Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Οργή στην Αγκυρα – Ξύπνησε συνειδήσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με πύρινο λόγο: «Οι Τουρκοκύπριοι είναι εξισλαμισθέντες Έλληνες»

Ταρακούνησε συνειδήσεις και προβλημάτισε χιλιάδες Τουρκοκυπρίους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στη συνομιλία του με μαθητές γυμνασίου και λυκείου, μιλώντας στην ουσία για «κρυπτοχριστιανούς» .
Είναι η πρώτη φορά μετά τον μακαριστό Χριστόδουλο που ένας Έλληνας ιεράρχης λέει την αλήθεια εξεγείροντας «κοιμισμένες συνειδήσεις», και προκαλώντας τρόμο και οργή στους αλλόθρησκους αγαρηνούς που κατοικοεδρεύουν ή λαμβάνουν εντολές πέριξ στο Σαράι του σύγχρονου Σουλτάνου Ερντογάν.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Επεσαν οι υπογραφές για τον East-Med – Ισραήλ: «Δεσμευόμαστε απόλυτα για το έργο» – Γεννιέται η Αμυντική ένωση των 4 κρατών(Βίντεο - Φωτο)

Ιστορική στιγμή καθώς δεν μιλάμε πλέον για «όραμα» αλλά για υλοποίηση και η απαρχή όλων των εξελίξεων ενεργειακών, γεωπολιτικών και άλλων στην ευρύτερη περιοχή μας, είχαμε πριν λίγο. Υπεγράφη το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας στην Λευκωσία δημιουργώντας την 4μερή (ή 5μερή μαζί με Αίγυπτο) αμυντική Συμμαχία. Το Ισραήλ το δήλωσε ΔΥΝΑΤΑ: «Δεσμευόμαστε απόλυτα για τον αγωγό» .. Η μετάφραση είναι αυτονόητη…
Ετσι «καλπάζουν» οι εξελίξεις στα ενεργειακά στη Μεσόγειο, με ένταξη της Ιταλίας στις Τριμερείς με Ισραήλ και Αίγυπτο. Η Ε.Ε. ως παρατηρητής αλλά και μελλοντικός χρηματοδότης συμμετείχε στην Τετραμερή για τον EastMed

Aποβλήθηκε η Ρωσία από τους Xειμερινούς Ολυμπιακούς 2018

Την αποβολή της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε την Τρίτη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ρωσική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε μετά από έρευνα ντόπινγκ που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία, αναφορικά με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς του 2014, που είχαν γίνει στο Σότσι.

Ρωσία: Παρέμβαση Πούτιν για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ - Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Τραμπ

Συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μαχμούντ Αμπάς και τον διαβεβαίωσε ότι στηρίζει τις συνομιλίες της Παλαιστινιακής Αρχής με το Ισραήλ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας σήμερα για να τον διαβεβαιώσει ότι η Μόσχα στηρίζει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών αρχών, με επίκεντρο μεταξύ άλλων και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, επισήμανε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν δόθηκαν σχετικά με το θέμα.

Η Ελλάδα de facto εκτός Σένγκεν - Μετά τα γερμανικά αεροδρόμια έλεγχοι στους επιβάτες από Ελλάδα και στις Βρυξέλλες

«Όλοι οι επιβάτες περάσαμε από έλεγχο στις Βρυξέλλες για πρώτη φορά» καταγγέλλει στο protothema.gr ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος 
Ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν το «γερμανικό παράδειγμα» επιβολής εξονυχιστικών ελέγχων στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα, καθώς μετά την περίπτωση της Γερμανίας με τους νέους αυστηρότερους ελέγχους και την Ιταλία που επιβάλει δειγματοληπτικούς έλεγχους στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα τις οποίες χαρακτηρίζει «ευαίσθητες», τη σειρά παίρνει το Βέλγιο.

Άρχισε ο νέος διαγωνισμός υδρογονανθράκων

Του Ν. Λυγερού

Από τις 2 Δεκεμβρίου 2017, άρχισε ο νέος διαγωνισμός υδρογονανθράκων όσον αφορά στο Ιόνιο, νότια της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης. Έτσι μπήκαμε επί του πρακτέου στο όραμα της ελληνικής ΑΟΖ. Τώρα ποιος μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την πραγματικότητα; Κανείς. Διότι πολύ απλά ο ίδιος ο διαγωνισμός αφοπλίζει και τους πιο άπιστους. Τώρα μετρούμε τις 90 ημέρες των τελικών υποβολών και στη συνέχεια τις 60 ημέρες για την απάντηση της Ελλάδας αφού αυτή θα επιλέξει με ποια κοινοπραξία θα κάνει διαπραγματεύσεις που θα καταλήξουν σε υπογραφή συμβολαίου.

Κουρδική αντίσταση στην τουρκική βαρβαρότητα -

Του Ν. Λυγερού

Όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το γεγονός ότι η Τουρκία υπερασπίζει με σθένος την τρομοκρατία στη Συρία και στο Ιράκ. Βέβαια η Τουρκία δεν το έκρυβε ακριβώς. Είναι οι Σύμμαχοι που προσπαθούσαν να μην την εμπλέξουν με το θέμα της προώθησης των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, διότι όλοι έβλεπαν και βλέπουν την αναξιοπιστία της Τουρκίας, ακόμα και οι πιο φανατικοί της.