Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Απρόσμενα ευρήματα από τις ανασκαφές στην Iκλαινα της Μεσσηνίας - ΜΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΙΜΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (Εικόνες)

«Τα αποτελέσματα των ανασκαφών της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας, μας οδηγούν σε αναθεώρηση της γνώσης μας για τα μυκηναϊκά κράτη, με πραγματικά απρόσμενα ευρήματα», τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μιζούρι - Σεντ Λούις Μιχάλης Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τις ανασκαφές.
Όπως εξηγεί, «ο διοικητικός ιστός του κράτους του Εγκλιανού, απέκτησε μία διοικητική διαίρεση δύο βαθμίδων, που συνίστατο στην κεντρική πρωτεύουσα και τις περιφερειακές πρωτεύουσες». Πρόκειται, όπως προσθέτει, «για μία πρώιμη μορφή της διπλής διοικητικής διαίρεσης που απαντάται σε ομοσπονδιακά κράτη».

Άγκυρα καλεί Βρυξέλλες για παράκαμψη του κυπριακού βέτο

Παύλος Ξανθούλης 
Από το philenews

Παρεμβάσεις υπό μορφή πιέσεων, σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο εκδηλώνει η Άγκυρα στις Βρυξέλλες, με βασικό αντικείμενο την παράκαμψη του κυπριακού βέτο, στο μείζον ζήτημα της λήψης απόφασης για αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, κάτι που εκτιμάται ότι θα εκτινάξει τον όγκο των ευρωτουρκικών εμπορικών συναλλαγών από 140 δισεκατομμύρια ευρώ, στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, ετησίως.

Λεβέντης σε Παυλόπουλο: Να παραιτηθεί αν δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια «Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει και να παραιτηθεί από το αξίωμά του σε περίπτωση που η Βουλή ψηφίσει να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ.
«Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονίας μας», ανέφερε ο κ. Λεβέντης, σημειώνοντας ότι για το ζήτημα αυτό το πρόβλημα δεν είναι στην πλευρά της Ελλάδας αλλά στην πλευρά της πΓΔΜ, η οποία και πρέπει να το λύσει χωρίς να θίγεται η ιστορία της χώρας μας. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δεχτούν οι Σκοπιανοί το όνομα «Σκόπια».

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Αεροπλάνο γλίστρησε στον γκρεμό! - Σοκ για τους 162 επιβάτες(Βίντεο - Φωτο)

Εφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας και σταμάτησε λίγα μέτρα από την θάλασσα
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας στην βορειοανατολική Τουρκία, όπου το βράδυ του Σαββάτου, ένα αεροπλάνο της εταιρίας Pegasus «γλίστρησε» από τον διάδρομο προσγείωσης και βρέθηκε στον γκρεμό!


Το αεροσκάφος σταμάτησε την ανεξέλεγκτη πορεία του προς την θάλασσα λίγα μόλις μέτρα πριν ακουμπήσει το νερό, ενώ οι 162 επιβάτες του υπέστησαν σοκ.

Παραιτήθηκε ο Ζουράρις για τις ύβρεις του κατά Ολυμπιακού και Άρη - Το παρασκήνιο που προηγήθηκε(Βίντεο)

Έστειλε επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Κυριακής - Μετά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο αντικαταστάτης Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας - Βουλευτές απειλούσαν με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου αν δεν υπέβαλε την παραίτησή του
Την παραίτηση του υπέβαλε τελικά το μεσημέρι της Κυριακής ο Κώστας Ζουράρις μετά το σάλο που προηγήθηκε από τις δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό και τον Άρη το βράδυ του Σαββάτου.