Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΑΣ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΜΑΣ;



Του Νικόλαου Μενελάου

Παρασκευή 26 Ιουνίου…Μεσάνυχτα…η ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα…
Και ξαφνικά μέσα στη ησυχία της νύχτας μας προέκυψε δημοψήφισμα.
Το πρώτο δημοψήφισμα μετά το 1974.
Από το 1974 μέχρι σήμερα δεν γίνονταν δημοψηφίσματα γιατί δεν ξέραμε εμείς να αποφασίσουμε…αλλά ήξεραν οι βουλευτάδες μας.
Σήμερα αποφάσισαν ότι δεν ξέρουν αυτοί και ότι ξέρουμε εμείς!!!

Το πεδίο δράσης του δημοψηφίσματος

Του Ν.Λυγερού

Το πεδίο δράσης του δημοψηφίσματος δεν είναι στατικό. Αντιθέτως εμπεριέχει μία δυναμική που προκαλεί όχι μόνο αντιδράσεις, αλλά και αναδράσεις. Η σταθερότητά του προέρχεται από την επιλογή της επιλογής κι όχι την ίδια την επιλογή που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το τι έχουμε πετύχει στη διαπραγμάτευση. Δεν λειτουργεί καταληκτικά αλλά καταλυτικά, διότι δημιουργεί ένα σημείο τριβής αρχικά αλλά στην συνέχεια ένα πόλο έλξης στη δυναμική των διαπραγματεύσεων, αφού έγινε σημείο αναφοράς και για τους μεν και για τους δε.

Η επίσημη μετάφραση και η δύναμη της γνώσης

Του Ν.Λυγερού

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά τα δεδομένα που μας απασχολούν είναι να έχουμε γνώση του λεκτικού του τελευταίου σταδίου της διαπραγμάτευσης. Έτσι, έχοντας την επίσημη μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών που παραθέτουμε πιο κάτω, αλλά και το γνήσιο κείμενο, μπορούμε να αξιολογήσουμε όχι μόνο τις 10 προτάσεις, αλλά και τις εκτιμήσεις με τα τρία σενάρια που υπολογίζονται με την προϋπόθεση, βέβαια, της ευνοϊκής χρηματοδότησης. Με την ανάλυση των δεδομένων μπορούμε, πρώτον, να αναδείξουμε τα σημεία που διαμορφώθηκαν για να ενσωματώσουν τις ελληνικές προτάσεις και αιτήματα έως την απόκτηση της επίσημης άποψης με όλα τα ελληνικά σημεία που έχουμε προωθήσει και που έχουν είτε γίνει αποδεκτά, είτε απορρίφθηκαν.

Γιατί ξαφνικά οι σημαντικότεροι οικονομολόγοι του πλανήτη είναι εναντίον των Δανειστών και υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα;

 Τρεις από τους σημαντικότερους Αμερικανούς οικονομολόγους επικρίνουν σφοδρά την πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία συγκεκριμένα, σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Τζέφρι Σαξ, Μπάρι Άιχενγκριν και Πολ Κρούγκμαν κατηγορούν την τρόικα για την κρίση στην Ελλάδα, ενώ εξαίρουν τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ζητούν περισσότερη κατανόηση από τη Γερμανία.

O Πάνος Καμμένος στον Alpha απάντησε ξεκάθαρα μετά το ΟΧΙ τι; Αλλά κάνεις δεν το αναμεταδίδει...(Βίντεο)

Με το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος τι μας περιμένει;

Πολλοί έχουν την απορία πολλοί δεν θέλουν να δεχτούν τις απαντήσεις ο Πάνος Καμμένος απαντάει ξεκάθαρα γιατί να ψηφίσουμε ΌΧΙ και τι θα ακολουθήσει αν στο δημοψήφισμα νικήσει το ΌΧΙ

Βέβαια κανείς δεν αναμεταδίδει τις ξεκάθαρες απαντήσεις προτιμούν να τρομοκρατούν τον λαό.

Δείτε στο βίντεο την απάντηση μετά το ΌΧΙ τι μας ξημερώνει .

Τα «ξέρασαν» όλα !! Οι «κοριοί» άκουσαν την Μέρκελ σε «εξομολόγησή» της για το ελληνικό χρέος

Τις υποκλοπές της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην Άνγκελα Μέρκελ και σε γερμανούς αξιωματούχους που έχουν μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον αποκαλύπτει το Wikileaks(www.wikileaks.org) σε αποκλειστική συνεργασία με απογευματινή εφημερίδα  για την Ελλάδα.
Από απόρρητα έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η εφημερίδα την τελευταία εβδομάδα και κατάφερε να επεξεργαστεί και να αναλύσει σε βάθος, προκύπτει ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν πίστευε εδώ και χρόνια ότι ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε πραγματική λύση για το «ελληνικό πρόβλημα».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ! Με στόχο να γίνουν καταληπτά σοβαρά θέματα που βιώνουμε ! Ενημέρωση και όχι επιβολή άποψης !

Του Δημήτρη Καρούσου
Από το  filoiypervasi-pireas

ράφω αυτές τις γραμμές με σκοπό να βοηθήσω και ΟΧΙ να επηρεάσω. Δέχομαι αρκετά μηνύματα και τηλέφωνα και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος, ενώ διψάει για ενημέρωση οι πηγές σπανίζουν. Και [αυτό] είναι το δεύτερο λάθος που εντοπίζω στην κυβέρνηση¨ δεν ενημερώνει σωστά ....

Λόγω της ιδιότητας μου [ενν. οικονομολόγος] λοιπόν, και επειδή δεν μπορώ να απαντώ στον καθένα ξεχωριστά, γράφω κάποια πράγματα που μάλλον δεν θα βρείτε πουθενά.

Συγκλονίζει το μήνυμα Ιάπωνα Ορθόδοξου Ιερέα για την Ελλάδα. Αξίζει να το διαβάσετε!

"Ἁπό τήν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα, μας ἔχετε δώσει τὸ φῶς"

Σε μήνυμά του από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο ορθόδοξος Ιερέας Δημήτριος Τανάκα, ο οποίος έζησε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρεται στη χώρα μας με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα, λέγοντας τα εξής:

"Ἀγαπητοί μου Ἑλληνες καὶ Ἑλληνίδες, ἀγωνιζόμενοι ἐν Χριστῶ μετά παρρησίας καὶ ὑπομονῆς. Ἡ γενναιοδωρία σας εἶναι τόσο μεγάλη καὶ ἀνεκτίμητη. Αὐτό γνωρίζω πολύ καλά ἀπὸ τὴ δική μου ἐμπειρία. Μετά μεγάλης ἀγάπης καὶ ἐλεημοσύνης, ἀποδέχθηκε όχι μόνο ἑμένα, ἀλλά καὶ ὅλους ὅσους ἔρχονται σὲ σάς, καλούς ή κακούς. Ποτέ δὲν παραπονέθηκε ἀκόμη καὶ ὅταν κάποιοι ξένοι ἔκαναν κάτι δυσάρεστο γιὰ ἑσάς. Αὐτό ὁφείλεται στὸ γεγονός ὅτι ξέρετε τὶ εἶναι ἡ δικαιοσύνη. Ἁπό τήν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα, μας ἔχετε δώσει τὸ φῶς.

"Μήτε η Ευρώπη μήτε άλλος κανείς άνθρωπος μπορεί να μας σώσει"

Ερέθισμα για προβληματισμό αποτελεί η παρέμβαση της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στα δρώμενα των τελευταίων ημερών.  
 
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος και οι αδελφοί της μονής με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις υπογράφουν την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για πονηρούς καιρούς, Εφιάλτες, δοσίλογους, δύο Ευρώπες και χωρίς να παίρνουν ευθέως θέση, εκ του νοήματος φαίνεται να προτιμούν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα: 

Το πιο παράξενο και... δυνατό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ! (ΦΩΤΟ)

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/06/30/601697/main/1.jpgΟ «Ηρακλής» των θαλασσών...

Το Blue Marlin είναι ένα εντυπωσιακό πλοίο που, παραδόξως, πλέει ημιβυθισμένο και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά φορτίων που άλλα πλοία είναι αδύνατο να μεταφέρουν.

Το σχήμα του και ο τρόπος πλεύσης το καθιστούν ένα από τα πιο περίεργα πλεούμενα ενώ τα γιγαντιαίων διαστάσεων φορτία που μεταφέρει το κάνουν ένα από τα πιο «δυνατά». Ποια είναι όμως αυτά τα φορτία που δεν μπορούν να μετακινηθούν με άλλο τρόπο;

Δείτε τις φωτογραφίες

Απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας θα είναι στο 118% του ΑΕΠ το 2030 όσο σκληρά μέτρα κι αν ληφθούν

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται απόρρητο έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο σκληρά κι αν είναι τα μέτρα λιτότητας που θα ληφθούν, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει ένα μη βιώσιμο χρέος.

Αυτό αποκαλύπτουν τα μυστικά έγγραφα του ΔΝΤ, που δείχνουν ότι η βασική εκτίμηση των πιστωτών θέτει το ελληνικό χρέος στο 118% του ΑΕΠ το 2030, ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση υπογράψει όλα τα σκληρά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πακέτο των δανειστών.

Ο Βρετανός που μαζεύει λεφτά για εμάς, εξηγεί: Με 3 ευρώ από κάθε Ευρωπαίο, σώζω την Ελλάδα

Ο Βρετανός Thom Feeney έχει διοργανώσει στη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης, Indiegogo, μια καμπάνια χρηματοδότησης για τη διάσωση της Ελλάδας. Τώρα, εξηγεί με κείμενο του, γιατί θέλει να μας σώσει
Ο Thom Feeney έχει λανσάρει στην πλατφόρμα χρηματοδότησης, Indiegogo, καμπάνια διάσωσης της χώρας μας. Μέσα σε πέντε ημέρες, έχει συγκεντρώσει €1,272,105 ενώ ο στόχος του είναι να φτάσει στα €1,600,000,000 μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Στόχος μεγαλεπήβολος, πρόθεση όμως που οι Έλληνες την υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και θετικά σχόλια.

ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας (Βίντεο)

Η επιμονή διάσωσης του Ευρώ και η πάση θυσία να προλάβουν να οργανώσουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) για τη «σωτηρία» των ευρωπαϊκών λαών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας που στήνεται στις πλάτες όλων μας!

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή Ευρωπαϊκός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ;

Εγγυώνται, διότι θα πρέπει να είναι υπέγγυοι, όπως όλοι πλέον, με τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα χρήματα των φορολογούμενων τους.

Πάνος Καμμένος: "Ο Στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο Εσωτερικό της Χώρας"(Βίντεο)

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ο Βασίλης Λεβέντης για το δημοψήφισμα(Βίντεο)

Δείτε το Βίντεο

Ο Κώστας Καραμανλής για το δημοψήφισμα (Βίντεο)

Δείτε το Βίντεο

Οι Anonymous για το δημοψήφισμα (Βίντεο)

Δείτε το Βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους