Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ο θαυμαστός Ναός του Επικούριου Απόλλωνα(Βίντεο - Φωτο)

".... Η Φιγαλία κλείνεται γύρω από βουνά, αριστερά από το λεγόμενο Κωτίλιο και δεξιά από το Ελαίον Ορος που υψώνεται μπροστά της. Το Κωτίλιο απέχει σαράντα περίπου στάδια από την πόλη. Στο Κωτίλιο υπάρχει θέση ονομαζόμενη Βάσσαι και ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, μαρμάρινος ο ίδιος και η στέγη του. Από όλους τους ναούς της Πελοποννήσου, ύστερα από το ναό της Τεγέας, θα μπορούσε αυτός να πάρει την πρώτη θέση για το κάλλος του μαρμάρου και το αρμονικό σύνολο. Το προσωνύμιο δόθηκε στον Απόλλωνα, γιατί ήλθε "επίκουρος" σε αρρώστια επιδημική όπως και οι Αθηναίοι τον ονόμασαν "αλεξίκακο", γιατί και σ’ αυτούς απομάκρυνε την αρρώστια. Έφερε και στους Φιγαλείς τη σωτηρία κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Πελοποννησίων και Αθηναίων και όχι σε καμιά άλλη περίσταση...."
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ VIII, 41, 7-9(Μετάφραση Ν. Παπαχατζής)

Το “μαύρο” Πάσχα του 1941: Τα Stukas βυθίζουν το Α/Τ «Ψαρά» – Αφήγηση του Αντινάυαρχου Ι. Τούμπα

ΤΡΑΓΙΚΟΝ ΠΑΣΧΑ – Αντιναυάρχου Ιωάννου Ν. Τούμπα. Απόσπασμα από το βιβλίο του Ι. Ν. Τούμπα «Εχθρός Εν Όψει -Αναμνήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Αλλεπάλληλοι συναγερμοί εσημάνθησαν την ημέραν εκείνην εις την περιοχήν Αθηνών Πειραιώς, οι οποίοι επρόδιδαν μίαν εξαιρετικήν δραστηριότητα του εχθρού.

Είχα σχεδόν την βεβαιότητα, ότι θα είχαμε κι εμείς την ευεργετικήν μας. Όπως εξέθεσα προηγουμένως, ήτο φυσικόν να προσελκύση τα εχθρικά αεροπλάνα, η συγκέντρωσις τόσων πλοίων εις τα Μέγαρα.

Στις 17 και 18 Ιουνίου ο 1ος Δρόμος Θυσίας «Κακολύρι 1944» - Αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής λόγω των εθνικών εκλογών

 ΦΩΤΟ:Το Μνημείο Εκτελεσθέντων στο Κακολύρι (φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών)

Στις 17 και 18 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τελικά ο 1ος Δρόμος Θυσίας «Κακολύρι 1944» και η τελετή μνήμης για το ολοκαύτωμα του ομώνυμου χωριού (Ταξιάρχες Κύμης), στην Εύβοια, μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας λόγω των εθνικών εκλογών του Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να αναδείξουν την τραγική ιστορία του Καλοκυρίου, του πιο πολύπαθου χωριού σε όλη την Εύβοια, το οποίο, στις 24 Μαΐου 1944, πλήρωσε ακριβά το τίμημα της ελευθερίας.

Τι επιδιώκουν οι αποδομητές των “εθνικών μύθων”

Αποσπασμα (σσ. 14-21) από το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Συνωστισμένες στο Ζάλογγγο

Στα πλαίσια της «αποδόμησης των εθνικών μύθων», προνομιακή θέση κατέχει προφανώς και η κατάρριψη του «μύθου» των Σουλιωτών, μιας από τις ισχυρότερες καταγωγικές αφηγήσεις του νεώτερου ελληνισμού[1]. Αυτό το εγχείρημα εκφράζεται κυρίως μέσω της αποσιώπησης – χαρακτηριστικά, στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Σκάι για την Τουρκοκρατία, στις αρχές του 2011, εκθειάζεται ο Αλή πασάς και αποσιωπούνται ολοκληρωτικά οι Σουλιώτες. Τέλος, μέσα από ορισμένες ιστορικές πραγματείες –όπως αυτή της Βάσως Ψιμούλη– επιχειρείται ένα βήμα πιο πέρα, δηλαδή η ανοικτή αμφισβήτηση του ίδιου του «εθνικού μύθου» του Σουλίου και των Σουλιωτών[2].

Το δίλημμα του Προέδρου για την εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

 Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Οι Τούρκοι προσγειώνουν ανώμαλα τη διπλωματία των σεισμών και προδίδουν το νέο ειδύλλιο - Γιατί υπάρχουν δύο δρόμοι για την Ευρώπη και πώς ο ένας οδηγεί μέσω Κραν Μοντανά σε διχοτομική λύση και ο άλλος στην επανενσωμάτωση Τ/κ και των κατεχομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Σε αμηχανία βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία, αφού η Τουρκία ρίχνει τορπίλη στη διπλωματία των σεισμών και με την επικείμενη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, στις 18 Απριλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει νέες φιέστες για την ανάδειξη της πολιτικής των «δύο κρατών» στη λογική των σταθερών, επεκτατικών θέσεων της χώρας του από το Αιγαίο ώς την Κύπρο. Όσο, δε, για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όπως τα πράγματα εξελίσσονται, το ερώτημα που εγείρεται έχει ως εξής:

H πυρηνικοποίηση της Τουρκίας απειλή για την Κύπρο

Μερσείλια Αναστασιάδου   

Η διαδρομή και προοπτική πυρηνικοποίησης της Τουρκίας συνιστά ένα κατεξοχήν θέμα περιφερειακής ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και πρωτίστως υπαρξιακής απειλής, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα. Η είσοδος μιας αναδυόμενης οικονομίας, όπως αυτής της Τουρκίας στην ομάδα των κρατών με πυρηνική ενέργεια δημιουργεί μια σειρά από προβληματισμούς. 

Κατά το 2023 η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στην τουρκική επικράτεια συγκαταλέγεται στα κορυφαία επενδυτικά έργα της χώρας, συνιστώντας έναν σχεδιασμό, τόσο κοστοβόρο, όσο και χρονοβόρο. Το εργοστάσιο τίθεται επί της μεσογειακής ακτής της νότιας Τουρκίας, στην πόλη Άκκουγιου (Akkuyu), στην επαρχία της Μερσίνας.

Το γεωπολιτικό τρίγωνο του Νείλου: Αίγυπτος-Σουδάν-Αιθιοπία

H περιοχή της ανατολικής Αφρικής συγκεντρώνει τα βλέμματα και την προσοχή, περιφερειακών αλλά και παγκόσμιων δρώντων

Οι φυσικοί πόροι της Αφρικής αποτελούν σήμερα αφενός, ευχή για την ήπειρο λόγω της αφθονίας τους και αφετέρου κατάρα διότι αποτελούν την αιτία ξένων επεμβάσεων και περιφερειακών ανταγωνισμών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ποταμός Νείλος αποτελεί έναν από τους κυριότερους φυσικούς πόρους, όντας ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός παγκοσμίως, επηρεάζοντας ταυτόχρονα δέκα χώρες που βρίσκονται πλησίον αυτού (Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ερυθραία, Κένυα, Ρουάντα, Τανζανία, Ουγκάντα, Αιθιοπία, Σουδάν και Αίγυπτο).

Orbiter 3: Η Ελλάδα θα πάρει δεκάδες UAV από το Ισραήλ μαζί με τους πυραύλους Spike NLOS

Η ισραηλινή εταιρεία Aeronautics ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια δεκάδων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Orbiter 3.

Η συμφωνία εντάσσεται στο μεγάλο συμβόλαιο μεταξύ του ισραηλινού και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, ύψους περίπου 370 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια των αντιαρματικών πυραυλικών συτημάτων Spike NLOS της Rafael.

ΤCG Anadolu: Οι Τούρκοι το λένε ξεκάθαρα – Μπορεί να μεταφέρει άμεσα ένα τάγμα στο Αιγαίο

Διονύσης Αντωνέλλος

Το ΤCG Anadolu έχει τη δυνατότητα «να μεταφέρει δύναμη μεγέθους τουλάχιστον ενός τάγματος στο Αιγαίο», λένε οι Τούρκοι. 

ΤCG Anadolu: Οι Τούρκοι το λένε ξεκάθαρα πως το νέο τουρκικό αεροπλανοφορό μπορεί να μεταφέρει άμεσα ένα τάγμα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το TRT Haber, το ΤCG Anadolu έχει τη δυνατότητα «να μεταφέρει δύναμη μεγέθους τουλάχιστον ενός τάγματος στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα».

Ισοζύγιο ενάεριας ισχύος: Πολεμική Αεροπορία εναντίον Τουρκικής, σύγκριση δυνάμεων και αξιολόγηση της απειλής

 Αναστάσιος Παπανδρέου

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών η Π.Α. θα πρέπει να θεωρείται ο αδιαμφισβήτος κυρίαρχος των αιθέρων. Η Π.Α. εκτός της ποιοτικής υπεροχής του έμψυχου δυναμικού που διαθέτει και αντικατοπτρίζεται και μέσα από τις πρωτιές στις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, θα αποκτήσει σύντομα και καίρια ποιοτική διαφορά στα μέσα που θα διαθέτει με την εισαγωγή σε υπηρεσία των υπερσύγχρονων γαλλικών Rafale F3R και αμερικανικών F-16V και F-35 τέταρτης και πέμπτης γενιάς αεροσκαφών μέσα στα επόμενα χρόνια. Από την άλλη η τουρκική πολεμική αεροπορία μετά το πραξικόπιμα εναντίων του προέδρου Ερντογάν όπου το μεγαλύτερο μέρος των έμπειρων πιλότων της αποστρατεύτηκε ή κατέληξε στη φυλακή ως υποστηρικτές του FETO αλλά και τις αμερικάνικες κυρώσεις λόγω της αγοράς των S-400 πρέπει να θεωρείται σκιά του εαυτού της.

Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο - Ένα μήνα νωρίτερα τα πρώτα μισθωμένα πτητικά μέσα

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο σχεδιασμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου που επισήμως ξεκινάει την 1η Μαΐου. Φέτος, τα πρώτα μισθωμένα πτητικά μέσα θα είναι στη διάθεση της Ελλάδας, σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα από πέρυσι, καθώς αναμένεται να διατεθούν στις αρχές Μαΐου, με την έναρξη δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου. Ο αριθμός των εναέριων μέσων (εθνικός στόλος και μισθωμένα πτητικά μέσα) θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με την περσινή περίοδο, όπου στο έργο της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών από αέρος είχαν συμβάλλει συνολικά 86 εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός μέσω της υπηρεσίας NSPA (NATO Support and Procurement Agency) για τη μίσθωση επιπλέον μέσων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Σημειώνεται ότι πέρσι επιλύθηκε το ζήτημα οφειλής της Ελλάδας προς την υπηρεσία NSPA, συνολικού ύψους 8.457.481,64 ευρώ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μίσθωση αεροσκαφών.

Τα “τζούφια αυγά” του… Τσίπρα!

Από την υποτίμηση των ψηφοφόρων με αναφορές όπως αυτή της Πόπης Τσαπανίδου σύμφωνα με την οποία αν δεν βγεί πρώτος στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει η προπαγάνδα και οι “παραπλανημένοι” πολίτες, μέχρι τα “τζούφια αυγά”, (στα οποία δήθεν  χαριτολογώντας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον ναύσταθμο της Κέρκυρας), αναδεικνύεται η κυρίαρχη λογική που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον ναύσταθμο της Κέρκυρας για ένα παλαιό έθιμο πολιτικών αρχηγών που ανήμερα την Κυριακής του Πάσχα βρίσκονται σε στρατόπεδα για να τσουγκρίσουν… αυγά.

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ η ανάγκη θωράκισης Ελλάδας & Ταϊβάν από τη Δύση… Κίνα-Τουρκία βίοι παράλληλοι;

 

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping, δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να πάρει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» ενάντια σε κάθε προσπάθεια «παρεμβάσεων» στα θέματα που αφορούν την Ταϊβάν (επίσημα ROC – Republic of China). 

«Φορτώνουν» με δεκάδες Μ-109 και AS-90 την Ουκρανία – Η πανίσχυρη δύναμη πυρός της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

 

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο εξοπλισμός της Ουκρανίας, τη στιγμή που φουντώνουν οι φήμες για επικείμενη εαρινή αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πρώτα σημάδια της ανοιξιάτικης ουκρανικής αντεπίθεσης

 

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η πολυαναμενόμενη ανοιξιάτικη επίθεση της Ουκρανίας στην πραγματικότητα είναι ήδη στην τελευταία φάση της πριν εκδηλωθεί πλήρως και αν δούμε αρκετά προσεκτικά, τα «παιχνίδια» κατά του Κρεμλίνου είναι σε εξέλιξη, επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές.

Σουδάν: Μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις - Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες

 

Μαίνονται για τρίτο 24ωρο οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Μπουρχάν και παραστρατιωτικών δυνάμεων στο Σουδάν, οι οποίες, μέχρι στιγμής έχουν στοιχήσει τη ζωή σε 97 αμάχους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Ένωσης Σουδανών Γιατρών. 

Τούρκος αξιωματούχος σε Μπουρχάν-Ζεϊμπέκ: Η Τουρκία υποστηρίζει τον αγώνα σας – Κυβερνητική ανοχή και διακριτική παρακολούθηση

 

AKP σήμερα, CHP αύριο στην Θράκη – Το τουρκικό κράτος «προστατεύει» το παρακράτος κι εκθέτει τους εγκαθέτους! – Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.  στην Ροδόπη κατά πόδας! – Κυβερνητική ανοχή και διακριτική παρακολούθηση

Τα «πασχαλινά» λάθος μηνύματα στην Άγκυρα, για Αιγαίο και Θράκη

 

Νίκος Μελέτης

Λάθος μηνύματα αποστέλλονται στην Άγκυρα για τη μορφή που θα έχει η διαδικασία αποκλιμάκωσης και διατήρησης της «μη έντασης» στα ελληνοτουρκικά, καθώς συγκεκριμένες κινήσεις δίνουν την εντύπωση ότι οι δυο πλευρές αποδέχονται ότι η ένταση οφείλεται εξ ίσου και στις δυο και συνεπώς απαιτούνται αμοιβαίες κινήσεις «αυτοσυγκράτησης».

Σοϊλού: Η Ρουμελία είναι δική μας – Η Δυτική Θράκη είναι δική μας

 

Ο τούρκος ΥΠ.ΕΣ. κ. Süleyman Soylu και υποψήφιος του ΑΚΡ μιλώντας σε εκδήλωση ιφτάρ (προ ημερών είχε συμμετάσχει σε παρόμοια εκδήλωση και ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης κ. Μουσταφά Σεντόπ) στο Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης Gaziosmanpaşa, ενός -ακόμη- τουρκικού αλυτρωτικού συλλόγου με ευρύτερες βαλκανικές βλέψεις, τον Rumeli Türkleri Vakfı, δήλωσε ότι «το τουρκικό έθνος δεν αποτελείται μόνο από 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και είπε, «Ξέρετε τι κάνουμε για να αυξήσουμε την εκπροσώπηση των (Ρουμελιανών) αδελφών και αδελφών μας στη Βουλγαρία και εδώ.

Politico: Γιατί οι πιο σημαντικές εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν στην Τουρκία - Πόσο κρίσιμες είναι για τα ελληνοτουρκικά

 

Ανάλυση του Politico για την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία - Γιατί είναι οι κρισιμότερες στην 20ετή κυριαρχία του Ερντογάν.

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι υψηλόβαθμο ηγετικό στέλεχος του ΙΚ πιθανόν σκοτώθηκε σε επιδρομή με ελικόπτερο στη Συρία

 

Πρόκειται για πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό επιθέσεων σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη

Pentagon Leaks: Αποκαλύψεις για τη μάχη ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Μέση Ανατολή

 

Η Αίγυπτος εξέτασε το ενδεχόμενο να στείλει δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες στη Ρωσία. Οι κατάσκοποι του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι οι Εμιρατινοί είναι οι νέοι καλύτεροί τους φίλοι. Και το Ισραήλ απλά δεν είναι πρόθυμο να παράσχει σοβαρή βοήθεια στην Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ πλέει στο στενό της Ταϊβάν, που διεκδικεί η Κίνα

 

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Milnius διέπλευσε χθες Κυριακή το στενό της Ταϊβάν, που διεκδικεί η Κίνα, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, προτού συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τα ευρείας κλίμακας κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια στην ίδια περιοχή.

Κοινά γυμνάσια Νότιας Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας λόγω Βόρειας Κορέας

 

Η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσουν σήμερα κοινές ναυτικές αμυντικές ασκήσεις με πυραύλους, καθώς αυξάνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της Σεούλ.

Γιώργος Φίλης, Ο πολυπολικός κόσμος επιβάλει νέα στρατηγική σκέψη και από την χώρα μας

 

Το σύστημα πλέον δεν είναι μονοπολικό, με την απόλυτη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών την δεκαετία του '90 ή διπολικό όπως στην διάρκεια του Ψυχρού πολέμου δηλώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης. Χρειάζεται νέα στρατηγική σκέψη από την χώρα μας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου στρατηγική κουλτούρα στην χώρα μας σημειώνει ο Καθηγητής.

Στρατηγός Ζιαζιάς: Η Τουρκία δεν αλλάζει, να προετοιμαζόμαστε για αποτροπή

 

O επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ, στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μιλά στη «Ζούγκλα» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη για τα ελληνοτουρκικά, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Κύπρο, το ΝΑΤΟ και την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Κάμερες: Γιώργος Δαγαλάκης, Νίκος Χριστοφάκης. Παραγωγή: Zougla.gr WebTV 2023.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα" με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.

 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα" με τον Ανδρέα Σταματόπουλο. 15/04/2023

Geopolitics με τον Σάββα Καλεντερίδη: Η Κίνα κατοχυρώνει τον «2ο πόλο» στο παγκόσμιο σύστημα

 

Η εκπομπή Geopolitics με τον στρατιωτικό αναλύτή και συγγραφέα, Σάββα Καλεντερίδη για όλες τις γεοπολιτικές εξελίξεις τις επικαιρότητας. 

Ο Δημήτρης Καιρίδης στους Δεκατιανούς του ΣΚΑΪ (17.04.2023)

 

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον  ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ  Β1 ΑΘΗΝΩΝ.

Ιωάννης Παπαφλωράτος, Το Τουρκικό ελικοπτεροφόρο, οι Εκλογές και ο Ελληνοτουρκικός διάλογος

 

Λιγότερο από ένα μήνα πριν τις Τουρκικές εκλογές η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις δείχνει τουλάχιστον μπερδεμένη. 

Θα πάνε φέτος στα νησιά οι επίσημοι; (15-4-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Θα πάνε φέτος στα νησιά οι επίσημοι;

Σπανός και Ιατρίδης για τα ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 16/04/2023 | OPEN TV

 

Σπανός και Ιατρίδης για τα ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 16/04/2023 | OPEN TV

Σταθερή η εξωτερική μας πολιτική έναντι της Τουρκίας | Καλημέρα | 16/04/2023

 

Σταθερή η εξωτερική μας πολιτική έναντι της Τουρκίας | Καλημέρα | 16/04/2023

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ

 
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ

Τουρκία: Προκαλούν με κάθε ευκαιρία – Μιλούν για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

 

Την προκλητική ρητορική της Άγκυρας επανέλαβε από την Θράκη ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής. Ο Μουσταφά Σεντόπ βρέθηκε στην Κομοτηνή και μίλησε «για τον αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».