Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τουρκική πρόκληση με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελόριζο Δεύτερο «φάουλ» των Βρετανών διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Τουρκική πρόκληση με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελόριζο
Μετά την άρνησή τους να δεχτούν την  «Ολυμπιάς» -πιστό αντίγραφο αρχαίας ελληνικής τριήρους- θέμα προέκυψε και με την Ολυμπιακή Φλόγα.
Οι Τούρκοι έθεσαν βέτο να μην περάσει από το Καστελόριζο και, κατά πώς φαίνεται, οι διοργανωτές «τσίμπησαν».
Το θέμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξεπεράστηκε, αλλά χρειάστηκε κυβερνητική παρέμβαση σε υψηλό επίπεδο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Ο υπουργός χειρίστηκε το θέμα και τελικά η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από το ακριτικό νησί στις 14 Ιουνίου.

Όταν το Reuters συνάντησε τη Χρυσή Αυγή.Θέμα στο Reuters έγινε η Χρυσή Αυγή, που βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων κερδίζει την είσοδό της στη Βουλή.

Όταν το Reuters συνάντησε τη Χρυσή Αυγή
Από το newsbomb

«Στο λιμάνι του Πειραιά, δεκάδες νέοι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρα t-shirts βρέθηκαν σε μια μικρή αίθουσα ένα απόγευμα, για να ακούσουν το όνειρο της Χρυσής Αυγής για μια Ελλάδα χωρίς ξένους, σφραγίζοντας τα σύνορα με νάρκες», αναφέρει ο δημοσιογράφος του πρακτορείου.
Στη συνάντηση του Πειραιά, ο υποψήφιος με το «υπερεθνικιστικό και μυστικοπαθές κόμμα», Φραγκίσκος Πορίχης τόνισε ότι στόχος είναι να φύγουν όλοι οι μετανάστες. «Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ και θα φύγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με το καλό ή με το κακό» προσέθεσε.
Η Χρυσή Αυγή, αναφέρει το δημοσίευμα, υπόσχεται σε ψηφοφόρους ότι θα ξεκινήσει με απελάσεις παράνομων μεταναστών, σε μια εποχή που η χώρα μας βρίσκεται σε μια βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση.

Η τραγωδία του Τσέρνομπιλ

Η τραγωδία του Τσέρνομπιλ
Είκοσι έξι χρόνια συμπληρώνονται από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ, το οποίο αποτέλεσε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρωπότητας στην παγκόσμια ιστορία.Ο πύρινος όλεθρος σημειώθηκε στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσέρνομπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, στην Ουκρανία.
Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.
Δυο από τους εργάτες του σταθμού έχασαν επιτόπου τη ζωή τους ενώ μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004.

Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου
Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πεντάωρη απολογία της η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Αν και η ίδια υποστήριξε σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει καμία σχέση με τις τρεις εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο χρήμα κι ότι το σπίτι της επί της οδού Δεινοκράτους το αγόρασε με χρήματα που προερχόταν από την εργασία της, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους εν λόγω ισχυρισμούς και έδειξαν στην Αρετή Τσοχατζοπούλου το δρόμο της φυλακής.
Στο απολογητικό υπόμνημα που προσκόμισε στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επέμεινε στην αθωότητά της, υποστηρίζοντας ότι το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους προέρχεται από χρήματα που έχουν δηλωθεί στην εφορία μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
«Έκανε το λάθος να είναι η κόρη του Άκη»

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"

Μια συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου έχει πάντα το δικό της ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, είναι ο άνθρωπος που όλοι θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη χώρα που μοιάζουν με δεκαετίες ολόκληρες.
Ο πρώην Πρωθυπουργός μιλά για όλα σήμερα στην εφημερίδα Πελοπόννησος, και τον Δημήτρη Αβραμίδη λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαϊου
Αποσπάσματα της συνέντευξης

Προβληματίζει η νομιμοποίηση – Διχάζει η συγκυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Τον προβληματισμό για το αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκεντρώσουν από κοινού 51% του εκλογικού σώματος, ώστε μια συγκυβέρνηση να έχει πολιτική νομιμοποίηση, εξέφρασε χθες για πρώτη φορά δημοσίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της επόμενης μέρας και το πρόσωπο του πρωθυπουργού διχάζουν κορυφαία στελέχη και φέρουν σε αντιπαράθεση Συγγρού και Ιπποκράτους.

«Ο λαός δεν θέλει μονοκομματική λύση. Την απορρίπτει τη μονοκομματική λύση. Όμως το θέμα δεν είναι να σχηματίζεται μια κυβέρνηση οριακή στη βουλή.

Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρές απώλειες καταγράφει την Πέμπτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, μετά την ισχυρή ανοδική αντίδραση που παρουσίασε στη χθεσινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

Στις 12.55, ο Γενικός Δείκτης σημείωνε πτώση σε ποσοστό 1,04% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 234,45 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE υποχωρούσε στις 84,79 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,02%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των 124.357 ευρώ.

Αναιμικός τζίρος στο ΧΑ, "ακροβατεί" στις 700 μονάδες ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Διεκπεραιωτικός ο χαρακτήρας της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μέχρι στιγμής, με αναιμικό τζίρο και με τον Γενικό Δείκτη να κινείται με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 700 μονάδων.

Σε περιβάλλον ρηχών συναλλαγών, ο ΓΔ δεν καταφέρνει να διατηρήσει το θετικό πρόσημο παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 1,10%.

"Η προεκλογική ανησυχία απομακρύνει τους αγοραστές, με αποτέλεσμα την αδυναμία σοβαρής ανοδικής αντίδρασης και τζίρους απαξίωσης" σχολίαζε χθες η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Στον FTSE20, τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ, με άνοδο περί του 1,3% στα 5,52 και 6,80 ευρώ αντίστοιχα, και ακολουθούν οι τίτλοι των ΤΤ, MIG και Μυτιληναίος. 

"Φωτίστηκε" ο Nasdaq από τη "λάμψη" της Apple

Dow13.090,7289,16 0,69%  



  Nasdaq3.029,6368,03 2,30%  

Η Wall Street χθες
Σε υψηλά τεσσάρων μηνών αναρριχήθηκε ο Nasdaq χάρη στην Apple που δεν σταμάτησε στιγμή να τροφοδοτεί το ράλι του τεχνολογικού δείκτη. Με "άλμα" 8,87%, ο τίτλος της Apple έκλεισε στα 610 δολάρια, προσθέτοντας περίπου 50 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή του.

Μικρή ήταν η αντίδραση του αμερικανικού χρηματιστηρίου στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, απουσία εκπλήξεων. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητο το εύρος του παρεμβατικού της επιτοκίου στο 0-0,25% ενώ ανακοίνωσε πως εμμένει στα σχέδιά της να αφήσει τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα έως τα τέλη του 2014. Στις προβλέψεις τους ωστόσο για τα μεγέθη της οικονομίας, τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) εκτιμούν πως το 2014 θα είναι το έτος που θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων από το Δεκέμβριο του 2008. Παράλληλα, αναβαθμίζουν ελαφρώς τις προβλέψεις τους για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας φέτος στο 2,4% έως 2,9%, έναντι της εκτίμησης του Ιανουαρίου για ρυθμό 2,2% έως 2,7%

Η ανακοίνωση της FOMC δεν περιείχε ενδείξεις πως η Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο πρόεδρος Ben Bernanke δήλωσε πως όλα τα "εργαλεία" παραμένουν στο τραπέζι και πως η Fed είναι πανέτοιμη να τα χρησιμοποιήσει εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.