Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αγωνιστές της ΕΟΚΑ καταθέτουν αγωγές εναντίον των Άγγλων βασανιστών τους


 

Πέρασαν 52 χρόνια από την ανεξαρτησία μας από τους Άγγλους. Αλλά οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-1959 δεν ξέχασαν τα βασανιστήρια που υπέστησαν στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα. Και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, ετοιμάζονται να καταθέσουν στην αγγλική δικαιοσύνη αγωγή εναντίον της αγγλικής κυβέρνησης και των βασανιστών τους, διεκδικώντας αποζημιώσεις.

«Επειδή το θέμα με τα βασανιστήρια που υπέστησαν Κύπριοι αγωνιστές κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ από τις δυνάμεις κατοχής και ειδικά από τους βασανιστές

Πράσινο φως για τσιπάκια εντοπισμού και στην Ελλάδα


 

Υπό όρους και προϋποθέσεις, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έδωσε το «πράσινο φως» με την υπ΄αριθμόν 112/2012 απόφασή της για τη χρήση συσκευών γεωεντοπισμού, μέσω συνδρομής, σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε ανήλικους. Την άδεια της Αρχής ζήτησαν δύο εταιρείες παροχής τέτοιων υπηρεσιών 24ωρης παρακολούθησης μέσω ειδικού κέντρου, με την καταβολή συνδρομής.

Οι συσκευές αυτές απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα υγείας, άτομα επιφορτισμένα με το καθήκον της φροντίδας εκείνων που έχουν τέτοια προβλήματα υγείας, καθώς και τους γονείς ανηλίκων. Συνοπτικά, οι υπηρεσίες επιτρέπουν στον «συνδρομητή» να λαμβάνει γνώση της γεωγραφικής θέσης αυτού που φοράει την εν λόγω συσκευή, η οποία είναι μικρού μεγέθους, μπορεί να έχει μορφή κουτιού ή ρολογιού, περιλαμβάνει κύκλωμα κινητής τηλεφωνίας (GSM), σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης (GPS) και κουμπί πανικού.

Έγινε απόβαση στη Συρία - Εκατοντάδες Ρώσοι πεζοναύτες, μονάδα GRU με ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ

 Moνάδες Ρώσων πεζοναυτών αποβιβάζονται από το πρωί σήμερα υπό την κάλυψη των πολεμικών του ρωσικού στολίσκου στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Τα σκάφη προέρχονται από το Ρωσικό στόλο της Βόρειας Θάλασσας.

Εκατοντάδες Ρώσοι πεζοναύτες μία μονάδα της GRU και δεκάδες τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα, αποβιβάστηκαν, και προωθούνται στο εσωτερικό της χώρας.

Τεχνητή κρίση στην Κύπρο με στόχο τον Ερντογάν;

Τεχνητή κρίση στην Κύπρο με στόχο τον Ερντογάν;
Ένα δημοσίευμα της «Χουριέτ» ρίχνει φως στην υπόθεση Εργκενεκόν και το πραξικόπημα με τον κωδικό «Βαριοπούλα» και εμπλέκει και το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.Ο Αρχηγός του Στρατού της Τουρκίας το 2003 είχε χρησιμοποιήσει στο διαβόητο στρατιωτικό σεμινάριο όπου τέθηκαν οι βάσεις για το πραξικόπημα, τη λέξη «τελεσίγραφο». Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν μάρτυρες – στρατηγοί και αποκαλύπτει η «Χουριέτ». Στις σημειώσεις του πρώην αρχηγού του Ναυτικού Οζντέν Ορνέκ, οι οποίες είναι στα χέρια του εισαγγελέα, υπάρχει η πρόταση «στη σύσκεψη πήρε το λόγο ο Γιαλμάν (σ.σ. τότε Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων) και μας είπε "χάσαμε άδικα το χρόνο μας. Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Να στείλουμε τελεσίγραφο για πραξικόπημα πριν τις εκλογές"». Την φράση αυτή επιβεβαιώνει και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός εα Χιλμί Οζκιόκ.

Επιχείρηση: «Μισθολόγιο ΔΕΚΟ»

Η τρόικα φέρεται να ξανάβαλε και μάλιστα πιεστικά, στο τραπέζι το μισθολογικό θέμα στις ΔΕΚΟ παρουσιάζοντας στην ελληνική κυβέρνηση δικά της στοιχεία και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι μέσες αποδοχές στις ΔΕΚΟ παραμένουν υψηλότερες μέχρι και 50% συγκριτικά με τις αντίστοιχες αποδοχές στον στενό δημόσιο τομέα, παρά τις ρυθμίσεις για περικοπές που έχουν προωθηθεί την τελευταία διετία. Κι αυτό γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν ειδικά μισθολογικά προνόμια με αθέατες αποζημιώσεις που αφορούν το ύψος των υπερωριών, τις αμοιβές εκτός έδρας και τα ειδικά επιδόματα.

Απειλούν με βέτο οι Γερμανοί

«Η Γερμανία δε θα συμφωνήσει σε νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα», φέρεται να υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλευτικής ομάδας της κυβέρνησης, Michael Fuchs.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Δευτέρα, ο M. Fuchs υποστήριξε ότι η Γερμανία δε θα διστάσει να κάνει χρήση του «βέτο» στο EFSF σε περίπτωση που κριθεί ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Μεθοδολογία εξόρυξης κοιτασμάτων

Των  Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Όταν μιλούμε για εξόρυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων πρέπει να ξέρουμε ότι η ενέργεια που χρειάζεται μπορεί να δοθεί από την ίδια την φύση λόγω της θερμοδυναμικής κατάστασης. Έτσι μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε χρήση ακόμα και της βαρύτητας, για να έχουμε μια αποτελεσματική εξόρυξη με ελαχιστοποίηση κόστους και βέβαια να είναι και φιλική προς το περιβάλλον. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τρεις βασικές κατηγορίες κοιτασμάτων: Solution Gas Drive Reservoirs, Gas Cap Drive Reservoirs, και Water Drive Reservoirs.
Στην πρώτη κατηγορία, το αέριο βρίσκεται μέσα στο πετρέλαιο και την ώρα της εξόρυξης, λόγω της μείωσης της πίεσης, το αέριο ελευθερώνεται και αντικαθιστά το πετρέλαιο μέσα στο κοίτασμα. Κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου εξαρτάται από την ποσότητα αερίου μέσα στο μείγμα του πετρώματος, των ιδιοτήτων των ρευστών και τη γεωλογική δομή του κοιτάσματος.

Επιστολή Αθλητών Μπάσκετ με Καρότσι του σωματείου ΑΝΑΣΑμεΑ «ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΧΑΪΑΣ»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς :
ΟΣΕΚΚ
Έντυπο & Ηλεκτρονικό Τύπο
Φίλους του Μπάσκετ με Καρότσι

Σκοπός ενός οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου και ειδικότερα ενός σωματείου ΑμεΑ είναι η σωματική και ψυχική καλλιέργεια των αθλητών του μέσω του υγιούς ανταγωνισμού και της άμιλλας.
Οι αθλητές του τμήματος μπάσκετ σε καρότσι του σωματείου ΑΝΑΣΑμεΑ
«ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΧΑΪΑΣ» νοιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις ενέργειες και τις αποφάσεις της Διοίκησης του σωματείου στο οποίο ανήκουν.

Ρόδος:Το οδοιπορικό της ντροπής στο σημερινό Γκολφ Αφάντου

Από το parapona-rodou


82 εικόνες που κόβουν την ανάσα

Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ..... ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ.... Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
ΤΗΣ.... ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΙ
                                                                   ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το σχέδιο για να παραδοθούν τα νερά της Ελλάδας έχει ως εξής...

Από το logioshermes
 
Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής η οποία υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου και η οποια τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011) αφορώντας ουσιαστικά  τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!

ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Από το logioshermes
 
Η νέα συγκυβέρνηση εν μέσω θέρους ετοιμάζεται να εξαφανίσει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους προς όφελος των τοκογλύφων-δανειστών που απαιτούν να «πιούν αίμα» 11,5 δισ. ευρώ. Η ανήθικη στάση των αρχηγών της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, που προεκλογικά μιλούσαν για πάγωμα των μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση, τώρα επιβάλουν μέτρα που υπαγορεύει η Τρόικα και οδηγούν το λαό σε περεταίρω επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

O αρχαιότερος χάρτης είναι Ελληνικός!!!

O αρχαιότερος χάρτης στον δυτικό κόσμο χρονολογείτε από το 500π.χ.και βρέθηκε στη νότια Ιταλία.
Πρόκειται για μία απεικόνιση της χερσονήσου της Απουλίας, σε ένα κομμάτι λουστραρισμένου πήλινου βάζου,με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο ενός γραμματοσήμου.

Ο χάρτης της Σολέτο,όπως ονομάζεται,ανακαλύφθηκε από τον Βέλγο αρχαιολόγο Τιερί βαν Κόμπερνολ,από το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ,αλλά η υπαρξή του παρέμεινε κρυφή εώς ότου διεξαχθούν οι απαραίτητες μελέτες.Ο συγκεκριμένος χάρτης θεωρείτε εξαιρετικά σημαντικός από τούς ειδικούς γιατί όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου τού Μονπελίε.

Θεσσαλονίκη: Η μαρμαρόστρωτη Εγνατία... μεταφέρεται

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Μια γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς ενός από τα πιο σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, που εντοπίστηκαν στις ανασκαφές που γίνονται στους σταθμούς του μετρό της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες, στο σταθμό Αγίας Σοφίας. Πρόκειται για τη μεταφορά τμήματος του μαρμαρόστρωτου δρόμου, που υπήρχε εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η οδός Εγνατία.

Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σολωμού, 16 χρόνια μετά: Δεν ξεχνώ!

Χτες 11 Αυγούστου 2012 συμπληρώνονται 16 ολόκληρα χρόνια από την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια Αμμοχώστου.
Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του.

Ο Τάσος Ισαάκ (1972 - 11 Αυγούστου 1996) δολοφονήθηκε σε διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ήταν στις 11 Αυγούστου 1996, όταν κυπριακό αίμα πότισε για μία ακόμα φορά τα χώματα του κατεχόμενου μέρους της Μεγαλονήσου. Μία ακόμα θυσία, σπονδή στο Θεό του «πολέμου», που μαίνεται στη μαρτυρική Κύπρο. Αυτή, του Τάσου Ισαάκ.

22 εκ.ευρώ καταδικάστηκε να δώσει η Τουρκία σε ελληνοκυπριακή οικογένεια

Άλλη μια διεθνής δικαστική δικαίωση Κυπρίων για την κατοχή της βορείου Κύπρου από τον Αττίλα. Η Τουρκία υποχρεώνεται από το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να καταβάλει αποζημίωση ύψους 22 εκ ευρώ στην  οικογένεια Λόρδου που διέθετε ακίνητα στα κλειστά Βαρώσια στην «ΤΔΒΚ» και σε άλλους 8 Ελληνοκυπρίους .

Η Milliyet δημοσιεύει ανταπόκριση του Σεφά Καραχασάν 'ότι το ΕΔΑΔ αποφάσισε για την καταβολή αποζημίωσης από την Τουρκία ύψους 22 εκ ευρώ στην γνωστή οικογένεια Λόρδου που διέθετε ακίνητα στα κλειστά Βαρώσια στην «ΤΔΒΚ» και σε άλλους οκτώ Ελληνοκύπριους .

Κύπρος:Γκάφα ολκής από πολιτικό που παρουσιάζεται ως «άμεμπτος»...Σημειώσεις για ρουσφέτια, παρεμβάσεις και φακελώματα

Από το philenews

Λευκωσία: Μια απίστευτη γκάφα ολκής πολιτικού μας αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο, το σαθρό, παλαιοκομματικό και αναξιόπιστο πολιτικό μας σύστημα, τις νοοτροπίες και πρακτικές του χθες που συνεχίζουν, την εμμονή σε πελατειακές σχέσεις και το βόλεμα ημετέρων μέσω των κομματικών μηχανισμών εξουσίας. Βάζοντας «λουκέτο» στο γραφείο του, προφανώς... από λάθος, ο πολιτικός άφησε πίσω του σκορπισμένα δώθε-κείθε, έγγραφα και σημειώσεις που παραπέμπουν σε παρεμβάσεις για διορισμό στο Δημόσιο, για μεταθέσεις στρατιωτών, σε φακέλωμα ψηφοφόρων καθώς και σε κομματικές λίστες με ονόματα και τηλέφωνα αρεστών και δυσαρεστημένων, συνοδευόμενα και από αποδείξεις προεκλογικών τραπεζωμάτων και άλλων εξυπηρετήσεων.

Έντονη αντίδραση των ταχυδρομικών υπαλλήλων στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς. «Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ’ αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)».

Μητέρα Μυρτώς: "Τι θα έλεγε ο Τσίπρας αν ήταν το παιδί του;"


Η πινακίδα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς στο ζωντανό εφιάλτη που ζει τις τελευταίες εβδομάδες η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου και ο προθάλαμος της ΜΕΘ στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν έχει γίνει πλέον σπίτι της. Την ίδια στιγμή ο άνθρωπος που με τυφλή μανία χτύπησε τη Μυρτώ διαλύοντας σχεδόν τα κρανίο της στα βράχια της παραλίας Χρυσής Ακτής της Πάρου μεταφέρθηκε από το νησί από όπου και συνελήφθη στις φυλακές Αυλώνα.

"Ίμια" στην έρευνα και διάσωση: Απεκρύβη επεισόδιο στη μέση του Αιγαίου


"Ίμια" στο τομέα της έρευνας και διάσωσης είχαμε την χθεσινή νύχτα όταν θαλαμηγός με σημαία Μάλτας και πλήρωμα 5 ατόμων ουκρανικής καταγωγής προσάραξε δυτικά της Χίου και νότια των Ψαρών, εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και οι Τούρκοι αμφισβητώντας έμπρακτα την ελληνική αρμοδιότητα έσπευσαν και διέσωσαν τους Ουκρανούς, ενώ από ελληνικής πλευράς οι δυνάμεις διάσωσης έφτασαν "κατόπιν εορτής".

Συνεχίζεται η ασέβεια των Τούρκων στα χριστιανικά μνημεία!!!

 Συνεχίζεται η ασέβεια των Τούρκων στα χριστιανικά μνημεία!
Το θράσος αλλά και η απάθεια των ανιστόρητων τούρκων δεν έχει τελειωμό...
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς» έχουν μετατρέψει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην εντός των τειχών περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, σε χώρο υποδοχής ακαθαρσιών!
Η εφημερίδα γράφει ότι πολλά είναι τα ιστορικά μνημεία στην εντός των τειχών πόλη, που είναι υπό κατάρρευση από την εγκατάλειψη, γι' αυτό δεν προσελκύουν επισκέπτες.
Εκτός από τα άγρια χόρτα στις αυλές πολλών ναών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι καταναλώνουν αλκοόλ εντός των εκκλησιών, εγκαταλείπουν τα σκουπίδια τους και προκαλούν περιβαλλοντική ρύπανση.

Αλβανοί κακοποιοί κρύβονται πίσω από την δολοφονική ληστεία στην Πάρο!

Αλβανοί κακοποιοί κρύβονται πίσω από την δολοφονική ληστεία στην Πάρο!
Ευρήματα που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες της φονικής ληστείας της Πάρου που στοίχισε τη ζωή σε έναν οδηγό ταξί, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές.Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, κοντά στο σημείο του τραγικού περιστατικού βρέθηκε ένα καπέλο καθώς επίσης ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαντήλι.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα τρία ευρύματα - ειδικά το καπέλο- ανήκει σε κάποιον εκ των δραστών που του έπεσε την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει μαζί με τους υπόλοιπους από τον τόπο του εγκλήματος.
Τα ευρήματα βρίσκονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ καθώς είναι πλούσια σε γενετικό υλικό που είναι ικανό να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του κατόχου τους.

Κοινωνία της ζούγκλας

Κοινωνία της ζούγκλας
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Κάθε μέρα που περνάει, κάθε μέρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν να φάνε, η Ελλάδα διολισθαίνει στην κοινωνία της ζούγκλας όπου η ανθρώπινη ζωή έχει πια την αξία ενός κινητού τηλεφώνου ή μιας τσάντας που περιέχει μερικά κέρματα.Έχουν διπλασιαστεί πέρυσι οι ληστείες σε τράπεζες, καταστήματα, σπίτια με θύματα ανυπεράσπιστους πολίτες που εκτελούνται εν ψυχρώ από αδίστακτους ημεδαπούς κι αλλοδαπούς δολοφόνους, εάν τολμήσουν να αντισταθούν.

Δυσαρέσκεια Ρέσλερ για τις προσπάθειες της Ελλάδας

Τη δυσαρέσκειά του για τις προσπάθειες της Ελλάδας να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του  στο εβδομαδιαίο περιοδικό Focus η οποία θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

«Δεν έχω πια ψευδαισθήσεις», δήλωσε ο Ρέσλερ, ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος και ηγείται των Ελεύθερων Δημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Παίρνουν τα όπλα οι κάτοικοι της Πάρου

Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι κάτοικοι της Πάρου αφού το νησί  βρίσκεται στο έλεος των κακοποιών εδώ και τρία χρόνια.

Η Πάρος που  δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο αφού στην ουσία βρίσκεται απροστάτευτη απέναντι σε κάθε είδους κακοποιούς που ανενόχλητοι βιάζουν και σκοτώνουν.

"Το ποτήρι ξεχείλισε, λένε οι κάτοικοι του νησιού, και από εδώ και πέρα θα προστατεύσουμε μόνοι μας ,ακόμη και με όπλα , τα παιδιά μας και τις περιουσίες μας" . 

Η Ε.Ε. έφερε την διεφθαρμένη να μας σώσει!!!

