Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η «ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΔΟΣ» ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ… ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Με χαρακτηριστική μεγάλη έμφαση, που έχει πολλές ερμηνείες, οι Τούρκοι αυτές τις μέρες προβάλλουν το σημαντικό γεγονός ότι βρέθηκε η λεγομένη «βασιλική οδός» την οποία διέσχισε ο Μέγας Αλέξανδρος στην κατεύθυνση του προς την Ανατολή για την κατάκτηση της Κεντρικής Ασίας.

Η οδός αυτή αποκαλύφτηκε 30 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αττάλειας, στην περιοχή Güllük Dağı, εκεί όπου βρίσκονταν η αρχαία ελληνική πόλη Θερμεσσός. Το μέρος της οδού αυτής που βγήκε στην επιφάνεια έχει μήκος 1665 μετρά, όπως το μέτρησαν οι Τούρκοι αρχαιολόγοι και θεωρείται πως είναι υψίστης αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας.

«Ο Όμηρος και το Αλφάβητο της Ελληνικής Ποίησης»

Της Ανθούλας Δανιήλ

Μέρα της Ποίησης σήμερα. Θα μπορούσαμε να τη γιορτάσουμε με πολλούς τρόπους. Κι εγώ επέλεξα να ασχοληθούμε με τον γενάρχη ποιητή και τον μελετητή του. Ο Όμηρος ο Ποιητής και ο Νάνος Βαλαωρίτης, ποιητής επίσης. Η αλφαβήτα της Ποίησης άρχισε καλά· άρχισε από το ζενίθ. Και πώς έγινε αυτό το θαύμα; Τα δύο άκρα του ποιητικού χρόνου σαν όρμος –περιδέραιο, λέει ο Βαλαωρίτης– ενώθηκαν μέσα από μια μελέτη και μέσα στη μελέτη ένας άλλος όρμος από σαράντα οχτώ ραψωδίες, Ιλιάδας και Οδύσσειας, γεμάτες από κρυμμένα μυστικά θα αποκαλυφθεί, θα επιχειρηθεί τουλάχιστον, στο βιβλίο Ο Όμηρος και το Αλφάβητο.

Το DNA «μίλησε»: Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες εξισλαμισμένοι – ΣΟΚ στα Κατεχόμενα!

Αυτό που γνωρίζαμε από την ιστορία, ότι δηλαδή οι Τουρκοκύπριοι είναι Έλληνες εξισλαμισμένοι, απέδειξε και το DNA.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι προέρχονται από την ίδια γενετική δεξαμενή, η οποία άρχισε να διαφοροποιείται μόνο τους τελευταίους αιώνες, δηλαδή από την οθωμανική κατάκτηση της Κύπρου και μετά, σύμφωνα με μια νέα πληθυσμιακή γενετική μελέτη που διενεργήθηκε υπό το Τμήμα Καρδιαγγειακής Γενετικής και το Εργαστήριο Δικανικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την Ελλάδα με τα 113 προαπαιτούμενα Στη δημοσιότητα το κείμενο

H πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων, καθώς και οι μελλοντικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος καταγράφονται στο πλήρες κείμενο της έκθεσης συμμόρφωσης της Ελλάδας ως προς τις υποχρεώσεις της με βάση το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, που δόθηκε στη δημοσιότητα δόθηκε από την Κομισιόν.
«Οι ελληνικές αρχές έχουν ενεργήσει για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν στο συμπληρωματικό μνημόνιο για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του προγράμματος του ESM», αναφέρεται στο κείμενο.

Fitch: Σημαντικό γεγονός για την Κύπρο η έκδοση 7ετούς ομολόγου

Η έκδοση από την Κύπρο 7ετούς ομολόγου ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ μειώνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης της χώρας και αποδεικνύει τη βελτιωμένη χρηματοοικονομική ευελιξία της κυπριακής κυβέρνησης, τονίζει ο διεθνήςς οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.

Η συναλλαγή είναι το δεύτερο σημαντικό γεγονός για την Κύπρο μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Μάρτιο του 2016, υπογραμμίζει ο οίκος σε έκθεση του για την Κύπρο, η οποία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Τουρκικό παραλήρημα: Να ακούσει η Ελλάδα και ο κόσμος, στην Αγιά Σοφιά πάντα θα διαβάζεται προσευχή! - Παρά τις διεθνείς καταδίκες ακόμα και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο ηγέτης του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας, Μουσταφά Ντεστιτζί, ανέβασε αρκετά tweets στα οποία καλούσε τον πλανήτη να δεχτεί ότι η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί, λέγοντας επίσης ότι η Ελλάδα κατέστρεψε τζαμιά σε Θεσσαλονίκη και Θράκη
Η μία μετά την άλλη έρχονται οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι όλος ο πλανήτης έχει καταδικάσει τη χρήση της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, όποτε αρέσκονται οι Τούρκοι.