Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ο τάφος στην Κορσική που μπορεί να δώσει απαντήσεις για την παρακμή των Ετρούσκων

Του Νικολάου Π. Παππά, 
Πολιτικού Επιστήμονος
Από το cognoscoteam
 
Το μυστήριο γύρω από τους Ετρούσκους είναι ακόμη μεγάλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα υποθέτουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί για τον λαό αυτό παρά γνωρίζουν πραγματικά.
Όμως τα ευρήματα σε ανασκαφές είναι συνεχή και ορισμένα από αυτά, πολλές φορές, δίνουν την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσουν να καταλάβουμε λίγο περισσότερο τον χαμένο μεγάλο πολιτισμό της Μεσογείου.

Αϊρτον Σένα: Οι 3 τελευταίες φωτογραφίες του θρύλου της Formula 1, λεπτά πριν χάσει τη ζωή του - ΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ(Εικόνες & Βίντεο)

Από το iefimerida

Τρεις μοναδικές φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού οδηγού της Φόρμουλα 1, Αϊρτον Σένα, ο οποίος έχασε τη ζωή του ακριβώς 25 χρόνια πριν, την Πρωτομαγιά του 1994, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του φωτογράφου Τζον Νίκολσον (Jon Nicholson) και, σύμφωνα με την Daily Mail, απεικονίζουν τον προβληματισμό του Αϊρτον Σένα, λίγο προτού ξεκινήσει ο μοιραίος αγώνας στην Ιμολα της Ιταλίας.

Ακτινοβολία στο σπίτι: Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα

Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. Όμως οι ακριβείς πιθανές βλάβες είναι ακόμα απροσδιόριστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στους πολίτες.

Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε εκτεθειμένοι στη γήινη και κοσμική ακτινοβολία και το πιο σημαντικό στην ακτινοβολία του ήλιου.

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες - Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Τρίτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Πρωτομαγιά. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται να είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στη Δυτική και Βόρεια χώρα σποραδικές καταιγίδες  Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Οι άνεμοι στα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι και την Τρίτη 07-05-2019

Πέμπτη 02-05-2019
Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Τα Λόγια της Ανάστασης - Η αναγνώριση των γενοκτονιών και το έργο Ανθρωπότητας

Τα Λόγια της Ανάστασης
Του Ν. Λυγερού

Σε μια περίοδο όπου όλοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα πάντα λόγω συμφερόντων, έρχονται τα Λόγια της Ανάστασης κι αντιλαμβανόμαστε με μεγαλύτερη βαθύτητα τη θυσία του Χριστού όχι μόνο για μερικούς ανθρώπους αλλά για όλη την Ανθρωπότητα που πάσχει επειδή παλεύει κατά της βαρβαρότητας. Και αυτά τα Λόγια μάς θυμίζουν πόσο σπουδαία είναι η Ιστορία και πόσο άξια σεβασμού είναι. Έτσι όσοι προσπαθούν να τη σβήσουν και να την αφανίσουν από τη σκέψη της Ανθρωπότητας, είναι απλώς βάρβαροι και τίποτα λιγότερο. Γι' αυτόν τον λόγο όταν ακούμε αυτές τις ημέρες,

Η τεχνητή κομματική σιγουριά - Το ελληνικό στρατιωτικό πνεύμα

Η τεχνητή κομματική σιγουριά
Του Ν. Λυγερού

Αφού η κυβέρνηση και οι φανατικοί που προωθούν την πλήρη εφαρμογή του Προσυμφώνου των Πρεσπών, είναι σίγουροι για τα πάντα και θεωρούν ότι όλα είναι δεδομένα, γιατί αναρωτιούνται αν τα Σκόπια εισέλθουν στη διαδικασία ακύρωσης; Αφού όλα πάνε καλά γιατί περιμένουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στα Σκόπια; Αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί να δώσει χρήματα στην κυβέρνηση των Σκοπίων; Στην πραγματικότητα λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων, η κυβέρνηση δεν ξέρει πώς

Η ΔΕΗ και η ντροπή της κυβέρνησης - Πέρα της συνεργασίας, η συνέργεια

Η ΔΕΗ και η ντροπή της κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού

Όλος ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη ξέρει ότι ο κομουνιστικός κρατισμός δεν είναι λειτουργικός κι ότι προκαλεί ζημιές όταν εφαρμόζεται, όμως στην Ελλάδα έπρεπε να δούμε αυτές τις επιπτώσεις πάνω στην ίδια τη ΔΕΗ για να μαθευτεί από όλους ότι η κυβέρνηση που έλαβε το 2014 μια επιχείρηση με κέρδη 400 εκατομμύρια Ευρώ και κατάφερε με τις ιδεοληψίες της να της προκαλέσει 540 εκατομμύρια Ευρώ ζημιές για το 2018. Το πιο απίστευτο είναι ότι αυτό έγινε ενώ ενεργοποιήθηκε και ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης για την τροφοδοσία στη Μεγαλόπολη. Καταλαβαίνουμε πια με επίσημο τρόπο