Την παραίτηση της από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και από τη θέση της στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων («κάτω» ακριβώς δηλαδή από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλε η εκπρόσωπος της Σλοβακίας, Άννα Μπουμπενίκοβα, ύστερα από καταγγελίες σε βάρος της για διαφθορά.

Η Μπουμπενίκοβα ήταν η πρόεδρος του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας (National Poperty Fund) της Σλοβακίας και πριν ένα χρόνο ακριβώς –τον Αύγουστο του 2011 δημιουργήθηκε το ελληνικό «Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων»- επελέγη ως ένα από τα 3 άτομα που τοποθέτησε η Κομισιόν στο επταμελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, για να την εκπροσωπούν στο ελληνικό Ταμείο.

17 μαχαιριές σε 19χρονο(Βίντεο)



Η είδηση προκαλεί ανατριχίλα. Άγνωστοι επιτέθηκαν με μανία σε έναν νεαρό μαχαιρώνοντάς τον 17 φορές!
Ο άτυχος νεαρός, παραθέριζε τις τελευταίες ημέρες στο χωριό Μαγούλα του Πύργου, βρέθηκε σε κεντρικό δρόμο μέσα σε μια λίμνη αίματος από συγγενικά του πρόσωπα τα οποία όπως κατήγγειλαν πρόκειται για οπαδική βεντέτα
Ο 19χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέχτηκε επίθεση από τέσσερα άγνωστα ατομα μόλις πενήντα περίπου  μέτρα μετά την πόρτα του σπιτιού όπου φιλοξενείται.

Μακελειό στην Κρήτη(Βίντεο)



Σε πεδίο άγριας μάχης μετατράπηκε η περιοχή Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης από τις αιματηρές συμπλοκές Ελλήνων και Πακιστανών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ όταν μια παρέα νεαρών πέρασε από τη συμβολή των οδών Καστρινάκη και Σμπώκου, όπου είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα Πακιστανών -οι οποίοι μένουν σε παρακείμενο σπίτι- και άρχισαν να λογομαχούν.
Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ο πολυσύχναστος αυτός δρόμος του Ηρακλείου μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη.

Το σχέδιο για την εφεδρεία

Από τη «δεξαμενή» των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα προκύψει το... κύμα του προσωπικού που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής», το Δημόσιο θα σαρωθεί από δραστικές περικοπές σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου, καθώς και σε ωρομίσθιους ή ημερομίσθιους, προκειμένου να επιτευχθούν δύο στόχοι:

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν τις περικοπές στις συντάξεις

Οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι στους οποίους θα κοπεί η μισή δεύτερη σύνταξη, 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν συντάξεις πάνω από 1.600 ευρώ και όλοι όσοι στόχευαν να βγουν σε πρόωρη έστω και μειωμένη σύνταξη (κυρίως εργαζόμενοι ΔΕΚΟ, μητέρες ανηλίκων) είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι του πακέτου των μέτρων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέτρα δεν θίγουν το 80% των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη ως 700 ευρώ το μήνα.

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Δικαίωσε τους κατόχους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής

Συνέχεια στο μεγάλο θέμα της Τράπεζας της Ανατολής και των διεκδικήσεων όσων κατέχουν τίτλους μετοχών. Πρόκειται για το θέμα που προκάλεσε πανελλήνιο σάλο πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με αφορμή τον πρώτο Έλληνα ο οποίος εμφανίστηκε να κατέχει τέτοιο τίτλο, ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας. Για όλους αυτούς τους μήνες που το θέμα δεν μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, υπήρχε σε εξέλιξη ο δικαστικός αγώνας κατόχων τίτλων μετοχών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είχαν προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη. Και ζητούσαν αν δεν τους καταβληθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία των μετοχών, όπως τουλάχιστον από τη δική τους πλευρά ισχυρίζονται, να τους προσκομιστούν τα έγγραφα γύρω από την εκκαθάριση ή ό,τι άλλο αφορούσε την Τράπεζα της Ανατολής.

Ποιός δήμαρχος θα απαντησει;

Του Θεόδωρου Ξυλιά Πρώην Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων


   Αλήθεια  γιατί  διαμαρτύρονται οι Δήμαρχοι  μπροστά στο ενδεχόμενο τα  δημοτικά τέλη να  μην εισπράττονται  μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ;;;
-  Γιατί δεν προχωρούν οι Δήμοι σε διαδικασία είσπραξης των παραπάνω τελών μέσο των λογαριασμών του νερού  έχουν  επιχειρήσεις  ύδρευσης και αποχέτευσης ή όχι;;;