Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ένα γλυπτό του Παρθενώνα θυμάται...


«Σμιλεύτηκα στο εργαστήριο του θεϊκού Φειδία, που βρισκόταν στη συνοικία των μαρμαράδων, στο Δήμο Αλωπεκής, σημερινή Δάφνη. Δημιουργός μου ήταν ένας ασχημομούρης που μολονότι δεν ξεπερνούσε τα 30, είχε ήδη κοιλιά και φαλάκρα. Μετριότατος καλλιτέχνης και τεμπελχανάς.
Ο Φειδίας τον ανεχόταν επειδή ήταν γιος του παλιού γλύπτη Σωφρονίσκου, αλλά και λόγω του κοφτερού μυαλού που επεδείκνυε σε όλους τους άλλους τομείς εκτός από τη γλυπτική.
*Στάθηκα,άτυχη από την πρώτη στιγμή. Στο εργαστήριο του Φειδία εργάζονταν 100 εξαίσιοι τεχνίτες, οι καλύτεροι γλύπτες και χαλκοχύτες των κλασικών χρόνων. Εγώ όμως έπεσα πάνω στον ατάλαντο Σωκράτη που έγινε γνωστός μόνο όταν εγκατέλειψε τη γλυπτική για να ασχοληθεί με τη φιλοσοφία.

Προστατεύουν τους τραπεζίτες για την επαναγορά των ομολόγων με νόμο - όνειδος

Σε μια "έννομη" απάτη προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ασπίδα στους τραπεζίτες, για να εκποιήσουν αντί κλάσματος της πραγματικής τους αξίας τα ομόλογα που κατέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς που αποφάσισε το Eurogroup, χωρίς να έχουν λόγο οι μέτοχοι.
Κάτι που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, να γίνει τέτοια κίνηση χωρίς γενική συνέλευση των τραπεζών. Πάνε να το περάσουν με απόφαση του Δ.Σ.
Ειδική διάταξη –στα «πρότυπα» ανάλογης που είχε υπάρξει κατά την εφαρμογή- για την προστασία από αστικές κλπ. ευθύνες των διοικήσεων των τραπεζών που θα αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

FINANCIAL TIMES "Η Ελλάδα στα βήματα της Λατινικής Αμερικής: Δέκα χρόνια θα κρατήσει η κρίση"

Εφιαλτικές προβλέψεις για την διάρκεια της ελληνικής κρίσης κάνουν οι Financial Times, υποστηρίζοντας ότι ομοιάζει με τις περιπτώσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής, και θα κρατήσει τουλάχιστον μια δεκαετία!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να βγει μπροστά και να επεξεργαστεί μία… λύση πέρα από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές των Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να εγκαθιδρύσει μία αξιόπιστη στρατηγική εξόδου από την κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε τραγωδία κατέληξε η φάρσα

Σε τραγωδία κατέληξε η φάρσα που έκαναν δύο αυστραλιανοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, που πήραν τηλέφωνο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η εγκυμονούσα δούκισσα του Κέμπριτζ και προσποιούμενοι πως είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος, ζήτησαν και πήραν όλες τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ. Λίγες ημέρες αργότερα, η νοσοκόμα που σήκωσε το τηλέφωνο βρέθηκε νεκρή.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον θάνατο της νοσοκόμας ως πιθανή αυτοκτονία. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει ούτε επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί από την αστυνομία ή το νοσοκομείο.

Αλαλούμ με το «χαράτσι»

Ο Γιάννης Στουρνάρας καλεί την ΔΕΗ να συνεχίζει να δέχεται τα χρήματα για το ειδικό τέλος παρά την δικαστική απόφαση και οι καταναλωτές δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί έντονη ανησυχία για τον εκτροχιασμό των εσόδων από την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξαιτίας της απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει έσοδα δύο δισ. ευρώ από το «χαράτσι», ενώ μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 700 εκατ. ευρώ.

Κριτική σε μέλη της κυβέρνησης ασκεί ο Γιάννης Στουρνάρας!!!

Κριτική σε μέλη της κυβέρνησης ασκεί ο Γιάννης Στουρνάρας, «υπάρχει εδώ ένα θέμα υπουργών που θέλουν και δεν μπορούν ή δεν θέλουν. Αυτό είναι θέμα του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων να το δουν». Και προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών, «Σε ορισμένα υπουργεία οι υπουργοί λειτούργησαν κάποιες φορές σαν συνδικαλιστές. Υπήρχαν υπουργοί που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τόλμησαν και χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός».

Πρόκληση Τσάμηδων:Να δώσουμε αλβανικό διαβατήριο στον Παπούλια


Πρόκληση Τσάμηδων:Να δώσουμε αλβανικό διαβατήριο στον Παπούλια

Η Αλβανία πρέπει να δώσει αλβανικό διαβατήριο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια διότι είναι ορθόδοξος Τσάμης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος PDIU.
Ο πρόεδρος των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi, υποστήριξε...... σήμερα δημοσίως την ιδέα της χορήγησης χωρίς όρους της αλβανικής υπηκοότητας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, ανέφερε η Αλβανική ιστοσελίδα Lajmet.com.  Σε μία ανοιχτή διάλεξη με φοιτητές του αλβανικού Πανεπιστήμιου Luarasi, ο Idrizi πρότεινε να συμπεριληφθούν οι Αρβανίτες και οι Ορθόδοξοι Τσάμηδες που ζουν στην Ελλάδα στον «Χάρτη των Αλβανών» που θα μπορούν να αποκτήσουν την αλβανική ιθαγένεια.

Τι γράφει ο Κων/νος Μητσοτάκης στο βιβλίο για την τριετία 1990 - 1993

Τι γράφει ο Κων/νος Μητσοτάκης στο βιβλίο για την τριετία 1990 - 1993
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το  newsbomb

Πώς κινδύνευσε με χρεοκοπία η χώρα το 1990 και δεν το έμαθε κανείς, τι αναφέρει επιστολή του Ντελόρ που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά και ποιες είναι οι επτά μεταρρυθμίσεις που στήριξαν όρθια την Ελλάδα. 
Σοβαρή παρέμβαση με έμμεσα μηνύματα προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τους πρωταγωνιστές της παρούσας πολιτικής συγκυρίας επιχειρεί ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το βιβλίο που ετοιμάζει με τον πλήρη απολογισμό της τριετίας 1990 – 1993. Άλλωστε ο Επίτιμος έχει μια αρχή που επιβεβαιώνει τις επιλογές του: «Καθείς κρίνεται εκ του αποτελέσματος».

Οι πάμπλουτοι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν ευρώ φόρο στην Ελλάδα!

Οι πάμπλουτοι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν ευρώ φόρο στην Ελλάδα!
Ενώ η ελληνική οικονομία καταρρέει, οι Ελληνες εφοπλιστές με τα εκατομμύρια στην Ελβετία δεν πληρώνουν τίποτα και η κυβέρνηση τους κάνει "πλάτες" τονίζει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Η εφημερίδα στο άρθρο της το οποίο τιτλοφορείται «Ο κλεμμένος θησαυρός», επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους αλλά η κυβέρνηση δεν αντιδρά».
Ο αρθρογράφος μάλιστα παρομοιάζει με σκωπτικό τρόπο την απόδοση των φόρων από τους εφοπλιστές, με το κυνήγι του θησαυρού στο οποίο όπως διευκρινίζει έχει παράδοση στους Έλληνες θαλασσοπόρους και αφηγείται την ιστορία του Ιάσονα με το χρυσόμαλλο δέρας. «Οι απόγονοι των Αργοναυτών ελέγχουν σήμερα το 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, στην πατρίδα τους όμως δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό τους το εγγυάται το άρθρο 107 του ελληνικού Συντάγματος».

Η μαρίνα Φλοίσβου πέρασε στα χέρια των Τούρκων!!!

Η μαρίνα Φλοίσβου πέρασε στα χέρια των Τούρκων!
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Μετά την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη γερμανική ηγεμονία, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά επιτρέπει και σε άλλους μνηστήρες να εισβάλλουν ανενόχλητοι. Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι ο τουρκικός όμιλος “Dogus” εξαγοράζει το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου.
Η αρχή έγινε με μια απλή ανακοίνωση. Οι εταιρείες “Lamda Development” (συμφερόντων του κ. Σπύρου Λάτση) και “D-Marine Investments Holding B.V.” (συμφερόντων του τουρκικού ομίλου “DOĞUŞ”) ανακοίνωσαν «συνεργασία στρατηγικής σημασίας». Η συνεργασία αυτή ξεκινά με τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας, στην οποία οι δύο εταίροι θα κατέχουν από 50% και θα ξεκινήσουν τις «επενδύσεις» σε τουριστικές μαρίνες.

Τρία παιδιά νεκρά από πυρκαγιά

Τραγωδία στην Καβάλα.

Τρία παιδιά ηλικίας 5, 7 και 15 ετών που έμεναν μαζί με τη γιαγιά τους σε διώροφη κατοικία στο χωριό Μεσορόπη του Δ. Παγγαίου Καβάλας έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους.

Μέσα στο σπίτι, εκτός από τα τρία αδέρφια, βρίσκονταν οι γονείς και η γιαγιά των παιδιών οι οποίοι πρόλαβαν και βγήκαν φωνάζοντας στους γείτονες να έρθουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Το μεγαλύτερο από τα παιδιά βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να σώσει τα αδελφάκια του.

Απίστευτη πρόκληση η ανακοίνωση του Υπουργείου για το δολοφόνο του Λαζανά- Δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του

Νέο κύμα οργής προκάλεσε στους κατοίκους της περιοχής των Ιτεών η βραδινή απίστευτη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την περίπτωση του 17χρονου που σκότωσε εν ψυχρώ τον 29χρονο Θανάση Λαζανά, όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε επειδή του κλώτσησαν Αφγανοί το σκύλο του. Το Υπουργείο υποστηρίζει πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε πως δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του (του δολοφόνου) κι έτσι μεταφέρθηκε στον Βόλο.

Άμεσα τιτλοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ !


Του Νίκου Καραβαζάκη

Εντυπωσιακή είναι η παντελής απουσία κάθε σχολίου από την ελληνική κυβέρνηση για την ανακοίνωση της Deutsche Bank ( γραφείο Λονδίνου ) σχετικά με τα υποθαλάσσια ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας ( βλ. ” Θα ανακηρυχθεί τώρα η ελληνική Α.Ο.Ζ.; ” ) . Πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο λαός μας γογγύζει από την αφαίμαξη των εισοδημάτων του, καθώς σημειώνονται δεκάδες αυτοκτονίες, συνταξιούχοι ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων, παιδιά δεν έχουν κολατσιό και ασθενείς τα φάρμακά τους, να μην ενδιαφερθεί αμέσως για την έκθεση της γερμανικής τράπεζας-από τις 10 μεγαλύτερες και ισχυρότερες του πλανήτη;

Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για Dow και S&P 500

Dow13.155,1381,09 0,62%  



  Nasdaq2.978,04-11,23 -0,38%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους Dow και S&P 500 να ενισχύονται για τρίτη διαδοχική ημέρα και εβδομάδα μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Αντίθετα, ο Nasdaq έχασε τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Οι απώλειες του Nasdaq οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη νέα υποχώρηση της μετοχής της Apple η οποία διέσπασε το “death cross”, δηλαδή το επίπεδο στο οποίο ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών πέφτει κάτω από τον αντίστοιχο των 200 ημερών, γεγονός που αποτελεί ένδειξη δημιουργίας bear market.  Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 2,56% στα 533,25 δολ. ενώ στα χαμηλά ημέρας έφτασε τα 530 δολ. ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε «βουτιά» 8,9%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 81,09 μονάδες (0,62%) κλείνοντας στις 13.155,13 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 11,23 μονάδων (-0,38%) και έκλεισε στις 2.978,04 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 4,13 μονάδων (0,29%) κλείνοντας στις 1.418,07 μονάδες.