Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Πέτρος Γκικουρίας στον ΕΤ: «Θα εφαρμόσω πιστά το πρόγραμμα του Μπελέρη»


Αθανασία Αγγελοπούλου

Γεννημένος στους Δρυμάδες Χειμάρρας, ο Πέτρος Γκικουρίας βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα και στη συνέχεια μετανάστευσε στην Αμερική.

Σήμερα, όμως, έχει γυρίσει στο χωριό του και δίνει τον δικό του αγώνα εν όψει των εκλογών της 4ης Αυγούστου, μετά την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συστήνεται μέσω του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τις τύχες του δήμου. «Τελείωσα το σχολείο στο Φιέρι, μακριά από τον τόπο μου, επειδή η οικογένειά μου είχε εκτοπιστεί εκεί, λόγω αντίστασης στο καθεστώς Χότζα. Αυτό το καθεστώς δεν μου επέτρεψε να φοιτήσω σε πανεπιστήμιο. Οπως πολλοί άλλοι Χειμαρριώτες, βρέθηκα στην Ελλάδα το 1990 και στη συνέχεια μετανάστευσα στις ΗΠΑ, μαζί με τον αδελφό μου. Εκεί, παρότι δεν ήξερα καν τη γλώσσα, εργάστηκα σκληρά όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας και έκανα οικογένεια, αλλά ποτέ δεν ξέχασα τον τόπο μου. Σήμερα, λοιπόν, μένω και πάλι στο σπίτι μου, στο χωριό και κινούμαι σε όλη την έκταση του δήμου, ζητώντας από τους συμπολίτες μου στις 4 Αυγούστου να προχωρήσουμε μαζί στην επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας», λέει ο κ. Γκικουρίας.

Ο Πέτρος Γκικουρίας με τον γιο του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρο.

«Να μην ομιλείται η ελληνική»

Την άλλη Κυριακή, θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Βαγγέλη Τάβο, νυν περιφερειάρχη Αυλώνα, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του Εντι Ράμα. Σε προεκλογική του εκδήλωση πριν από λίγες ημέρες στενός του συνεργάτης προέτρεψε τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν για να αφανιστούν τα ελληνικά από τη Χειμάρρα.

«Στις 4 Αυγούστου πρέπει να ψηφίσουμε όλοι μας, ώστε στις 5 του μήνα να μην ομιλείται εκεί η ελληνική γλώσσα, αλλά να ομιλείται η αλβανική», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο Πέτρος Γκικουρίας έχει τη στήριξη της Οργάνωσης «Ομόνοια» της ελληνικής εθνικής μειονότητας και του κόμματος Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου θα εφαρμόσω το πρόγραμμα του Φρέντη Μπελέρη, που έχει προκύψει από κοινωνικό διάλογο και το οποίο οι Χειμαρριώτες υπερψήφισαν τον Μάιο του 2023. Το πρόγραμμά μας έχει πέντε άξονες, που αντιστοιχούν ο καθένας και σε μία μεγάλη υστέρηση του δήμου μας», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος και συνεχίζει: «Τα πέντε μεγάλα βήματα, που θα αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο, είναι η επίλυση του περιουσιακού -απόδοση και αξιοποίηση της περιουσίας όλων των συμπολιτών μας-, η ανασυγκρότηση του δήμου και των υπηρεσιών του, ώστε να χρηματοδοτήσουμε έργα και να εξυπηρετούνται οι πολίτες, κοινωνική πολιτική για όλους με προτεραιότητα τους ηλικιωμένους αλλά και τα παιδιά μας, η επόμενη μέρα της Χειμάρρας.

Επίσης, η ποιότητα ζωής και οι υποδομές με σεβασμό στο περιβάλλον, που είναι η μεγαλύτερη περιουσία μας, και, τέλος, τοπική ανάπτυξη για όλους, και για τους επιχειρηματίες και για τους αγρότες και, κυρίως, για τους νέους, ώστε να μείνουν στον τόπο. Δεν θέλω να μείνουμε στα προβλήματα, τα προβλήματα τα συζητάμε καιρό. Θέλω στη Χειμάρρα την επόμενη μέρα να μιλάμε για λύσεις», τονίζει.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι τοποτηρητή»

Με τον ίδιο τον Φρέντη Μπελέρη να τάσσεται στο πλευρό του σε αυτήν την προσπάθεια και να τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, ο Πέτρος Γκικουρίας νιώθει, όπως λέει, ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη. «Οσα έχουν γίνει με τον Φρέντη, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αγάπη μου για τον τόπο, ήταν αυτά που με ώθησαν να θέσω υποψηφιότητα. Θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να τερματιστεί η παρατεταμένη ακυβερνησία του Δήμου Χειμάρρας. Βλέποντας την αδράνεια τόσων ετών, τις αλλεπάλληλες αλλαγές διορισμένων δημάρχων τους τελευταίους μήνες, την καθαίρεση του εκλεγμένου δημάρχου και την εσπευσμένη προκήρυξη εκλογών, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα μπροστά, ώστε ο αγώνας του Φρέντη Μπελέρη και όσων τον στήριξαν να δικαιωθεί. Νιώθω ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη που ο ευρωβουλευτής στηρίζει την υποψηφιότητά μου», αναφέρει.

Παράλληλα ο κ. Γκικουρίας επισημαίνει ότι ο Ράμα αλλάζει συνεχώς σχέδια για τη Χειμάρρα με μόνο στόχο να ελέγχει τον δήμο. «Ειλικρινά, δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδια του κ. Ράμα, γιατί αυτά αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο. Επέμενε τόσα χρόνια στον Γιώργο Γκόρο, τον οποίο διατήρησε στο Δημαρχείο ακόμη και αφού έχασε τις εκλογές.

Στη συνέχεια, ο Γκόρος συνελήφθη, άλλαξαν άλλοι δύο δήμαρχοι, δεν επετράπη ποτέ στον Μπελέρη, που είχαν ψηφίσει οι πολίτες, να ορκιστεί και τώρα στηρίζει έναν υποψήφιο που δεν είναι καν από τον δήμο μας. Δεν μας φοβίζουν πια οι πρακτικές του κ. Ράμα, γιατί τα τελευταία χρόνια πέφτουν στο κενό. Εχω να πω στους συμπολίτες μου, ακόμη και σε αυτούς που ψήφιζαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ότι ο μόνος τρόπος να βγούμε από το αδιέξοδο είναι να συμμετέχουν στις εκλογές της 4ης Αυγούστου, να καταψηφίσουν την αδράνεια και να ψηφίσουν το πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα για τη Χειμάρρα», τονίζει ο Πέτρος Γκικουρίας, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

«Ζητώ από τα πολιτικά κόμματα, από τους συλλόγους και από κάθε συμπολίτη να στηρίξει αυτήν την υποψηφιότητα, για να πάμε μαζί ενωμένοι στην επόμενη ημέρα. Τόσο από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και τους συλλόγους Χειμαρριωτών από όλο τον κόσμο, αλλά, κυρίως, τους συμπολίτες μου, που αγκάλιασαν την υποψηφιότητά μου. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, γιατί οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για τοποτηρητή», καταλήγει ο κ. Γκικουρίας.

Η προεκλογική περίοδος ήταν η μικρότερη στην Ιστορία, καθώς οι νέες εκλογές ανακοινώθηκαν στις 5 Ιουλίου μετά την ακύρωση της εκλογής του Φρέντη Μπελέρη.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου