Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σοκ στις Σέρρες: Διπλό «χτύπημα» σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας


Έδεσαν χειροπόδαρα και φίμωσαν παράλυτη 72χρονη - Μέσα στην ίδια ημέρα πέντε άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πρόσωπο έναν τυφλό - Έντονος προβληματισμός για τις επιθέσεις στους ηλικιωμένους, έπειτα και από την τραγωδία με τον 78χρονο στην ΚόρινθοΘύμα ληστείας έπεσε την Παρασκευή μία παράλυτη 72χρονη στο Παραλίμνιο του δήμου Εμμανουήλ Παππά, από δύο αδίστακτους άνδρες, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν της άρπαξαν τιμαλφή και ρούχα ενώ δεν δίστασαν φεύγοντας να της «αδειάσουν» και το ψυγείο.
Οι δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης από το παράθυρο κόβοντας τη σήτα, που την προστάτευε όπως τελικά αποδείχθηκε μόνο από τα κουνούπια.

Αφού έδεσαν χειροπόδαρα την ηλικιωμένη, που ζει μόνη της, ανενόχλητοι της άρπαξαν τιμαλφή, ρούχα και τριάντα ευρώ, που της είχαν απομείνει για να περάσει το μήνα. Η άτυχη γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονές της.

Το γεγονός συντάραξε τη μικρή κοινωνία του Παραλιμνίου, ενώ οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, μέσα στην ίδια ημέρα, θύμα ληστείας έπεσε στη λαϊκή αγορά του Νέου Σκοπού, επίσης, στις Σέρρες και άλλος ένας ηλικιωμένος.

Αυτή τη φορά το θύμα ήταν τυφλός. Πέντε νεαροί, πουα αναζητούνται, υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου τον τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο και του αφαίρεσαν 1.300 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του, αφού κατάφεραν να τον απομονώσουν.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως τα δύο περιστατικά έρχονται λίγες ημέρες έπειτα από την τραγωδία με 78χρονο που είχε κινητικά προβλήματα στην Κόρινθο, όπου τέσσερις ληστές, για να τον κάνουν να τους πει πού έκρυβε τα χρήματά του, τον έκαψαν με αποτέλεσμα λίγες ημέρες αργότερα να χάσει τη μάχη με τον θάνατο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου