Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αφιονισμένο ξεπούλημα!!!

Του Ν. Καραβαζάκη

Πολιτικά φαίνεται πως η τροϊκανή κυβέρνησή μας διστάζει να προχωρήσει ευθέως στην εφαρμογή των μέτρων εξόντωσης των εξουθενωμένων οικονομικά Ελλήνων. Η Τρόικα αναγνωρίζει τις επικίνδυνες δυσκολίες και εντάσεις που κυοφορούνται στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας για πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες. Η ΕΚΤ μεθοδεύει κινήσεις εκτόνωσης της υφιστάμενης κρίσης και αποσόβησης αλλά και πρόληψης μελλοντικών κρίσεων.

Αλλά ο κ. Στουρνάρας, ύστερα και από την επιφοίτηση του Σόιμπλε, συνεχίζει άτεγκτος και αυτοκαταστροφικός την επίθεσή του στο σύνολο της κοινωνίας. Και σε ότι αφορά στη διαμάχη του με τους δικαστικούς και γενικά τις όποιες προνομιούχες αλαζονικές και άπληστες συντεχνίες, τυγχάνει αδιαφορίας από τον λαό.

H επιστροφή της Ρωσίας στα Βαλκάνια - Επάνοδος της Σερβίας στην "αγκαλιά" της Μόσχας

Η Ρωσία μετά από 20 περίπου χρόνια αναγκαστικής απουσίας από τα Βαλκάνια λόγω της γεωπολιτικής καταστροφής, που συνιστούσε η διάλυση της Σοβ.Ένωσης επανέρχεται δριμύτερη, προσθέτοντας στο μπλοκ των φιλικών χωρών τη Σερβία μια χώρα που μετά την πτώση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς είχε ενταχθεί στην αμερικανική σφαίρα επιρροής.

΄Όπως μεταδίδει το Ria Novosti η Σερβία, και η Ρωσία υπέγραψαν πρωτόκολλο που παρέχει στη σερβική πλευρά πίστωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει το Ria Novosti, το οποίο επικαλείται δελτίο τύπου της σερβικής κυβέρνησης.

Τούρκοι φονιάδες & ψεύτες: Στο ... Λονδίνο (!) πήγαινε το δουλεμπορικό - τάφος των 60!


Το μέγεθος της φρίκης από την μαζική δολοφονία των 60 λαθρομεταναστών από την Τουρκία - γιατί ο πραγματικός δολοφόνος είναι το τουρκικό κράτος - που τους έπνιξαν οι δουλέμποροι λίγα μέτρα από τις ακτές της Σμύρνης, ξεπερνιέται μόνο από την εκπληκτική αφασία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πλέον έχει δείχνει σαφείς τάσεις φινλανδοποίησης έναντι της Άγκυρας:
Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν στοιβάζονται στς μικαρασιατικά παράλια έτοιμοι να ξεχυθούν στα νησιά και η χθεσινή τραγωδία έδινε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην χώρα να αναδείξει το κορυφαίο πρόβλημα ασφάλειας που της προκαλεί η Τουρκία.

Με αντάρτικο στην Β.Ελλάδα απειλεί το πολιτικό σκέλος του UCC - Εμπλοκή της Τουρκίας;


Με έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων από τον UCC στο εσωτερικό της Ελλάδας απειλεί ο πρόεδρος του κινήματος για τη "Μεγάλη Αλβανία", Αλβανός Κότσο Ντανάϊ υποστηρίζοντας ότι "Η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει αρθεί από την Ελλάδα για την Αλβανία, δεν δημιουργεί ζημιές στην Αλβανία, αλλά, απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα.  Διατηρώντας αυτόν τον παράλογο νόμο με την Αλβανία, σε μια εποχή που η Ελλάδα και η Αλβανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η ελληνική πολιτική και διπλωματία δίνει τη θέση της στην αποσταθεροποίηση. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η εμπόλεμη κατάσταση που διατηρείται μεταξύ των δύο χωρών, σημαίνει τη χρήση των μέσων του πολέμου".

Οι «νέοι φτωχοί» είναι η νέα κοινωνική ομάδα της Ελλάδας

Οι «νέοι φτωχοί» είναι η νέα κοινωνική ομάδα της Ελλάδας
Η οικονομική κρίση έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία δύο με δυόμισι χρόνια, αλλάζοντας δραματικά το τοπίο.
Μια νέα κοινωνική ομάδα αναδύθηκε μέσα από τη νέα κατάσταση στην Ελλάδα της ανεργίας που καλπάζει, της παιδικής φτώχειας που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και των 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχασαν οι εργαζόμενοι λόγω των περικοπών.
Πρόκειται για τους «νέους φτωχούς», όπως διαπιστώνει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Μελετών (ΕΚΚΕ) στη μελέτη «Το κοινωνικό πορτρέτο της Ελλάδας 2012». Οι «νέοι φτωχοί» μπορεί να έχουν κάποια εργασιακή σχέση, όμως αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Ηλεία: Ο εραστής της παπαδιάς έπαιρνε επίδομα αναπηρίας!!!

Ηλεία: Ο εραστής της παπαδιάς έπαιρνε επίδομα αναπηρίας
Στον αανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα στις 11:00 η παπαδιά και ο εραστής της που κατηγορούνται για τον φόνο του ιερέα στην Ηλεία ενώ οι αποκαλύψεις δεν έχουν τελειωμό.
Όπως αναφέρει το patrisnews.gr άτομο με ειδικές ανάγκες είναι -σύμφωνα με το κράτος- ο κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες ο 41χρονος είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος πριν από αρκετά χρόνια από το οποίο τραυματίστηκε στο χέρι. Κατά το ιατρικό πόρισμα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τραυματισμένο χέρι του για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας.

Το Δημόσιο πουλά το 100% σε όλες τις ΔΕΚΟ

Σπάνε τα «ταμπού» στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση των νομικών περιορισμών που μπήκαν την περασμένη δεκαετία και απαγόρευαν στο Δημόσιο να πουλήσει άλλες μετοχές των ΔΕΚΟ.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπεγράφη την Πέμπτη, το κράτος μπορεί πλέον να πουλά το 100% των μετοχών του στις ΔΕΚΟ.

Τον κρατικό έλεγχο για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της κοινής ωφέλειας, η κυβέρνηση θα αναθέσει στις ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές  που θα εμπλακούν και αυτές στη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων.

Και οι στρατιωτικοί ετοιμάζουν συλλαλητήριο για τις περικοπές!

«Εάν όχι εμείς, ποιοι; Εάν όχι τώρα, πότε; Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε». Με το σύνθημα αυτό δέκα ενώσεις στρατιωτικών -εν ενεργεία και αποστράτων- καλούν τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται κινητοποίηση με την συμμετοχή και «μάχιμων» στρατιωτικών εν ενεργεία, αφού σε προηγούμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι ενώσεις των ενστόλων καλούσαν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων σε «περίπατο», αποφεύγοντας να ανακοινώσουν ανοικτά ότι διοργανώνουν συλλαλητήριο.

Ο αδερφός του θύματος πίσω από το φονικό στη Γαλλία;

Σε παλαιότερη φωτογραφία δείχνει εύθυμος και ήρεμος χωρίς να μπορεί να φανταστεί το τραγικό του τέλος.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας Σααντ αλ-Χίλι έγινε ένα από τα πρόσωπα του τετραπλού φονικού κοντά στη λίμνη Ανεσί της Γαλλίας, που συγκλόνισε με τη βιαιότητά του.

Ο αλ-Χίλι είχε γεννηθεί στο Ιράκ και αποδείχθηκε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, της χώρας όπου διέμενε εδώ και πολλά χρόνια, γνώριζαν καλά το όνομά του εδώ και 20 χρόνια ενώ στη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου ήταν υπό παρακολούθηση. Η οικογένεια κατοικούσε σε πανάκριβη μονοκατοικία του Σάρεϊ και ήταν ιδιαίτερα ευκατάστατη.

Το απόγευμα ραντεβού Σαμαρά-Ρομπάι, την Κυριακή σύσκεψη αρχηγών

Οι εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης αλλά και το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο κ. Ρομπάι αναμένεται να ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επισφραγίζοντας από την πλευρά του την αλλαγή του κλίματος για τη χώρα μας. Φυσικά θα συζητηθούν και το πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup στην Κύπρο αλλά και οι κοινωνικές αντιδράσεις που συναντά το πακέτο των μέτρων.

Νέα δημοσκόπηση Μπροστά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Τρίτη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 28% της ΝΔ, δείχνει  νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο».
Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 12% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 7,5% και μένει τέταρτο κόμμα. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7% , το ΚΚΕ με 6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.
Επίσης, σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του συνόλου το εκλογικού σώματος, η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φτάνουν στο ποσοστό του 28,9%.

Χτύπησαν 79χρονο για 40€

Χωρίς τέλος είναι τα κρούσματα κακοποίησης ηλικιωμένων από αδίστακτους ληστές.
Θύμα τέτοιας συμπεριφοράς έπεσε και ένας 79χρονος από το Μπισχινόκαμπο Ζαχάρως στην Ηλεία. Ο ηλικιωμένος βρισκόταν στο σπίτι με τη σύζυγό του όταν οι κακοποιοί τους ξύπνησαν, τους φίμωσαν και τους ζητούσαν επίμονα χρήματα.
Οι δράστες μάλιστα άρχισαν να γρονθοκοπούν τον ηλικιωμένο προκειμένου να του αποκαλύψει τυχόν χρήματα.
«Μου έκοψαν και μου άρπαξαν δύο αλυσίδες που φορούσα στο λαιμό όπως και ένα δαχτυλίδι από το χέρι μου.

«Πυρά» Focus για τις διακοπές του Γ.Παπανδρέου

Ανοιχτά κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στρέφεται άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει για πολλές εβδομάδες διακοπές πολυτελείας».

Σύμφωνα με το iefimerida, αφού αναφέρεται ότι ο φετινός Σεπτέμβριος στην Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς η κρίση αφήνει εμφανώς τα σημάδια της, αναγκάζοντας ακόμη και τους πολιτικούς να αλλάξουν παραδόσεις χρόνων, όπως το γεγονός ότι η βουλευτική περίοδος ξεκίνησε ήδη από τον Αύγουστο και ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ, τονίζεται ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν το βλέπουν...

Κόντρα Τσίπρα – Στουρνάρα

Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «δεν είναι βιώσιμο» προκάλεσαν σκληρή κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι προκάλεσε ζημιά στην αξία της μετοχής του ΤΤ, η οποία οδήγησε στην έξοδο του από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Τρεις αντιρρήσεις και έξι προτάσεις για τα μέτρα

Δύο 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέστειλαν επιστολή στο οικονομικό επιτελείο με την οποία εκφράζουν τρεις αντιρρήσεις σε σχέση με τα προτεινόμενα από το οικονομικό επιτελείο μέτρα, ενώ παράλληλα καταθέτουν και έξι προτάσεις.

Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Όπως γνωρίζετε, βασική πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια (έως 31/12/2016), ώστε η προσαρμογή να επιτευχθεί με πιο ήπιο τρόπο, πιο φιλικό για την ανάπτυξη και τους πολίτες.

Αυτοκινητοδρόμιο: Βάζουν στην ίδια μοίρα Πάτρα και Δραπετσώνα! - Σε μια εβδομάδα η αξιολόγηση των δυο έργων από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Τη συγκρατημένη του αισιοδοξία εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ρητή δέσμευση του Υφυπουργού και η σχετική του οδηγία προς την υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε να υπάρξει οριστική αξιολόγηση εντός μιας εβδομάδας με αποκλειστικό κριτήριο το βαθμό ωριμότητας που παρουσιάζει η κάθε μία πρόταση για κατασκευή αυτοκινητοδρομίου.
Στη συνέχεια, ανέφερε ο Υφυπουργός, θα υπάρξει σχετικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη σημειώνει την Παρασκευή το κυπριακό χρηματιστήριο, εν μέσω του θετικού κλίματος που δημιούργησε η απόφαση της ΕΚΤ να παρέμβει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Στις 13:20, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 96,41 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 5,46%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε, την ίδια ώρα, κέρδη της τάξης του 4,81% και βρισκόταν στις 38,6 μονάδες.

Νέα ώθηση στο Χ.Α.... δια χειρός Draghi

Νέα ώθηση δέχεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις συναλλαγές της Παρασκευής, καθώς το «μπαζούκα» της ΕΚΤ «συντηρεί» το θετικό κλίμα. Το... μονοπάτι για τις 700 μονάδες αναζητά ο ο Γ.Δ. με κέρδη έως και άνω του 2%. ΔΕΗ, Βιοχάλκο και τράπεζες στην κορυφή των κερδών.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για το Χ.Α., ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών του 20άρη καταγράφει άνοδο και μάλιστα σε ποσοστό άνω του 2%. Οι προσδοκίες που δημιούργησε η ΕΚΤ για το σχέδιο παρέμβασης στην αγορά ομολόγων δείχνουν να επαληθεύονται έως ένα βαθμό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετές ανησυχίες σχετικά με τον εφαρμογή του σχεδίου και την αποτελεσματικότητά του.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος της ΕΚΤ αφήνουν αφενός ανοιχτό το ενδεχόμενο να επωφεληθεί η Ελλάδα, έστω έμμεσα, και αφετέρου δημιουργούν ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στις αγορές, αναφορικά με την επίλυση της κρίσης χρέους. Παρ΄ όλα αυτά, αναλυτές εκτιμούν ότι για τη χώρα μας, όλα θα κριθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο όπου κρίνονται σημαντικά ζητήματα, όπως η επόμενη δόση, οι αντοχές της κυβέρνησης αλλά και της κοινωνίας.

Ζήτησε πίσω τα προ κρίσης επίπεδα η Wall Street

Dow13.292,00244,52 1,87%  



  Nasdaq3.135,8166,54 2,17%  

Η Wall Street χθες
Σε υψηλά πολλών ετών έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καλωσορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα παρέμβαση της ΕΚΤ για την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και τα τελευταία ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 244,50 μονάδες (1,87%) κλείνοντας στις 13.292,00 μονάδες, που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2007. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 8,35 δολάρια με άνοδο 0,40 δολ. ή σε ποσοστό 5,03%. Ακολούθησαν η Cisco με κέρδη 4,37% και κλείσιμο στα 19,725 δολάρια και η JP Morgan Chase, η οποία έκλεισε στα 38,69 δολάρια με άνοδο 4,26%. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 66,50 μονάδων (2,17%) και έκλεισε στις 3.135,80 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών (από το Νοέμβριο του 2000).

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 28,60 μονάδων (2,04%) κλείνοντας στις 1.432,10 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008.

Οι Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τα τέλη Ιουνίου.