Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική - Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Η έκδοση έχει τίτλο «Arctic Melt» και περιλαμβάνει, όπως επισημαίνει η ίδια η φωτογράφος, «εικόνες από ένα τοπίο που εξαφανίζεται»
Τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγωμένη Αρκτική, όπου οι πάγοι λιώνουν με τρομακτικούς ρυθμούς, κατέγραψε με τον φακό της η διάσημη φωτογράφος Diane Tuft, με το εντυπωσιακό υλικό να περιλαμβάνεται στο νέο της βιβλίο.

Η έκδοση έχει τίτλο «Το Λιώσιμο των Πάγων στην Αρκτική» («Arctic Melt») και περιλαμβάνει, όπως επισημαίνει η ίδια η φωτογράφος, «εικόνες από ένα τοπίο που εξαφανίζεται».

Νέο σενάριο στρατηγικής

Νέο σενάριο στρατηγικής
Του Ν. Λυγερού


Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ανοίγει ένα διαγωνισμό που εμπεριέχει 20 βραβεία. Αλλά δεν προλαβαίνει να δει το τέλος της διαδικασίας, διότι κάποιος άλλος τον έχει αντικαταστήσει την τελευταία στιγμή. Αυτοί που ήταν υποψήφιοι με τον πρώτο λόγω του δεύτερου που ανακοινώνει ότι θέλει να ακυρώσει τον διαγωνισμό, αποφασίζουν να αλλάξουν φαινομενικά τη στάση τους και αποσύρονται.

Ο διαγωνισμός έχει τελικά μόνο 3 βραβεία. Ο δεύτερος που δεν μπόρεσε να τον ακυρώσει, τον καθυστερεί όσο μπορεί. Στο ενδιάμεσο μερικοί από τους υποψήφιους κάνουν άλλου τύπου επαφές με αυτούς που παρέμειναν επίσημα υποψήφιοι. Έτσι εξασφαλίζουν μια έμμεση πρόσβαση στα βραβεία και αυτό γίνεται μάλιστα αποφεύγοντας την αντιπάθεια του δεύτερου.

Στη συνέχεια ο διαγωνισμός πρέπει να καταλήξει ακόμα κι αν δεν το ήθελε ο δεύτερος.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές, 
19/3/2017

Στις 29 Μαρτίου θα ενεργοποιήσει επίσημα το Αρθρο 50 για το Brexit η Τερέζα Μέι - ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΕ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που σηματοδοτεί επίσημα την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέι.
Η Βρετανία έχει ενημερώσει το γραφείου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πρόθεση της Μέι, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Προσβολή! Ο Ερντογάν ετοιμάζει μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά το Πάσχα!

Τουρκική προκλητικότητα:Την περίοδο του Πάσχα της Ορθοδοξίας ετοιμάζεται να κορυφώσει τις προκλήσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος - Θα μαζέψει την κυβέρνησή του στην Αγιά Σοφιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει μουσουλμανική προσευχή.
Σε μια νέα θρασύτατη πρόκληση αναμένεται να προβεί ο Ερντογάν τις επόμενες ημέρες και λίγο πριν το δημοψήφισμα με το οποίο επιδιώκει να συγκεντρώσει υπερεξουσίες στο πρόσωπό του και θα ανακηρύξει την Αγία Σοφία σε τζαμί προσβάλοντας την Ορθοδοξία, αλλά και την απανταχού Χριστιανοσύνη επιδιώκοντας να δημιουργήσει θρησκευτική σύγκρουση με την Δύση.

Τουρκικές προκλήσεις στο θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Άσκηση με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε χθες βράδυ το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε ανοιχτά της Πάφου και για αυτό το σκοπό η Άγκυρα εξέδωσε παράνομα navtex για πεδίο 30 ναυτικών μιλίων νοτιανατολικά της Πάφου.
Από πλευράς του, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέδωσε αντιναφτεξ προς όλους τους ναυτιλλόμενους, καταγγέλλοντας παράλληλα τις τουρκικές ενέργειες σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Τα ισραηλινά μαχητικά έβγαλαν την Πάφο στους...δρόμους

Ντόρα Χριστοδούλου
Από το philenews

 Ιδιαίτερα έντονη, από οπτικής και...ακουστικής πλευράς, είναι η παρουσία των ισραηλινών μαχητικών στην Πάφο σήμερα το πρωί.

Τα μαχητικά της γειτονικής χώρας, που μετέχουν σήμερα σε κοινές ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά στον εναέριο χώρο της Κύπρου, κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους, δημιουργώντας πρόσκαιρα ανησυχία σε πολίτες.

Απίστευτο θαύμα στο Νότιο Σουδάν: Αεροπλάνο συνετρίβη και όλοι οι επιβάτες είναι ζωντανοί! - Έφυγε από το αεροδρόμιο της Τζούμπα

Μετέφερε 44 άτομα - 25 τραυματίστηκαν και 14 από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - 18 από τους επιβάτες δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά και είναι ήδη στα σπίτια τους
Το αεροσκάφος που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, αποτελεί τον τραγικό «πρωταγωνιστή» ενός ατυχήματος στο Νότιο Σουδάν, καθώς συνετρίβη στο αεροδρόμιο Γουάου.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για θάνατο και των 44 επιβατών του αεροσκάφους, οι αυτόπτες μάρτυρες ήρθαν να αλλάξουν την εικόνα. Ένας υπάλληλος σωστικών συνεργείων ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως κανένας από τους επιβάτες δεν έχει πεθάνει.

Θεσσαλονίκη και δυτική Χαλκιδική πλήττονται από τη διάβρωση των ακτών Το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στη σταδιακή εισχώρηση της θάλασσας στη στεριά

Οι περιοχές που πλήττονται σήμερα περισσότερο από τη διάβρωση των ακτών στην Κεντρική Μακεδονία, την πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα ως προς τον κίνδυνο αυτό είναι η Θεσσαλονίκη και η δυτική Χαλκιδική.
Το πρόβλημα οφείλεται στη σταδιακή εισχώρηση της θάλασσας στη στεριά ενώ το φαινόμενο έχει αποτυπωθεί στο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για την Περιφέρεια, έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τις ανθρώπινες δραστηριότητες και μπορεί να καταστρέψει παράκτια οικοσυστήματα, κατοικίες και υποδομές, απειλώντας την ασφάλεια του πληθυσμού και την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως του τουρισμού και της γεωργίας.

Άγρια προειδοποίηση της Μέρκελ στον Ερντογάν

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε την Άγκυρα ότι θα απαγορεύσει σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη να επισκέπτονται την χώρα της προκειμένου να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις νέες φραστικές επιθέσεις εναντίον της από τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Η γερμανική κυβέρνηση «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να «επανεξετάσει τις άδειες» που έχει εκδώσει έως σήμερα για τη συμμετοχή Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων σε συγκεντρώσεις στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Αννόβερο (βόρεια), μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Eurogroup: Δεν γυρίζει στην Αθήνα η Τρόικα - Στον «αέρα» και η 7η Απριλίου για συμφωνία - Παραμένουν τα «αγκάθια» σε εργασιακά, συνταξιοδοτικό, φορολογικό

«Αναβιώνει» το Brussels Group - Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για «εντατικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες», κάτι που σημαίνει ότι οι θεσμοί δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα - Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες, με Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκη θα συμμετάσχει η ελληνική πλευρά Χωρίς ουσιαστική πρόοδο, αλλά με δέσμευση για «εντατικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, με στόχο την απεμπλοκή των διαδικασιών» και την επίτευξη μιας τεχνικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ολοκληρώθηκε το σημερινό Eurogroup.