Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Ερατοσθένης, η σφαιρική Γη και ο υπολογισμός της περιφέρειάς της

Ο Ερατοσθένης γεννήθηκε στην Κυρήνη, τη σημερινή Λιβύη, το 276 π.Χ.
Έζησε στην Αλεξάνδρεια και ήταν μαθηματικός, γεωγράφος, αστρονόμος και γεωδαίτης. Πέθανε στην Αλεξάνδρεια το 194 π.Χ. Αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι φωτοδότες του πνεύματος, των επιστημών και της ελεύθερης σκέψης. Απέδειξε με χρήση γεωμετρίας, ότι η Γη είναι σφαιρική και υπολόγισε την περιφέρειά της.

Η αλήθεια για την Ρωσία: Άφησε τους πάντες άφωνους ο Πούτιν

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Από το el.gr


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε από την 1η Ιανουαρίου 2018 να αυξηθεί ο ελάχιστος μισθός από το σημερινό 71-72% του επιπέδου διαβίωσης στο 85% και το αργότερο μέχρι το 2019 να εξομαλυνθεί, ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία δείχνει τρομερή αυτάρκεια και στην γεωργία, όπου, παρά τις «κλειστές πόρτες των εισαγωγών», σπάει όλα τα ρεκόρ και ξεπερνά την αριστερόστροφη Δύση, αφήνοντας τους πάντες άφωνους!

Γιούνκερ: Η Τουρκία δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μέλος της ΕΕ - Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Δεν νοείται ένα κράτος να αποκαλεί την ΕΕ «φασίστες» και «ναζιστές» και να θέλει να γίνει μέλος της, τόνισε
Δριμύς ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που μιλώντας από το Στρασβούργο για την κατάσταση της Ένωσης, αναφερόμενος στην Τουρκία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μέλος της ΕΕ.

«Η Τουρκία για κάποιο καιρό μετακινείται με τεράστια βήματα μακριά από την ΕΕ, οι δημοσιογράφοι ανήκουν στα Μέσα τους και όχι στη φυλακή, επιτέλους κάνω έκκληση στη Τουρκία να ελευθερώσει τους δημοσιογράφους τους δικούς μας και όλους τους άλλους», είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Ο Έντι Ράμα απειλεί την Ευρώπη με «ένωση» με το Κοσσυφοπέδιο

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ζήτησε  σήμερα από τον ομόλογό του, του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, την εφαρμογή της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης μεταξύ των δύο πλευρών. 
Δήλωσε ότι τώρα χρειάζεται μόνο η έγκριση του Κοσσυφοπεδίου για το έργο αυτό, όπως γράφει η αλβανική Albeu.com.
«Θα ήθελα να συμφωνήσω στην αλλαγή των χερσαίων συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας με ευρωπαϊκά σύνορα από τον Ιανουάριο του 2018.

Η Τουρκία δεν ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για την αγορά των S-400 «Στην παρούσα φάση ούτε ένας σύμμαχος δεν τους χρησιμοποιεί»

H Τουρκία δεν έχει ενημερώσει το ΝΑΤΟ για τις λεπτομέρειες της αγοράς των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε στο πρακτορείο TASS στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
«Στην παρούσα φάση ούτε ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν χρησιμοποιεί τους S-400.

Το ΝΑΤΟ δεν το ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες της αγοράς» δήλωσε ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει από τη Ρωσία συστήματα S-400.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο Fly Radio 89,7 fm 
13/09/17