Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανέκτησε τις 13.000 μονάδες ο Dow Jones



  Dow13.005,1223,61 0,18%  



  Nasdaq2.986,7620,60 0,69%  

Η Wall Street σήμερα
Κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να κλείνει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 13.000 μονάδων για πρώτη φορά από το Μάιο του 2008.

Για τον Nasdaq και τον S&P 500 ήταν η τέταρτη διαδοχική θετική συνεδρίαση με τον τεχνολογικό δείκτη να προσεγγίζει το επίπεδο των 3.000 μονάδων. 

Το θετικό κλίμα στην αγορά διαμόρφωσαν σήμερα τα στοιχεία που έδειξαν άλμα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ σε υψηλό ενός έτους αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες με τον σχετικό δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board να σκαρφαλώνει το Φεβρουάριο στις 70,8 μονάδες από το αναθεωρημένο μέγεθος των 61,5 μονάδων τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο μέγεθος από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν ο δείκτης είχε αναρριχηθεί στις 72,0 μονάδες. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 64,4 μονάδες.

Αυτό που δεν κάνει η κεντρική εξουσία για τις κλεμμένες αρχαιότητες, το έκανε ο Μιχαλολιάκος για το κλεμμένο “Λιοντάρι” του Πειραιά…

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης, με τον Ιταλό πρεσβευτή στη χώρα μας κ. Κλαούντιο Κλάντζερ.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού καλωσόρισε στον Πειραιά, τον Ιταλό πρέσβη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: « οι χώρες του Νότου της ΕΕ, αυτήν την δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, έχουν μπροστά τους μια ιστορική ευκαιρία. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα πολλά και δύσκολα προβλήματα. Να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να επαναπροσδιορίσουν προτεραιότητες. Ελλάδα και Ιταλία μπορούν και πρέπει να είναι η μία δίπλα στην άλλη. Υπάρχουν κοινές αναφορές κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Είναι η δική μας ευκαιρία για μια νέου τύπου Αναγέννηση».
Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε επίσης από τον Ιταλό πρέσβη να μεταφέρει στο Δήμαρχο Βενετίας, το διαχρονικό αίτημα του Πειραιά, να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι ο «λέοντας του Πειραιά» που είναι συνυφασμένος με ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Η ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ «ΑΡΚΤΟΥ». Η παράγραφος που έκρυψε η pravda (ΠΡΑΒΔΑ).



Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!

Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών!

"Χάνονται τεράστιες πηγές εσόδων από τη μη κήρυξη της ΑΟΖ"

Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ ΑΠΌ ΤΟ adesmeytos

Χαίνουσα πληγή της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η μη κήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ καθώς και η παθητική στάση έναντι της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων, όπως καταδείχθηκε στην εκδήλωση με θέμα «Η μεθοδευμένη υποθήκευση της Ελλάδος. Έξοδος από το αδιέξοδο με εθνικούς όρους» που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων.
Απώλειες τεράστιων εσόδων για τη χώρα προκύπτουν από το φοβικό σύνδρομο των Ελλήνων έναντι της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Α.Ε. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Άμεση προκήρυξη των 10 πρώτων οικοπέδων ζήτησε ο κ. Εμφιετζόγλου όχι μόνο στο Ιόνιο, αλλά και στο Αιγαίο, προτείνοντας την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων εξόρυξης στην Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων: «Με εκτίμηση σημερινής αξίας 1 δισ. ευρώ και με προσφορά στη μισή αξία του 20% των μετοχών -στους απανταχού Έλληνες- μπορεί να συγκεντρωθούν 100 εκ. ευρώ...». Ελπιδοφόρο χαρακτήρισε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς διακήρυξε ότι η ΑΟΖ αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα...».

Γιούνκερ:Πασοκ-ΝΔ η αποχωρούμε!!!!

Γιούνκερ: Κόβουμε τη βοήθεια αν εγκαταλειφθεί το Μνημόνιο

Σχόλιο από ALEXANDER
 
Ρε αϊ σιχτίρ που θα μας πεις και τι θα ψηφίσουμε!!!!

"Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια", εξηγεί ο Πρόεδρος του Eurogroup και σημειώνει ότι αυτό που ενδιαφέρει την Ευρωζώνη δεν είναι μόνο οι περικοπές των δαπανών, αλλά και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν αναπτυξιακές προοπτικές.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα τα οποία δεν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι οι ηγέτες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων δεσμεύτηκαν εγγράφως, ώστε αυτό το οποίο αποτελεί τώρα πρόγραμμα να παραμείνει πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές και προσθέτει:

Η γη μέσα στη θάλασσα

Του Ν. Λυγερού

Καθορίζουμε παραδοσιακά, ακόμα και σε επίπεδο ετυμολογίας, τη Μεσόγειο, όχι ως θάλασσα, αλλά ως ενδιάμεσο της γης. Γεωστρατηγικά αυτή η έννοια είναι σημαντικότατη όπως και να την κοιτάξουμε. Πρώτα ως εμπόδιο διαχώρισε τα ινδοευρωπαϊκά στοιχεία από τα σημητικά. Και η γλώσσα είναι μια από αυτές τις επιπτώσεις διότι υπάρχει και η θρησκεία. Έτσι, ακόμα και χωρίς γλώσσα ούτε θρησκεία, πρέπει να αποδεχθούμε ότι υπάρχει ένας μεγάλος διαχωρισμός λόγο της μαζικότητας του. Τώρα όσον αφορά στους πολιτισμούς, οι διεθνιστικές προσεγγίσεις καταρρέουν de facto σε Μεσόγειο. Ύστερα, αν υπενθυμίσουμε και τη σημασία των περασμάτων Κωνσταντινούπολης, Σουέζ και Γιβραλτάρ τότε τοποστρατηγικά έχουμε τρεις περιοχές που ελέγχονται με δύο διαφορετικούς τρόπους λόγο της ιστορίας αφού το άνοιγμα της διώρυγας είναι σχετικά πρόσφατο (1869) για τέτοιου τύπου αναλύσεις. Έχουμε, λοιπόν, χαρακτηριστικά δυο μεγάλα τόξα τα οποία δέχονται πιέσεις αλλά και ασκούν πιέσεις πάνω στα κλειδιά των περασμάτων. Γι’ αυτό το λόγο υπήρξαν προσδοκίες και υπάρχουν αλλά και θα υπάρχουν.

Νησιά και παράκτιο κράτος

Του Ν. Λυγερού 

Μέσα στο πλαίσιο του Δικαίου της θάλασσας και του πεδίου της ΑΟΖ, βρίσκουμε συχνά το νοητικό σχήμα που ακολουθεί: Νησιά και παράκτιο κράτος. Πριν εξετάσουμε το θέμα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν προβλέπεται δεδικασμένο με τη συμφωνία. Απλώς, η μελέτη των περιπτώσεων δίνει μια γενική τάση, η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει και καθοδήγηση για μια διαπραγματευτική ομάδα, ακόμα κι αν στην τελική, κάθε διμερή συμφωνία είναι μια νέα υπόθεση που δεν εξαρτάται νομικά από κανένα προηγούμενο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το παράδειγμα που εξετάζουμε είναι σημαντικό για δύο λόγους αντικειμενικούς. Ο πρώτος είναι ότι αυτή η περίπτωση εμφανίζεται συχνά πάνω στην υδρόγειο. Ο δεύτερος λόγος είναι παρέμβαση της έννοιας της ακτογραμμής μέσα στο πεδίο δράσης της μέσης γραμμής. Και ο προβληματισμός είναι απλός. Η πιο κλασσική περίπτωση είναι να έχουμε ένα κράτος με μια μεγάλη ακτογραμμή σε σχέση με αυτήν των νησιών που βρίσκονται απέναντί του.

Μεσογειακές ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε σε συνδυασμό το πλαίσιο της Μεσογείου και το πλαίσιο της ΑΟΖ, αντιλαμβανόμαστε ότι αλλάζουν επί της ουσίας οι συσχετισμοί των χωρών. Λόγω των αποστάσεων, η επιρροή της ΑΟΖ είναι σημαντική πάνω στα μεγέθη των κρατών. Έτσι κράτη που θεωρούνται παραδοσιακά μεγάλα, ακόμα και αν είναι παράκτια μπορεί να έχουν μια σχετικά μικρή ΑΟΖ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου τύπου είναι η Αλγερία. Και είναι οι Βαλεάρες της Ισπανίας που ελαχιστοποιούν αυτό το εμβαδόν της αλγερικής ΑΟΖ. Από την άλλη, υπάρχουν κράτη που θεωρούνται παραδοσιακά μικρά αλλά που έχουν μια τεράστια ΑΟΖ. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της περίπτωσης είναι η Ελλάδα. Όπως το αναδείξαμε σε προηγούμενο άρθρο, υπό τον περιορισμό της Μεσογείου, η πατρίδα μας έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ μετά εκείνης της Ιταλίας.

"Δομικά και στρατηγικά στοιχεία της διαδικασίας διόρθωσης γενοκτονιών"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Δομικά και στρατηγικά στοιχεία της διαδικασίας διόρθωσης γενοκτονιών" στην εκδήλωση με θέμα: "Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι: Τρεις γενοκτονίες, ιστορική μνήμη - στρατηγική αναγνώρισης". Divani Caravel Hotel, αίθουσα Ολυμπία, Αθήνα. Δευτέρα 05/03/2012, ώρα: 18.00

L'Humanite: Έτσι ζουν οι Έλληνες!!!


Σε ένα ακόμα δημοσίευμα του γαλλικού Τύπου, η εφημερίδα L'Humanité κάνει λόγο για τις τραγικές συνθήκες ζωής πλέον στην Ελλάδα.
Η ανταπόκριση του Γάλλου δημοσιογράφου Fabien Perrier αναφέρεται στον καθημερινό έλληνα βιοπαλαιστή, ο οποίος έχει δει μισθούς και συντάξεις να μειώνονται, ΦΠΑ και φόρους να αυξάνονται, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται υπό διάλυση...
Με αρκετές μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών η Humanité αναφέρει ότι πολλοί συμπατριώτες μας πηγαίνουν πια στα συσίτια: ο 87χρονος Στέλιος Σανδαλάκης πρώην έμπορος φρούτων λαμβάνει σύνταξη 600 ευρώ... Και εδώ και δυο χρόνια τρέφεται στα συσίτια, όπως λέει στην εφημερίδα.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος αναφέρεται ακόμα στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τις συντάξεις που έχουν μειωθεί δραματικά αλλά και σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όπως ο Ανδρέας Μακρής ο οποίος είδε το μισθό του να ελαττώνεται δραματικά σε σημείο που να δυσκολεύεται να πληρώνει το νοίκι... Το ίδιο και  η 40χρονη Βαρβάρα, η οποία αναγκάστηκε να μετακομίσει με την καλύτερή της φίλη...

Υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ η Σερβία

Την απόφαση να δοθεί στη Σερβία το καθεστώς της χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ αναμένεται να λάβουν σήμερα οι αρμόδιοι για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις υπουργοί της ΕΕ, κίνηση που θα επικυρωθεί από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής 1ης-2ας Μαρτίου. Τα τελευταία εμπόδια απομακρύνθηκαν με την πρόοδο στο διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας.
Η πορεία της Σερβίας προς τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καθυστερήσει εξαιτίας του ζητήματος του Κοσόβου, καθώς η Ένωση απαιτούσε εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αναγνωρίστηκε από το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλαίν Ζιπέ, «η Σερβία έχει μπροστά της μακρύ δρόμο» μέχρι να της δοθεί το πράσινο φως για να ενταχθεί στην ΕΕ.

Η ‘νομιμοποιημένη’ Μέρκελ, το μέλλον και η λαϊκιστική ανθελληνική Bild…

Δραματικές αλλαγές συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο ζήτημα της διάσωσης της Ελλάδας, κυρίως από τη Γερμανία, με αποτέλεσμα να αλλάζουν δραματικά οι ισορροπίες και μέσα σε ένα εξαιρετικά δυναμικό περιβάλλον να απαιτείται αλλαγή και της ελληνικής στρατηγικής, με βασικό χαρακτηριστικό την ευελιξία.
Με τον τίτλο «Στοπ στα δισεκατομμύρια για τους Έλληνες» στην πρώτη σελίδα της κυκλοφόρησε χθες η γερμανική εφημερίδα «Bild» και καλούσε τους Γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Η γερμανική εφημερίδα απηύθυνε έκκληση προς τους Γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, καλώντας τους χαρακτηριστικά «να μην διαπράξουν το λάθος και πάλι». Η εφημερίδα επίσης παρουσίασε σειρά άρθρων Γερμανών οικονομολόγων οι οποίοι αντιτίθενται στο σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Σιβυλλικός ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ... «Αν κάποιος θέλει να βγει από το ευρώ, θα το σεβαστούμε»!

«Όποιος είναι στην ΟΝΕ, είναι στην ΟΝΕ. Αν κάποιο κράτος- μέλος αποφάσιζε να φύγει, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζονται σε αρχές όπως η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η αποφυγή διακρίσεων και, στη βάση αυτή, θα ήταν δυσάρεστο, αλλά θα έπρεπε να σεβαστούμε την απόφαση» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα μπορούσε να διανοηθεί την έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

"Δεν είναι καμιά κεραμίδα" τα νέα μέτρα λέει ο Καψής!!!

"Τα μέτρα του Ιουνίου δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα", επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Καψής εξήγησε ότι "θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, άρα θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα", ενώ χαρακτήρισε "μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση πώς θα περασει στα πρωτογενή πλεονάσματα".

"Δεν είναι καμιά κεραμίδα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. "Το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί, όμως θα γίνει μετά από αξιολόγηση", συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Λεωνίδας εναντίον Άδωνι στην Β Αθήνας

Και οι δύο έκαναν μαζί εκπομπή στο «ΤηλεΆστυ» και πωλούσαν βιβλία, τώρα όπως όλα δείχνουν θα είναι σε αντίπαλα κομματικά στρατόπεδα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Η μοίρα τα έφερε έτσι τα πράγματα που τα δύο αδέλφια θα αντιπαρατεθούν στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχασε στιγμή και λίγες μέρες μετά την προσχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΝΔ, ανακοίνωσε ουσιαστικά την ένταξη του Λεωνίδα Γεωργιάδη στο ΛΑΟΣ.
«Ένας καλός ρεπόρτερ πριν ξεκινήσω για να έρθω εδώ με αιφνιδίασε με μια ερώτηση. Μου λέει «έμαθα ότι ο Λεωνίδας Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Του απάντησα ως εξής. Ο Λεωνίδας ο Γεωργιάδης είναι κόσμημα και εάν το αποφασίσει, ο ΛΑΟΣ δεν θα του πει «όχι» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο Ι.Κούβελος «έβγαλε» το 1 εκατ. ευρώ(Βίντεο)

Συγγενικό πρόσωπο και συγκεκριμένα ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν εκείνος που έβγαλε εκτός Ελλάδος τον Μάρτιο του 2011 το 1 εκατ. ευρώ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός πήγε στη Βουλή και χαρακτήρισε «φιάσκο» και «φαρσοκωμωδία» τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Όπως εξήγησε η Ντόρα Μπακογιάννη ο σύζυγος της ρευστοποίησε μετοχές που είχε στην Αμερική για την αγορά ενός πλοίου και έκανε λόγο για «επιχειρηματική δραστηριότητα».

Κρίσιμο τριήμερο για την Ελλάδα

Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου από το real.gr


Πρόβα τζενεράλε για το τι έχει να περιμένει η Ελλάδα και η όποια επόμενη κυβέρνηση θα είναι το τριήμερο από το πρωί της Τετάρτης ως το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις σε όλα τα πιθανά επίπεδα, με εκπροσώπηση στο υψηλότερο τεχνικό και πολιτικό επίπεδο θα διαδέχονται η μία την άλλη με σκοπό να κριθεί η επάρκεια των δράσεων της ελληνικής πλευράς μια βδομάδα μετά την έγκριση του νέου πακέτου, αφετέρου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του πόσο δουλεύει και τι αποτέλεσμα θα έχει η διαδικασία του PSI.

Συνεδρίαση... "Selective Default" στη Λεωφόρο Αθηνών

Σε ποσοστό έως και άνω του 4%, με «συγκρατημένο» μέχρι στιγμής τζίρο, υποχωρεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ.

Με το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρωμένο στο PSI, ο δείκτης των τραπεζών υποχρεώνεται σε απώλειες έως 9,33%.

Στη σύνθεση του FTSE20, το σύνολο των τίτλων διαπραγματεύεται με απώλειες. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Τ.Τ. και Alpha Bank, καταγράφοντας διψήφιες ποσοστιαίες απώλειες. Η μετοχή της ΕΤΕ υποχωρούσε νωρίτερα έως τα 2,22 ευρώ, με πτώση 7,50%.

«Η σταθεροποίηση του εγχώριου χρηματιστηριακού κλίματος κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν μια θετική ένδειξη για την ολοκλήρωση των ρευστοποιήσεων ή έστω την παύση της σημαντικής πίεσης από τα πρόσφατα φετινά υψηλά, καθώς οι συναλλακτικοί όγκοι κινήθηκαν σε μετριοπαθή επίπεδα κατά την φάση της αδυναμίας της αγοράς» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Beta Securities.

Πτωση για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με ζημιές να καταγράφονται γενικά σήμερα, μέχρι τις 12:50, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στις αγορές του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου, ενώ ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ βρέθηκε στις 273,50 μονάδες, με πτώση 3,18%.

Τις ίδιες περίπου ζημιές, της τάξης του 3,32% καταγράφει και ο δείκτης της Κύριας αγοράς, πέφτοντας στις 264,18 μονάδες, ενώ και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, με ζημιές 2,98%, έπεσε στις 97,13 μονάδες, με τον συνολικό όγκο συναλλαγών (μετοχές και χρεώγραφα) στις 984.000 ευρώ περίπου.

Heike Hänsel: Δείτε το βίντεο με το περίφημο "Είμαστε όλοι Έλληνες" σε άπταιστα Ελληνικά!

Από το tro-ma-ktiko

Η Γερμανίδα βουλευτής Heike Hänsel κατηγόρησε την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι εκείνη φταίει για το γεγονός ότι ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε στη χώρα αλλά στους δανειστές. Δείτε το βίντεο της ομιλίας της πιο κάτω...