Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Η Ναυμαχία της Λήμνου – Ο θρίαμβος του ναυάρχου Κουντουριώτη που καθόρισε την ελληνική ιστορία

Ο τουρκικός αντιπερισπασμός, το θωρηκτό Αβέρωφ και η «ανταρσία» του Παύλου Κουντουριώτη

Στις 5/18 Ιανουαρίου του 1912, στα πλαίσια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον συμμαχικό συνασπισμό Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Μαυροβουνίου διεξήχθη μία από τις κρισιμότερες μάχες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η μάχη αυτή ήταν ναυτική και έμεινε στην Ιστορία ως η Ναυμαχία της Λήμνου. Μεγάλοι της πρωταγωνιστές υπήρξαν ο Αρχηγός του Στόλου του Αιγαίου, Παύλος Κουντουριώτης και το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ».

ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Δεν υπάρχουν εδαφικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, υπάρχουν Τουρκικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας

Έκδοση ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

This post in English

Εδαφικό Καθεστώς

Το εδαφικό καθεστώς του Αιγαίου διαμορφώθηκε πριν από 60 χρόνια με την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Ρουμανία, το Βασίλειο των Κροατών, Σέρβων και Σλοβένων, την Ελλάδα και την Τουρκία. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άλλαξε μόνο ως προς την κυριαρχία των Δωδεκανήσων. Τα νησιά αυτά αποδόθηκαν στην Ελλάδα με τη συνθήκη ειρήνης με την Ιταλία που υπογράφτηκε στο Παρίσι το 1947.

Και τι έμεινε απ’ την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής;

Απολογισμός για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, σε τόνο προσωπικό…

Του Χρίστου Πέτρου από την Σημερινή

Παράλληλα και λίγο πιο βαθιά απ’ τη γιορτινή ατμόσφαιρακαι και τη χαρά των ημερών, μια διάθεση απολογισμού επισκέπτεται τους ανθρώπους στην εκπνοή κάθε χρόνου. Απολογισμού για όσα έγιναν ή δεν έγιναν σε επίπεδο προσωπικό, αλλά και σε ό,τι αφορά ευρύτερα τον κόσμο.

Σίγουρα η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο δεσπόζει…

Η πυρπόληση του ελληνικού C-47 Dakota για να μην πέσει στα χέρια του εχθρού

Πόλεμος της Κορέας: Σαν σήμερα στις 4 Ιανουαρίου 1951, ελληνικό αεροσκάφος C-47 Dakota, πυρπολήθηκε από το πλήρωμά του για να μην περιέλθει στα χέρια του εχθρού.

Το αεροσκάφος C-47 “92-617” του 13ο Σμήνους Μεταφορών, συμμετείχε στις επιχειρήσεις μεταφοράς εφοδίων στο Wonju, όπου εκεί ήταν εγκλωβισμένη μία τεθωρακισμένη μονάδα.

Εκτός από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία, το αεροδρόμιο – πεδίο προσγείωσης της περιοχής ήταν από τα χειρότερα της Κορέας. Ο χωμάτινος διάδρομος ήταν καλυμμένος με πάγο, με αποτέλεσμα η προσγείωση να είναι ιδιαίτερα προβληματική.

Τουρκική πρόκληση – Υπερπτήση μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες

Σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14:34 ζεύγος τουρκικών Α/Φ F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Νέα προκλητική κίνηση από την Τουρκία σήμερα το μεσημέρι πάνω από τις Ουνούσσες.

Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπερπτήση.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14:34 ζεύγος τουρκικών Α/Φ F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Τουρκία: Με τις καθιερωμένες «ετήσιες» NAVTEX «κλειδώνει» το Αιγαίο για ασκήσεις με πυρά

Η Τουρκία, εν μέσω αυξανόμενης επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας, δείχνει εμπράκτως ότι και το νέο έτος δεν θα λείψουν οι προκλήσεις στο Αιγαίο με την συχνή παρουσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αφού οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες εξέδωσαν χθες τις περίφημες και πλέον καθιερωμένες NAVTEX στις αρχές κάθε χρόνου, δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές στο βόρειο, βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε χθες τρεις NAVTEX, που «κλειδώνουν» περιοχές στο Αιγαίο για την διεξαγωγή ασκήσεων με πυρά καθόλη την διάρκεια του 2023,

Συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με Ιταλία και Γερμανία – Γιατί καθυστερούν κορβέτες, ΤΟΜΑ, άρματα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η πολιτική διάσταση πίσω από τις επόμενες κυβερνητικές επιλογές σε μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα, όχι μόνο είναι ιδιαίτερα σημαντική και σε μεγάλο βαθμό αυτονόητη αλλά και δεν έχει αποκρυφθεί μέχρι σήμερα. Σε κάθε τόνο, στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, τονίζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πολιτικοδιπλωματική βαρύτητα. Και αν μέχρι σήμερα αυτή η διάσταση αναφερόταν στις ΗΠΑ, την Γαλλία ή το Ισραήλ, η κυβέρνηση σκοπεύει να την ενισχύσει και με άλλες χώρες εταίρους. Αφενός υπάρχουν εξοπλιστικά προγράμματα που ως απαραίτητα δρομολογούνται, αφετέρου η κυβέρνηση επιδιώκει να αναδείξει μέσω αυτών και την μεγαλύτερη σύγκλιση συνεργασίας σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας με επιπλέον εταίρους.

Διπλοβάρδιες αλλά και σκληρές απαντήσεις από τα ελληνικά φτερά στους ταραξίες: Σε μακρά ετοιμότητα μέχρι τουλάχιστον τις τριπλές κάλπες

 ΦΩΤΟ:Ιπτάμενοι και μηχανικοι της πολεμικής αεροπορίας πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς είχαν αντιληφθεί πως η αυξημένη επιφυλακή θα τους κρατήσει περισσότερο στις μοίρες παρά στα σπίτια τους. Πηγή: Πολεμική αεροπορία 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Με κατευθύνσεις που παραπέμπουν σε απευθείας εναέρια «μαρκαρίσματα» και ένα κυνήγι που δεν αφήνει περιθώρια στο «θήραμα» παρά την εγκατάλειψη των έκνομων πράξεων, κινούνται τα γεγονότα όλο το τελευταίο διάστημα στον ουρανό του Αιγαίου.

Η επανεμφάνιση των τουρκικών F-16 από Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας θεωρείτο βέβαιο ότι

Βλήμα όλμου, πολεμικά όπλα… Και τι δεν βρήκε η ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι (Βίντεο)

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, ειδική επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita – 29 συλλήψεις (Βίντεο)

Ομάδα αντιεξουσιαστών ανακατέλαβε την κατάληψη Terra Incognita, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τετάρτης (4/1) και η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 29 συλλήψεις, κατά την επιχείρησή της.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με το thestival.gr, την επιχείρηση επέβλεπε δικαστικός λειτουργός. Το κτήριο, που ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρόκειται να σφραγιστεί.

Το αιματηρό χτύπημα των ουκρανικών HIMARS υπενθυμίζει την αξία του σύγχρονου πυραυλικού πυροβολικού και των μέσων στοχοποίησης

Γιάννης Νικήτας

Οι δυο ουκρανικές προσβολές κατά των ρωσικών στρατευμάτων στη περιοχή Μακέγιεφκα του Ντονέσκ καθώς και στη περιοχή της Χερσώνας (στο χωριό Τσουλακίβκα) υπενθυμίζουν την φονικότητα του Πυροβολικού Μάχης και των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΠΕΠ). Το ουκρανικό πυροβολικό αξιοποιώντας πληροφορίες κατάφερε να προσβάλει επιτυχώς συγκεντρώσεις προσωπικού επιτυγχάνοντας μεγάλο αριθμό απωλειών για τον ρωσικό στρατό.

Η είσοδος των αμερικανικών HIMARS έχει αποδειχθεί θανατηφόρα ταυτοχρόνως με την αξιοποίηση

Τούρκος αναλυτής «αποκαθηλώνει» το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu(ΒΙΝΤΕΟ)

 Τρόμο προκαλούν τα ελληνικά υποβρύχια στην Άγκυρα. Ο Τούρκος απόστρατος και αναλυτής, Ερντογάν Καρακούς ζήτησε, μιλώντας στο CNN Turk, να προστατευθεί κατάλληλα το αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, TCG Anadolu το οποίο όπως λέει δεν είναι και… αεροπλανοφόρο.

Όπως ακούγεται να λέει στο παρακάτω βίντεο, «δεν πρόκειται  για αεροπλανοφόρο. Και επειδή δεν είναι αεροπλανοφόρο, καθώς επιβάλλεται να προστατευτεί, πρέπει οπωσδήποτε να προστατευτεί σε περιοχή όπου θα είναι σαφής η αεροπορική δύναμη της Τουρκίας».

Ο Ν. Δένδιας συνεχάρη τον νέο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν συνεχάρη χθες και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, τον προγραμματισμό συναντήσεων και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Ν Δένδιας.

Σε αντίστοιχη ανάρτησή του, ο νεοδιορισθείς Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν αναφέρει πως συνομίλησε με τον Νίκο Δένδια για τις «καλές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς στους τομείς της «οικονομίας, της ενέργειας και όχι μόνο».

Ίδια ρητορική χρησιμοποιούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Χουλουσί Ακάρ

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν φιλοξενήσει σε θριαμβευτικούς τόνους τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφορούν θέματα γεωστρατηγικής και αμυντικών συμφωνιών, όπως για παράδειγμα αυτή με τη Γαλλία που έφερε στη χώρα μας τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale τα οποία αλλάζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων. 

 Γράφει ο ΤΑΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ 

Οταν στις αρχές Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδινε εντολή στον ελληνικό λαό να μην ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές διότι του χαλάει το «παιχνίδι» που στήνει με τη «γαλάζια πατρίδα» και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, τα επόμενα βήματα, που δείχνουν να ανησυχούν ολοένα και περισσότερο τον διεθνή παράγοντα, ήταν σχεδόν αναμενόμενα. Ομως το να βρίσκει θιασώτες ως προς την αναπαραγωγή ακραίων fake news εντός Ελλάδας υπερβαίνει κατά πολύ ακόμη και την πιο ακραία μικροκομματική λογική.

Ερντογάν: «Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας χτυπήσουμε»

Νέες απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τη δυναμική των πυραύλων Tayfun και για τους Έλληνες που «πανικοβλήθηκαν».

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν παρέλειψε να στείλει εκ νέου τα  μηνύματά του προς την Ελλάδα.

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Οι εφημερίδες γράφουν πρωτοσέλιδα: “Κοιμάστε κι ο Τούρκος στέλνει Tayfun από τη Σμύρνη”» πρόσθεσε.

Ουκρανία, κόμβος αερίου και Συρία στην ατζέντα της συνομιλίας Ερντογάν-Πούτιν - Επαφή και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος

Η διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, το έργο για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου σε τουρκικό έδαφος και το συριακό πρόβλημα αναμένεται να είναι τα κύρια θέματα στην ατζέντα της συνομιλίας μεταξύ των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη.

Όπως έχει ανακοινώσει η Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ αργότερα θα συνομιλήσει και με τον Ουκρανό ηγέτη, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Προφανώς, ο κ. Ερντογάν θα συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία και οι νέες πρωτοβουλίες της Άγκυρας προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούν να αποκλειστούν, δεδομένης της διατήρησης των επαφών με την ηγεσία των δύο χωρών», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS πηγή από την Άγκυρα, σχολιάζοντας την πιθανή ατζέντα για διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Η Τεχεράνη προειδοποιεί το Παρίσι ότι θα αντιδράσει για την δημοσίευση των σκίτσων του Χαμενεΐ στο Charlie Hebdo

Το Ιράν προειδοποιεί το Παρίσι ότι θα αντιδράσει μετά την δημοσίευση σκίτσων υβριστικών προς τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η σατιρική εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα δεκάδες σκίτσα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο διαγωνισμού τον Δεκέμβριο, κατά την κορύφωση του κινήματος διαμαρτυρίας στο Ιράν.

"Η υβριστική και ανάρμοστη ενέργεια γαλλικού εντύπου με την δημοσίευση σκίτσων κατά της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας δεν θα μείνει χωρίς αποτελεσματική και αυστηρή απάντηση", δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο Twitter.

Τουρκία: «Σκάνδαλο - κηδεία Κούρδων στη Γαλλία με αφίσα του Οτσαλάν!»

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Παρίσι της Γαλλίας. Μετά την επίθεση, υποστηρικτές του PKK, μετέτρεψαν τους δρόμους του Παρισιού σε πεδίο μάχης και έκαψαν αυτοκίνητα, γράφει σήμερα τούρκικο δημοσίευμα.

 Πραγματοποίησαν κηδεία για τους νεκρούς με  τα κουρέλια (σημείωση: εννοεί τις σημαίες) της τρομοκρατικής οργάνωσης και μπροστά από την αφίσα του αρχηγού.

 Το πλήθος έξω, μεταφερόμενο με ενοικιαζόμενα λεωφορεία από όλη την Ευρώπη, είχε επίσης κουρέλια (σημαίες) και φωτογραφίες (του Οτσαλάν).

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την επίθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αχμέτ Καγιά

THREAT IN THE AEGEAN: There are no territorial differences between Greece and Turkey, there are Turkish aspirations against Greece


Published by the ASSOCIATION OF EDITORS OF DAILY NEWSPAPERS OF ATHENS

ΑΔΗΩΤΟΣ

Territorial Regime

The territorial regime of the Aegean was established 60 years ago with the signing of the Treaty of Lausanne by Great Britain, France, Italy, Japan, Romania, the Kingdom of Croats, Serbs and Slovenes, Greece, and Turkey. After World War II it changed only in terms of Dodecanese sovereignty. These islands were assigned to Greece with the peace treaty with Italy signed in Paris in 1947.

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: ΤουρκίαΤο 2023 θα είναι χρονιά μπρα ντε φερ Ελλάδας- Τουρκίας

 

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: ΤουρκίαΤο 2023 θα είναι χρονιά μπρα ντε φερ Ελλάδας- Τουρκίας

Κυριάκος Κενεβέζος,Πρέσβης Κύπρου: Εξαιρετική τοποθέτηση για υψηλή στρατηγική Κύπρου - Ελλάδας

 

Κυριάκος Κενεβέζος,Πρέσβης Κύπρου: Εξαιρετική τοποθέτηση για υψηλή στρατηγική Κύπρου - Ελλάδας

Ιωάννης Παπαφλωράτος: Η σύνθετη πολιτική της Τουρκίας & η ανάγκη να ανοίξει η Ελλάδα το "παιγνίδι"


Ιωάννης Παπαφλωράτος: Η σύνθετη πολιτική της Τουρκίας & η ανάγκη να ανοίξει η Ελλάδα το "παιγνίδι"

Θ. Τσίκας: "Ο Ερντογάν είναι survivor της πολιτικής"

 
Ο Πολιτικός Επιστήμονας- Διεθνολόγος Θεόδωρος Τσίκας μιλάει στο NaftemporikiTV

Τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με πυρά | Ειδήσεις Μεσημβρινό Δελτίο | 04/01/2023

 

1. Το τερματίζει ο Ερντογάν: Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας πειράξουμε, λέει στην Αθήνα 
2. Οικονόμου για απειλές Καλίν: Ανυποχώρητη η χώρα μας στα κυριαρχικά της δικαιώματα 
3. Τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με πυρά
4. Οι αιτίες πίσω από την σημαντική έλλειψη φαρμάκων
5. Handelsblatt: Κομβικές τις εκλογές του 2023 για την Ελλάδα - Εκθειάζει τις οικονομικές επιδόσεις

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας χτυπήσουμε με πυραύλους | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 04/01/2023 | OPEN TV

 


1. Γιάννης Οικονόμου: Η Ελλάδα έχει επάρκεια φαρμάκων σε νοσοκομεία και φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
2. Κλιμακώνεται η επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα
3. Απάντηση Οικονόμου στις απειλές Καλίν
4. Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας χτυπήσουμε με πυραύλους

Αντώνης Κλάψης, να μην ευχόμαστε μια νίκη των Κεμαλιστών στην Τουρκία

 

Σε μια χρονιά εκλογική για την χώρα μας, την Κύπρο και την Τουρκία βρισκόμαστε πλέον και αυτό εγκυμονεί κινδύνους αναφέρει ο  συγγραφέας και διεθνολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διδάκτωρ Διπλωματικής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Κύριος Αντώνης Κλάψης μιλώντας στην Μάιρα Μπάρμπα και το One Channel (https://www.onetv.gr)

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο ΣΚΑΪ 100.3 με τον Παύλο Τσίμα

 

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο ΣΚΑΪ 100.3 με τον Παύλο Τσίμα

Καλίν: «Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα, θα υποστεί βαριές συνέπειες»

 

Παραμένει σταθερή στην επιλογή της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα.
Συνεχίζεται το μπαράζ προκλήσεων από τούρκους αξιωματούχους κατά της Ελλάδας. 

Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί οι Τούρκοι πιλότοι τρέμουν τα Rafale

 

Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί οι Τούρκοι πιλότοι τρέμουν τα Rafale

Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά | Ώρα Ελλάδος 04/01/2023 | OPEN TV

 


1. Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά
2. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την εγκληματικότητα, τη δολοφονία στη Νέα Σμύρνη και το θέμα του Έβρου

Νέες απειλές Καλίν: Η Ελλάδα θα έχει σοβαρές συνέπειες αν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη | Σήμερα | 04/01/2023

 
1. Συγκίνηση σε συναυλία στο σχολείο του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη
2. Νέες απειλές Καλίν: Η Ελλάδα θα έχει σοβαρές συνέπειες αν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη
3. Aναλυτές: Η Τουρκία έχει ενδιαφέρον και για το Ιόνιο Πέλαγος και το ελικοπτεροφόρο θα παίξει ρόλο
4. Δ. Καιρίδης: Η Τουρκία μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με την Ελλάδα – Η Αμερική πρέπει να πάρει θέση
5. Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν σήμερα – Τα νεότερα από τα μέτωπα της Ουκρανίας