Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτωβρίου 1940-2012. Αι Δυνάμεις του (Ρεπούσιου) Άξονα επιτίθενται. Αι Ημέτεραι Εθνικαί Δυνάμεις σθεναρώς αντιστέκονται...

Σαν διάβηκε ο «Θεριστής», «γιατί» πια δε φελάνε…

Του Γιώργου Ανεστόπουλου
 
Κι αν είσαι, για δεν είσαι του Κέκρωπος πνοή,
Γενιά Αρχαίων Ανάκτων που πέτρωσαν κι αυτοί,
βαθειά η Ψυχή σου νοιώθει

Αθήνα τι εστί…

Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Προς τα πού;


Του Νίκου Καραβαζάκη

Σε πολλούς πλέον έχει γίνει σαφές και διαυγές πως ο εξανδραποδισμός των Ελλήνων σήμερα αποσκοπεί πολιτικά: 1) στην εξασφάλιση ενεργειακής αυτάρκειας της Γερμανίας από τα αποθέματα της ελληνικής και της κυπριακής Α.Ο.Ζ. εφόσον αυτές υπάγονται στην Ευρωζώνη 2) στην κεφαλαιακή τόνωση , από αυτά τα ενεργειακά αποθέματα των δυτικών οικονομιών και των πολυεθνικών εταιρειών τους, που αδυνατούν να ανταγωνιστούν τα γλίσχρα ημερομίσθια των πολυάνθρωπων και ενεργειακά πλουσιότατων, BRICS και γενικότερα ασιατικών χωρών.

Όταν τα αρχαία πήγαν στο καταφύγιο

Μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ελληνικής Ιστορίας φέρνει στην επιφάνεια η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Κλοπές, βανδαλισμοί, λεηλασίες σημειώθηκαν σε μουσεία και μνημεία της χώρας με την Ακρόπολη να κατέχει στον κατάλογο των καταστροφών την κυρίαρχη θέση.


Τις ζημιές τις κατήγγειλε καθημερινά ο Ιωάννης Μηλιάδης, από τους διαπρεπείς αρχαιολόγους της εποχής και διευθυντής της Ακροπόλεως από το 1940 ώς το 1960. Οπως φαίνεται κανείς δεν μπορούσε να περιορίσει τους Γερμανούς και Ιταλούς αξιωματικούς και στρατιώτες.

Η Αλ Κάιντα καλεί για απαγωγές Δυτικών

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ- Ζαουάχρι κάλεσε τους Αιγύπτιους να ανανεώσουν την επανάστασή τους, να επιβάλουν τον ισλαμισμό νόμο και κάλεσε τους Μουσουλμάνους να απαγάγουν Δυτικούς, αναφέρει η ομάδα μυστικών υπηρεσιών ‘SITE’.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε ‘φόρουμ τζιχάντ’ και μεταφράστηκε από την υπηρεσία παρακολούθησης των ΗΠΑ (SITE), ο Ζαουάχρι επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αποκαλώντας τον ψεύτη και του ζήτησε να παραδεχθεί την ήττα του στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Βόρεια Αφρική.

Αλβανία: Αντίδραση της «Κόκκινης Μαύρης Συμμαχίας» για ελληνική γιορτή στην Κλεισούρα

«Η Συμμαχία Κόκκινο Μαύρο- ΑΚ κατηγόρησε την αλβανική κυβέρνηση ότι συναλλάσσεται με ελληνικούς ριζοσπαστικούς κύκλους», γράφει η αλβανική εφημερίδα «Αιών» και συνεχίζει:
Οι δηλώσεις από την ΑΚ έρχονται μετά τη δημοσίευση της είδησης ότι αύριο ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής θα γιορτάσουν την απελευθέρωση της Ελλάδας στην Këlcyrë –Κλεισούρα.
Το γεγονός αυτό , κατά τη ‘Συμμαχία’ θεωρείται απαράδεκτο αφού η Κλεισούρα και το Περμέτι είναι αλβανική γη.

Σε τετραετή φυλάκιση για φοροδιαφυγή ο Μπερλουσκόνι

Μιλάνο: Δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τετραετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Η καταδίκη της Παρασκευής ήταν η πρώτη για τον Ιταλό μεγιστάνα, καθώς πολλές από τις υποθέσεις εναντίον του δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, ενώ για άλλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Άρειος Πάγος: Στη Βουλή τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και των «36»

Να σταλούν στη Βουλή τα ονόματα των πολιτικών που περιέχονται τόσο στη λίστα Λαγκάρντ όσο και στη λίστα με τους «36» που φέρονται να έχουν ύποπτο πλουτισμό ζητεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα κ. Νίκος Παντελής.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη να διαβιβάσουν τις σχετικές καταστάσεις στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας, Αθανάσιο Νάκο.

Πούτιν: Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή θα είχε διεξόδους

Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή, ίσως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε ταυτόχρονα «πολύ πραγματιστική» την άποψη της Γερμανίας, που θέλει πρώτα άρση των «συστημικών προβλημάτων» και κατόπιν διοχέτευση πόρων στις χρεωμένες οικονομίες.
«Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια», είπε ο Β.Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι».

Σόιμπλε: «Ανεύθυνοι δημαγωγοί» οι Έλληνες πολιτικοί

Η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνει η χώρα, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ  Σόιμπλε σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που προδημοσιεύτηκε σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να προετοιμάζεται για την χορήγηση πίστωσης χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού της προγράμματος, οι αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της, παραμένουν.

Για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» έκανε λόγο ο Ιερώνυμος Ιερώνυμος: Είμαστε θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας

Ότι οι Έλληνες βιώνουν έναν περίεργο πόλεμο, ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Δε θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος. Έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» και κάλεσε αυτούς που -όπως είπε- δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας.

ΣΔΟΕ: «Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την... έχασαν»

«Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την... έχασαν», έγραφε το κεντρικό ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις απ' την ανάλυση της λίστας, εφ' όσον είναι γνήσια, οδηγούν στο πιο μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης και διαπλοκής. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πάνε για σκαμνί πολιτικοί και αξιωματούχοι που την έκρυβαν.

Συγκλονιστικές στιγμές στην Θεσσαλονίκη

Στα βήματα των ελευθερωτών, βάδισαν εκατοντάδες στρατιωτικοί, ιππείς και εθελοντές, οι οποίοι ντυμένοι με στολές ευζώνων και φουστανελοφόρων, μπήκαν στη Θεσσαλονίκη και την «απελευθέρωσαν», όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από εκατό χρόνια, με την είσοδο του ελληνικού στρατού στην πόλη.
Η αναπαράσταση απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το πρωί στη δυτική είσοδο της πόλης και τα τμήματα των ευζώνων και των ιππέων ακολούθησαν την ίδια ακριβώς διαδρομή που έκαναν τα νικηφόρα ελληνικά στρατεύματα, την 26η Οκτωβρίου του 1912, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου.

Στο φως η «λίστα Λαγκάρντ»

Στο Hot-doc του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, δημοσιεύονται 2059 ονόματα, τα οποία σύμφωνα με το τίτλο του περιοδικού, είναι αυτά που αποτελούν την λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ανάμεσα στα χιλιάδες ονόματα υπάρχουν και αυτά δεκάδων επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων των κ. Γεωργίου Μπόμπολα, κ. Φώτιου Μπόμπολα, κ. Πατέρα και του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Επιπλέον, εμφανίζεται καταχώρηση στο όνομα Πελέκη Αικατερίνη, αλλά και Παπανδρέου Νικόλαος εις διπλούν, με τη διευκρίνιση στη δεύτερη καταχώρηση: "chairman" (σ.σ. πρόεδρος).

Τι αλλάζει στις αποζημιώσεις

«Παγώνουν οι αποζημιώσεις των εν ενεργεία υπαλλήλων – με προϋπηρεσία άνω των 16 ετών – στο έτος που διανύουν φέτος και δεν θα αυξάνονται όσα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη και αν διανύσουν στο μέλλον.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας του υπουργείου με την τρόικα, οι αλλαγές που επέρχονται στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων αφορούν τα εξής:

Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας

Περιορίζεται ο χρόνος που θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι το έχουν εισπράξει ξανά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τα αυστηρά κριτήρια που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2013.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο και τα παραδείγματα του ΟΑΕΔ

Τα αυστηρά κριτήρια αναμένεται να επηρεάσουν σοβαρά τους εποχικά απασχολούμενους και οι πρώτοι που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις μειώσεις θα είναι εκείνοι που θα λάβουν το επίδομα ανεργίας το Φθινόπωρο του 2013.

Από ιερά εξέταση οι υπουργοί στο Μαξίμου

Νέα κυβερνητική σύσκεψη για τις 11 το πρωί έχει συγκαλέσει ο Πρωθυπουργός στο μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή 8 υπουργών προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με τα προαπαιτούμενα που έχει ζητήσει η τρόικα, ώστε ο υπουργός οικονομικών να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο στην βουλή. Παρόμοια συνάντηση είχε γίνει και την προηγούμενη Τετάρτη.

Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι Γ. Στουρνάρας, Χρ. Σταικούρας, Κ. Χατζηδάκης, Γ. Βρούτσης, Α. Λυκουράντζος, Κ. Αρβανιτόπουλος, Αντ. Μανιτάκης, Ευ. Στυλιανίδης και Κ. Μουσουρούλης.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ DR.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ε. ΔΡΟΥΓΟΥ

Του DR.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ε. ΔΡΟΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ facebook

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΘΕΣΑΝ ΘΕΜΑΤΑ.
1)Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ.ΚΑΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ.ΓΙΑΤΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ/ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΗΔΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ. ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ , ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ. ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ.

Εβδομάδα απωλειών στην Wall

Dow13.107,213,53 0,03%  



  Nasdaq2.987,951,83 0,06%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα και με οριακές μεταβολές έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street καταγράφοντας απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα στην πλειονότητά τους αποδεικνύονται χειρότερα του αναμενομένου.

Στις συναλλαγές της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας βασικό χαρακτηριστικό ήταν οι εναλλαγές προσήμων καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διατηρήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών χάνοντας ωστόσο τις προβλέψεις ενώ το ΑΕΠ των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε με ρυθμό μεγαλύτερο των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2% το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 1,8% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 1,3% το β΄ τρίμηνο. Οι πραγματικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο 2% σε σύγκριση με μόλις 1,5% το β΄ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές δαπάνες είχαν θετική συμβολή στο ΑΕΠ για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών. Οι συνολικές ομοσπονδιακές κυβερνητικές δαπάνες σημείωσαν άλμα 9,6% από πτώση 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.