Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

BBC: Τι συμβουλές θα έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στους σύγχρονους για την Κρίση

Τι συμβουλές θα έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στους σύγχρονους, που ταλανίζονται από την οικονομική και πολιτική κρίση; αναρωτιέται το BBC, προβάλλοντας τις ρήσεις και τις διδαχές φιλοσόφων όπως ο Σωκράτης, αλλά και τις αποφάσεις του Σόλωνα και του Κλεισθένη, ως ιδιαίτερα χρήσιμα παραδείγματα για όποιον αναζητά την «φώτιση» του αρχαίου πνεύματος.

Το άρθρο υπογράφει ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Armand D’ Angour ο οποίος είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Οι Έλληνες και το Νέο: η καινοτομία στην αρχαία ελληνική φαντασία και εμπειρία».

Μυστικός θάλαμος στον τάφο του Τουταγχαμών!

Νέα δεδομένα στις έρευνες για τον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχει μυστικός θάλαμος, που θα οδηγεί σε νέο τάφο
Adtech Ad
Νέες αναλύσεις με ραντάρ που πραγματοποιήθηκαν στον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών στο Λούξορ δείχνουν την ύπαρξη ενός μυστικού θαλάμου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Μαχμούντ Ελντάματι.

Ανακαλύφθηκε μυστηριώδης μούμια στην Αίγυπτο, που ανήκει στον Θεό Άμμων Ρα. Οι αρχαιολόγοι δηλώνουν συνεπαρμένοι...

Μία μυστηριώδης μούμια ηλικίας 2.700 ετών ανακαλύφτηκε στην Αίγυπτο η οποία έχει συνεπάρει την επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για μία ξύλινη μούμια η οποία ανακαλύφθηκε μόλις χθες και ανήκει στον

Αιγύπτιο Θεό Άμμων Ρα. Η μούμια περιελάμβανε μία τελετουργική διακόσμηση, όπως μεταδίδει η Mirror, με διάφορα ιερογλυφικά σημάδια. Ο διευθυντής του τμήματος Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η σαρκοφάγος είναι κατασκευασμένη από ξύλο και καλύπτεται με στρώμα γύψου»....

Η ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Από την Τέταρτη 24 Νοεμβρίου έχει ξεσπάσει μια πρωτοφανής κρίση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για πολλούς ξαφνική, αλλά για όσους μελετούσαν τις εξελίξεις αναπόφευκτη ότι κάποια στιγμή θα ξεσπούσε με όλες τις συνέπειες της. Το μεγάλο και επίμαχο ερώτημα σε αυτή την κρίση είναι ποια είναι η θέση της χώρας μας, η οποία για πολλούς είναι αυτή την περίοδο άνευ εθνικής κυριαρχίας.
Και πρώτα πρώτα να πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή.

Διαφωνία για το ασφαλιστικό στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Κυριολεκτικά στον αέρα τινάχθηκε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα μείζονα ζητήματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης, και μάλιστα υπήρξε ένταση κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Τσίπρας αρχικά πρότεινε τη σύσταση δύο επιτροπών, μία για το ασφαλιστικό μία και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Παράξενο ατύχημα: Αυτοκίνητα άρχισαν να αιωρούνται και να συγκρούονται μεταξύ τους(Βίντεο)

Ένα από τα πιο παράξενα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί ποτέ καταγράφηκε από τις κάμερες κυκλοφορίας σε δρόμο της Κίνας, όπου αυτοκίνητα άρχισαν να αιωρούνται και να συγκρούονται μεταξύ τους
Adtech Ad
Ένα βίντεο που καταγράφει το πιο παράξενο ατύχημα που έχει συμβεί ποτέ κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς καταγράφει αυτοκίνητα να αιωρούνται την ώρα που φθάνουν σε συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος σε κεντρικό δρόμο της πόλης Xingtai της Κίνας.

Βίντεο σοκ: Σκότωσαν μπροστά στις κάμερες γνωστό δικηγόρο στην Τουρκία

Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Διαβάστε ποιο ήταν το... "αμάρτημά" του
Adtech Ad
Ενοπλος σκότωσε σήμερα έναν πολύ γνωστό κούρδο δικηγόρο που επικρίθηκε στην Τουρκία επειδή δήλωσε πως το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.
ADVERTISEMENT
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε στο κεφάλι έπειτα από δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

BBC: Γιατί η Κύπρος στηρίζει τη βρετανική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία - «Ασφαλές επίνειο και αξιόπιστος εταίρος στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ»

Λονδίνο: Η Λευκωσία στηρίζει τα σχέδια του Πρωθυπουργού Κάμερον για βρετανική συμμετοχή στις αεροπορικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών στη Συρία διότι η Κύπρος βλέπει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος ως απειλή, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αυτές οι αεροπορικές επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν από τη βάση Ακρωτηρίου. Αν και πολλοί Κύπριοι θεωρούν τη διατήρηση των βάσεων ως αναχρονισμό, σημειώνεται, η κοινή απειλή σημαίνει ότι έχει υπάρξει μόνο «αμελητέα δημόσια αντίθεση στη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην βρετανική στρατιωτική δράση και λίγη συζήτηση για πιθανά αντίποινα από τους ισλαμιστές».