Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Βίντεο - σοκ από τη λιποθυμία του Γ.Παπαστάμκου

Διασωληνωμένος σε γαλλικό νοσοκομείο του Στρασβούργου είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ.Παπαστάμκος που κατέρρευσε ενώ προήδρευε συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και αμέσως μετά λιποθύμησε μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Σώματος.

Γύρω στις 14:30, τοπική ώρα, ο 58χρονος καθηγητής ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι διακόπτει τη συνεδρίαση "για προσωπικούς λόγους". Κατόπιν σηκώθηκε όρθιος, απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος.

Πολιτικό πρόβλημα στη ΝΔ από την «κάλυψη» βουλευτών της σε Κασιδιάρη

Πολιτικό πρόβλημα από το πουθενά προέκυψε για την ΝΔ μετά την «γκάφα» των κ.κ. Γιάννη Ιωαννίδη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιάννη Καράμπελα να ψηφίσουν κατά της άρσης ασυλίας του κ. Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση ξυλοδαρμού της κυρίας Λιάνας Κανέλλη.

Το γεγονός ότι η υπόθεση δεν άφηνε περιθώρια ερμηνειών καθώς η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε καρέ – καρέ τον ξυλοδαρμό της κυρίας Κανέλλη με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν ότι ομόφωνα η βουλή θα καταδίκαζε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και από την άλλη η αποκάλυψη ότι αυτοί που «παραφώνησαν» είναι ο γραμματέας της ΝΔ, ο υφυπουργός Αθλητισμού και ακόμα ένας βουλευτής της του κυβερνώντος κόμματος αρκούσαν για να ανέβει η «πίεση» στα γραφεία της Συγγρού.

Εισήγηση στον Άρειο Πάγο: Συνταγματικό το «χαράτσι» στα ακίνητα

Υπέρ της συνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) το λεγόμενο «χαράτσι» που επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτες ακινήτων και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τάχθηκε με εισήγησή του προς το Δ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ο αρεοπαγίτης Γ. Σακκάς. Υποστηρίζοντας τη συνταγματικότητα της σχετικής ρύθμισης, ο κ. Σακκάς ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία το «χαράτσι» στα ακίνητα είναι αντισυνταγματικό και θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Οδηγίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για την Πέμπτη η ΕΜΥ.
Ειδικότερα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές.

«Πρόταση – βόμβα από Ρωσία σε Κύπρο»!!!

«Πρόταση – βόμβα από Ρωσία σε Κύπρο»!
Η Ρωσία θα δώσει χρήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία σε αντάλλαγμα για πληροφορίες 
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σχεδιάζει να προτείνει στην Κυπριακή Δημοκρατία σε αντάλλαγμα για τα νέα δάνεια να αποκαλύψει τις πληροφορίες για τους Ρώσους ιδιοκτήτες των υπεράκτιων εταιρειών στη νήσο. 
Ο αγώνας για την διαφάνεια των υπεράκτιων ζωνών, κατά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, είναι μια παγκόσμια τάση. Εν τω μεταξύ, ακόμα και αν οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμφωνήσουν να κάνουν τέτοιο βήμα, θα παραμείνουν ωστόσο, αρκετές τρύπες για την απόκρυψη των πληροφοριών.

Νεκρός αξιωματικός του Στρατού από έκρηξη νάρκης

Νεκρός αξιωματικός του Στρατού από έκρηξη νάρκης
Σε τραγωδία κατέληξε η ημέρα βολής στο Διδυμότειχο. 

Ανθυπολοχαγός του ελληνικού στρατού έχασε τη ζωή του κατά τη διενέργεια άσκησης βολής.

Πολύ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από τραυματισμό από έκρηξη οβίδας στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν ένας Ταγματάρχης

Χωρίς ρεύμα έμεινε η μισή Αττική

Χωρίς ρεύμα έμεινε η μισή Αττική
Στο σκοτάδι «βυθίστηκε» το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου-Ποιος θα αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες;
Αποκαταστάθηκε μετά από τρεις περίπου ώρες η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Κουμουνδούρου που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Κάποιες από τις περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα είναι οι εξής: Ταύρος, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Παλαιό Φάληρο, Σαλαμίνα, Μοσχάτο, Αμφιάλη, Πέραμα, Κάτω Πετράλωνα, Κεραμικός, Νεάπολη Νίκαιας, Άνω Λιόσια, Ταμπούρια, Τερψιθέα, Άγιος Νικόλαος, Δραπετσώνα, Καλλίπολη , Πλατεία Καρπάθου, Πλατεία Σερφιώτου, Χαϊδάρι, Μανιάτικα, Καστέλα, Άλιμος, Ηλιούπολη, Πηγάδα.
Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες προβλήματα, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες.

Ιρλανδία: Σημαντικό βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη προσπάθεια επιστροφής της Ιρλανδίας στις αγορές με την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε και η Ιρλανδία κατάφερε να συγκεντρώσει στην πρώτη της έκδοση 10ετούς ομολόγου από την υπαγωγή της στο μνημόνιο το 2010, ποσό μεγαλύτερο των 12 δις. ευρώ, ενώ η τιμή διαμορφώθηκε στις 240 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap.


Οι τελικές ανακοινώσεις της δημοπρασίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας.

Συμφωνία για τους όρους εντολής του ανεξάρτητου οίκου

Λευκωσία: Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας για τους όρους εντολής του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου, ο οποίος σε συνεργασία με την επιτροπή Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προχωρήσει στη διερεύνηση της εφαρμογής της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος.

Στις σημερινές διαπραγματεύσεις υπήρξε συμφωνία και ήδη οι όροι εντολής στάληκαν σε έξι εταιρείες. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Παρασκευή.

Β.Σόιμπλε: Η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας

Β.Σόιμπλε: Η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας
Βερολίνο: Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας και η λύση στα προβλήματά της πρέπει να αναζητηθεί στην υπερβολική έκθεση του τραπεζικού συστήματός της.

«Ξέρουμε ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει δηλώσει πως δεν υπάρχουν προβλήματα με τη ρευστότητα για τους επόμενους μήνες», είπε.

Το θέμα της Κύπρου εκτάκτως στο Eurogroup την Παρασκευή

Βρυξέλλες: Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους θα είναι το βασικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Κύπρου), στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, στην έκτακτη συνεδρίαση θα τεθούν στο τραπέζι όλες οι εναλλακτικές λύσεις για να καταστεί το κυπριακό χρέος βιώσιμο. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι στόχος όλων είναι να υπάρξει συμφωνία εντός του Μαρτίου, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό ότι θα απαιτήσει και άλλη συνάντηση του Eurogroup, η οποία μπορεί να έχει μορφή τηλεδιάσκεψης.

Άλμα 5,10% για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντική αύξηση σε ποσοστό 5,10%, κλείνοντας στις 101,2 μονάδες.
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,63%, κλείνοντας στις 39,98 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα €566.132,12.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 5,52%, των Τραπεζών σε ποσοστό 5,69%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,17% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 3,78%.
Τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή.

Κέρδη με... ενέργεια στο Χ.Α.

Με τις τράπεζες για μία ακόμη φορά να βρίσκονται… εκτός κλίματος, ο Γενικός δείκτης του Χ.Α. κατέγραψε ισχυρή άνοδο στις συναλλαγές της Τετάρτης. Τρεις ενεργειακές (ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ) στην κορυφή των κερδών. Νέα πτώση 2% στις τράπεζες.

Η αγορά κατόρθωσε να κινηθεί ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με το «βλέμμα» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα. Την ίδια ώρα οι τίτλοι των τραπεζών συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση καθώς η στασιμότητα σε πολλά επίπεδα προκαλεί αβεβαιότητα. Ενδεικτικά η μετοχή της Alpha Bank υποχώρησε 5,42% στα 0,802 ευρώ και της ΕΤΕ κατέγραψε απώλειες 2,99% στα 0,778 ευρώ.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."