Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Επίδομα μαλάκα...

Επιχείρηση Μπέρνχαρντ: Οι Γερμανοί την Ξέρουν τη Δουλειά...


Επιχείρηση Μπέρνχαρντ: Οι Γερμανοί την Ξέρουν τη Δουλειά...

http://tyxaios.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html

Μαθαίνουμε από την Ελληνική Wikipedia:
Η Επιχείρηση Μπέρνχαρντ (γερμ. Unternehmen "Bernhard", αγγλ. Operation Bernhard) ήταν το κωδικό όνομα ενός σχεδίου των Ναζί, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από το Κεντρικό Γραφείο Ασφαλείας του Ράιχ (RSHA) και την SS με στόχο την αποσταθεροποίηση της βρετανικής οικονομίας. Οι Ναζί σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση αυτή με το να "πλημμυρίσουν" την παγκόσμια αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση παραχάραξης που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία!


Το ξέρουν καλά το παιχνίδι των νομισμάτων οι Γερμανοί και δεν διστάζουν ούτε μπροστά στις δυσκολίες ούτε μπροστά στον όγκο ενός εγχειρήματος αποσταθεροποίησης ολόκληρων κρατικών οικονομιών.


Παρατηρείς τις ομοιότητες με σήμερα; Οι Γερμανοί υποβαθμίζουν με τη στάση τους τις αξίες του Νότου - γη, ακίνητα, επιχειρήσεις, εργατικό δυναμικό - ταυτόχρονα προκαλούν αποσταθεροποίηση των τραπεζών παγκοσμίως διατηρώντας εσκεμμένα ενεργή την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και άρα επιτείνοντας τις αμφιβολίες σχετικά με την έκθεση της κάθε τράπεζας ή ταμείου σε ομόλογα ή σύνθετα προϊόντα των PIIGS. 

Ο "ποιοτικός" πολιτικός λόγος και τα "υβριστικά" ιστολόγια....

ΘΑΝΟΣ

- "Θα σε πλακώσω"
- "Δεν πας στο διάολο ρε μ........α;"

Οσοι πίστεψαν ότι η παραπάνω στιχομυθία ανήκει σε ιστολόγους ή άλλους χρήστες του διαδικτύου... έκαναν λάθος....
Είναι λόγια που ειπώθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο και μάλιστα από ιστορικά στελέχη του.

Η πρώτη "ατάκα" ανήκει στον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη της Ν. Δημοκρατίας και η δεύτερη στην κ. Βάσω Παπανδρέου!!!

Εκεί κατέληξε φραστική τους αντιπαράθεση η οποία περιελάμβανε και πολλά ακόμα κοσμητικά επίθετα..... και σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων παρολίγον να εξελιχθεί και σε χειροδικία...

Δεύτερο ημίχρονο από Βενιζέλο: Απειλεί τους βουλευτές με την 6η δόση

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



- Το γάντι στους βουλευτές έριξε ο υπουργός Οικονομικών - "Aν δεν πάρουμε μέτρα, η χώρα θα μας μείνει στα χέρια"
- Β.Παπανδρέου: "Να πάει επιτέλους ένας πολιτικός στην φυλακή"
- Γιατί δεν πείθονται από τις υπουργικές διαβεβαιώσεις
- Κόκκινη γραμμή η πιθανολογούμενη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
- Μελέτη - κόλαφος από Κατσέλη για το τι θα γίνει αν μειωθούν οι μισθοί

Ήττα του Μπερλουσκόνι στη Βουλή

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Την παραίτησή του ζητά η αντιπολίτευση

Η ιταλική κυβέρνηση μειοψήφησε σήμερα το απόγευμα στη βουλή κατά την ψηφοφορία για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού του δημοσίου για το έτος 2010.

Βρέθηκε πολιτική λύση στο Βέλγιο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Βελγίου, Ελιό ντι Ρουπό, παρουσίασε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο με οκτώ φλαμανδικά και γαλλόφωνα κόμματα για τον επαναπροσδιορισμό των θεσμικών οργάνων του βασιλείου, η οποία αναμένεται να του επιτρέψει να θέσει τέρμα σε μια πολιτική κρίση εξαιρετικής σοβαρότητας.

"Έχουμε μια συνολική θεσμική συμφωνία, μια συμφωνία που θα κάνει τη χώρα μας να εξελιχθεί και να τη σταθεροποιήσει", δήλωσε στις αίθουσες της Προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ηγέτης του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS).

Τα κόμματα κατέληξαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε μια συμβιβαστική λύση, μετά από αρκετούς μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων και καθώς η χώρα εξακολουθεί να είναι χωρίς πραγματική κυβέρνηση από τον Απρίλιο του 2010.

Μικτά πρόσημα μετά από διακυμάνσεις στη Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow11.416,30-16,88 -0,15%  
  Nasdaq2.583,0316,98 0,66%  
Η Wall Street σήμερα

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street με την επενδυτική κοινότητα να τηρεί στάση αναμονής ενόψει των αποτελεσμάτων της Alcoa Inc. η οποία ανοίγει το χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη συγκέντρωσαν και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον με τα βλέμματα να στέφονται στη Σλοβακία ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της χώρας για την επικύρωση των αλλαγών στο  Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Τα τρία από τα τέσσερα κόμματα της κυβέρνησης στηρίζουν τις αλλαγές του EFSF. Ωστόσο, το τέταρτο, το Freedom and Solidarity (SaS) διατηρεί τη στάση του και δηλώνει αντίθετο στην επικύρωση των αλλαγών στο EFSF.

Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Iveta Radicova σχεδιάζει να συνδέσει την ψηφοφορία με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή της. "Επιθυμώ ειλικρινά οι αλλαγές του EFSF να ψηφιστούν θετικά στη σημερινή ψηφοφορία, αλλά σε περίπτωση που το κόμμα SaS δεν αλλάξει γνώμη, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε επαναληπτική ψηφοφορία", δήλωσε η Radicova.

Η δίκη της Τιμοσένκο έχει αντιρωσική χροιά

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

© Flickr.com/harry.popoff/cc-by




Στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας βλέπουν προφανή αντιρωσική χροιά στην ιστορία με την κατηγορία της Γιούλιας Τιμοσένκο.

Νέα από την Σερβία.....

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ      
11/10/2011
 Τα μέλη της σερβικής Βουλής άρχισαν συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση εξισορρόπησης του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, με την οποία προβλέπεται αύξηση του ελλείμματος κατά 22,2 δισ. δηναρία, στα  142,7 δισεκατομμύρια δηνάρια, δηλαδή 4,5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Η εν λόγω αναθεώρηση προβλέπει ως αποτέλεσμα μείωση των εσόδων από 726,4 σε 707,35 δισ. δηνάρια και αύξηση των δαπανών από 846,9 σε 850,9 δισ. Το κείμενο της προτασσόμενης αναθεώρησης, στους βουλευτές εξήγησε ο πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς, ο οποίος τόνισε ότι η αναθεώρηση επιβεβαιώνει την πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών, που μειώθηκαν σε 43,8 τοις εκατό του ΑΕΠ, από 45,5 τοις εκατό, όσο ήταν κατά το τελευταίο έτος. Σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού, αυτή η εξισορρόπηση είναι σε πλήρη συνάφεια με τους δημοσιονομικούς κανόνες και, αν τη τηρήσουμε, δημόσιες δαπάνες πρόκειται να μειωθούν κατά τα επόμενα χρόνια. Στο τέλος, ο πρωθυπουργός κατέληξε ότι αναθεωρημένη εξισορρόπηση του προϋπολογισμού είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες και ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την υποστήριξαν οι παράγοντες του ΔΝΤ και του Δημοσιονομικού Συμβουλίου της Σερβίας.

Βελιγράδι και Πρίστινα αποτυγχάνουν να επιτύχουν συμφωνία διαλόγου

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/

Εκπρόσωποι Βελιγραδίου και Πρίστινας δεν κατάφεραν να επιτύχουν συμφωνία για συνέχιση του διαλόγου σε τεχνικά ζητήματα.
Του Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς και της Λίντα Καραντάκου για τους Southeast European Times σε Βελιγράδι και Πρίστινα --


photoΣέρβοι Βελιγραδίου και Κοσσυφοπεδίου εναντιώνονται σθεναρά στην άφιξη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στην πύλη στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. [Βεντάτ Τζιμσίτι/SETimes]
Ο μεσολαβητής της ΕΕ Ρόμπερτ Κούπερ βρέθηκε σε Βελιγράδι και Πρίστινα αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τη διάσωση των συνομιλιών Βελιγραδίου-Πρίστινας. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του, δεν υπήρξε απτή πρόοδος.

Κοσσυφοπέδιο ‘’Με Ψυχρή Ματιά΄΄

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Βλέποντας την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο έχουμε σταθεί τις περισσότερες φορές με συναισθηματική ματιά ή ματιά δικαίου απέναντι στην κρίση, υποστηρίζοντας λύσεις ή εξελίξεις που θα αποκαθιστούσαν την ιστορική αλήθεια, όπως την έχουμε περιγράψει σε παλαιότερα άρθρα. Φαίνεται όμως τελικά ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η όποια λύση θα στηρίζεται στην ιστορική αλήθεια και όχι στο δίκαιο του ισχυρού και νικητή στην περιοχή.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη χωρίς αλήθεια»

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Κόσοβο  —  Στο Κόσσοβο δεν μπορεί να εδραιωθεί δημοκρατική κοινωνία, αν το σύνολο των πολιτών δεν έρθει αντιμέτωπο με την αλήθεια για τα εγκλήματα σε βάρος του μη αλβανικού πληθυσμού κι αν δεν δικαστούν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα.
«Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη χωρίς αλήθεια, ούτε δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη. Είναι απλή εξίσωση, που δεν πρέπει να ξεχνάμε», δήλωσε ο κ. Μάρτι σε συνέντευξή του στην ελβετική διαδικτυακή πύλη «Swissinfo».

Σερβία: Συνεχίζεται η απεργία των αστυνομικών

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 11, 2011.

 Η ένωση των αστυνομικών της Σερβίας συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την απεργία που είχε κηρύξει απαιτώντας βελτίωση της κοινωνικής αποκατάστασης και βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους ένστολους.

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία παρελαύνει στη Νέα Υόρκη: Μην ξεχάσουμε τα αλβανικά εδάφη, Κόσοβο και Τσαμουριά

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/



Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταφέρθηκε το "πανηγύρι" των Ερυθρόμαυρων εθνικιστών!

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρθηκε ο αρχηγός της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Κρεσνίκ Σπαχίου για να διαδηλώσει κατά της Ελλάδας. Έτσι στην  εκδήλωση που είχε στους δρόμους του Μανχάταν ο Σπαχίου ανέφερε για πολλοστή φορά πως «οι αλβανοί δεν πρέπει να ξεχάσουνε τα εδάφη τους, το Κόσοβο και την Τσαμουριά». Επίσης  ο αρχηγός της ανθελληνικής εκστρατείας έκανε «έκκληση ώστε η αλβανική κυβέρνηση να μην χαρίσει εδάφη στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο επόμενος σταθμός της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας είναι η ιταλική πρωτεύουσα Ρώμη.

Είχε ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου Διακόπηκε η απογραφή πληθυσμού στην ΠΓΔΜ

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Διακόπηκε, σήμερα το πρωί, η απογραφή πληθυσμού στην ΠΓΔΜ, η οποία είχε ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου κι επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου, μετά τα πολλαπλά προβλήματα που ξεκίνησαν ακόμη πριν από την έναρξή της κι εντάθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Αργά χθες το βράδυ παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής (ΚΕΑ) της ΠΓΔΜ, επικαλούμενα το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία απογραφής δεν ακολουθείται η μεθοδολογία που ορίστηκε από την Κρατική Στατιστική Επιτροπή της χώρας και την Eurostat κι ως εκ τούτου τα αποτελέσματα της απογραφής δεν θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στον πραγματικό αριθμό του πληθυσμού.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/11 0ΚΤ-2011/ΤΡΙΤΗ/20.00ΜΜ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 200 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ-ΚΑΜΙΚΑΖΙ.
*ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ.
*Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΕΙΤΣ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΚΑΝΙ.

Κατάληψη του αρχηγείου της αστυνομίας του καθεστώτος Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Λιβύη  —  Μαχητές των νέων λιβυκών αρχών κατέλαβαν τον έλεγχο του αρχηγείου της αστυνομίας του έκπτωτου καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στο κέντρο της Σύρτης, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου, συνεχίζοντας την προέλασή τους εναντίον των τελευταίων πιστών του συνταγματάρχη.

Ο στρατός απέρριψε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Αιγύπτου

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Ο Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι, που είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον περασμένο Ιούλιο από το στρατιωτικό συμβούλιο που κυβερνά τη χώρα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Απειλές του μουφτή Χασούν σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Συρία  —  Ο ανώτατος ιερωμένος των σουνιτών μουσουλμάνων της Συρίας προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ότι η χώρα του θα μπορούσε να εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις χώρες τους, αν αυτές επιτεθούν στη Συρία.
Ο μουφτής Αχμαντ Χασούν, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, έκανε τη δήλωση αυτή σε λιβανική αντιπροσωπεία αργά το βράδυ της Κυριακής.

Κατηγορούν το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τo σχέδιο Τρομοκρατική επίθεση ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι Αμερικανοί

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Τελευταία ενημέρωση:
Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τόσο επί αμερικανικού όσο και αργεντίνικου εδάφους ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι αμερικανικές αρχές.
(Πηγή: ΕΡΑ/ΑΠΕ) 
(Πηγή: ΕΡΑ/ΑΠΕ) 

Αισιοδοξία των ΗΠΑ για συνάντηση Ισραήλ-Παλαιστίνης

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «πολύ αισιόδοξες» ότι το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι θα πραγματοποιήσουν προκαταρκτική συνάντηση για να αναβιώσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στις 23 Οκτωβρίου στην Ιορδανία, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ.

«Η πρόταση που συζητάει (το Κουαρτέτο) με τα μέρη είναι για τις 23 Οκτωβρίου στην Ιορδανία και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι και οι δύο πλευρές θα αδράξουν την εν λόγω προσφορά», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Νάλαντ στην καθημερινή της ενημέρωση.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΧΑΜΑΣ Απελευθερώνεται ο Σαλίτ (;)

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/


Κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση του επι πέντε χρόνια κρατούμενου Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ αλλά και Παλαιστίνιων κρατούμενων βρίσκονται το Ισραήλ και η Χαμάς.
Το θέμα μάλιστα απασχόλησε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο το οποίο συγκάλεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Συνομιλίες Σαρκοζί - Αμπάς για το Ισραήλ Προκειμένου να συζητήσουν για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, την Παρασκευή προκειμένου να συζητήσουν για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η γαλλική προεδρία.

«Η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στην επανέναρξη της ειρηνευτικές διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων και στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται από την Γαλλία στο πλαίσιο των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρίως από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 21 Σεπτεμβρίου» πρόσθεσε η ανακοίνωση.
Ακόμη, θα συζητηθούν οι γαλλοπαλαιστινιακές σχέσεις, σημειώνει η ανακοίνωση.
www.kathimerini.com.cy

ΣΤΗΝ İSTANBUL ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Επανέλαβε την υποστήριξη του για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση 

Επανέλαβε την υποστήριξη του για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Τόνι Μπλέρ.

Προσφυγή Τούρκου μηχανικού για στημένους διαγωνισμούς εξοπλιστικών προγραμμάτων

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Πρώην εργαζόμενος στη τουρκική Υπογραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι διαγωνισμοί για την αγορά στρατιωτικού υλικού που έγιναν μεταξύ 1997-2002 είναι αυθαίρετοι και παραβιάζουν τους νόμους. Ο μηχανικός Necip Boynueğri κατονομάζει 11 ανώτατους στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων τους πρώην Αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Στρατηγούς Hüseyin Kıvrıkoğlu και Yaşar Büyükanıt, τον πρώην Υπαρχηγό Στρατηγό Çevik Bir και τον πρώην διοικητή της Στρατοχωροφυλακής Şener Eruygur.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο πρόεδρος Χριστόφιας Νέα συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Μέχρι τη συνάντηση της Νέας Υόρκης, Χριστόφιας και Έρογλου θα τα πουν άλλες τρεις φορές.
Μέχρι τη συνάντηση της Νέας Υόρκης, Χριστόφιας και Έρογλου θα τα πουν άλλες τρεις φορές.
Λευκωσία: Σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, οικονομίας και εσωτερικής ασφάλειας επικεντρώθηκε η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών.

Ο λεγόμενος «ΥΠΕΞ» αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Αυτούσιο το έγγραφο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο καταδεικνύει ότι και ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Γενί Ντουζέν.

Η κουρδική πυριτιδαποθήκη

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Μεταξύ των πιθανών σεναρίων για το μέλλον των συριακών διαδηλώσεων, μια εκτεταμένη κουρδική επανάσταση θα ήταν το μελανότερο. Η κουρδική μειονότητα της Τουρκίας απολαμβάνει σημαντική οικονομική ευμάρεια κι εκείνη του Ιράκ διαθέτει αυτονομία.Ομως, από πλευράς Κούρδων το ζήτημά τους ποτέ δεν έτυχε ικανοποιητικής λύσης. Το όραμα ενός ελεύθερου, ενωμένου Κουρδιστάν υφίσταται ακόμη.[...]

Δραματικά θα μπορούσαν να είναι τα επακόλουθα από τη δολοφονία του Σύρου Κούρδου πολιτικού Μαρσ. Τάμο. [...]

Οι Κούρδοι της Συρίας αντέδρασαν ήδη με τις, μέχρι στιγμής, μεγαλύτερες αντικυβερνητικές
διαδηλώσεις, αλλά και με επιθέσεις κατά των πρεσβειών της Συρίας σε Βερολίνο και Βιέννη.[...]

Για μεγάλο διάστημα Κούρδοι και Δαμασκός διατήρησαν τη μεταξύ τους ειρήνη -ο πρόεδρος Ασαντ υποσχέθηκε παραχωρήσεις και οι Κούρδοι απείχαν των διαδηλώσεων.[...]

Ερντογάν προς Σαρκοζί " πρώτα να μάθεις να είσαι έντιμος"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Σκληρή απάντηση έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Νικολά Σαρκοζί, για τις δηλώσεις του που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, ζητώντας από την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.

STRATFOR: Μεγάλη πρόοδος, αναπτυχθείτε για να σωθείτε

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Τα πρώτα θετικά λόγια για την ελληνική οικονομία συμπίπτουν με τις πληροφορίες ότι η δόση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα εκταμιευθεί τελικά εντός του Νοεμβρίου, πιθανότατα στις αρχές του μήνα.
Σε ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό think tank STRATFOR (Strategic Forecasting) υποστηρίζει ότι σε πείσμα της διαμορφωμένης πεποίθησης, η ελληνική οικονομία έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στον τομέα του συμμαζέματος των δημοσίων οικονομικών, κυρίως όσον αφορά στη μείωση του μαζικού ελλείμματος του προϋπολογισμού της.


Το κουτί της Πανδώρας έρχεται να ανοίξει πιθανή άρση της βίζας για Τούρκους υπήκοους

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Επιμέλεια: Πόπη Κουρτίδη
Καμπάνια παραπλάνησης για το θέμα άρσης της βίζας για τους Τούρκους που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα θα μπορούσε να υποψιαστεί κανείς, διαβάζοντας, όσα γράφονται και λέγονται εδώ και μήνες από πολιτικούς και εμπόρους του Έβρου, οι οποίοι πλανώνται οικτρά για το τι θα σήμαινε η άρση της βίζας για Τούρκους υπηκόους, νομίζοντας πράγματι ότι οι κυριολεκτικά φτωχοί Τούρκοι, που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος θεώρησης βίζας, δεν θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που θα τους δωθεί για να ‘το σκάσουν’ με προορισμό την Ευρώπη, αλλά θα πάνε ‘για ψώνια’ και ‘θα στηρίξουν την τοπική αγορά.

Η Γαλλία στέλνει πολεμικά σκάφη απέναντι από τον τουρκικό Στόλο

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Μετά την κόντρα Νικολα Σαρκοζι και Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την αρμενική γενοκτονία, η Γαλλία στέλνει στην περιοχή της γεώτρησης του οικοπέδου 12 μία κορβέτα F792 Premier-Maître L'Her κλάσης D'Estienne d'Orves η όποια κομίζει μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέπουν από το Παρίσι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που ξεφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας.

Νέα στρες τεστ ολοκληρώνονται μυστικά στην Ευρώπη υπολογίζοντας τεράστια ελληνική αναδιάρθρωση

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΜία είδηση για την οποία μιλά αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος είναι η αποκάλυψη νέων στρες τεστ των ευρωπαϊκών τραπεζών που έγιναν κατόπιν εντολής της European Banking Authority και τα οποία διενεργούνται με μυστικότητα – Τα νέα τεστ, στα οποία αναμένεται να αποτύχουν περισσότερες από τις πέντε τράπεζες που είχαν αποτύχει στα προηγούμενα στρες τεστ, περιλαμβάνεται υπολογισμός απωλειών από την περίπτωση πολύ μεγάλης ελληνικής αναδιάρθρωσης.
Φήμες αναφέρουν ότι τα ποσοστά αναδιάρθρωσης είναι τόσο μεγάλα που φτάνουν στα όρια της πλήρους διαγραφής ελληνικού χρέους.
XrimaNews.gr

Τελικά και οι Γερμανοί γίνονται πιο φτωχοί!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Όχι δεν είναι το φανταστικό σενάριο-επιθυμία κάποιου 'Ελληνα! Περισσότεροι Γερμανοί γίνονται καθημερινά φτωχότεροι, την ίδια ώρα που οι φτωχοί της χώρας έχουν ολοένα λιγότερες ευκαιρίες να βελτιώσουν την οικονομική κατάστασή τους.

Η μέση γραμμή στην ΑΟΖ ως ισορροπία Nash

Του Ν.Λυγερού

 Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Jonh Nash είναι η εισαγωγή της έννοιας της ισορροπίας, που φέρει πια το όνομά του, στη θεωρία παιγνίων στο πλαίσιο των παιγνίων μη μηδενικού αθροίσματος. Αφού ξεπεράσουμε τις φοβίες μας με το διπολικό σύνδρομο σε σχέση με την Τουρκία, θα κατανοήσουμε ότι η ισορροπία του Nash έχει νόημα στο πεδίο της ΑΟΖ. Βέβαια δεν εννοούμε την εκφυλισμένη περίπτωση όπου κανένας παίκτης δεν αποφασίζει την οριοθέτηση της κρατικής του ΑΟΖ ακόμα κι αν αυτή η περίπτωση αποτελούσε την πραγματικότητα πριν μερικά χρόνια ακόμα στο χώρο της Μεσογείου λόγω του προσχήματος της κλειστής θάλασσας. Στη συνέχεια η περίπτωση της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψε de facto και de jure, αυτό το πρόσχημα. Το σημείο ισορροπίας Nash είναι ένα σύνολο αμοιβαία βέλτιστων αποκλίσεων.

Οι Έλληνες πολιτικοί αλά Στιβ Τζομπς

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Με πηγή έμπνευσης την πολύ γνωστή φωτογραφία του Στιβ Τζομπς, μετά το "No Jobs" του πρωθυπουργού ακολούθησαν ο Αντώνης Σαμαράς με το "No Clue", η Αλέκα Παπαρήγα με το "No sense of time", ο Αλέξης Τσίπρας με το "No Friends", η Ντόρα Μπακογιάννη με το "No Voters" και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με το "No Foreigners. Jews, Muslims, Catholics, Americana, Gays, Bisexuals, Whateversexuals. Just good, orthodox, patriotic, Greeks who believe in me".

FTDeutschand: Οι δανειστές δεν αφήνουν την Ελλάδα να πτωχεύσει

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

«Οι δανειστές δεν αφήνουν την Ελλάδα να πέσει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των γερμανικών Financial Times, που διαπιστώνουν ότι η λύση καθυστερεί, μεταξύ άλλων και λόγω των αντικρουόμενων συμφερόντων στο εσωτερικό της ευρωζώνης, ιδιαίτερα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.

DJ: Στις 21 Οκτωβρίου η σύνοδος των ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να συναντηθούν στις 21 Οκτωβρίου ενόψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Ο ίδιος σημειώνει ότι θα πραγματοποιηθεί επίσης Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 22 Οκτωβρίου για να βοηθήσει στην προετοιμασία των θεμάτων για τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συνάντηση ενόψει της συνόδου κορυφής.

Νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του προέδρου του  Eurogroup, Jean-Claude Juncker δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πριν τη σύνοδο κορυφής.



Πηγή:www.capital.gr

Τα ανθρωπόμορφα κτήνη με τα καλάσνικοφ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία σήμερα τις φωτογραφίες από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που βίασαν μια μητέρα στη Γλυφάδα, μπροστά στα μάτια του άντρα της και των δύο ανήλικων παιδιών της.
Πρόκειται για μια πολύ σκληρή και άγρια συμμορία αποτελούμενη από οχτώ Αλβανούς, με δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια της Αττικής, ενώ είχαν μάλιστα κακοποιήσει αρκετά από τα θύματά τους.
Από τους οκτώ συνελήφθησαν οι έξι ενώ οι άλλοι δυο αναζητούνται
Από τους συλληφθέντες, οι πέντε είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.
Πρόκειται για τους:

Τι είναι πιο επικίνδυνο: Αλβανός ληστής ή Αλβανός εργοδότης; Μεταξύ δύο Αλβανών…

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/


Απ' τη μια τα ανθρωπόμορφα τέρατα απ' την Αλβανία, κάποιοι απ' τους ληστές με τα "καλάσνικοφ" που εισβάλουν, κλέβουν, και βιάζουν τρομοκρατημένους Έλληνες.

Νέα ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Αττικής Διήμερο «μπλακ άουτ» στις συγκοινωνίες την Πέμπτη και την Παρασκευή

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Διήμερο χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής αποφάσισαν για την Πέμπτη και την Παρασκευή τα συνδικάτα εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Ως εκ τούτου, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξαγγέλθηκε για τις 13 και 14 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Με επείγουσες διαδικασίες η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου Με «ήπια συναίνεση» ΠαΣοΚ - ΝΔ επισπεύδεται η ψήφισή του για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Με επείγουσες διαδικασίες η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου


Με «ήπια συναίνεση», κατά την έκφραση της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κυρίας Βάσως Παπανδρέου, μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε η επίσπευση - πριν την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου - της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που φέρνει τα πάνω κάτω στο Δημόσιο και όχι μόνον με την εργασιακή εφεδρεία, το νέο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, αλλά και τη μείωση του αφορολογήτου κλπ.

Γιούνκερ: «Δεν αποκλείω μεγαλύτερο ‘κούρεμα’»

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Έρχεται ή δεν έρχεται το ‘κούρεμα του ελληνικού χρέους; Με το ερώτημα αυτό ασχολούνται σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην ORF.

Reuters: “Η ελληνική κυβέρνηση χάνει τους δημοσιονομικούς στόχους”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Με αργό ρυθμό προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις, υποστήριξαν οι επιθεωρητές της τρόικας.
Οι επιθεωρητές της τρόικας γνωστοποίησαν σήμερα ότι, αναμένουν η επόμενη δόση, ύψους 8 δισ. Ευρώ, προς την Ελλάδα να καταβληθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, μετέδωσε το Reuters.

Νευρικότητα και στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

                                                     Αναμένοντας τη Σλοβακία και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, μετά από μία συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με μικρές διακυμάνσεις. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει και της υπερπήδησης και του τελευταίου σκόπελου για την επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τη Σλοβακία.

Πτώση 1,97% στο Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/


Με απώλειες 1,97%, στις 725,45 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου του 1993.

Το ΧΑ χειραγωγείται - Στις τράπεζες μαζικό sell off έως 20%, Deutsche, BofA, UBS, Citi, Nomura πουλάνε λόγω haircut 50% - Οι μη τραπεζικές μετοχές αντιδρούν – Κλείνουν τα CDS πλην Ελλάδος, η Ιρλανδία βελτιώνεται στο 7,5% οι αποδόσεις

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd8)Το ΧΑ χειραγωγείται και με τεχνικούς τρόπους δεν αφήνουν να εκτονωθεί η πολύμηνη πτώση στις 500 μονάδες όπου θα ολοκληρωθεί ο καθοδικός κύκλος.
Εσχάτως  ενδιαφέρουσα νέα πραγματικότητα τείνει να εδραιωθεί στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Το ΧΑ είναι χωρισμένο στα δύο. Από τη μια πλευρά οι τράπεζες που λόγω ομολόγων, νέου haircut 50% και της Blackrock βυθίζονται και απαξιώνονται καταγράφοντας νέες μεγάλες απώλειες έως 25% και από την άλλη μη τραπεζικές μετοχές του εικοσάρη που αντιδρούν θετικά όπως η MIG με κέρδη +12,5% και στα 0,30 ευρώ. Νωρίτερα μάλιστα βρέθηκε στον +20%. Το ΧΑ χειραγωγείται με τεχνικό τρόπο και κάποιοι νομίζουν ότι με αυτές τις πρακτικές θα ανακόψουν  την καθοδική  τάση....
Ωστόσο η γενική εικόνα του ΧΑ λόγω των τραπεζών είναι καθαρά αρνητική το ΧΑ στις 725 μονάδες με απώλειες 1,95%

Βενιζέλος: Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ηθικό υπόβαθρο ρίξτε την

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

    Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο για αυτά που κάνει τότε ρίξτε την, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Από Sell-off σε Sell-off οι Τράπεζες στο ΧΑ

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Ο Τραπεζικός κλάδος υποχωρούσε στο ΧΑ χθες πάνω από 10% και μιλούσαμε για Sell-off.Σήμερα, βλέπουμε ακριβώς την ίδια εικόνα, με τον Τραπεζικό κλάδο να χάνει ένα επιπλέον 10% και τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο Limit Down.H εικόνα που δείχνει το ΧΑ είναι εκτός ελέγχου, και εαν σύντομα δεν βρεθεί μια λύση, τότε ο κίνδυνος για νέες κρατικοποιήσεις τραπεζών,όπως έγινε χθες με την Proton Bank,  θα αυξηθεί κατακόρυφα.    

Λιτότητα για 15 χρόνια ζητεί η ΚΟΜΙΣΙΟΝ από την ευρωζώνη!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Η ευρωζώνη μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει μακροπρόθεσμα μια πολιτική λιτότητας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την αύξηση του δημοσίου χρέους της και τη γήρανση του πληθυσμού της, προειδοποιεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Φαίνεται ότι οι Έλληνες αποφάσισαν να βουλιάξουν"

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Οι διασώστες της Ελλάδας, αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες είχαν παραδοθεί για μεγάλο διάστημα στην ψευδαίσθηση ότι η χώρα αντιμετωπίζει απλώς ένα πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο θα μπορούσε να λυθεί με χρηματοδότηση. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Η πικρή αυτή διαπίστωση έχει αρχίσει να εδραιώνεται στην ΕΕ και για το λόγο αυτό γίνονται σκέψεις για δραστικό «κούρεμα», για μεγάλη διαγραφή του χρέους, γράφει η Stuttgarter Zeitung.

DJ: To «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να φθάσει το 40%-60%

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Το «κούρεμα» που θα ζητηθεί από τους κατόχους ελληνικών ομολόγων μπορεί να φτάσει το 40%-60%, ενώ το τελικό ποσοστό θα προσδιοριστεί με βάση το μοντέλο απομείωσης που θα χρησιμοποιηθεί, μετέδωσε το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συζητήσεων.