Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Έτοιμες να κατακτήσουν τον Άρη ESA -Roscosmos (Βίντεο)

Μέχρι στιγμής, η NASA είναι η μοναδική διαστημική υπηρεσία που μπορεί να... καυχιέται για τις επιτυχημένες αποστολές της στον κόκκινο πλανήτη.

Η αμερικάνικη υπηρεσία είναι η μόνη που έχει καταφέρει να προσγειώσει ανιχνευτές στην επιφάνεια του Αρη, αλλά από ο,τι φαίνεται η αποκλειστικότητα δεν θα της ανήκει για πολύ ακόμα.

Αν η αποστολή ExoMars στεφθεί με επιτυχία, τότε οι υπηρεσίες διαστήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ESA) και της Ρωσίας (Roscosmos) θα καταφέρουν να στείλουν τους δικούς τους «αντιπρόσωπους» στον κοντινό μας πλανήτη, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη... πολυκοσμία πάνω στις κόκκινες εκτάσεις του.

Eurogroup: Η Ελλάδα δεν θα λάβει ολόκληρη την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ

«Ψυχρολουσία» για την κυβέρνηση από το Eurogroup, καθώς η αναμενόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ δεν θα εκταμιευτεί ολόκληρη αλλά σε δυο δόσεις και μάλιστα για τη δεύτερη θα απαιτηθεί νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης -«Ναυάγιο» η απόφαση για την ελληνική πλευρά αλλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος…πανηγυρίζει - Για την υποδόση ψηφίστηκαν σκληρά μέτρα στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων και πάλι χρήματα δεν εκταμιεύονται.

Φωτογραφίες: Ανεκτίμητης αξίας τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από σπείρα αρχαιοκάπηλων - Ένα σημαντικό χτύπημα στην παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων

Η σπείρα είχε ως στόχο να πουλήσει ένα ολόχρυσο στεφάνι της Ελληνιστικής περιόδου έναντι 1.000.000 ευρώ, όμως οι αρχές τους χάλασαν τα σχέδια
Ένα σημαντικό χτύπημα στην παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με την εξάρθρωση τριμελούς εγκληματικής οργάνωσης που σκόπευε να διαθέσει στο εμπόριο ένα χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αρχαιοκάπηλοι είχαν ως στόχο να πουλήσει το πολύτιμο αρχαίο αντικείμενο έναντι 1.000.000, ωστόσο οι αρχές τους χάλασαν τα σχέδια.

Οι τζιχαντιστές κήρυξαν πόλεμο στα… γατάκια: Επίσημη φετβά για την εξόντωσή τους - Παρότι κάποτε τα χρησιμοποιούσαν για την προπαγάνδα τους

Σύμφωνα με απόφαση οι γάτες είναι αντίθετες στην οπτική και την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους 
Μπορεί για αρκετό καιρό και στο πλαίσιο της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους οι τζιχαντιστές να χρησιμοποιούσαν τρυφερές εικόνες με χαριτωμένα γατάκια για να προσελκύσουν επίδοξους μαχητές, αλλά η περίοδος αγάπης στα χνουδωτά τετράποδα έχει παρέλθει.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumeria ειδική επιτροπή του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη κήρυξε φετβά κατά των γάτων και ζητά την εξόντωσή τους αν εντοπιστούν εντός του χαλιφάτου.