Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η εκστρατεία που άλλαξε το κόσμο και η κρισιμότερη μάχη της - ΒΙΝΤΕΟ

Η νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Άρβηλα-Γαυγάμηλα το 331 π.Χ. οδήγησε την Περσική Αυτοκρατορία στο τέλος της και άνοιξε τον δρόμο στους "Ελληνες να επεκτείνουν την επιρροή τους προς ανατολάς μέχρι την Ινδία. Η νίκη εξασφάλισε την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος στους επόμενους αιώνες.

Στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. ο Φίλιππος της Μακεδονίας είχε οργανώσει και εκπαιδεύσει έναν ισχυρό στρατό που αρχικά νίκησε και ακολούθως συνένωσε τις ελληνικές πολιτείες σε μια νέα Ελληνική Αυτοκρατορία, η οποία έγινε η ισχυρότερη στρατιωτική και οικονομική δύναμη της Δύσης. Μόνο η Περσική Αυτοκρατορία στην Ανατολή μπορούσε να ανταγωνιστεί την παγκόσμια ισχύ της.

Reuters: Θύματα της κρίσης οι νέοι

Reuters: Θύματα της κρίσης οι νέοι
Το πρακτορείο επέλεξε να προβάλλει δέκα νέους από διαφορετικές χώρες, ώστε να αναδείξει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης  Στις «σελίδες» του φιλοξενεί την περίπτωση ενός 24χρονου στη Ελλάδα που ζει με τον «κατώτερο μισθό» των 4 ευρώ την ώρα… Ωστόσο, η αλήθεια στη χώρα μας κρύβεται πίσω από πολύ μικρότερους αριθμούς…
Το μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τους νέους σε διάφορες χώρες επέλεξε να αναδείξει το πρακτορείο Reuters. Μεταξύ των θυμάτων και ένας 24χρονος Έλληνας, ο Δημήτρης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ένας από τους πολλούς που προσπαθεί να βγάλει τα «προς το ζην».

Δημοσίευμα της Washington Post:Τέσσερις λόγοι που το Κογκρέσο μπορεί να πει «όχι» στον Ομπάμα


Στις 9 Σεπτεμβρίου ξεκινά η κρίσιμη συζήτηση - Μετά τη Σύνοδο των G20 στη Ρωσία επέλεξε ο Ομπάμα να βάλει σε ψηφοφορία το θέμα της συριακής κρίσης .Οι κοινοβουλευτικές ακροάσεις στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την έγκριση της στρατιωτικής δράσης κατά του συριακού καθεστώτος, θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε το Σάββατο ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας, Χάρι Ρέιντ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου.

Απόψε το κρίσιμο ντιμπέιτ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με επίκεντρο την Ελλάδα


Ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία αναμένεται να της ζητήσει να πει την αλήθεια για την Αθήνα στους Γερμανούς ψηφοφόρους, αλλά και για την κρίση στην Ευρωζώνη - Την τηλεοπτική αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν πάνω από 20 εκατ. τηλεθεατέςΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι Γερμανοί και όχι μόνο, την σημερινή τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στην καγκελάριο,  Άνγκελα Μέρκελ, και τον υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ. Το διάρκειας 90 λεπτών ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 20:30, ώρα Ελλάδας, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων.

Αχιλλέας ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...

Στην Ελληνική μυθολογία, ο Αχιλλέας, χιλλεύς στην αρχ. ελλ., (ετυμολογία άγνωστη), εγγονός του Αιακού (Αχιλλεύς Αιακίδης) ήταν ο μεγαλύτερος και ο κεντρικός ήρωας της Ιλιάδας του Ομήρου.

Αιγύπτιος αρχαιολόγος παραδέχεται οι Πυραμίδες περιέχουν τεχνολογία UFO(Βίντεο)

Δήλωση σοκ, η επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Καΐρου του Τμήματος Αρχαιολογίας , η Δρ Άλα Σαχιήν (Dr Ala Shaheen) έχει πει ομιλώντας σε κοινό, ότι θα μπορούσε να υπάρχει αλήθεια στη θεωρία, ότι οι εξωγήινοι βοήθησαν τους Αρχαίους Αιγυπτίους να χτίσουν την αρχαιότερη από τις Πυραμίδες, την Πυραμίδα της Γκίζας. Σε μιά περαιτέρω ερώτηση από τον Mάρεκ Νόβακ (MarekNovak),..... {ένας εκπρόσωπος από την Πολωνία} για το κατά πόσον οι πυραμίδες μπορεί να περιέχουν εξωγήινη τεχνολογία ή ακόμα και ένα UFO μέσα στην κατασκευή τους, η ΔρΣαχιήν, ήταν ασαφής και απάντησε ότι: «δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω αυτό, αλλά υπάρχει κάτι μέσα στην πυραμίδα το οποίο ..... "δεν είναι αυτού του κόσμου"».

Η συμβολή του Interconnector EuroAsia στην ενεργειακή Ελλάδα

Του Ν.Λυγερού

Η εξέλιξη των δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το Interconnector EuroAsia δεν δίνει μόνο προοπτικές στην Ελλάδα αλλά δημιουργεί και απαιτήσεις για το ελληνικό δίκτυο. Και τα πράγματα είναι αντικειμενικά, διότι η δυνατότητα που παρέχει είναι 2GW, ενώ η διασύνδεση GRITA μπορεί να υποστηρίξει 0,5GW. Επειδή ο κύριος όγκος θα είναι για εξαγωγή, αφού το ηλεκτρικό ρεύμα θα προέρχεται από τη καύση του μεθανίου των κοιτασμάτων, πρέπει να σκεφτούμε συνολικά το θέμα της αναβάθμισης του ελληνικού δικτύου αλλά και των υποδομών. Το πιο εύκολο, βέβαια, σε κοινοτικό πλαίσιο είναι να υποστηριχθεί το καλώδιο GRITA αφού βρίσκεται σε διασυνοριακή περίπτωση, πράγμα το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα όμως πρέπει εσωτερικά να αναβαθμίσουμε τις υποδομές για να περνά το καλώδιο από περιοχές και αυτές να έχουν και οφέλη, αλλιώς θα τις αποφύγει για να ελαχιστοποιήσει το κόστος της επένδυσης.

Ανησυχία στο ΥΠΕΘΑ: "Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα"

Από το kerberos-hellas

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜAΤΙΕΣ ΤΥΠΟΥ "ΚΟΛΑ" ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ...ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;;;

Φόβοι για την ύπαρξη πληγμάτων ακόμα και εντός της ελληνικής επικράτειας από την επικείμενη αμερικανική επίθεση στην Συρία διατυπώθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, των συναρμόδιων υπηρεσιών.
"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα" ειπώθηκε χαρακτηριστικά, χωρίς αυτό το "όλα" να αποκλείει και την απειλή Τουρκία, φυσικά, αφού "ο λύκος στην αναμπουμπούλα, χαίρεται".

Ετοιμαστείτε για 2 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη...



Συμφέρει και στη Ρωσία η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, έτσι θα κρατήσει στάση αναμονής στην επίθεση των «ντέμοκρατς» στη Συρία.Η Συρία εκτινάσσει στα ύψη το πετρέλαιο για 2η ημέρα - Σε υψηλό 27 μηνών το αργό - Για πρώτη φορά μετά το 2011, άνω των 110 δολαρίων η τιμή του βαρελιού - Άνοδος +1% σήμερα και συνολικά +3,9% στο διήμερο για το μαύρο «χρυσό».

Οι εξελίξεις στη Συρία συνεχίζουν να «τροφοδοτούν» το πετρέλαιο, το οποίο αναδεικνύεται ως το πλέον ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές.Μάλιστα, τα συμβόλαια Οκτωβρίου του αργού συνέχισαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα, την ξέφρενη πορεία, καθώς σήμερα κατέγραψαν υψηλό δύο ετών.

Ιράκ: Διαδηλώσεις κατά των παχυλών συντάξεων των βουλευτών

Σχόλιο από ALEXANDER

Aκόμα και στο Ιρακ ξεσηκωνονται.....εδώ ας είναι καλα ο καναπές και η φραπεδιά.....

Στη Βαγδάτη η αστυνομία κι ο στρατός έχουν αποκλείσει το κέντρο της πόλης, προκειμένου να αποτρέψουν κάθε συγκέντρωση

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται από σήμερα το πρωί σε πολλές ιρακινές πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παχυλές συντάξεις που απολαμβάνουν οι βουλευτές της χώρας, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός του FBI που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τους αεροψεκασμούς(Βίντεο)

ΟΧΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑ...ΣΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ....

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ FBI ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ!!!! ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ;

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ !!! ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;;;;;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ.. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;;;;;

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;;;;;

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ, ΤΩΡΑ!

ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Επιμέλεια άρθρου: VAGEDIM


Όταν ένα πουλάκι έριξε το σημείωμα "End Game" μέσα από το παράθυρό μου, το περιεχόμενό του ήταν τόσο εκρηκτικό, τόσο άρρωστο και γενικά κακό, απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω.
Το υπόμνημα επιβεβαίωσε κάθε φρικτή φαντασία συνωμοσίας: ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι της οικονομίας συνωμότησαν κρυφά μέσα απο μια μικρή κλίκα μεγάλων προσωπικοτήτων τραπεζιτών για να διαλύσουν τον δημοσιονομικό κανονισμό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όταν βλέπετε 26,3 τοις εκατό ανεργία στην Ισπανία, την απελπισία και την πείνα στην Ελλάδα, οι ταραχές στην Ινδονησία και το Ντιτρόιτ στην πτώχευση, πηγαίνουμε πίσω σε αυτό το σημείωμα Game End, η γένεση του αίματος και τα δάκρυα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

Οι 15 άνδρες του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου που αποφάσισαν την απόταξη του αξιωματικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να απαντήσουν στα καταλυτικά ντοκουμέντα- ερωτήματα που παρουσιάζουμε
 
 Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο τον καρατόμησε, στηριζόμενο σε πρωτόδικη δικαστική απόφαση, αγνοώντας το Εφετείο που αθώωσε τον αξιωματικό!
·                 Προφανής αιτία της απόταξης, το γενναίο «όχι» του αξιωματικού στο τέμενος της Αθήνας, την ώρα που το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έλεγε “yes sir”!

“Γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες;”...

Του Σπύρου Γκουτζάνη
Από το  protothema
Την ίδια απορία έχουν ακόμη και εκείνοι που επιβάλλουν τα μέτρα, πώς γίνεται ένας λαός να είναι τόσο υποταγμένος όταν καταστρέφεται;

Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί τα πάντα επιβεβαιώνοντας εκείνους που λένε ότι στο συλλογικό κοινωνικό DNA του Έλληνα είναι ο ραγιαδισμός που διαμόρφωσαν οι αιώνες σκλαβιάς και υποτέλειας. Πρώτοι οι γερμανοί με τον γνωστό εθνικό τους χαρακτήρα και στην συνέχεια όποιος μικρομεσαίος πολιτικός της Ευρώπης ή γραφειοκράτης των Βρυξελλών θέλει εκστομίζει και ένα προσβλητικό σχόλιο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

AquaTop: Μετατροπή του νερού σε οθόνη αφής(Βίντεο)

Ομάδα μηχανικών από την Ιαπωνία ανέπτυξε το AquaTop, ένα νέο project που μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια νερού σε οθόνη αφής. Αποτελείται από μια δεξαμενή νερού η οποία περιέχει μια ειδική πούδρα που κάνει το νερό αδιαφανές και την motion control τεχνολογία Kinect της Microsoft.

Αυτό που καθιστά τo AquaTop άκρως ενδιαφέρον είναι ότι σε αντίθεση με τις επίπεδες οθόνες το νερό έχει βάθος με αποτέλεσμα να επιτρέπει στο χρήστη να βυθίζει το χέρι του σε αυτό και να πραγματοποιεί μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία gestures (να μαζεύει και να αφήνει νερό για drag and drop, να σέρνει αντικείμενα στον πάτο για διαγραφή κ.ο.κ.).

Ένας επισκέπτης από άλλους κόσμους στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ(Βίντεο)

Του Μάνου Τσαγκαράκη
Από το exelixeis.gr

16 Μαρτίου 1957. Δυο αστυνομικοί που περιπολούν στην Alexandria της πολιτείας Virginia στις ΗΠΑ, «παγώνουν» όταν βλέπουν να υλοποιείται μπροστά τους ένα παράξενο σκάφος. Από μέσα βγαίνει ένας άνδρας ντυμένος με μια φόρμα που δεν έχουν ξαναδεί. Βγάζουν τα όπλα τους για να τον ακινητοποιήσουν, αλλά μια φωνή που περισσότερο νιώθουν στο κεφάλι τους παρά ακούν, τους διαβεβαιώνει ότι έχει ειρηνικό σκοπό. Λίγα λεπτά αργότερα, με τον άγνωστο στο πίσω κάθισμα του περιπολικού κατευθύνονται προς το Πεντάγωνο ειδοποιώντας από τον ασύρματο ότι «ένας εξωγήινος θέλει να επισκεφθεί τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ»!

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΠΠΙΚΟ (1000-350 π.Χ.)

Από το stefanosskarmintzos

Γεωμετρική-Αρχαϊκή Εποχή
Στο χώρο του Αιγαίου ο ίππος ως πολεμικό μέσο εμφανίζεται από το 1700 π.Χ. Η αρχική χρήση του ζώου είναι ή έλξις των αρμάτων. Η σπουδαιότητα του ίππου ως πολεμικού μέσου φαίνεται στα ποιήματα του Ομήρου που ονομάζει τους ίππους του Άρη: Πανικό και Φόβο (1) αλλά και του Ησιόδου που τον επιβεβαιώνει (2)
Οι νομάδες των στεπών  ήταν οι πρώτοι που εξέλιξαν την τέχνη της ιππασίας αλλά οι διάδοσις της στη Βαλκανική οφείλεται μάλλον στους Θράκες.  Οι αγώνες τον Μινωϊτών και Μυκηναίων να δημιουργήσουν αποικίες στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού στη Θράκη είναι μάλλον η πηγή του μύθου των ανθρωποβόρρων ίππων του Διομήδη.

Πούτιν: Προβοκάτσια κατά του Άσαντ τα περί επίθεσης με χημικά

-Αν έχουν αποδείξεις να τις παρουσιάσουν άμεσα-Ο Μπαράκ Ομπάμα που είναι και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, να αναλογιστεί τα θύματα που θα επιφέρει ένα χτύπημα -Η σύνοδος των G20 την Πέμπτη, είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε όλοι το πρόβλημα της ΣυρίαςΗ τυχόν πολεμική επιχείρηση στη Συρία θα έχει σκοπό να βοηθήσει τους ενόπλους εξεγερθέντες στον αγώνα τους με το καθεστώς του Μπασάρ 'Ασαντ με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ χαρακτήρισε ως «παντελή ηλιθιότητα» τους ισχυρισμούς ότι ο 'Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα, «τη στιγμή, που ο στρατός της Συρίας πραγματοποιούσε επίθεση», μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ, όπου βρίσκεται.

Ομπάμα: Επέμβαση στη Συρία μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο(Βίντεο)

-«Μπορώ να αποφασίσω επίθεση και μόνος μου, αλλά δεν το κάνω για χάρη της Δημοκρατίας» -«Θα προχωρήσουμε και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, που έχει παραλύσει» -«Εκλέχθηκα, για να σταματήσω έναν πόλεμο, αλλά δε μπορώ να κάνω πως δε βλέπω τη θηριωδία» - «Καλώ τους εκπροσώπους του λαού να αποφασίσουν με γνώμονα την ασφάλεια των ΗΠΑ»
Την άποψη ότι το συριακό πρόβλημα δε λύνεται μέσα σε μία ημέρα, αλλά και ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να δώσουν τέλος στη θηριωδία του Άσαντ, εξέφρασε μέσα από νέο διάγγελμά του για τη Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.