Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο

Ήταν μόλις 17 χρονών κι όμως θυσιάστηκε για την πατρίδα της. Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου του 1944, λίγο καιρό προτού οι Γερμανοί φύγουν από την Ελλάδα…

«Έτσι ως αντικρίζω τα χώματα
ματωμένα, αναρριγώ,
κορίτσια της Καισαριανής
ραντίστε με τριανταφυλλόνερο
τα ηρωικά κορμιά μας».

Η οριστική απόφαση για τα κανάλια και η πρώτη δόση που πρέπει να καταθέσουν για την άδεια - Τι αναφέρει το ΕΣΡ

Τις πέντε τηλεοπτικές άδειες ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δημοσιεύοντας την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Στην απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει πως: «νακηρύσσει κατά τα οριζόμενα στο σκεπτικό οριστικούς δικαιούχους άδειας παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ τους ακόλουθους:

Νίμιτς σε Σκοπιανούς: Ψηφίστε τη συμφωνία των Πρεσπών -Μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα - ΑΝ ΝΑΥΑΓΗΣΕΙ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ

Σαφή προειδοποίηση στους κατοίκους των Σκοπίων να αποδεχθούν τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε ο Μάθιου Νίμιτς, τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στη γείτονα χώρα.
Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ σε συνέντευξή του προειδοποίησε όλους στην ΠΓΔΜ, ιδίως της αντιπολίτευσης, ότι είναι παράλογο να περιμένουν καλύτερη συμφωνία στο μέλλον.
«Τους απαντώ: Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται τότε η ΕΕ, αν θέλουν να εντάξουν ένα νέο μέλος, δεν ξέρετε τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα γίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές κυβέρνησης», τόνισε ο Νίμιτς.

Αρχαιοκάπηλοι έκλεψαν τη θεά Αφροδίτη από το Μουσείο της Σαντορίνης (ΦΩΤΟ)

Πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ήταν τα αντικείμενα που κατείχε 46χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί του. Σημειώνεται, ότι μεταξύ των άλλων, ο συλληφθείς φέρεται να κατείχε μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που ακουμπάει σε πεσσό, φοράει χιτώνα και ιμάτιο, αποτελούμενο από 8 συνανήκοντα τμήματα, 2ου ή 1ου αιώνα π.Χ.,

Οι Πόντιοι, η Γενοκτονία και η Μακεδονία - Η ΑΟΖ της Μακεδονίας

Οι Πόντιοι, η Γενοκτονία και η Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Οι Έλληνες του Πόντου που ζουν πια στη Μακεδονία ξέρουν ότι υπήρξε ο χώρος φιλοξενίας για αυτούς μετά τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Οθωμανοί, οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλιστές. Αρχικά είχαν ζήσει κάτι το ανάλογο στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και την Τένεδο αλλά εκδιώχθηκαν και από εκεί στη συνέχεια. Έτσι κατέληξαν στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τώρα όμως βλέπουν και πάλι μια πράξη βαρβαρότητας ενάντια στη Μακεδονία αφού οι φανατικοί της λήθης θέλουν να της αρπάξουν το όνομά της. Γι’ αυτόν το λόγο αντιστέκονται τόσο πολύ οι Πόντιοι.

Ο Lemkin περί Γενοκτονίας των Ρομά - Ο Lemkin, η γενοκτονία και τα Βαλκάνια

Ο Lemkin περί Γενοκτονίας των Ρομά
Του Ν. Λυγερού

Ο Lemkin γράφει ότι οι ναζί που ήθελαν να μελετήσουν τις αντοχές ενός αεροπόρου που έπεσε στη θάλασσα, χρησιμοποίησαν αρχικά τους Ρομά αναγκάζοντάς τους να πίνουν μόνο θαλασσινό νερό. Στη συνέχεια σταμάτησαν αυτά τα πειράματα επειδή θεωρούσαν ότι οι Ρομά ήταν κατώτερος λαός και η έλλειψη αντοχών δεν ήταν αντιπροσωπευτική για Γερμανούς πιλότους. Συνέχισαν όμως να εκμεταλλεύονται γυναίκες Ρομά για να ζεστάνουν με την ανθρώπινη θερμότητα ένα πιλότο που είχε πέσει σε παγωμένο νερό.

Η Μακεδονία ως ιστορική αξιολογία - Οι γενοκτονίες πριν τη Γενοκτονία

Η Μακεδονία ως ιστορική αξιολογία
Του Ν. Λυγερού

Η προστασία του ονόματος της Μακεδονίας δεν είναι θέμα τοπικισμού όπως προσπαθούν να μας πείσουν μερικά κομματόσκυλα αλλά ιστορικής αξιολογίας. Διότι αν ο Ελληνισμός δεν είναι ικανός να προστατέψει πολιτισμό και ιστορία, πώς μπορεί να λέει ότι αποτελεί ασπίδα για τους ανθρώπους ενάντια στη βαρβαρότητα; Παραδόξως η επίθεση που έχει υποστεί τώρα η Μακεδονία δεν είναι τόσο των Σκοπίων όσο εκ των έσω. Οι φανατικοί της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, της μακεδονικής ιθαγένειας και της μακεδονικής γλώσσας, δεν έκαναν τόσο τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια όσο ενάντια του Ελληνισμού.