Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Συμφωνική συναυλία Πηγής Λυκούδη, αφιέρωμα στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη


Συμφωνική συναυλία με έργα της βραβευμένης διεθνώς Ελληνίδας συνθέτιδος Πηγής Λυκούδη διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη, του ανθρώπου που με γνώση, όραμα και μεράκι «ανέστησε» την Αρχαία Μεσσήνη. Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, στο αναστηλωμένο Αρχαίο Θέατρο, το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο, 3 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ.

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΖΑΓΚΟΥ


Η συκοφαντία, η διαπόμπευση και ο φεμινισμός είναι έννοιες αλληλένδετες. Ας εξετάσουμε άλλη μια περίπτωση ενός άντρα που συκοφαντείται και διαπομπεύεται από φεμινίστριες. Και που η ζωή του μπορεί να καταστραφεί. Η περίπτωση του Τάσου Ζάγκου δεν είναι μοναδική. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ανενόχλητη δημόσια διαπόμπευση αντρών από φεμινίστριες έχει γίνει νόρμα. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ!!!

Εδώ και χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μια απίστευτα τραγικής κατάστασης όπου όλοι εθελοτυφλούν μπροστά στο μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας μας που έχει αποδομηθεί και κοντεύει να καταρρεύσει από τις καταστροφικές προσταγές του Φεμινισμού και την αλλοτρίωση της πραγματικότητας θεοποιώντας τις γυναίκες και εκμηδενίζοντας τους άνδρες...

Η Γαλλία γιόρτασε την ανασφάλειά της και την εγκατάλειψη του εθνισμού της


Στιγμιότυπο από τη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
VIA ASSOCIATED PRESS
Και "μετατράπηκε" σε μία χώρα που απλά το μόνο επίθετο που την αντιπροσωπεύει είναι "πλουραλιστική" ένα επίθετο με έννοια ουσιαστικά "του λίγο από όλα"

Δρ. Άννα Κωνσταντινίδου, Αρθρογράφος
Ιστορικός-Διεθνολόγος Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονική Συνεργάτιδα Παν/μιου Δυτ.Μακεδονίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη των διοργανωτών για το προσβλητικό σκετς με τον «Μυστικό Δείπνο»

AP Photo/Aurelien Morissard

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος» κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή.

Λεηλασία, καταστροφή αρχαιοτήτων από την Τουρκία


ΜΕΤΑ από 27 ολόκληρα χρόνια, με τον επαναπατρισμό του τελευταίου τμήματος από τις κυπριακές αρχαιότητες που είχε κλέψει ο αρχαιοκάπηλος και μεγαλολαθρέμπορος, Αϊντίν Ντικμέν, έπεσε η αυλαία για ένα από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις. Η Κυπριακή Δημοκρατία υποδέχθηκε και τις υπόλοιπες 60 αρχαιότητες (από 318 αρχικά), της υπόθεσης που κρατούνταν στο Μόναχο, ενώ το 2013 και το 2015 είχε προηγηθεί ο σταδιακός επαναπατρισμός των υπολοίπων.

Τα «ηχηρά μηνύματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι «γενναίες, τολμηρές αποφάσεις» του Χριστοδουλίδη

Σάββας Ιακωβίδης

Πρόεδρος και πολιτική ηγεσία ΔΕΝ γνωρίζουν τι είναι επακριβώς η διζωνική ανωμαλία, αλλά… Όλοι την έκαναν βολική παντιέρα, από τον Νοέμβριο του 1974, την επίσημη αποδοχή της διά των ψηφισμάτων 649 (1990) και 750 (1992, επί Βασιλείου), μέχρι σήμερα. Ανυμνούν αυτό το ρατσιστικό, αντιδημοκρατικό, αντιευρωπαϊκό τερατούργημα ως τη μόνη εφικτή λύση. Αρνούνται να παραδεχτούν ότι παραδίδουν την Κύπρο σε μια νέα τουρκοκρατία

Τοποθετείται για την αντι-drone ασπίδα ο Πάλμας: Η ΕΦ μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της ΚΔ

Η Εθνική Φρουρά έχει την δυνατότητα, όταν και εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

Συγκαλυμμένη ισότιμη κυριαρχία με κερκόπορτα τα ΜΟΕ

Γιάννος Χαραλαμπίδης

Ψάχνουν φόρμουλα στον ΟΗΕ για τον τετραγωνισμό του κύκλου… - Πώς κινούνται οι Τούρκοι μέσω της άρσης του εμπάργκο και της Τύμπου, πώς θέλει ο Γκουτέρες να κινηθεί με απαρχή μια τριμερή και πώς η μίνι κρίση στην Κάσο συνδέεται με τη «λύση»

Κυπριακό: 50 χρόνια μετά, πώς σκέφτεται η Άγκυρα;


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Λύση δύο κρατών και στο βάθος… συνομοσπονδία;

Συνεκπαίδευση Ζ΄ ΜΑΚ στο Κολοράντο

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με σημερινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το 10ο Συγκρότημα Ειδικών Δυνάμεων (10 SFG) του Στρατού των ΗΠΑ, δημοσιοποίησε υλικό από εκπαιδευτική δραστηριότητα με προσωπικό της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ). Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα με το 10ου SFG στο Κολοράντο και αναφέρεται η εκτέλεση θαλασσίων αλμάτων με αλεξίπτωτο, όπως και συνεργασία με ελικόπτερα για καθέλκυση και απαγκίστρωση λέμβων εφόδου με καταδρομείς.

Κερδίζει έδαφος η αντιπρόταση για PULS/ EuroPULS έναντι του εκσυγχρονισμού των M-270 MLRS – Η εναλλακτική Ευρωπαϊων και Ισραηλινών στον Ελληνικό Στρατό

Αναστάσιος Παπανδρέου

Ο πόλεμος στουν Ουκρανία εκτός των νέων τεχνολογιών και τακτικών που χρησιμοποιήθηκαν και από τις δύο πλευρές ανέδειξε για άλλη μια φορά τη χρησιμότητα αλλά και την αναγκαιότητα του πυροβολικού στο πεδίο της μάχης. Ιδιαίτερη μνεία έχει γίνει στο πυραυλικό πυροβολικό λόγω της δυνατότητας του να εκπέμψει σε ελάχιστο χρόνο τεράστιο όγκο πυρός από τη μια ή να εκτελέσει χειρουργικής ακρίβειας πυρά βαθειά στα μετόπισθεν του αντιπάλου με τη χρήση σύγχρονων πυρομαχικών εκτεταμένης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας.

Αιγαίο Tο πλεονέκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας έπειτα από 18 μήνες χωρίς εμπλοκή


*Του Κώστα Σαρικά

Σχεδόν 18 μήνες έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που καταγράφηκε η τελευταία εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο. Ήταν 2 Φεβρουαρίου 2023 όταν μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 116 Πτέρυγα Μάχης πέταξαν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο προκειμένου να αναχαιτίσουν ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, με την αναχαίτιση να εξελίσσεται σε σκληρή εικονική αερομαχία ;νατολικά της Ρόδου.

Το C-UAS ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ της ΕΑΒ και γιατί στάθηκε τυχερό Πολεμικό Ναυτικό

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η EE αποφάσισε την Επιχείρηση ASPIDES της Ναυτικής Δυνάμεως ΕΕ (EUNAVFOR) στις 8 Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, η φρεγάτα ΥΔΡΑ (F452) βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αναλαμβάνοντας δράση. Η απειλή των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAV) και drone, απασχόλησε σοβαρά τους επιτελείς και κατά την προετοιμασία της φρεγάτας αποφασίσθηκε επείγουσα διαδικασία εφοδιασμού της με αντίστοιχο σύστημα αντιμετωπίσεως (C-UAS).

Νέο πρωτοποριακό σύστημα αεράμυνας “Iron Beam” με λέιζερ από το Ισραήλ: Ανακοινώθηκαν δύο αγοραστές, χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των χωρών!!! Λέτε;


FILE PHOTO: Israeli Defence Minister Yoav Galant addressing Israeli soldiers preparing the scenario of a ground maneuvre near the Gaza border, 19 October 2023. EPA/ABIR SULTAN

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Israel Hayom δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ του Aharon Lapidot, το οποίο παρουσιάζει τις εξελίξεις στην αμυντική τεχνολογία».

Πέτρος Γκικουρίας στον ΕΤ: «Θα εφαρμόσω πιστά το πρόγραμμα του Μπελέρη»


Αθανασία Αγγελοπούλου

Γεννημένος στους Δρυμάδες Χειμάρρας, ο Πέτρος Γκικουρίας βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα και στη συνέχεια μετανάστευσε στην Αμερική.

Εκλογές στη Χειμάρρα- Μήνυση Γκικουρία κατά Τάβου στην Υπηρεσία Διαφθοράς


Ιούλιος 27, 2024. Ελλάδα.

Με την εκκίνηση της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας στην Χειμάρρα της Αλβανίας, ενόψει των εκλογών της 4ης Αυγούστου, έπεσε και η πρώτη μήνυση.

Αλβανικές προκλήσεις, ελληνική αδράνεια


«Η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Αλβανίας σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών» τόνισαν ελληνικές διπλωματικές πηγές σε σχέση με την πρόσφατη κατάθεση στεφάνου από τον Αλβανό Πρόεδρο σε μνημείο αφιερωμένο στους Τσάμηδες.

Κίνδυνο ανάφλεξης περιμένει η Αθήνα στο Αιγαίο: Γιατί αναδύθηκε ο κακός εαυτός της Τουρκίας


Αλεξία Τασούλη

Το ιταλικό πλοίο «Ievoli Relume» σχεδιάζει νέες έρευνες ανατολικά της Καρπάθου σε σημείο που εφάπτεται με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Τι προσπαθεί να πετύχει ο Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά;

Περίεργες κινήσεις από τον Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά θέματα

Βαγγέλης Λάσκαρης

Πολιτικό παιχνίδι πάνω στο φιάσκο της Κάσου – Προς νέα σελίδα στη ματωμένη Ουκρανία


Τα απόνερα της Κάσου εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τη δημόσια συζήτηση. ως συνήθως στην Ελλάδα, τα πάντα είναι άσπρα – μαύρα. Οι καλοί και οι κακοί, άπαντες πελάτες του ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗ.

«Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια και τα τανκς…»

Σ. Μουμτζής

Αυτό είναι ένα άσμα του ΚΚΕ την εποχή της Γ΄ Διεθνούς, που εκινείτο στην πασιφιστική γραμμή του παγκόσμιου καθοδηγητικού κέντρου της Μόσχας. Όμως αν το απογυμνώσουμε από το ιδεολογικό και το ιστορικό στοιχείο του, αποτελεί ένα καλό και χρήσιμο ερώτημα: όντως τι τα θέλουμε τα όπλα; Γιατί δαπανάμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς; Η απάντηση νομίζω ότι είναι αυτονόητη.

Η Ελλάδα παραδέχθηκε την κυριαρχία της Τουρκίας παρά τις διαψεύσεις (αζέρικο δημοσίευμα)


Ιούλιος 28, 2024. Ελλάδα.

Χάρη στα θετικά βήματα και την πρόοδο προς την εξομάλυνση των σχέσεων, τα προβλήματα που βιώνουν η Τουρκία και η Ελλάδα για σχεδόν εκατό χρόνια άρχισαν επιτέλους να επιλύονται, γράφει ο Ρουσλάν Μπασιρλί ανταποκριτής μέσων ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν στην Άγκυρα.

Ελληνοτουρκικά: Θολώνει τα «ήρεμα νερά» ο Ερντογάν


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Παρά την επιστροφή σε σχετικά ήρεμα νερά στις σχέσεις Αθήνας-Αγκυρας, αναφορικά με την παρουσία ελληνικών και τουρκικών πλοίων στην περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, ο Ερντογάν, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω της συμπλήρωσης μισού αιώνα από τον «Αττίλα», προχώρησε σε προκλήσεις κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Βομβαρδισμοί της Τουρκίας εναντίον κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υτπήρξαν αναφορές για θύματα στις τάξεις των αμάχων, παρά μόνο ζημιές σε καλλιέργειες.

Χτύπημα κατά κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ - Οι επόμενες κινήσεις του Τελ Αβιβ

Από την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν AP Photo/Hassan Shams

Επίθεση στο κιμπούτς Μανάρα στο βόρειο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ την ώρα που το Ισραήλ εξετάζει την απάντησή του μετά το χθεσινό πλήγμα στα Υψίπεδα του Γκολάν με 12 νεκρά παιδιά και η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι ανοίγει ένα νέο μέτωπο στη Μέση Ανατολή. 

Κρίση Ισραήλ-Λιβάνου: Η Χεζμπολάχ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές λέει το Τελ Αβίβ

(upd1) Αντίποινα Ισραήλ με βομβαρδισμούς στον Λίβανο, για ρουκέτα που σκότωσε 12 νέους. Αρνείται εμπλοκή η Χεζμπολάχ. Προειδοποιήσεις Ιράν, κινήσεις εκτόνωσης ΗΠΑ.

Υψίπεδα Γκολάν: Η στιγμή που ρουκέτα πέφτει σε γήπεδο – Βίντεο ντοκουμέντα από την επίθεση


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ρουκέτα της έπληξε γήπεδο σε κοινότητα Δρούζων στο υψίπεδο του Γκολάν, που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.

Παγκόσμιο σοκ από τo μακελειό σε χωριό στα υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα από το Ισραήλ - Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση


Δώδεκα «αγόρια και κορίτσια» δέκα ως είκοσι ετών σκοτώθηκαν από χτύπημα της Χεζμπολά σε γήπεδο κοινότητα των Δρούζων 

Προειδοποίηση Ιράν προς Ισραήλ για τις "απρόβλεπτες συνέπειες νέας περιπέτειας" στον Λίβανο

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ κατά οποιασδήποτε "νέας περιπέτειας", όπως την αποκάλεσε, στον Λίβανο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Προσβολή ρωσικών ελικοπτέρων σε εργοστάσιο της περιοχής Μόσχας

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την πρόκληση ζημιών σε τρία ρωσικά ελικόπτερα, από ενέργειες δολιοφθοράς εντός της ρωσικής επικρατείας, ανακοίνωσε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Αμύνης της Ουκρανίας. Παραλλήλως, τις περί ώρα 05.00 της 27ης Ιουλίου, υπό την κάλυψη του σκότους, προσβλήθηκαν στρατιωτικά αεροδρόμια στις περιοχές Σαρατόφ, Μουρμάνσκ και Ριαζάν ενώ στην τελευταία, ένα μη επανδρωμένο επίθεσης χτύπησε και εγκατάσταση διυλιστηρίου.

Νέες απειλές Πούτιν σε ΗΠΑ και Ευρώπη: «Θα ξαναρχίσουμε την παραγωγή πυρηνικών όπλων μεσαίου βεληνεκούς»

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε σήμερα ότι η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων μεσαίου βεληνεκούς, αν οι ΗΠΑ επιβεβαιώσουν την πρόθεσή τους να αναπτύξουν πυραύλους στη Γερμανία ή αλλού στην Ευρώπη.

ΗΠΑ και Ιαπωνία καταγγέλλουν τις "αποσταθεροποιητικές" ενέργειες της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα και τη Βόρεια Κορέα


Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία καταδίκασαν σήμερα τις "αποσταθεροποιητικές" ενέργειες της Κίνας, κυρίως στην Νότια Σινική Θάλασσα, εκφράζοντας επίσης ανησυχία για την αυξανόμενη συνεργασία της Ρωσίας με το Πεκίνο και τη Βόρεια Κορέα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν την ενίσχυση των στρατιωτικών και αμυντικών τους δεσμών.