Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Η Σύνοδος Κορυφής δεν πρέπει να εστιάσει στο ελληνικό "κούρεμα""

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου θα πρέπει να εστιάσει στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και όχι στο εκ νέου άνοιγμα της συμφωνίας του Ιουλίου για το "κούρεμα" των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Υβ Λετέρμ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο βέλγος πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία στρατηγική τόνωσης των τραπεζών, πριν ασχοληθεί με το "ευαίσθητο" θέμα μίας μεγαλύτερης διαγραφής του ελληνικού χρέους.

"Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα", δήλωσε, προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί σε κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αλλάζουν τα ποσοστά (σ.σ.: "κουρέματος" του ελληνικού χρέους) και να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα στις τράπεζες".

Εν τω μεταξύ, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μάρκο Κράνετς δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, αλλά είναι πιθανό να υπάρξει αναπρογραμματισμός του χρέους της.

"Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, τουλάχιστον όχι με την έννοια ότι θα τραβούσε και άλλες χώρες προς τα κάτω, αλλά ένας αναπρογραμματισμός του χρέους της είναι πολύ πιθανός και ήδη συζητείται", δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης στη σλοβενική τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε ότι "το ευρώ θα επιβιώσει". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου