Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Από το logioshermes
 
Η νέα συγκυβέρνηση εν μέσω θέρους ετοιμάζεται να εξαφανίσει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους προς όφελος των τοκογλύφων-δανειστών που απαιτούν να «πιούν αίμα» 11,5 δισ. ευρώ. Η ανήθικη στάση των αρχηγών της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, που προεκλογικά μιλούσαν για πάγωμα των μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση, τώρα επιβάλουν μέτρα που υπαγορεύει η Τρόικα και οδηγούν το λαό σε περεταίρω επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.
Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος, που κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» που πλήττει αρκετούς ανασφάλιστούς πολίτες στη χώρα μας. «Δεκάδες καρκινοπαθείς περιμένουν να πεθάνουν ενώ μπορούν να ζήσουν, επειδή δεν έχουν λεφτά» ενώ «δεκάδες έγκυοι γεννούν στο δρόμο, με το ρίσκο να πεθάνουν ή να έχουν μια ζωή ένα ανάπηρο παιδί, επειδή δεν έχουν 800 ευρώ για να γεννήσουν».
Το άρθρο 21 του Συντάγματος των Ελλήνων στο οποίο οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης ορκίστηκαν υπακοή και τήρηση είναι το ακόλουθο:
Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.
Θα κόψουμε από παντού. Αυτή ήταν η ουσία όσων είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε πως είναι σε διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για νέες περικοπές στην Υγεία. Μάλιστα το μαχαίρι στη χρηματοδότηση της Υγείας το ονόμασε «ορθολογικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων» τη στιγμή που τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους και που ο ΕΟΠΥΥ είναι έτοιμος να κατάρρευση.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική αρχή, η ανεργία τον Μάιο σκαρφάλωσε στο 23,1%από 16,8% που ήταν τον Μάιο του περασμένου έτους. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους η ανεργία είχε αγγίξει το 22,6%. Επίσημα μέχρι το Μάιο οι άνεργοι ήταν 1.147.372άτομα. Συγκεκριμένα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας ανήλθε σε3.361.131 άτομα.
Ο επικεφαλής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης δηλώνει ότι με τις προωθούμενες περικοπές των 11,5 δις. πάμε σε ύφεση 5%, τότε η ανεργία από 24%, όπου κατά τη γνώμη μας θα κλείσει ο μέσος όρος στο τέλος του 2012, θα πάει ανάμεσα στο 28%με 29%». Ο κ. Ρομπόλης αναφέρει ότι η ανεργία των νέων καλπάζει, ανερχόμενη στο55% και ένα παιδί που δεν μπαίνει μετά από μια πενταετία στην αγορά εργασίας όσα έχει μάθει έχουν απαξιωθεί.
Το άρθρο 22 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος των Ελλήνων στο οποίο οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης ορκίστηκαν υπακοή και τήρηση είναι το ακόλουθο:
Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.
Όπως γράφει στο «Ποντίκι» ο Αντώνης Δελλατόλας τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ είναι καταστροφή για την κοινωνία και, μετά τις – ο θεός να τις κάνει –διακοπές των εργαζομένων, από το Σεπτέμβρη, αναμένονται μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και συγκρούσεις. Και συνεχίζει:
«Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες για να καταλάβει κανείς ότι με αυτές τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, προκύπτουν τέσσερα συμπεράσματα:
1) Για μια ακόμα φορά τα μέτρα πέφτουν στις πλάτες εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, συνταξιούχων. Η κοινωνία, που βιώνει την κρίση στα όρια της εξαθλίωσης, βλέπει να φορτώνονται στις πλάτες της οι αμαρτίες, εδώ και χρόνια, όλου του οικονομικού και πολιτικού συστήματος.
2) Οι αποφάσεις που παίρνει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, στερούνται οποιασδήποτε ηθικής βάσης, αφού προεκλογικά μιλούσαν για πάγωμα των μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση και τώρα αποφασίζουν μέτρα - ταφόπλακα της κοινωνίας, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τα αντέξει.
3) Αυτή η ανήθικη στάση των τριών πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη – που άλλα είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές και άλλα αποφασίζουν τώρα – πλήττει ακόμα πιο βαθιά την ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, με αποτέλεσμα την ενίσχυση ακραίων πολιτικών φαινομένων στην πολιτική ζωή(φασιστικές αντιλήψεις, ρατσισμός, ξενοφοβία, κρούσματα βίας).
4) Η πρακτική αυτή θα αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της συγκυβέρνησης, η οποία, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αντιδράσεις, θα δείξει πολύ γρήγορα σημάδια αποσύνθεσης, αρχής γενομένης από την άρνηση βουλευτών και των τριών κομμάτων να ψηφίσουν στη Βουλή τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα.
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη λοιπόν. Οι πλατείες ας δώσουν ξανά το δικό τους μήνυμα, με στόχο να βάλουν φρένο στα «ισοδύναμα μέτρα» της συγκυβέρνησης.
Γιατί τα μέτρα αυτά με το μόνο που είναι ισοδύναμα είναι με τον όρο «αναλγησία».
Η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος των Ελλήνων, το άρθρο 120 παρ. 2 – 4 είναι το ακόλουθο:
2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3 Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Πανπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου