Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Οι διωγμοί των Ελλήνων στην Κύπρο το 1821

Μετά την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821, οι Τούρκοι έλαβαν προληπτικά μέτρα στις περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορία, όπου κατοικούσαν ελληνικοί πληθυσμοί και δεν είχαν επαναστατήσει. Από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο εκδηλώθηκαν διωγμοί σε περιοχές της Μικράς Ασίας (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Κυδωνίες και Έφεσος) και της Κύπρου, που αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση των ραγιάδων και την εξόντωση των ηγετών τους.
Η Κύπρος με την στρατηγική της θέση ανάμεσα στην Μικρά Ασία και την Εγγύς Ανατολή, δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στην μεγαλόνησο εκείνη την εποχή κατοικούσαν 80.000 Έλληνες και 20.000 Τούρκοι. Ο σουλτάνος Μαχμούτ Β γνώριζε ότι οι Έλληνες της Κύπρου δεν είχαν την πρόθεση να εξεγερθούν παρά την αριθμητική τους υπεροχή. Για πολλά χρόνια είχαν επιδείξει νομιμοφροσύνη, όπως αναφέρει το τουρκικό διάταγμα που στάλθηκε στην νήσο για τον αφοπλισμό τους.

Κούρδισσα βουλευτής του HDP: Ναι, η Αγία Σοφία δεν πρέπει να είναι μουσείο, όμως αντί για τζαμί πρέπει να γίνει χριστιανική εκκλησία(Βίντεο)

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με την Χιούντα Καγιά να βρίσκεται ανάμεσα σε μαχητές του ΡΚΚ, στο όρος Κανδήλι, μάλλον έχει αρχίσει η… αντίστροφη μέτρηση για την Κούρδισσα βουλευτή.

Τελικά μια Κούρδισσα μουσουλμάνα βουλευτής του HDP, τόλμησε να πει κάτι που δεν έχει τολμήσει να πει ούτε ένας Έλληνας πολιτικός. Αυτή είναι η κατάσταση του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Φοβικό και δειλό, δεν έχει το θάρρος να διεκδικήσει ό,τι διεκδικούν οι άλλοι για μας. Η Κούρδισσα βουλευτής Χιούντα Καγιά (Hüda Kaya), μας υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο πόσο πίσω μείναμε ως χώρα, στη διεκδίκηση των εθνικών δικαίων μας αλλά και στη σύναψη συμμαχιών με φιλικούς και γενναίους λαούς, όπως είναι οι Κούρδοι.

Απέσυρε βιβλίο το Υπ. Άμυνας – Αναφέρεται στην προδοσία του πραξικοπήματος και εισβολής

Της Αλεξίας Καφετζή
Από το  24h.com.cy
Περίεργη, τουλάχιστον, στάση τηρεί το Υπουργείο Άμυνας σε σχέση με μια ιστορική έκδοση που πραγματοποίησε στις αρχές του χρόνου το ΓΕΕΦ. Πρόκειται για ογκώδες βιβλίο που αναφέρεται στο πραξικόπημα και την εισβολή και τον ρόλο που είχε η Εθνική Φρουρά.
Η Επιτροπή Σύνταξης του βιβλίου, που έχει τίτλο «Στρατιωτικά Διδάγματα των Επιχειρήσεων στην Κύπρο – 20 Ιουλίου-17 Αυγούστου 1974», αποτελείτο από ανώτατους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι βασίστηκαν σε έγγραφα και ντοκουμέντα που αντλήθηκαν και από τα αρχεία της Δύναμης.

Μας έλεγαν πως η Αρκτική “πήρε φωτιά” για να τρομοκρατηθούμε και τώρα χιονίζει!(Βίντεο)

Θυμάστε που πρόσφατα μας είπαν πως «η Αρκτική έχει πάρει φωτιά και όλοι πρέπει να τρομοκρατηθούμε» με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες; (Διαβάστε εδώ)

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, μάθαμε για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής που μετατρέπουν τις πόλεις γύρω από τον Αρκτικό κύκλο σε... φούρνους!!

Όπως το 1988! Το σχέδιο για την Ελλάδα και οι διαφορές που ίσως φέρουν ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι παγκοσμιοποιητές του Νταβός, η Τουρκία και αυτά που συνέβησαν στις μέρες μας
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με έδρα το Κολονί του καντονιού της Γενεύης στην Ελβετία είναι μία οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1971. Το φόρουμ διεξάγει μια ετήσια συνάντηση στα τέλη Ιανουαρίου στο Ντάβος. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο περί τα τέλη Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι της διεθνούς οικονομικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής ελίτ συγκεντρώνονται στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός για να ανταλλάξουν απόψεις κι ενίοτε να δρομολογήσουν εξελίξεις για τα παγκόσμια προβλήματα.

Επί θύραις η έναρξη ερευνών στα μπλοκ της Κρήτης – Παρουσίαση χθες (7/07) του χρονοδιαγράμματος από Total σε Α.Σδούκου

Σύμφωνα με την παρουσίαση της TOTAL, η πρώτη φάση σεισμικών μελετών (2D) στην Κρήτη αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2020

Τον «οδικό χάρτη» έναρξης της πρώτης φάσης μελετών στις δύο παραχωρήσεις στην Κρήτη για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, παρουσίασαν σύμφωνα με πληροφορίες χθες (7/07) υψηλόβαθμα στελέχη της γαλλικής Total στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Αριστοφάνη Στεφάτο.