Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νευρικότητα και στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

                                                     Αναμένοντας τη Σλοβακία και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, μετά από μία συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με μικρές διακυμάνσεις. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει και της υπερπήδησης και του τελευταίου σκόπελου για την επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τη Σλοβακία.


 
O αγγλικός FTSE έχασε 0,06% στις 5.396 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημείωσε απώλειες ύψους 0,25% στις 3.154 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX βρέθηκε στο +0,30% και τις 5.865 μονάδες.
Από την άλλη μεριά, με νευρικότητα αλλά και με κέρδη κινείται η Wall, η οποία πλέον μπαίνει στο χορό των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των εισηγμένων, με τα νέα από την Alcoa να μην είναι θετικά.
O Dow ενισχύεται κατά 0,06% στις 11.439 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,64% στις 2.583 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,21% στις 1.197 μονάδες.
Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από χαμηλό τζίρο, ενώ τη μεγαλύτερη απόδοση σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος που ανακάμπτει από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, μετά και από το γαλλογερμανικό πλάνο το οποίο βρίσκεται στα «σκαριά» για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Η συνεδρίαση για την ψήφιση της επέκτασης του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης ξανάρχισε στη Σλοβακία μετά την μεσημβρινή διακοπή, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό και αναμένεται η ψηφοφορία να επαναληφθεί προς τα τέλη της εβδομάδας και να εγκριθεί.                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου