Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αφιονισμένο ξεπούλημα!!!

Του Ν. Καραβαζάκη

Πολιτικά φαίνεται πως η τροϊκανή κυβέρνησή μας διστάζει να προχωρήσει ευθέως στην εφαρμογή των μέτρων εξόντωσης των εξουθενωμένων οικονομικά Ελλήνων. Η Τρόικα αναγνωρίζει τις επικίνδυνες δυσκολίες και εντάσεις που κυοφορούνται στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας για πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες. Η ΕΚΤ μεθοδεύει κινήσεις εκτόνωσης της υφιστάμενης κρίσης και αποσόβησης αλλά και πρόληψης μελλοντικών κρίσεων.

Αλλά ο κ. Στουρνάρας, ύστερα και από την επιφοίτηση του Σόιμπλε, συνεχίζει άτεγκτος και αυτοκαταστροφικός την επίθεσή του στο σύνολο της κοινωνίας. Και σε ότι αφορά στη διαμάχη του με τους δικαστικούς και γενικά τις όποιες προνομιούχες αλαζονικές και άπληστες συντεχνίες, τυγχάνει αδιαφορίας από τον λαό. Όμως ξεσαλώνει ασυμμάζευτος στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και καταργεί ακόμη και από τις ζωτικές στρατηγικής αξίας κοινωφελείς εταιρείες όπως η ΕΥΔΑΠ ή ο ΟΤΕ και από όλα τα λιμάνια, το ελάχιστο μετοχικό ποσοστό του ελληνικού δημοσίου που νομικά προβλέπεται να εξασφαλίζει τον κοινωνικό και εθνικό έλεγχο και προσανατολισμό αυτών των εταιρειών. Πουλά τα πάντα λες και η Ελλάδα είναι …Μποτσουάνα και χειρότερα.



Κορυφώνει δε την λύσσα του όταν αντίθετα ακόμη και με εγνωσμένου κύρους διεθνείς συμβουλευτικές οικονομοτεχνικές-νομικές εταιρείες όπως η Alvarez ή η Delloite μεθοδεύει την διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου σε “καλό” και “κακό” τμήμα. Ενώ οι εταιρείες αυτές που προσλήφθηκαν από το Υπουργείο και την Τράπεζα Ελλάδος απορρίπτουν αυτή την διάσπαση και προτείνουν την ΑΥΤΟΝΟΜΗ-ΑΥΤΟΤΕΛΗ διατήρηση της Τράπεζας με ανακεφαλαιοποίησή της.

Προφανές είναι πως οι κινήσεις Στουρνάρα κατ’ εντολή της Γερμανίας και των τραπεζιτών είναι σε γνώση και ανοχή της κυβέρνησης. Η οποία δοκιμάζοντας τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας του επιτρέπει να βυσσοδομεί αλλά σε πρώτη αφορμή θα τον καθαιρέσει, ευσχήμως ευφήμως και αζημίως βεβαίως, εφόσον όμως ήδη αυτό το τέρας θα έχει επιτελέσει τα εγκλήματά του (ς).

Γίνεται ιστορική λεηλασία της χώρας μας. Αφού μας καταχρέωσαν με μιζαδόρικα δάνεια, αφού αλυσσόδεσαν τους πάντες με πλήθος καταναλωτικών στεγαστικών κλπ δανείων. Αφού πλούτισαν, αυτοί οι ίδιοι, η κομματοκρατία με την διαπλεκόμενη διαφθορά και την τραπεζιτική τοκογλυφία, πουλάνε την δημόσια περιουσία στα αφεντικά τους ή την μοιράζονται μεταξύ τους. Κοντολογίς και συμπερασματικά: οι εχθροί των Ελλήνων είναι ημεδαποί! Οι ξένοι απλά και εύλογα, επωφελούνται. Στη σύγχρονη περίσταση κάνοντας έναν παραλληλισμό, δεν μας καταστρέφουν οι εισβολείς Πέρσες αλλά οι δεκάδες εγχώριοι Εφιάλτες.

Θα τα επιτρέψουν όλα αυτά τα ανοσιουργήματα, άραγε, οι πολίτες, εν τέλει;

Κι αν όχι, τότε ποιός απ’ όλους θα πρωτοφυγαδευθεί; Ο Στουρνάρας, ο Προβόπουλος ή ο Σαμαράς; Κάποιος απ’ όλους αυτούς αλλά και από ΓΑΠ, Βενιζέλο, Παπακων/νου και Σια δεν θα προλάβει.Όπως δεν πρόλαβε και ο Άκης ή η χούντα…

Ν.Κ.

vimasaronikou

Υ/Γ: το … μειλίχιο μυστακοφόρο φύλο συκής, θα γίνει προσάναμμα;

Ο δικτυακός τόπος του σωματείου των εργαζομένων ΤΤ : http://www.sett.gr/home.php

Παρακάτω σχόλια μικρομετόχων από το capital.gr:

Παιδιά, σύμφωνα με την έκθεση των εταιρείων Alvarez και Deloite που μελέτησαν το θεμα, η πιο συμφέρουσα και η πιο οικονομική λύση για το κράτος είναι η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας ΧΩΡΙΣ πώληση. Αυτή είναι η καλύτερη λύση για τους μετόχους που έχουν το 55% καθώς η τράπεζα δεν έχει καθόλου κακά στοιχεία, είναι υγιής και το χαρτοφυλάκιο της είναι καλύτερο απο τις άλλες τράπεζες. Αν γίνει πώληση άμεσα οι μέτοχοι θα βγουν χαμένοι απο τη σχέση ανταλλαγής και θα αποτελεί και πράξη ξεπουλήματος ενός ιστορικού υγιούς ιδρύματος. Το χειρότερο σενάριο είναι βέβαια το σπάσιμο σε bad-good. Εκεί όλα χάνονται.
Αν η τράπεζα ανακεφαλαιοποιηθεί ως έχει η μετοχή θα εκτοξευθεί στα ύψη.
ΕΚΤΑΚΤΟ : Μετά τις φήμες για σπάσιμο σε bad-good, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για αύριο Παρασκεύη 24ωρη πανελλαδική απεργία, κατάληψη των κτιρίων διοίκησης όλο το Σαββατοκύριακο, νέα 24 ώρη απεργία τη Δευτέρα και κατάληψη, έκτκακτη σύσκεψη πανελλαδικού σωματείου τη Τρίτη. Ταυτόχρονα αποφάσησαν τη σύνταξη φακέλου με στοιχεία για τον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη. Η έκθεση της Alvarez-Μάρσαλ, του διεθνούς οίκου που προσέλαβε το Δημόσιο, αναφέρει ότι το καλύτερο σενάριο και το πιο οικονομικό είναι ανακεφαλαιοποιηση της Τράπεζας, αυτόνομη πορεία, μείωση λειτουργικών εξόδων (οι εργαζόμενοι συμφωνούν για μείωση μισθού προκειμένου να σωθεί η τράπεζα). Οι αλήτες ομως της κυβέρνησης θέλουν να σπάσουν την τράπεζα σε bad-good για να κάνουν τα χατήρια στα λαμόγια τους φίλους του Προβόπουλου, τους τραπεζίτες που θησαύρισαν ολα αυτά τα χρόνια. ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ… Έχω 40.000 κομμάτια Τ.Τ… ΤΕΡΜΑ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου