Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Eurogroup: Η Ελλάδα δεν θα λάβει ολόκληρη την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ

«Ψυχρολουσία» για την κυβέρνηση από το Eurogroup, καθώς η αναμενόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ δεν θα εκταμιευτεί ολόκληρη αλλά σε δυο δόσεις και μάλιστα για τη δεύτερη θα απαιτηθεί νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης -«Ναυάγιο» η απόφαση για την ελληνική πλευρά αλλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος…πανηγυρίζει - Για την υποδόση ψηφίστηκαν σκληρά μέτρα στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων και πάλι χρήματα δεν εκταμιεύονται.

Οι δανειστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν «σκληρή γραμμή» και να δώσουν έγκριση μόνο για το 1.1 δισ. ευρώ και μάλιστα με το ...ζόρι, με το σκεπτικό ότι το Δημόσιο έχει απλήρωτα χρέη προς ιδιώτες.
Ταυτόχρονα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν αμφισβητήσεις σχετικά με τον αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα τα οποία έπρεπε να έχει ολοκληρώσει για να λάβει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Ο χρόνος καταβολής της δεύτερης δόσης του 1,7 δισ. ευρώ μάλιστα είναι άγνωστος και εξαρτάται από την πορεία των προαιτουμένων.
Όπως φαίνεται, ακόμα και για να λάβει στο χέρι η Ελλάδα την πρώτη …υποδόση της υποδόσης, θα απαιτηθούν επιπρόσθετες διαπραγματεύσεις και σε τεχνικό επίπεδο.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα συνεδριάσει για την εκταμίευση των1,1 δισ. ευρώ, ενώ δεν προσδιόρισε το χρόνο που θα δοθούν τα 1,7 δισ. ευρώ.
Σε παράλληλο σύμπαν ο Τσακαλώτος – Δηλώνει ευχαριστημένος
Ικανοποίηση εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρότι ο ελληνικός λαός δεν βλέπει να πιάνουν τόπο οι σκληρές θυσίες στις οποίες τον υποβάλλουν οι κυβερνώντες.
Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του Eurogroup, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι το Eurogroup ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων, ωστόσο σημείωσε πως τα 2,8 δισ. θα εκταμιευθούν σε δύο δόσεις καθώς για τεχνικούς λόγους η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Η εκταμίευση των 1,7 δισ. που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου» ανέφερε ο Ευ. Τσακαλώτος. Υποστήριξε δε ότι επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισ. που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου