Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας – Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας

Πώς Βλέπει η Τουρκία το Συνταγματικό Συμβούλιο

Όταν ο φράχτης έγινε μνημείο του Ν. Λυγερού


Ενισχύουν την επενδυτική αισιοδοξία τα μάκρο


  Dow12.716,2483,33 0,66%  



  Nasdaq2.848,2734,43 1,22%  

Η Wall Street σήμερα
Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποιεί την Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές αγορές για να καλωσορίσουν μαζί τα θετικά μάκρο στοιχεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Στο επιχειρηματικό μέτωπο κυριαρχούν και σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου.

Δείκτες – Στατιστικά


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 98,84 μονάδες (0,78%) και βρίσκεται στις 12.731,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 14,44 μονάδων (0,51%) φτάνοντας τις 2.828,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 9,55 μονάδων (0,73%) και βρίσκεται στις 1.321,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη η Bank of America Corp στα 7,27 δολάρια με άνοδο 0,14 δολ. ή σε ποσοστό 1,96%. Ακολουθούν η μετοχή της JP Morgan Chase με κέρδη 1,74% στα 37,95 δολάρια και η Caterpillar στα 110,84 δολάρια με άνοδο 1,58%.

Συνολικά 170.000 θέσεις εργασίας πρόσθεσε τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ σύμφωνα με την έρευνα για την απασχόληση της Automatic Data Processing (ADP) και της συμβουλευτικής Macroeconomic Advisers. Τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγορά εργασίας επιβεβαίωσαν πλήρως τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα στοιχεία του Δεκεμβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 292.000 έναντι 325.000 που ανακοινώθηκε αρχικά.

Η μεγάλη ώρα του "ΝΑΙ" ή του "ΟΧΙ" για αρχηγούς, βουλευτές, Έλληνες πολίτες

Ο κλασικός εκβιασμός της δήθεν «πτώχευσης» έχει γίνει και πάλι σημαία στα χέρια των ξένων και της ξενοκίνητης κυβέρνησης του Λ.Παπαδήμου, οι οποίοι «απειλούν» ότι αν δεν γίνουν δεκτά από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι οποίοι «διαπραγματεύθηκαν» υποτίθεται (καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε, ότι έλεγε η τρόϊκα μέχρι την Κυριακή το ίδιο ισχύει και σήμερα) από τον Λ.Παπαδήμο στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ότι η χώρα θα «χρεοκοπήσει» Και δεν θα πληρώσει την δόση του Μαρτίου! 

Σερβία: Θερμοκρασία μείον 33, πέντε νεκροί, αναζητούνται άλλοι…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί πολλές περιοχές της Σερβίας από τη σφοδρή χιονόπτωση και τις πολιτικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το κρύο, ενώ αναζητούνται  και άλλα τα οποία έχουν  χαθεί στο χιόνι.

«Η θερμοκρασία βρίσκεται σταθερά υπό του μηδενός και σήμερα στην Sjenica μετρήθηκε μείον 33 βαθμούς Κελσίου και καθίσταται η πιο κρύα πόλη της Ευρώπης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Sjenica ισχύει συνεχώς εδώ και ένα μήνα», γράφει το σερβικό δημοσίευμα.

Κοσσυφοπέδιο: Ψήφιζαν και 30.000 …νεκροί!!!

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο κατάλογος των ψηφοφόρων έχει αρχίσει να καθαρίζει από τους νεκρούς και από τους ψηφοφόρους που έχουν χάσει την ιθαγένεια του Κοσσυφοπεδίου.


Στον κατάλογο των ψηφοφόρων του Κοσσυφοπεδίου έχουν αφαιρεθεί  μέσα σε λίγους μήνες  πάνω από 30 χιλιάδες οι οποίοι είναι νεκροί καθώς και ψηφοφόροι οι οποίοι δεν έχουν υπηκοότητα του Κοσσυφοπεδίου και έτσι δινόταν η δυνατότητα κατάχρησης της ψηφοφορίας.

Η Αϊσέ Καντάφι θέλει να καταθέσει υπέρ του αδελφού της, Σαΐφ αλ Ισλάμ!

Η κόρη του νεκρού ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, η Αϊσέ Καντάφι ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του αδελφού της Σαΐφ αλ Ισλάμ, βάσει των δικαιωμάτων που απορρέουν από την «προστασία των δικαιωμάτων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

Η Αϊσέ μέσω του δικηγόρου της, Nick Kaufman,  ζήτησε τη συμμετοχή της στη δικαστική διαδικασία και δήλωσε ότι αιτεί να κληθεί στο δικαστήριο για να παράσχει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη δίκη του ,  Σαΐφ αλ Ισλάμ.

