Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιόκαμπος Λάρισας: Η ανάδειξη της αρχαίας Μελίβοιας στο λόφο πάνω από το λιμάνι


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Λάρισας έχει αρχίσει εργασίες ανάδειξης και οριοθέτησης της αρχαίας Μελίβοιας, που βρισκόταν στο λόφο πάνω από το λιμάνι του Αγιόκαμπου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Σταυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της εφορείας. Με τη βοήθεια του Δήμου Αγιάς και του ΑΠΘ προχωράμε στις εργασίες που απαιτούνται και ανακαλύπτουμε πολύ σημαντικά στοιχεία για την αρχαία πόλη που υπήρχε εδώ, πρόσθεσε.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ JOE BIDEN ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


Ας εξετάσουμε όμως την σχέση του Joe Biden με τον φεμινισμό για να γίνει εντελώς ξεκάθαρο πως διεξάγεται πλέον το παιχνίδι στην εκλογική σκακιέρα. O Joe Biden υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από το 2009 μέχρι το 2017 με το δημοκρατικό κόμμα του Ομπάμα, και ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος στις περσινές εκλογές στις οποίες και εκλέχτηκε. 

Υπόθεση που σοκάρει τον κόσμο: Έφηβη δολοφονεί τη μητέρα της και στέλνει SMS


Το ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει μια 14χρονη κοπέλα να ασχολείται με το κινητό της στην κουζίνα του σπιτιού της στο Μισισιπί των ΗΠΑ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την δολοφονία της μητέρας της, προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της.

Το δουλεμπόριο των μαύρων είναι εφεύρεση του Ισλάμ


του Bruno Massy de La Chesneraye

Ποια ήταν η πραγματικότητα αυτού του εμπορίου; Πόσο εκτεταμένο ήταν και ποια μορφή είχε; Μια αναδρομή σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της αφρικανικής ιστορίαςτο οποίο πολύ συχνά παραβλέπεται.

Προετοιμασία πραξικοπήματος στην Αρμενία – ρήξη με τον ΟΣΣΑ


Ο Πασινιάν θεωρεί το «ΝΑΤΟ των πρώην σοβιετικών κρατών» απειλή για την ύπαρξη της Αρμενίας ενώ νωρίτερα οι αρχές της Αρμενίας είχαν ανακοινώσει εξάρθρωση ομάδας ατόμων που εκπαιδεύτηκαν στη Ρωσία με σκοπό την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στη χώρα.

Τα τέσσερα σημεία της συμφωνίας Κύπρου – Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση


Σε συμφωνία πάνω στα βασικά σημεία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου φαίνεται ότι κατέληξαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης, με τη Λευκωσία να αναλαμβάνει τη πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της χώρας στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου, αναφέρει το ελλαδικό ΜΜΕ, euro2day.

Επιβεβαίωσε πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο GSI ενώπιον Μητσοτάκη ο Πρόεδρος


Ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για την απόφαση του Υπουργικού ο Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση – Επιβεβαίωσε την πολιτική δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου το συντομότερο δυνατόν – Στο επίκεντρο της συζήτησης και το Κυπριακό ενόψει της μετάβασης τους στη Νέα Υόρκη

Μητσοτάκη σε Χριστοδουλίδη: Στη συγκυρία αυτή ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ


Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Νίκο, καλωσήρθες για μία ακόμη φορά στην Αθήνα.

DV-Day ΕΥΝΟΜΙΑ 5-24 στο πλαίσιο της QUAD

Γράφει ο Δρ. Πέτρος Σαββίδης*

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου η τετραεθνής αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 5-24» η οποία διεξήχθη στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Αεροπορία Στρατού: FOS NH-90 για να σωθεί οτιδήποτε κι αν σώζεται…


Με την άφιξη του 17ου ελικοπτέρου NH-90 στην Ελλάδα το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, γράφηκε ένα ακόμα κεφάλαιο στο σίριαλ που άρχισε πριν 21 χρόνια όταν στις 3 Αυγ. 2003 υπεγράφη η ύψους 657.523.069 ευρώ σύμβαση 034A/2003 για την προμήθεια 20 ελικοπτέρων τακτικών μεταφορών (NH-90 TTH: Tactical Transport Helicopter), εκ των οποίων τέσσερα σε διαμόρφωση ειδικών επιχειρήσεων, τεσσάρων υγειονομικών συλλογών για τη μετατροπή ισάριθμων ελικοπτέρων τακτικών μεταφορών σε υγειονομικά, ανταλλακτικών, συλλογών εργαλείων, βιβλιογραφία και υπηρεσίες, εξοπλισμό και υλικά εκπαίδευσης.

«RAMSTEIN FLAG 24»: Η κατάθεση Σχεδίων Πτήσης «κόκκινη γραμμή» για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην άσκηση


*Του Κώστα Σαρικά 

«Πυρετός» διαβουλεύσεων επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο ΝΑΤΟϊκό Αεροπορικό Επιτελείο, AIRCOM, προκειμένου να «κλειδώσει» η συμμετοχή της Τουρκίας στη μεγάλη Συμμαχική άσκηση «RAMSTEIN FLAG 24».

Loitering ελληνική αποτροπή θανάτου…

 

Περισσότερα από 600 περιφερόμενα πυρομαχικά πρόκειται να τοποθετηθούν στην πυριτιδαποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων το προσεχές διάστημα, ύστερα κι από την ψήφιση του προγράμματος αυτού από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

SCALP Naval: Το υποστρατηγικό «υπερόπλο» του Πολεμικού Ναυτικού – Τα χαρακτηριστικά του


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε σήμερα μεταξύ άλλων, την προμήθεια των στρατηγικών πυραύλων επιφανείας – εδάφους μεγάλης εμβέλειας τύπου SCALP Naval, οι οποίες θα εξοπλίσουν τις φρεγάτες «Νέαρχος» και «Φορμίων» τύπου FDI – HN καθώς επίσης και την τέταρτη φρεγάτα Belharra, για την οποία θα ξεκινήσουν οι ελληνογαλλικές διαπραγματεύσεις ώστε να οριστικοποιηθεί η αγορά της.

Ιστορικές δηλώσεις ΥΕΘΑ από τη Λοριάν: Απόκτηση της 4η FDI HN και προμήθεια στρατηγικών όπλων SCALP

Γιάννης Νικήτας

Με δηλώσεις του από τη Λοριάν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη 4η FDI (επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων) καθώς και την απόκτηση στρατηγικών όπλων Scalp naval. Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ δήλωσε:

Αποστολή στη Γαλλία: «Βόμβα» από τον Δένδια – Η Ελλάδα αγοράζει 4η Φρεγάτα Belharra και πυραύλους Scalp


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε πριν λίγο από το Λοριάν της Γαλλίας την απόφαση της Ελλάδας να παραγγείλει και 4η Φρεγάτα FDI Belharra καθώς και τους στρατηγικούς πυραλους Scalp.

Αποστολή Λοριάν Γαλλίας: Χρήστος Μαζανίτης

Γαλλία Την απόκτηση και 4ης Belharra ανακοίνωσε ο Ν. Δένδιας - Live η καθέλκυση της 2ης φρεγάτας


Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την προμήθεια και τέταρτης φρεγάτας τύπου Belharra, καθώς και ευρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού σειράς πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσε από τα ναυπηγεία του Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη - Πλήθος επαφών και βράβευση από το Atlantic Council

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 26 Σεπτεμβρίου και στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον των Ηνωμένων Εθνών, συναντήσεις με αρχηγούς κρατών όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρεζ και συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας και επενδυτές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις λεηλασίες στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Θήβας


Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες σχετικά με λεηλασίες στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Θήβας προκειμένου να διερευνηθούν τα αδικήματα της διακεκριμένη κλοπής και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Νέα «καραβιά» μεταναστών νότια της Γαύδου


Εντοπίστηκε σκάφος με 22 μετανάστες νότια της Γαύδου - Μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας 

Στην κόψη του ξυραφιού: Τα Σκόπια κατηγορούν τη Σόφια για «βουλγαρική υστερία»…


Σεπτέμβριος 19, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σκόπια.

Αίτημα για συγγνώμη μέσω της παραίτησης του αντιπροέδρου των Σκοπίων, Αλεξάνταρ Νικολόφσκι, καθώς και ειδοποίηση προς τους ευρωπαίους εταίρους για τη γλώσσα ύβρεων που χρησιμοποιείται από την Βόρεια Μακεδονία προς τη Βουλγαρία, είναι μέρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, 

Έκανε φτωχό συγγενή του ΝΑΤΟ η Ελλάδα την Τουρκία με μία κίνηση

Τα ελληνικά Rafale και τα F16 Viper μοιάζουν με... διαστημόπλοια μπροστά στα παλιά τουρκικά F-16.

Διονύσης Αντωνέλλος

«Πήρε αέρα» ο Χακάν Φιντάν και υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται οι ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις CAATSA σε βάρος της Τουρκίας: Θέλει επίσης και τα F-35


FILE PHOTO: Turkish Foreign Minister Hakan Fidan attends a press conference with Saudi Foreign Minister Prince Faisal bin Farhan Al Saud (not in picture) after their meeting in Istanbul, Turkey, 14 July 2024. EPA/ERDEM SAHIN

Εκτενή αναφορά στις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις αμερικανικές κυρώσεις CAATSA έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο στόχαστρο Ερντογάν η πολιτιστική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης


Η Μονή της Χώρας με εντολή Ερντογάν έγινε τούρκικο τζαμί
SOPA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Οι κίνδυνοι για τις θρησκευτικές ελευθερίες της χριστιανοσύνης στη Πόλη, αλλά και τα δικαιώματα του εναπομείναντος εκεί ελληνισμού, δεν θα εκλείψουν ποτέ.

Γεώργιος Γκορέζης, Αρθρογράφος
Υποστρατήγος ε.α. - Συγγραφέας - Αρθρογράφος

Ο Ερντογάν απολαμβάνει ελληνικό φραπέ σε καφετέρια της Κωνσταντινούπολης (video)


Ο τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απόλαυσε ελληνικό φραπέ, με δημοσιογράφους να σχολιάζουν ότι ο Ερντογάν προτίμησε ελληνικό καφέ.

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Κηρύσσει πόλεμο το Ισραήλ με τις επιθέσεις στον Λίβανο


Το Ισραήλ κατηγόρησε ευθέως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα για το μπαράζ επιθέσεων στον Λίβανο τα τελευταία δύο 24ωρα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ατόμων και τον τραυματισμό 450.

Μονάδα 8200: Οι επιθέσεις σε συσκευές τηλεειδοποίησης της Χεζμπολάχ «δείχνει» την μυστική μονάδα πρωτοπόρων επιλέκτων κυβερνοπολέμου του Ισραηλινού στρατού


FILE PHOTO: Νεαροί επίλεκτοι, απ’ τα πιο δυνατά μυαλά στις νέες τεχνολογικές εργάζονται για την Unit 8200. Photo via X@IDF

Η μαζική επίθεση σε βομβητές και γουόκι τόκι μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη μυστική «Μονάδα 8200» του Ισραήλ , τη μονάδα πληροφοριών των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων [IDF], η οποία σύμφωνα με δυτική πηγή ασφαλείας συμμετείχε στον σχεδιασμό της επιχείρησης.

Τουρκία: Οι αρχές επανεξετάζουν την ασφάλεια των συσκευών επικοινωνίας μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο


Οι τουρκικές κυβερνητικές αρχές επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά τις φονικές εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας στον Λίβανο, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

AP Photo/Leo Correa

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγη ώρα πριν από την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο.

Απετράπη σχέδιο του Ιράν για τη δολοφονία Νετανιάχου -Συνελήφθη Ισραηλινός επιχειρηματίας


Σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και της ισραηλινής ηγεσίας απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Η επίθεση με τους βομβητές κατά της Χεζμπολάχ και το μήνυμα του Ισραήλ

Του Marc Champion

Σε μια από τις πιο ασυνήθιστες πράξεις σαμποτάζ όλων των εποχών, έως και 2.800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ, τραυματίστηκαν και αρκετοί σκοτώθηκαν σε ολόκληρο τον Λίβανο την Τρίτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, όταν εξερράγησαν οι βομβητές που χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν. Κάποιος μετέτρεψε τις συσκευές σε βόμβες πριν από τη διανομή τους, ενώ μεταξύ των τραυματιών ήταν και ο πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο.

Λίβανος: Η δαιδαλώδης διαδρομή των βομβητών που σκόρπισαν το θάνατο - Έρευνες και στη Βουλγαρία

H έδρα της εταιρίας - φάντασμα στην Ουγγαρία που έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνών για την αποστολή των βομβητών στη Χεζμπολάχ. AP Photo/Denes Erdos

Δαιδαλώδης αποδεικνύεται η διαδρομή των βομβητών και των ασυρμάτων που σκόρπισαν τον θάνατο και τον πανικό στο Λίβανο επιφέροντας παράλληλα ένα ισχυρό πλήγμα στη Χεζμπολάχ.   

Φόβοι για νέα έκρηξη ηλεκτρονικών συσκευών στον Λίβανο: Ο στρατός καταστρέφει βομβητές - Δείτε βίντεο


Οι Αρχές προσπαθούν να μετριάσουν τον κίνδυνο - Ειδικές μονάδες στρατού καταστρέφουν ύποπτες συσκευές τηλεειδοποίησης και επικοινωνίας σε διαφορετικές περιοχές

Μέση Ανατολή: Φόβοι σκληρών αντιποίνων μετά τους βομβητές-βόμβες


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Ηταν μια πρωτοφανής, συντονισμένη και καλά οργανωμένη επίθεση, που φαινόταν να στοχεύει μέλη της Χεζμπολάχ, της φιλοϊρανικής/σιιτικής οργάνωσης.

Λίβανος: Στους 37 ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων


Στον Λίβανο 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και 708 τραυματίστηκαν, ενώ την Τρίτη σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και 2.323 τραυματίστηκαν

Times of Israel: Νέα πρόταση του Ισραήλ προβλέπει εκεχειρία στη Γάζα, απελευθέρωση των ομήρων και ασφαλή «έξοδο» στον Σινουάρ


Το «Φόρουμ για ομήρους και αγνοούμενους» στο Ισραήλ καλεί την κυβέρνηση να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή της στην πρότασή της, σύμφωνα με την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν αμέσως με αντάλλαγμα τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα και την ασφαλή διέλευση από τη Λωρίδα για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Η θέση της Ελλάδας στο Ψήφισμα στον ΟΗΕ για την απόσυρση του Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά εδάφη


Σεπτέμβριος 19, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα την Τετάρτη που απαιτεί τον τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ εντός των επόμενων δώδεκα μηνών με συντριπτική διαφορά.

Ευρωκοινοβούλιο: «Ναι» στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία για να πλήξει στόχους στη Ρωσία


Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης αυστηρότερες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της

Φον ντερ Λάιεν: «Είμαστε δεμένοι με το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας»


Σεπτέμβριος 19, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει επιπλέον περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, εκ των οποίων 60 εκατομμύρια για ανθρωπιστικές ανάγκες και 100 εκατομμύρια για επισκευές και αποκατάσταση, και το ποσό αυτό, όπως αναφέρεται, θα διατεθεί από τα έσοδα των παγωμένων ρωσικών ταμείων, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Reuters: Η Ουκρανία προμηθεύεται πυρομαχικά από την Ινδία - Οργή από Ρωσία


Οβίδες πυροβολικού από Ινδούς κατασκευαστές όπλων εκτρέπονται από Ευρωπαίους αγοραστές προς στην Ουκρανία, χωρίς το Νέο Δελχί να παρεμβαίνει για να βάλει φρένο σε αυτές τις διαδρομές παρά τις διαμαρτυρίες της Μόσχας, αποκαλύπτει σε εκτενές αποκλειστικό δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ταγιάνι: Συμφωνώ με τη συμμετοχή της Ρωσίας σε ειρηνευτική διάσκεψη


Η Μόσχα παρόλα αυτά δεν πρέπει, να παρουσιαστεί με λύση, που να προβλέπει την δική της νίκη και την ήττα της Ουκρανίας, διευκρίνισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Αμερικανός διπλωμάτης: Η Κίνα συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία των ΗΠΑ


Η Κίνα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμα μεγαλύτερη από τον Ψυχρό Πόλεμο.