι όχλον ικανόν, χρηματίσαι τε πρώτον, εν Αντιοχεία τους μαθητάς Χριστιανούς» - Πράξεις των Αποστόλων ΙΑ : 25-26).
Η Αντιόχεια, που σήμερα βρίσκεται στην αραβομιλούμενη περιοχή της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας (την ιστορική περιοχή της Αλεξανδρέττας που οι Τούρκοι αποκαλούν Χατάι), είναι πλέον το κύριο στρατηγείο και ορμητήριο των τζιχαδιστών που προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ, το τελευταίο πλέον κοσμικό καθεστώς στη Μέση Ανατολή.

Να αποσυρθεί αμέσως ο σφαγέας «Σουλεϊμάν»


Του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη (φύλλο 87) που  κυκλοφορει  (Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012)

Το θράσος του Κυριακού ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα εγκαινίασε την πλημμύρα των τουρκικών σήριαλ που, ξεκινώντας από το άθλιο κανάλι του, επεκτάθηκαν στο Μέγκα των νταβατζήδων και στον Άλφα του γνωστού Κοντομηνά, τώρα αποτολμάει ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση.
Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους απηνέστερους διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.

Πόσο άρρωστοι είναι κάποιοι άνθρωποι: Αντισυγκέντρωση από τους "αναρχικούς" στην πορεία για τη Μυρτώ


Είναι πραγματικά άξιο να απορεί κανείς για την πτώση την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας για την αποκτήνωση ορισμένων ανθρώπων που έχουν τυφλωθεί από το μίσος τους για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που τυγχάνει να έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς.  Είναι ντροπή για τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, την ισότητα όλων να προβαίνουν σε απίστευτου μεγέθους ρατσιστικές πράξεις όπως αυτή που ετοιμάζουν κάποιοι που αυτοαποκαλούνται το «άνθος της ελληνικής κοινωνίας».

Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αντιδιαδήλωση που ετοιμάζουν οι γνωστοί-άγνωστοι κατά της πορείας που θα διοργανωθεί για την άτυχη 15χρονη Μυρτώ που χαροπαλεύει αυτή την στιγμή από τα δολοφονικά χτυπήματα του άρρωστου στο μυαλό Πακιστανού ο οποίος της πολτοποίησε το κεφάλι γιατί η 15χρονη αντιστάθηκε στην προσπάθεια αυτού του κτήνους να την βιάσει.

Δύο άνδρες αποπειράθηκαν να βιάσουν νεαρή γυναίκα στο ΚΤΕΛ Αχαΐας...και τους έσφαξε!

Δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, το απόγευμα της Παρασκευής,
αποπειράθηκαν να βιάσουν μία νεαρή γυναίκα, την ώρα που βρισκόταν στις τουαλέτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας....

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 19χρονη κοπέλα, αμερικανικής υπηκοότητας, έβγαλε από την τσάντα της ένα μαχαίρι, και τραυμάτισε ένα από τα δύο αδέρφια, στην κοιλιακή χώρα, όταν αποπειράθηκε να την βιάσει.

ΠΑΤΡΑ: Συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ μιλά για "προδοσία" από τον Θ. Νταβλούρο

Δριμεία επίθεση κατά του Αχαιού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθάνάσιου Νταβλούρα εξαπολύει σε αναοικτή επιστολή του ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων Θ. Κανελλόπουλος.
Ο κ. Κανελλόπουλος αποκαλεί ευθέως τον προδότη του λαού τον Νεοδημοκράτη βουλευτή από τη στιγμή που θα ψηφίσει τα μέτρα, θυμίζοντας παράλληλα τι έλεγε προεκλογικά.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
Το ελάχιστο που μπορώ να πράξω σήμερα για να εκφράσω την αγανάκτησή μου και την οργή, είναι η παρούσα επιστολή.