Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Η Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης υπό των Αβάρων και ο Ακάθιστος Ύμνος(Βίντεο)


Tου Νικόλαου Μενελάου

Πέρσες ένας ακόμα προαιώνιος εχθρός των Ελλήνων.
Τον 6 Π.Χ. αιώνα οι Μυκάλη  οι προγονοί μας τους αντιμετώπισαν και τους νίκησαν στους στο Μαραθώνα στις  Θερμοπύλες στη Σαλαμίνα στις Πλαταιές στη Μυκάλη αλλά η Ελληνικές περιοχές στην Ασία παρέμεναν σκλαβωμένες.
Τον 5 Π.Χ. αιώνα  ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες σε Γρανικό Ισσό και  Γαυγάμηλα  και κατέλυσε την αυτοκρατορία τους.
Την εποχή του Βυζαντίου οι μάχες με τους Πέρσες ήταν συνεχείς.

Μακεδονία πάντα Ελλάς: Το χώμα φωνάζει… απίστευτα ευρήματα στις Αιγές

Τα τελευταία τρία χρόνια, στο πλαίσιο έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για τη μελέτη συντήρησης του μεγάλου οικοδομικού συγκροτήματος των Αιγών που βρίσκεται κοντά στη βορειοδυτική πύλη του τείχους και την ταφική συστάδα των βασιλισσών, ήρθαν στο φως νέα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα που αποσαφηνίζουν την εικόνα του και βοηθούν να αναγνωριστεί η λειτουργία του.

«Οι επιγραφές των κεραμιδιών μας βοηθούν να συσχετίσουμε το κτίριο που σκάβουμε, με τη λατρεία των μελών της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται για ένα κτίριο του 4ου αιώνα π.Χ. με μια μεγάλη επιδιόρθωση στα χρόνια του Φιλίππου του 5ου, τέλος 3ου αρχές 2ου αιώνα π.Χ.. Από αυτή τη φάση έχουμε αυτά τα δάπεδα, τα κονιάματα, τη στέγη, ειδώλια, στοιχεία που μας παραπέμπουν σε ιερό», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Αναστασιάδης: Η δημιουργία δύο κρατών δεν έχει θέση στο Κυπριακό

Πυρά κατά της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αυστηρό μήνυμα προς τη χώρα του Ερντογάν έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι η δημιουργία δύο κρατών δεν έχει θέση στο Κυπριακό. «H Τουρκία επιβεβαίωσε χθες με τον ηχηρότερο δυνατόν τρόπο την αμετάθετη θέση της στο Κυπριακό, που έχει χαραχθεί ακόμα και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στον Ψεματισμένο,

Ακιντζί: Ο Ερντογάν μας βλέπει ως βιλαέτι

Χωρίς το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας έγινε η συνάντηση εργασίας στο «προεδρικό» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, το οποίο απείχε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την απόφαση του «συνταγματικού/ανωτάτου δικαστηρίου» στα κατεχόμενα για τα μαθήματα κορανίου. Ο Ταγίπ Ερντογάν μας βλέπει ως βιλαέτι, αντέδρασε και ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί.

Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 4.00 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ έγραψε σε ανάρτησή του ότι οι δηλώσεις που γίνονται από την Άγκυρα από το πρωί είναι ένα παράδειγμα για το πώς μια λύση δύο ανεξάρτητων κρατών δεν μπορεί να υπάρξει στην Κύπρο.

Η Άγκυρα «βλέπει τουρκική υφαλοκρηπίδα» νοτίως της Κρήτης και «χτυπά» με αντι-NAVTEX(Βίντεο)

Η ένταση που δημιουργήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκος Δένδια και τον Τούρκο ομόλογό του, φαίνεται πως «μεταφέρθηκε» στις ελληνικές και τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες, με αφορμή NAVTEX για την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσε NAVTEX για σεισμικές έρευνες του γαλλικού ωκεανογραφικού πλοίου «L’Atalante» σε περιοχή του νοτιοανατολικού Κρητικού πελάγους, κάτι που η Τουρκία δεν άφησε αναπάντητο.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα M-346 και το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Καλαμάτα

Γιώργος Παπαγεωργίου
Από το ptisidiastima

Με εξουσιοδότηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Θεόδωρος Λάγιος και o διευθυντής Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT) Γιαΐρ Κουλάς υπέγραψαν σήμερα την αμυντική διακρατική σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 22 ετών και δίνει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδεύσεως των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, με ικανοποιητική επάρκεια ωρών πτήσεως και υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει ουσιαστικά τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ.

Ένα σκληρό ροκ για την Τουρκία

Κώστας Λάβδας
Από το liberal

Μετά τον Ντράγκι και λίγο παλαιότερα τους Μακρόν και Κουρτς, έχουμε έναν ακόμη ευρωπαίο πολιτικό σε κυβερνητική θέση που λέει τα πράγματα με το όνομά τους για την Τουρκία.

Σε αντίθεση με την ανεκδιήγητη επίσκεψη των Μισέλ και φον ντερ Λάιεν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν. Αυτό θα μείνει τελικά στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη από τη συνάντηση της 15ης Απριλίου.

Και δεν είναι λίγο. Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομονώσει τα ελληνοτουρκικά από το πολυμερές επίπεδο τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ.

Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες για τη μονομαχία Δένδια-Τσαβούσογλου

Μιχάλης Ψύλος
Από το tribune

Με σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απάντησε σχεδόν το σύνολο του τουρκικού Τύπου μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς φαίνεται πολλοί να… αιφνιδιάστηκαν με τη στάση προάσπισης των εθνικών συμφερόντων του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Τούρκοι δημοσιογράφοι με τους οποίους συνομίλησε η «δημοκρατία» υποστήριξαν μάλιστα ότι «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε… αλαζών και σκληρός»!

Ο κύβος ερρίφθη: Μοναδική λύση η ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ της Τουρκίας επί του πεδίου…

Η στάση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά την επίσκεψη στην Τουρκία όπου συνάντησε τον πρόεδρο Ερντογάν και τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτιμήθηκε δεόντως από την ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, επί της ουσίας των αποτελεσμάτων της επίσκεψης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι όσα έγιναν αποτελούν “προσάναμμα” για την επικίνδυνη άνοδο της θερμοκρασίας στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε επικίνδυνο σημείο. Ακόμα κι αν υπήρχαν προειδοποιήσεις περί της σκοπιμότητας της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ, μετά τα όσα συνέβησαν και τις απαντήσεις που έδωσε η ελληνική πλευρά, η επιλογή δικαιώνεται.

Του Ζαχαρία Β. Μίχα
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Η ελληνική πλευρά αντελήφθη γρήγορα ότι οι Τούρκοι στην πράξη επιδιώκουν να ακυρώσουν… την

Ελληνικές Τράπεζες και Κόβιντ

Γράφει ο Αυγερινός Β.

1. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τρομερές δικλείδες ασφαλείας! Προστατεύουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς κυρίως από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους! Ιδίως στις ηλεκτρονικές τραπεζιτικές εργασίες! Εάν λοιπόν υπάρξη πρόβλημα με την ηλεκτρονική διαχείριση του τραπεζικού σου λογαριασμού, μην ανησυχής. Επικοινώνησε με την τράπεζά σου. Στο 99% των περιπτώσεων θα σου πουν ότι η λύση είναι να πάς σε ένα κατάστημα της τράπεζας. Έτσι αποφεύγουμε την διασπορά του κορωνοϊού. Τι δεν καταλαβαίνεις;