Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα
Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από το απόγευμα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται υπό του μηδενός σε όλη τη χώρα, σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.
Κλειστά παραμένουν αρκετά σχολεία ενώ μάχη με τα χιόνια δίνουν  εκχιονιστικά μηχανήματα στην Αττική, προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια όπου όμως τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νόμου θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμό Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ στη Θεσσαλία και τη νύχτα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια πιθανώς να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά στην Πιερία και τη Χαλκιδική αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Σταδιακά και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός και η ελάχιστη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσει στους -14.
Στα Νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι σταδιακά σε 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται στα βόρεια νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα νότια αρχικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες σταδιακή αύξηση των νεφώσεων. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 5 έως 10 και στα βόρεια από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια πεδινά και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυμένοι τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Φουλ… οι μηχανές για 15 εκχιονιστικά
Η περιφέρεια Αττικής έχει ήδη διαθέσει 15 εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου ανά πάσα να είναι έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έτσι ώτσε να διατηρήσουν ανοικτούς τους δρόμους.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, διατέθηκαν:- Πέντε εκχιονιστικά στον οδικό άξονα Π.Ε.Ο. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΘΗΒΑΣ
- Ένα στον οδικό άξονα Π.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ (περιοχή Αυλώνας)
- Ένα στον οδικό άξονα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ - ΒΑΡΝΑΒΑ -ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
- Ένα στον οδικό άξονα ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ- ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
- Ένα στον οδικό άξονα ΜΑΡΑΘΩΝΑ - Ν. ΜΑΚΡΗΣ (Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ)
- Δύο εκχιονιστικά στον οδικό άξονα Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ - Ν. ΜΑΚΡΗΣ
- Ένα στον οδικό άξονα Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Λ. ΠΑΡΝΗΘΑΣ (μέχρι ραντάρ)
- Ένα στον οδικό άξονα Λ. ΤΑΤΟΪΟΥ - ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ - ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ
- Ένα στον οδικό άξονα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - ΚΑΛΑΜΟΣ
- Ένα στον οδικό άξονα ΜΑΛΑΚΑΣΑ - ΜΗΛΕΣΙ-ΩΡΩΠΟΣ
Όλα τα εκχιονιστικά υποστηρίζονται από φορτωτές και φορτηγά οχήματα μεταφοράς άλατος και παραμένουν στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες και επιχειρούν όποτε κρίνεται απαραίτητο.
Παραμένουν δεμένα τα πλοία
Κανονικά διεξάγονται από τις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για την Κρήτη, ενώ όπως ανακοίνωσε η NEL, στις 12 τα μεσάνυχτα, πιθανότατα θα γίνει το δρομολόγιο του πλοίου «Μυτιλήνη» για Χίο και Μυτιλήνη.Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 9 μποφόρ.
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Καρπενήσι και στους Δήμους Διρφίων - Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης - Αγίας Άννας, στην Εύβοια. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου