Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΩ ΛΥΣΗ», ΕΙΠΕ. Λεκτική επίθεση στον Ντάουνερ

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Μετά την τελευταία συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ δήλωσε ότι «εισήλθαμε σε μια νέα φάση» των συνομιλιών και πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν εκτενώς αριθμό θεμάτων.

Στο μεταξύ, λεκτική επίθεση δέχθηκε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ  Ντάουνερ στη διάρκεια δημόσιας συζήτησης με θέμα την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδίας χθες στη Λάρνακα.




Παρεβρισκόμενοι στην εκδήλωση τον κατηγόρησαν ότι είναι εντολοδόχος και παρεμβαίνει  στην διαπραγματευτική διαδικασία υπέρ της τουρκικής πλευράς. Τον κατηγόρησαν επίσης ότι προσπαθεί να θολώσει τα νερά με στόχο να επιβάλει λύση διζονικής δικοινοτικής ομοσπονδίας την οποία χαρακτήρισαν ρατσιστική.

«Δεν ήρθα στην Κύπρο για να επιβάλω οποιαδήποτε λύση» ήταν η απάντηση του Ντάουνερ.

Λεκτική επίθεση δέχθηκε και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωυσέως, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την εκδήλωση.


Πηγή: Ράδιο 107,6

11/10/2011 - 12:50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου