Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Το ντοκιμαντέρ των μαθητών για την αρχαία Απτέρα που θα βλέπει όλος ο πλανήτης στις πτήσεις(Βίντεο)

Θα προβάλλεται σε όλες τις πτήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

Σε πτήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα οι θεατές θα βλέπουν στις οθόνες αποσπάσματα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2ου Γυμνασίου Χανίων για την αρχαία Απτέρα.

Όπως έκανε γνωστό, μέσω του facebook, το βράδυ της Παρασκευής ο διευθυντής του σχολείου, Αντώνης Αθανασάκης, είναι «απίστευτη τιμή για όλους μας! Αποσπάσματα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μας για την αρχαία Απτέρα σε βίντεο της Aegean, το οποίο θα προβάλλεται σε όλες τις πτήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα! Σήμερα το πρωί επικοινώνησαν από το σωματείο “διάζωμα” για να δώσουμε την άδεια!».

Interview in english of N. Lygeros(Βίντεο)


Interview in english of N. Lygeros 
to Ahmad Al Rikaby Radio Dijla 
Mosul, Iraq 
05/02/2017

Τα διπλά συμφέροντα των συμμαχιών(Βίντεο)


Τα διπλά συμφέροντα των συμμαχιών
Του Ν. Λυγερού

Αυτοί που πιστεύουν στα σύμφωνα φιλίας μεταξύ κρατών θα ήταν καλό να ενημερωθούν πρώτον για τα αποτελέσματα του παρελθόντος με τις γεωπολιτικές και ανθρώπινες επιπτώσεις και δεύτερον ότι σε επίπεδο κρατών οι συμμαχίες χτίζονται πάντοτε σε διπλά συμφέροντα. Διότι τα δύο κράτη που υπογράφουν μια συμφωνία πρέπει να έχουν το καθένα ένα συμφέρον. Οι κρατικές φιλίες δεν έχουν νόημα σε περίοδο κρίσης διότι τότε το καθένα κοιτάζει αποκλειστικά τα συμφέροντά του κι αν δεν συμπίπτουν με την φιλία τους, αυτή σταματά επί τόπου και λειτουργεί ο καθένας ξεχωριστά με όποιο κόστος κι αν σημαίνει αυτό.

Η μαιευτική του θεάτρου - Ανοικοδομώντας το Παρελθόν

Η μαιευτική του θεάτρου
Του Ν. Λυγερού


Χάρη στο θέατρο οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν πολλές ζωές και ταυτόχρονα ν’ ανακαλύψουν την αξία της δικής τους αφού είναι ικανή να παραστήσει και τις άλλες στους άλλους. Το θέατρο μας μαθαίνει πώς λειτουργεί η ανθρωπιά μέσω του διαλόγου, πώς οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες λόγω πλούτου και ποικιλίας, πώς είναι αποτελεσματικό να βλέπεις τον κόσμο από την άλλη πλευρά. Έτσι ο ηθοποιός δεν κάνει μόνο υποκριτική αλλά παράγει ήθος με το σεβασμό του προς το κείμενο που γίνεται αντικείμενο του υποκειμένου του. Επίσης με τον σκηνοθέτη το θέατρο γίνεται εργαλείο ζωής που εξετάζει και τον θάνατο δίχως ποτέ να πεθαίνει, ενώ πάει στο βάθος της ουσίας.

188.000 κατασχέσεις και 11 πλειστηριασμοί ακινήτων το 2016 - ΣΤΑ 125 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Στα 125 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που κατασχέθηκαν εντός του 2016, διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν έντεκα πλειστηριασμοί ακινήτων.
Τέσσερα από τα 11 ακίνητα αποτελούσαν πρώτη κατοικία, συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που έδωσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, οκτώ αφορούσαν ακίνητα στον νομό Αττικής και τρεις στο νομό Πέλλας.

Τώρα... τρέχουν: Εκτακτο Εurogroup την Παρασκευή μετά την άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ.ΝΤΑΪΣΕΝΜΠΛΟΥΜ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτακτη διάσκεψη την Παρασκευή συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, για το ελληνικό ζητημα, μετά την άρνηση του ΔΝΤ να συμμετάσχει με επιπλέον χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα. 
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Θεσμών,  την Αθήνα και το Βερολίνο, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία πρωτοβουλίας για συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες όλων των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που απομένουν και να κλείσει –με εκατέρωθεν υποχωρήσεις- η διαπραγμάτευση.

Νέα πρόκληση: Η τουρκική ακτοφυλακή καλούσε σήμερα την ελληνική να απομακρυνθεί από τα Ίμια! Συντηρούν την ένταση στην περιοχή(Βίντεο)

Τι αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Milliyet» - Συνεχίζεται και το παιχνίδι των εντυπώσεων με διαρροές διαλόγων στα Τουρκικά ΜΜΕ
Σε νέα επικίνδυνα παιχνίδια στην περιοχή των Ιμίων επιδίδεται η Τουρκία. Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ ένα νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή ανάμεσα σε σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής και της αντίστοιχης τουρκικής.

Τα δύο σκάφη ενεπλάκησαν σε ένα ιδιότυπο κυνηγητό γύρω από τα νησιά, ανταλλάσσοντας μάλιστα προτροπές για άμεση απομάκρυνση από την περιοχή έγραψε η τουρκική εηφεμερίδα Μιλλιγέτ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 50.000 κάτοικοι για τη βόμβα στο Κορδελιό! Πρωτοφανής επιχείρηση(Βίντεο)

Βρέθηκε σε βενζινάδικο και το βάρος της ξεπερνά τα 250 κιλά - Την Κυριακή, αναμένεται, να γίνει η επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσής της  
Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, ήταν η εύρεση της αεροπορικής βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε βάθος 5 μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες εξουδετέρωσης της, σταμάτησαν, καθώς η βόμβα ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν και θα πρέπει να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια για τους πολίτες. Το βάρος της, ξεπερνά τα 250 κιλά και θα χρειαστεί να απομακρυνθεί από το σημείο, για να εξουδετερωθεί.