Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γιατί το κράτος θέλει τον πλακούντα σου; Τι τον κάνει; Γνωρίζετε πως οι γονείς σας διώκονται σε περίπτωση που κρατήσουν τον πλακούντα σας;

Από το grivas.info

ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη, προέδρου του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης»

Μαρία-Μυρτώ Γρίβα

Στις 22 Οκτωβρίου 2009, εγώ και ο πρώην σύζυγός μου βιώσαμε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τη γέννηση της κόρης μας στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μπορούσαμε να επιλέξουμε, το σπίτι μας.

Στις 11 Ιουνίου 2013, θα δικαστούμε μαζί με άλλους 77 γονείς, γιατρούς και μαίες. Είμαστε κατηγορούμενοι όχι για τον τόπο που επιλέξαμε να γεννήσουμε τα παιδιά μας, αλλά για το ότι «μολύναμε το περιβάλλον» επειδή δεν παραδώσαμε τους «επικίνδυνους και μολυσματικούς» πλακούντες μας σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα διαχείρισης και «θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» (!)

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΣΚΙΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΕΡΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ!!!

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου αποκαλύπτονται όλες οι τελευταίες εικόνες τρισδιάστατης απεικόνισης από το βυθό της Βαλτικής θάλασσας του σημείου που έχει απασχολησεί. Μπορούμε να πούμε ότι η μορφολογία δείχνει κάποια συντριβή που έγινε στο σημείο, άγνωστα πόσα χρόνια πριν...

Ο ζεόλιθος είναι θέμα νοημοσύνης

Του Ν. Λυγερού

Όσοι ακόμα αναρωτιούνται αν πρέπει να ασχοληθούν με το ζεόλιθο, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι θέμα νοημοσύνης. Δεν μπορείς από τη μία πλευρά να κλαίγεσαι συνεχώς γιατί δεν τα βγάζεις πέρα οικονομικά κι από την άλλη να μη βλέπεις ότι ο ζεόλιθος είναι η λύση στα προβλήματά σου. Ο ζεόλιθος σου επιτρέπει εξοικονόμηση νερού για το πότισμα, εξοικονόμηση λιπάσματος για τον εμπλουτισμό της γης, αύξηση παραγωγής, απολύμανση του νερού, αξιοποίηση του κατσίγαρου και όλα αυτά με ένα τρόπο οικονομικό. Μπορεί βέβαια οι παραγωγοί να μην το αντιλαμβάνονται αμέσως ότι ακόμα κι η επένδυση για τη μεταφορά και τη διανομή του ζεόλιθου είναι τεράστιας σημασίας και στρατηγικά ως επένδυση και οικονομικά ως απόσβεση, αλλά οι ελαιοπαραγωγοί που βλέπουν μεγάλες ποσότητες λαδιού δεν έχουν καμιά δικαιολογία.

Ο ζεόλιθος ενάντια στον παγετό


Του Ν. Λυγερού

Μια από τις συγκινητικές εφαρμογές του ζεόλιθου στη γεωργία είναι η αντιμετώπιση του παγετού. Αν και αυτή η ιδιότητα δεν είναι ακόμα πολύ γνωστή, είναι τεράστιας σημασίας για τις καλλιέργειές μας. Οφείλεται στα χαρακτηριστικά του ζεόλιθου και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προσεχτικοί πάνω στο ποσοστό του κλινοπτιλόλιθου στο σκεύασμα που έχουμε παραγγείλει, διότι αυτός κάνει όλη τη δουλειά. Ως μοριακό κόσκινο που είναι υδρόφιλο και είναι ικανό να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες νερού, τις οποίες απελευθερώνει με πολύ μικρή ποσότητα. Με αυτό τον τρόπο ο ζεόλιθος επιτρέπει μια εσωτερική διαχείριση του νερού και κατά συνέπεια ενοχλεί την παραγωγή πάγου που είναι τόσο καταστροφική για τις καλλιέργειες.

Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί…

Του  Νίκου Καραβαζάκη

Στην ερευνητική επιτροπή για την υπαγωγή της κυπριακής οικονομίας ( της Κύπρου ολόκληρης, δηλαδή ) στην Τρόικα και τα μνημόνια, αρνήθηκε να καταθέσει ο τ. Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας.

 Ο οποίος υπέβαλε ειδικό υπόμνημα (http://www.sigmalive.com/news/local/61281 ) με τις απόψεις του.

