Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζονται οι υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στη Φαιστό


Άποψη των υπαίθριων αμφιθεατρικών χώρων συνάθροισης μετά το εκδοτήριο του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναβαθμίζει τις υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, με νέο εκδοτήριο και πωλητήριο, προσθήκη διαδρομών για εμποδιζόμενους επισκέπτες και ΑμεΑ, νέα σήμανση και πληροφόρηση. Το έργο, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Παιδική προπαγάνδα

Φυσικά ο φεμινισμός δεν ξεχνάει ποτέ πόσο βασική είναι η παιδική προπαγάνδα. Κυκλοφορούν λογιών λογιών τέτοιες αηδίες σε τοίχους που προσπαθούν να μας πουν πως τα αγόρια δεν είναι όλα αυτά αλλά ότι “μπορούν να είναι”. Εάν το θέλουν. Φυσικά καθόλου αθώο δεν είναι όλο αυτό και τίποτε άλλο παρά ψέμα, ταπεινωτικό, χειριστικό και προσβλητικό. Είναι βασισμένο στην φεμινιστική θεωρία του φύλου ως κοινωνική κατασκευή

Γ. Καραμπελιάς: Η αντίθεση των εθνικών κοινωνιών στην woke ατζέντα φέρνει εκλογικό σάρωμα σε ΕΕ (ηχητικό)


Στην συζήτησή του Γιώργου Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (Εμείς οι Έλληνες, Παραπολιτικά FM, 01-10-2024) ο εκδότης και συγγραφέας αναφέρεται στις πολιτικές παρενέργειες που προκαλεί η πολιτισμική σύγκρουση στην Δύση μεταξύ της κουλτούρας της ακύρωσης και της παραδοσιακής ταυτοτικής αντίληψης των εθνικών κοινωνιών.

Ισραήλ και Ελλάς. Τόσο κοντά και τόσο μακριά


γιατί η πολιτική διαχειριστική «χαλαρότητα» και έλλειψη συνοχής, οδηγεί την χώρα μαθηματικώς σε δυσοίωνες ατραπούς.

Βασίλειος Μαρτζούκος, Αρθρογράφος
Αντιναύρχος ε.α - Επίτιμος Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Χριστοδουλίδης για MED9: Στόχος η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη Μέση Ανατολή


Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας σε συνεργασία όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με τα γειτονικά κράτη με τα οποία είμαστε σε συνεχή επαφή, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπενθυμίζοντας ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει την ερχόμενη βδομάδα τη σύνοδο κορυφής των Med9 «και το θέμα των Μέσης Ανατολής είναι αυτό που θα κυριαρχήσει».

«Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης» λέει ο Πάλμας για Μέση Ανατολή


Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης, λέει ο Πάλμας για Μέση Ανατολή – «Ανθρωπιστική και ειρηνευτική η εμπλοκή Κύπρου»

Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ


Στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθημάτων Γραμματισμού για Ενήλικες Τουρκοκύπριους στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), προσφέρονται δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλους τους Τουρκοκύπριους / Τουρκόφωνους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διαθέτουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάτι περίεργο συμβαίνει… Ο Ερντογάν μάζεψε τους ψευτο-“ηγέτες” του παράνομου καθεστώτος, χωρίς τον Τατάρ(!), στην Άγκυρα: Πολύωρες συναντήσεις και …σημαντικές αποφάσεις!


Ο παράνομος ψευτο-«πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και οι δύο εταίροι της δήθεν «συγκυβέρνησης», Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί με τον ισλαμιστή Αντιπρόεδρο, Τζεβντέτ Γιλμάζ. Φωτογραφία Cevdet Yılmaz, @_cevdetyilmaz

Πεντέμιση ώρες, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), διήρκησαν οι συναντήσεις που είχε χθες στην Άγκυρα ο παράνομος ψευτο-«πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και οι δύο εταίροι της δήθεν «συγκυβέρνησης», Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και τον Αντιπρόεδρο, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο


Νίκος Ευαγγελάτος: Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα και χρόνια πολλά για τη Νέα Δημοκρατία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ, κ. Ευαγγελάτε.

Υψηλού ρίσκου η αναβάθμιση του ελληνοτουρκικού διαλόγου


Αλεξία Τασούλη

Γιατί η Αθήνα θέλει να αξιοποιήσει το μομέντουμ των «ήρεμων νερών». 

ΓΕΕΘΑ: ΤΑΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 24 (pics)


Από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 διεξήχθη η μεγάλης κλίμακας Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 24», σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Με 20 Rafale από εχθές η 332 Μοίρα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ένα ακόμη μαχητικό Rafale F3R προσγειώθηκε εχθές στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, για να ενταχθεί στην δύναμη της 332 Μοίρας “Γεράκι”. Με αυτή την εξέλιξη, σηματοδοτείται η αποκατάσταση του ρυθμού παραδόσεων των 6 μαχητικών της συμπληρωματικής προμήθειας, για την Πολεμική Αεροπορία.

Αλλάζουν θητεία, στολή και εξοπλισμός στον Στρατό – Βίντεο και φωτογραφίες

Αλλαγές στη θητεία, την στολή αλλά και τον εξοπλισμό των φαντάρων προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την Αθήνα, όπου παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η Τουρκία προειδοποιεί για Αιγαίο και Μεσόγειο στη σκιά της απόσυρσης από τη νατοϊκή άσκηση στην Ελλάδα

Προειδοποίηση στην Αθήνα για Αιγαίο και Μεσόγειο απηύθυνε η Άγκυρα

Βαγγέλης Λάσκαρης

Από επιχειρησιακή «ακτινογραφία» περνούν οι Έλληνες αεροπόροι τα F-35 στην Ανδραβίδα: Οι απαντήσεις που ψάχνει η Αεροπορία για το αυριανό απόκτημα του αεροπορικού στόλου [videos]


Απογείωση F-35 από την αεροπορική βάση της Ανδραβιδας. Πηγή: Πολεμική Αεροπορια

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Με ηχηρές παρουσίες, παγκόσμιους «παίκτες», ισχυρά αεροσκάφη που το καθένα έχει την δική του αποστολή, η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Ramstein Flag 24 ξεχωρίζει για την επιχειρησιακή της αξία, λένε οι άνθρωποι της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν εγκατασταθεί στην Ανδραβίδα και μετέχουν στις συσκέψεις με τους Συμμάχους.

F-35: Οι Τούρκοι λένε ότι μυστικά η Ελλάδα πήρε τα αμερικανικά στελθ μαχητικά;

Ο Τζασίν όμως δεν είναι τυχαίος.

Διονύσης Αντωνέλλος

Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας εξελέγη ομόφωνα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξελέγη ομόφωνα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Γιατί ανησυχεί η Τουρκία;


Του Σάββα Καλεντερίδη

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Ερντογάν άρχισε να μιλά με τον πιο επίσημο τρόπο για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα του από την επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Με άλλα λόγια, είπε ότι η χώρα του βρίσκεται στο στόχαστρο του Ισραήλ. Ενώ το τελευταίο διάστημα έκανε σχετικές αναφορές, μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, κατά τη έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, που έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ο Ερντογάν είπε για το θέμα:

Λάβδας: “Ξεπλένουμε την Τουρκία” (vid.)


Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Λάβδας μιλά στην εκπομπή Viewpoint για τις πρόσφατες εξελίξεις σε ΗΠΑ και ΕΕ με τη νέα απόπειρα κατά Trump και την προσωρινή έξοδο της Γερμανίας από τη ζώνη Schengen αλλά και ποιες ευκαιρίες δημιουργούνται με την πρόταση Ντράγκι.

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα συναινέσει ποτέ η Ελλάδα στο να τεθούν θέματα κυριαρχίας στη συζήτηση με την Τουρκία


Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στο να τεθούν ζητήματα κυριαρχίας είτε στον διάλογο με την Τουρκία, είτε στη διεθνή δικαιοδοσία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σήμερα τον πρωί.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας προειδοποιεί για Αιγαίο και καταγγέλλει Ισραήλ


Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση των ειλικρινών της προθέσεων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο» τόνισε

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν


Οκτώβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη 16η σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα διεξαχθεί στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου 2024, σε διευρυμένη μορφή «BRICS plus», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σέρπα (Sherpa) της Ρωσίας στις BRICS Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Τουρκία: Ο Φιντάν θα ενημερώσει τα κόμματα για την «απειλή» του Ισραήλ τις επόμενες εβδομάδες


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Ερντογάν προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις όταν δήλωσε ότι «ο επόμενος στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία»

«Έχει το θάρρος το Ισραήλ να επεκτείνει τον πόλεμο στην Τουρκία;» (τουρκικό δημοσίευμα)


Οκτώβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Η περιοχή στην οποία η ισραηλινή διοίκηση στοχεύει, ενεργώντας με την αυταπάτη της γης της επαγγελίας, μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, θα είναι η πατρίδα μας. Η ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία. Θα σταθούμε ενάντια σε αυτήν την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για χάρη της πατρίδας μας, του έθνους μας και της ανεξαρτησίας μας».

Το Ισραήλ κυνηγά τον διάδοχο του Νασράλα: Ήταν στόχος 11 συνεχόμενων βομβαρδισμών στη Βηρυτό


Ο φερόμενος ως διάδοχος του Χασάν Νασράλα φέρεται να είναι στόχος βαριάς επίθεσης στη Βηρυτό, καθώς το Ισραήλ έχει θέσει ως στόχο να εξαλείψει την Χεζμπολάχ.

Γκάλαντ: Το Ισραήλ επιφυλάσσει «περισσότερες εκπλήξεις» για τη Χεζμπολάχ, κάποιες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί


«Διεξάγουμε μια επιχείρηση σήμερα σε πολλούς οικισμούς (στον Λίβανο), και αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί όπου χρειαστεί» 

Ισραήλ: Εξοντώσαμε 250 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ σε τέσσερις μέρες


Ανάμεσα στα θύματα και 21 μαχητές, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός, καθώς συνεχίζεται η χερσαία επίθεση των δυνάμεων του Τελ Αβίβ στον νότιο Λίβανο.

Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή: Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ίσως βλέπει μπροστά του την μεγαλύτερη ευκαιρία να αλλάξει το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής, μια για πάντα, ένα όραμα που ενέχει μεγάλο ρίσκο για το Ισραήλ αλλά και τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Πόσο κόστισε σε Ισραήλ και Ιράν η επίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους – Η λύση των IDF με το Iron Beam

Το μεγάλο μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν την περασμένη Τρίτη (01.10.2024) με στόχο το Ισραήλ έφερε στην επιφάνεια μια συζήτηση αναφορικά με το κόστος τέτοιου είδους επίθεσης τόσο για την πλευρά που την πραγματοποιεί όσο και για την πλευρά που καλείται να αμυνθεί και να την αντιμετωπίσει.

Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από την προετοιμασία των πυραύλων που έριξε στο Ισραήλ


Το φώς της δημοσιότητας είδε βίντεο ντοκουμέντο από την προετοιμασίας για την εκτόξευση των διακοσίων βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν που έπληξαν το Ισραήλ.

Διάγγελμα Χαμενεΐ στο Ιράν: «Ένας είναι ο εχθρός των Αράβων - Νόμιμη η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (Office of the Iranian Supreme Leader via AP)

Επιμέλεια - Σπυριδούλα Σκούρα - CNN Greece

«Ο εχθρός μας είναι ένας» τόνισε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απευθυνόμενος στους πολίτες σε μια μαζική συγκέντρωση στην Τεχεράνη, μερικές ημέρες μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Επτασφράγιστο μυστικό ο ιρανικός στόχος του Ισραήλ


Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Μπάιντεν υπονοούν τον τρόπο της ισραηλινής αντεπίθεσης. Αμυντική κινητικότητα παρατηρείται στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Politico: Τι θα συμβεί στην παγκόσμια αγορά αν το Ισραήλ επιτεθεί στα πετρέλαια του Ιράν -Ειδικοί εξηγούν


Το πιθανό σενάριο για χτύπημα του Ισραήλ στα πετρέλαια του Ιράν θορύβησε τις αγορές, αλλά, σύμφωνα με το Politico, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα προκαλούσε ηχηρούς τριγμούς στον κλάδο της ενέργειας.

Wall Street Journal: Όλο και περισσότερο θεατής στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ο Μπάιντεν

O Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  AP Photo/Mark Schiefelbein

Καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει τα αντίποινα εναντίον του Ιράν για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε, η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, έναν μήνα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, μοιάζει ολοένα και περισσότερο με θεατή στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής, έχοντας περιορισμένες πληροφορίες για το τι σχεδιάζει ο πλησιέστερος σύμμαχός του στη Μέση Ανατολή, τονίζει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Ερυθρά Θάλασσα Βίντεο με την επίθεση των Χούθι σε βρετανικό τάνκερ με σκάφος- drone (vid)


Πλάνα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε βρετανικό τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν με μη επανδρωμένο σκάφος που είχε εκρηκτικά, δημοσίευσαν οι Χούθι.

Γερμανικός Τύπος: Κινδυνεύει η Δύση να συρθεί στον πόλεμο;


Ο γερμανικός τύπος εκφράζει φόβους για επέκταση του πολέμου, πέρα από τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής και της Ουκρανίας. Σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.

Ρωσία: «Κόστισε ακριβά» στον στρατό η κατάληψη του Βούχλενταρ – Καταστροφικές απώλειες στο σώμα των πεζοναυτών


Αυτήν την εβδομάδα η Ουκρανία παραδέχθηκε ότι έχασε το Βούχλενταρ στην περιοχή του Ντονέτσκ, αλλά το τίμημα της κατάληψης από τον ρωσικό στρατό ήταν μεγάλο, αναφέρει έρευνα του BBC.

Ουκρανία: Αναφέρει ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε κρίσιμης σημασίας υποδομές με 19 drones


Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κρίσιμης σημασίας υποδομές στη χώρα με 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Βικτόρια Νούλαντ: ΗΠΑ και Βρετανία απέτρεψαν ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας


Η Νούλαντ επιβεβαίωσε ότι μια ειρηνευτική συμφωνία βρισκόταν στο τραπέζι τον Απρίλιο του 2022

Δολοφονήθηκε ο υπεύθυνος ασφάλειας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια – Είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό του (βίντεο)


Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι ο Αντρίι Κορότκι «συνεργάσθηκε με τους ρώσους εισβολείς» και ότι κατήγγειλε «φιλοουκρανούς» εργαζομένους 

Κιμ: Θα χρησιμοποιήσω «χωρίς δισταγμό» πυρηνικά όπλα αν η Βόρεια Κορέα δεχτεί επίθεση


ΗΒόρεια Κορέα θα χρησιμοποιήσει «χωρίς δισταγμό» τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει αν υποστεί επίθεση από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, δήλωσε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.