Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

NY Times το 1975… Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες

«…Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.
Οι “Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος…
Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο.

Μπεντέρ: Ιδιοκτησία του ΕΒΚΑΦ τα Βαρώσια

Πληρωμένη δημοσίευση του «διευθυντή» του «τμήματος βακουφίων - ΕΒΚΑΦ, Ιμπραχίμ Μπεντέρ σε αρκετές τ/κ εφημερίδες σήμερα με τον τίτλο "Τα Βαρώσια είναι ιδιοκτησία του ΕΒΚΑΦ. Το EΒΚΑΦ πρέπει να λάβει δισεκατομμύρια ευρώ» εξηγεί τί εννοεί με τους όρους «θεμελιώδης ιδιοκτησία» και «σφετερισμός».

Αναφέρει ότι το ΕΒΚΑΦ πραγματοποίησε μια μελέτη όλων των θεμελιωδών ιδιοκτησιών από το 1571 έως το 1974, μελετήθηκαν 2.443 εγγραφές, 13.000 φάκελοι και 8 εκατομμύρια έγγραφα. "Έγινε μεταφορά 20 εκατομμυρίων δεδομένων και όλες αυτές οι μελέτες καταγράφηκαν σε υπολογιστή", σημειώνει προσθέτοντας ότι υπάρχουν 744GB πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων 424.000 εγγράφων και φωτογραφιών σε ψηφιακό περιβάλλον.

Η Μάχη της Βέτρινας

Ελληνοβουλγαρική ένοπλη σύγκρουση, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου (26 και 27 Ιουνίου 1913). Είναι γνωστή και ως Μάχη του Δεμίρ Χισάρ. Με τη νίκη του ο ελληνικός στρατός ανάγκασε τους Βουλγάρους να εγκαταλείψουν την ευρύτερη περιοχή των Σερρών, με αποτέλεσμα να γίνει δυνατή η απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας.
Η Βέτρινα (σήμερα Νέο Πετρίτσι Σερρών) είχε καταληφθεί από τους Βουλγάρους στις 19 Οκτωβρίου 1912, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Μέχρι τότε ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι Βούλγαροι φρόντισαν να την οχυρώσουν αμυντικά για να τη χρησιμοποιήσουν ως προγεφύρωμα, ώστε σε περίπτωση μελλοντικού ελληνοτουρκικού πολέμου να εμποδίσουν την πορεία του ελληνικού στρατού προς τα στενά του Ρούπελ.

Εντυπωσιακές εικόνες από το «ξύπνημα» ηφαιστείου όπως καταγράφηκαν απ’ το διάστημα - Το ηφαίστειο Raikone βρισκόταν έναν αιώνα σε «καταστολή»(Βίντεο)

Ένα ηφαίστειο το οποίο ήταν ανενεργό εδώ και έναν αιώνα, ξαφνικά άρχισε να «ξερνάει» λάβα, στις 22 Ιουνίου, εκτοξεύοντας ηφαιστειακά υλικά σε ύψος επτακοσίων μέτρων.
Το ηφαίστειο Raikone έχει μόλις δύο καταγεγραμμένες στην ιστορία εκρήξεις η μία το 1924 και άλλη πίσω στο 1778. Τώρα, μετά από σχεδόν έναν αιώνα ηφαιστειακού «ύπνου», παρουσίασε ξανά δραστηριότητα και, μάλιστα, έντονη.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα, μάλιστα, ήταν έντονη και δεν διαπιστώθηκε από επίγειο σταθμό, αλλά από δορυφόρους και τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Οι ΗΠΑ «τράβηξαν το τελευταίο χαρτί» για ανατροπή του Ερντογάν: Διάσπαση στο AKP με υπόσχεση για στροφή προς Δύση

"Τράβηξαν το τελευταίο τους χαρτί" οι ΗΠΑ με νέο κόμμα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του AKP και θα οδηγήσει, όπως πιστεύουν, στην ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν. Οι πρωτεργάτες του νέου κόμματος, που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Δύσης, είναι οι Μπαμπατζάν, Γκιούλ και Νταβούτογλου.
Σκοπός του Μπαμπατζάν είναι να προχωρήσει στη πολιτική διακήρυξη τον Σεπτέμβριο όμως "πιέζεται" ώστε να επιταχύνει τις εξελίξεις με μανιφέστο τον Ιούλιο ακριβώς γιατί τότε ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την εξωτερική πολιτική και το μέλλον της Τουρκίας.

Την κατάργηση του ασύλου ζητούν 5 επιφανείς ακαδημαϊκοί και πρώην υπουργοί

Οι επιφανείς ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της πολιτικής ζωής με κοινό άρθρο τους ζητούν να «καταργηθεί το κακώς εννοούμενο σήμερα άσυλο, για να μπορέσουν τα πανεπιστήμιά μας να βρουν τον βηματισμό για την απρόσκοπτη διάδοση της γνώσης και την άσκηση της έρευνας».

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου όπως το εννοούμε σήμερα ζητούν με επιστολή τους, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της πολιτικής ζωής Ελένη Αρβελέρ, Θάνος Βερέμης, Μαριέττα Γιαννάκου, Άννα Διαμαντοπούλου και Νικηφόρος Διαμαντούρος.