Απέλαση Ρώσων διπλωματών από Καναδά

Ακόμη μία ομάδα Ρώσων διπλωματών θα εγκαταλείψει τον Καναδά μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε στη χώρα, με αποτέλεσμα  την απέλαση του Σεργκέι Ζούκοφο, στρατιωτικού ακολούθου της Ρωσίας στη Οττάβ και τον βοηθό πρόξενου του Τορόντο Ντμίμτρι Γερασίμοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Globe and Mail.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο υπήρξαν αναφορές για απέλαση άλλων τεσσάρων  Ρώσων διπλωματών στον Καναδά.

O Πούτιν εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για τον κερδοσκόπο Σόρος!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης εναντίον του «Τρομοκράτη Χρηματιστή George Soros»!
Πανικός στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα!
Αναλυτικά εδώ: Putin dichiara guerra a George Soros & Co. (Ο Πούτιν κηρύσσει πόλεμο στον George Soros & σια)
 
ΠΗΓΗ sibilla

Μπάζει νερά το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας!

Καλά φυλαγμένα, από τη βροχή που μπαίνει στο κτίριο, βρίσκονται από την περίοδο των Χριστουγέννων τα αρχαιολογικά ευρήματα της προθήκης στην αίθουσα του Φειδία στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Η έλλειψη κονδυλίων δεν επέτρεψε τουλάχιστον μέχρι στιγμής την επιδιόρθωση της ζημιάς και έτσι οι επισκέπτες του μουσείου απ' όλο τον κόσμο βλέπουν την προθήκη άδεια.
Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε όλη την Ηλεία, έπληξαν και το μουσείο της Ολυμπίας που άρχισε να μπάζει από την οροφή. Η εισροή υδάτων φέτος εντοπίστηκε στην αίθουσα που βρίσκονται οι προθήκες με τα αρχαιολογικά ευρήματα από το εργαστήριο του Φειδία, δίπλα από την αίθουσα του Ερμή του Πραξιτέλους.

Γέμισαν τσιμέντο το αρχαίο θέατρο Δωδώνης για να το αποκαταστήσουν!

Από το katoci
 
Καταστρέφουν ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο! Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχολιάζουν δυσμενώς το γεγονός! 
Δείτε 6 φωτογραφίες  Παρασκευής Παππά
Αναπαλαιώνουν με τσιμέντο το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και στην ουσία το καταστρέφουν... Ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, που άντεξε χιλιάδες χρόνια αλώβητο μέσα στο χρόνο, παραμορφώνεται από αυτούς που, υποτίθεται,
ότι θέλουν να το προστατεύσουν..., δηλαδή από το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που ενέκρινε τις εργασίες. Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε δυσμενώς από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το περίεργο είναι, όπως μας λέει ο πρώην δήμαρχος Δωδώνης Ιωάννης Μπούκας, ότι αντί της μελέτης, που προέβλεπε ως υλικό αναπαλαίωσης την πέτρα, προτιμήθηκε ένα μείγμα από τσιμέντο και άλλα κονιάματα. Μάλιστα η αναπαλαίωση με φυσική πέτρα από την περιοχή, θα στοίχιζε λιγότερο. Ο κ. Μπούκας δε διστάζει να μιλήσει για "απαίσιο λίφτινγκ σε βάρος του αρχαίου θεάτρου".  Η βεβήλωση του χώρου είναι εμφανής στους επισκέπτες.

Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα
Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από το απόγευμα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται υπό του μηδενός σε όλη τη χώρα, σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.
Κλειστά παραμένουν αρκετά σχολεία ενώ μάχη με τα χιόνια δίνουν  εκχιονιστικά μηχανήματα στην Αττική, προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια όπου όμως τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νόμου θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμό Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν.

Στα χέρια του Βορίδη η τύχη του τζαμιού της Αθήνας

Στα χέρια του Μάκη Βορίδη βρίσκεται πλέον η τύχη του τεμένους της Αθήνας αφού η μελέτη για την εγκατάσταση και την κατασκευή του τζαμιού για λογαριασμό του Δημοσίου θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Παιδείας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος με ερώτησή του προς την κ. Διαμαντοπούλου ζητούσε να μάθει τους λόγους της καθυστέρησης στην υλοποίηση της κατασκευής λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στο Βοτανικό.

Πού θα πάει αυτή η τρέλα; Πέφτουν κι άλλο οι μισθοί, αλλά το ΔΝΤ θέλει και άλλους φόρους…

Επιδείνωση της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον εργασιακό χώρο προβλέπει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε ότι το εκρηκτικό μίγμα ανεργίας – ύφεσης θα προκαλέσει περαιτέρω μείωση μισθών κατά 7,6% σε σχέση με το 2011.

Κι όμως, παρόλο που όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι οι Έλληνες θα γίνουν έτσι κι αλλιώς πιο φτωχοί στη διάρκεια της χρονιάς, το ΔΝΤ βρίσκεται σε …άλλο κόσμο ζητώντας, όπως αποκάλυψε το πρωί το protothema.gr νέα φοροκαταιγίδα από την κυβέρνηση με διπλασιασμό του ΦΠΑ σε πολλά είδη και υπηρεσίες, μπαράζ αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες, αύξηση φορολογίας στα μερίσματα, ακόμα και …Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί που πίνουν οι Έλληνες για να …ξεχάσουν!

«Θα αποχωρήσουμε απ΄οτην κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις μας στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά». (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Γ. Καρατζαφέρη με τα στελέχη του κόμματός του που μετέχουν στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος; του ΛΑΟΣ τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα αποχωρήσουμε απ΄οτην κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις μας στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά».

Αιχμές κατά του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου άφησε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι πρωτοβουλίες του Παπαϊωάννου δεν είναι ανεκτές. Υπήρξε απόφαση το νομοθέτημα να μην έρθει όπως είχε κατατεθεί», ενώ ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε ότι στην εισήγησή του βρήκε συμπαράσταση στον Α. Σαμαρά.

Προτάσεις «φωτιά» από το ΔΝΤ

Δραστικές αλλαγές στη φορολογία προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με έκθεσή του που έχει υποβάλει στην κυβέρνηση. Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προτάσεις για αλλαγές στο ΦΠΑ με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 19% ή 21%, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και περικοπές σε φοροαπαλλαγές, όπως στις εκπτώσεις τόκων των στεγαστικών δανείων.

Προτείνονται, επίσης, αναπροσαρμογές στους φόρους των ακινήτων και στις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, που μαζί με την απλοποίηση του συστήματος, θεωρείται ότι μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη αναπτυξιακή διάσταση στο νέο φορολογικό σύστημα. Υπάρχουν και προτάσεις όπως η αύξηση της φορολόγησης των τόκων σε καταθέσεις και ομόλογα τις οποίες όμως έχει απορρίψει η κυβέρνηση.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: "Χαράτσια" σε όλα τα διόδια και στη Γέφυρα

"Καλό μήνα" με... αυξήσεις στα διόδια! Τι κι αν ακούγαμε από επίσημα χείλη για μειώσεις τιμών; Από σήμερα οι μετακινήσεις είναι «τσιμπιμένες» σε όλους τους αυτoκινητόδρομους εκτός της Αττικής Οδού!
Κατά μέσο όρο, τα διόδια «τσιμπάνε» 5 - 10 λεπτά, λόγω της απόφασης να ενσωματωθεί στην τιμή τους η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, ενώ η Γέφυρα ανέβασε την τιμή κατά 30 λεπτά.
Αναλυτικά οι τιμές
Στην Αθηνών - Λαμίας, η τιμή των διοδίων θα κυμαίνεται από 2,10 έως 2,55 ευρώ στα μετωπικά διόδια και από 0,40 ευρώ έως 2 ευρώ στα πλευρικά.
Στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη-Καλαμάτα η αύξηση θα είναι μεταξύ 1,90 και 2,50 ευρώ.
«Τσουχτερός» και ο Μαλιακός: στα διόδια Πελασγίας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, τα ΙΧ 2,60 ευρώ, τα φορτηγά 6,60 ευρώ και οι νταλίκες 9,20 ευρώ. Στο Μοσχοχώρι η διέλευση για τα δίκυκλα είναι 2,10 ευρώ, τα ΙΧ 3,00 ευρώ, τα φορτηγά 7,60 ευρώ και τις νταλίκες 10,60 ευρώ.

Με άνοδο εισέρχεται στον Φεβρουάριο το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Νέα μεγάλα κέρδη παρουσιάζει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, το οποίο υπό το φως της διαγραφόμενης συμφωνίας για το PSI, οδεύει προς την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρία, από τις 25 Ιανουαρίου.

Με ατμομηχανή τα κέρδη των τραπεζικών τίτλων, ο Γενικός Δείκτης (στις 12:56) ενισχύεται κατά 5,20% και τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 405,93 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρίσκεται στις 141,54%, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 4,96%. Σε υψηλά επίπεδα ανέρχεται η αξία των συναλλαγών που φτάνει τα 2,47 εκατομμύρια ευρώ.

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών ο τραπεζικός δείκτης του ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με άνοδο πάνω από τις 800 μονάδες ξεκινά ο Φεβρουάριος για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ενώ για τον τραπεζικό δείκτη το ράλι συνεχίζεται και την Τετάρτη, με κέρδη έως 10,78%.

Η Εθνική Τράπεζα «σκαρφαλώνει» στη δεύτερη θέση των κεφαλαιοποιήσεων, με τα κέρδη για τη μετοχή να διαμορφώνονται νωρίτερα σε 10,18% στα 3,03 ευρώ, ενώ στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 με διψήφια ποσοστιαία άνοδο βρίσκονται οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και ΤΤ.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Τιτάν, Coca-Cola 3E και ΟΠΑΠ.

«Η δυναμική της χθεσινής ανοδικής κίνησης και το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας αναμένεται να δώσουν ώθηση και σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, προς τα επίπεδα των 810 μονάδων όπου εκτιμούμε ότι αποτελεί το πρώτο βραχυπρόθεσμο επίπεδο αντίστασης» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.