Δηλώσεις Β.Πούτιν: "Παγωμένο νερό" έλουσε την Αθήνα - Γιατί το έκανε τώρα

"Το κακό όταν κοιμάσαι και βλέπεις όμορφα όνειρα είναι ότι κάποτε θα ξυπνήσεις". Αυτή η ρήση του Ρώσου λογοτέχνη Λέοντος Τολστόϊ φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που νόμιζε ή ήθελε να νομίζει η Αθήνα για τις επενδυτικές προθέσεις της Ρωσίας έναντι της Ελλάδας.
Η σκληρή τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ως προς τον "προβληματικό χαρακτήρα" που έχουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα με ταυτόχρονη προτροπή στους Ρώσους επιχειρηματίες να μην επενδύουν στην Ελλάδα έπεσε σαν κουβάς με παγωμένο νερό στο κεφάλι των κυβερνώντων, αφού απομακρύνει το παχυλό ρωσικό "πορτοφόλι" από την διψασμένη για επενδύσεις ελληνική αγορά.

ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ Έποικοι ο μισός πληθυσμός στα Κατεχόμενα - Η Τουρκία "στέλνει" νέους & στρατιώτες

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός που κατοικεί στην κατεχόμενη Κύπρο δεν έχει γεννηθεί εκεί, αλλά είναι έποικοι γεννημένοι στην Τουρκία. Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο δείχνει τις μεθοδεύσεις που έχει ακολουθήσει και ακολουθεί η Άγκυρα προκειμένου να ελέγχει το ψευδοκράτος και να το κατευθύνει στο θέμα των υδρογονανθράκων που η ίδια θέλει να βάλει στο… χέρι.
Το ποσοστό που σοκάρει και δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο το αποκάλυψε ο τέως κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, λέγοντας πώς στην τελευταία «απογραφή» πληθυσμού που έγινε στο ψευδοκράτος, μόνο το 56% του πληθυσμού γεννήθηκε στην Κύπρο και το υπόλοιπο 44% εκτός του νησιού. Εννοείται, στην Τουρκία.

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ Τάφος με εκατοντάδες σφαγιασθέντες Αλεβίτες εντοπίστηκε στη Λαττάκεια

Ομαδικοί τάφοι 200 ίσως και 400 Αλεβιτών σφαγιασθέντων από τους ισλαμιστές, εντοπίστηκαν στη Λαττάκεια της Συρίας μετά την ανακάταληψη των περιοχών, οι οποίες ειχαν περιέλθει προσωρινά στην κατοχή των ισλαμιστών ανταρτών. 
 
Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Λατάκειας, κάνουν ουρά στο νεκροτομείο και στην χωματερή που βρέθηκαν τα πτώματα, προκειμένου να προχωρήσουν σε αναγνώριση των προσφιλών τους προσώπων. Πολλά από τα πτώματα, φέρουν εμφανή σημαδιά βασανισμού και ανάμεσά τους, βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά. 

«ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…» Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ προς την Τουρκία για τα κοιτάσματα της Κύπρου

Δεύτερη… ρουκέτα μέσα σε μία μόλις εβδομάδα εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν. Αυτή τη φορά οι δηλώσεις των αμερικανικής διπλωματίας αφορούν ευθέως στα ελληνοτουρκικά.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία Ρίτσαρντ Κένινγκ διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι «η διατύπωση στρατιωτικών απειλών και η προσέγγιση ξένων εταιρειών για να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία έρευνας και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν ανάρμοστες ενέργειες».

Bloomberg: Η κρίση στην Ελλάδα εκτόξευσε τις ληστείες


Με στοιχεία και γραφήματα το οικονομικό πρακτορείο αναδεικνύει την εκρηκτική άνοδο της εγκληματικότητας στην Αθήνα της κρίσης
Στην Ελλάδα της κρίσης, εκτός από την ανεργία που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει και τα τεράστια ποσοστά σε κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις που παρουσιάζουν επικίνδυνα αυξητική τάση από το 2007, όποτε και ξέσπασε η ευρωκρίση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η χώρα μας κατέχει την αρνητική πρωτιά, πέρα από την ανεργία και στις κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις, αφού ανάμεσα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τα ποσοστά τους είναι τα πιο μεγάλα.

Σοκ στις Σέρρες: Διπλό «χτύπημα» σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας


Έδεσαν χειροπόδαρα και φίμωσαν παράλυτη 72χρονη - Μέσα στην ίδια ημέρα πέντε άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πρόσωπο έναν τυφλό - Έντονος προβληματισμός για τις επιθέσεις στους ηλικιωμένους, έπειτα και από την τραγωδία με τον 78χρονο στην ΚόρινθοΘύμα ληστείας έπεσε την Παρασκευή μία παράλυτη 72χρονη στο Παραλίμνιο του δήμου Εμμανουήλ Παππά, από δύο αδίστακτους άνδρες, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν της άρπαξαν τιμαλφή και ρούχα ενώ δεν δίστασαν φεύγοντας να της «αδειάσουν» και το ψυγείο.

Με απόφαση δικαστηρίου ακυρώνεται η διαθεσιμότητα δύο σχολικών φυλάκων

Με απόφαση δικαστηρίου ακυρώνεται η διαθεσιμότητα δύο σχολικών φυλάκων
Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους, με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.‪
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, οι εντολείς του εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους.
Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου, που αφορούν αποκλειστικά τους δυο προσφεύγοντες και ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Bild: Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα

Bild: Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα
Η γερμανική ταμπλόιντ «Bild» αποφάσισε και πάλι να ασχοληθεί με το αγαπημένο της θέμα, την Ελλάδα, με φόντο τις γερμανικές εκλογές.
Αυτή τη φορά παρουσίασε τις προεκλογικές αφίσες των κυριότερων κομμάτων έχοντας στο επίκεντρο της την ελληνική κρίση.

Στις «αφίσες» αυτές, οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων εμφανίζονται όλοι να δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα βοήθεια για την Ελλάδα…
Στις «ευφάνταστες» αφίσες, τόσο οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU), όσο οι σοσιαλδημοκράτες (SPD), αλλά και οι πράσινοι (Die Grunen) με τους αριστερούς (Die Linke) ευθυγραμμίζονται στο ζήτημα της Ελλάδας και ζητούν να μην διατεθούν επιπλέον χρήματα από τις τσέπες των Γερμανών φορολογουμένων για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις στη Γερμανία για το «τρίτο πακέτο»

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις στη Γερμανία για το «τρίτο πακέτο»
Ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των Γερμανών πολιτικών κατάντησε η χώρα μας, με την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την αντιπολίτευση στην Γερμανία να κάνουν προεκλογική προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας το δράμα, την αγωνία και την κατάσταση στην Ελλάδα.
Η αποτυχία του μνημονίου, βγήκε από τα πλέον επίσημα χείλια που είναι τα δικά τους, αφού εκείνοι άνοιξαν την συζήτηση για νέο μνημόνιο, νέο δάνειο αν και αυτή τη φορά μικρότερο...
Η προεκλογική κούρσα στη Γερμανία απέκτησε, ρυθμούς τελικής αναμέτρησης, με την αντιπολίτευση, μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε, να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν λέει όλη την αλήθεια για την Ελλάδα στους Γερμανούς φορολογουμένους.

Ανέκτησε τις 15.000 μονάδες ο Dow

Dow15.010,5146,77 0,31%  



  Nasdaq3.657,7919,08 0,52%  

H Wall Street χθες
Με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 15.000 μονάδες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Παρασκευής στην Wall καθώς η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις νεόδμητων στις ΗΠΑ εξασθένισε τις προσδοκίες για άμεση έναρξη της απόσυρσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.
Την ίδια στιγμή η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε πάνω από 7% μετά από την ανακοίνωση αποχώρησης του CEO εντός των επόμενων 12 μηνών.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 13,4% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 394.000, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών ετών οδηγώντας τις πωλήσεις στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τις πωλήσεις του Ιουλίου στις 490.000. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι πωλήσεις του Ιουνίου ήταν λιγότερες από την αρχική εκτίμηση και διαμορφώθηκαν σε 455.000 από την αρχική ανακοίνωση των 497.000.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 46,77 μονάδες (0,31%) κλείνοντας στις 15.010,51 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 19,09 μονάδων (0,52%) και έκλεισε στις 3.657,79 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 6,5 μονάδων (0,39%) κλείνοντας στις 1.663,50 μονάδες.

Μικρή άνοδος για το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Με θετικό πρόσημο, για πρώτη φορά εντός της εβδομάδας, έκλεισε την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή αύξηση της τάξης του 0,03%, στις 93,96 μονάδες, παρουσιάζοντας παράλληλα μικρές εβδομαδιαίες απώλειες σε ποσοστό 0,61%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας με μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,32%, στις 34,72 μονάδες. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €25.440, ενώ οι αγοραπωλησίες χρεογράφων ανήλθαν στα €15.530.

Εβδομαδιαίες απώλειες 3,22% στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με συνολικές απώλειες 3,22% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρά την άνοδο της Παρασκευής.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο ΓΔ κινήθηκε σε θετικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, με ώθηση από το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σε τίτλους τόσο της υψηλής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο σχεδόν των μετοχών στους δείκτες FTSE Large Cap και FTSE Mid Cap ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση με θετικό πρόσημο.