Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Παρθενώνας της Ιαπωνίας και άλλα ιστορικά μνημεία στο περίφημο Tobu World Square

Όσοι θα ήθελαν να επισκεφθούν όλα τα μεγάλα «αξιοθέατα» του κόσμου, αρχαιολογικά μνημεία, τοπόσημα κλπ, μπορούν να το κάνουν- αν και σε μικρότερη κλίμακα- επισκεπτόμενοι το περίφημο Tobu World Square της Ιαπωνίας.

Το Μουσείο των Μνημείων αποτελείται από 120 μικρογραφίες μνημείων από όλο τον κόσμο, όπως τον Παρθενώνα, το Κολοσσαίο, το Σινικό Τείχος, τον καθεδρικό ναό Sagrafa Familia της Βαρκελώνης, τον Big Ben, ακόμα και τους Δίδυμους Πύργους. Το πάρκο χωρίζεται σε πέντε γεωγραφικές περιοχές- Αίγυπτος, Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Ασία- και περιλαμβάνει ρέπλικες μνημείων από 21 χώρες. Από τα μνημεία αυτά τα 45 είναι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco.

Ο ρώσος παλαιστής που ήταν ίδιος ο Σρεκ Το καλοσυνάτο «τέρας» Maurice Tillet που είχε παραμορφωθεί από μεγαλακρία

Η ιστορία του ρώσου παλαιστή Maurice Tillet τα έχει όλα. Δόξα, φήμη, μια ασθένεια που τον ταλαιπώρησε και ταυτόχρονα τον έκανε να ξεχωρίσει και μια απίστευτη ομοιότητα με τον Σρεκ, το άσχημο, μοναχικό, αλλά καλόκαρδο πράσινο τέρας, που έσπασε τα ταμεία των σινεμά παγκοσμίως το 2001.

Ο Maurice γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1903 στη Ρωσία και ήταν το μοναχοπαίδι ενός γάλλου μηχανικού και μιας γαλλίδας δασκάλας. Μεγάλωσε όμως στην πόλη Ρεν της Γαλλίας, εκεί όπου μετακόμισε με τη μητέρα του όταν ορφάνεψε από πατέρα στην ηλικία των 4 ετών. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιδί που οι φίλοι του συνήθιζαν να φωνάζουν «άγγελο». Η δασκάλα μητέρα του ήταν η αφορμή για την κλίση του στην εκμάθηση ξένων γλωσσών: μίλαγε γαλλικά, ρωσικά, βουλγάρικα, αγγλικά και λιθουανικά.

Βρέθηκε νέος δορυφόρος του Γαλαξία


ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ
Από το tovima


Βρίσκεται σε απόσταση 380 χιλιάδων ετών φωτός στον αστερισμό του Κρατήρα

Εχουν εντοπιστεί ορισμένοι μικρότεροι γαλαξίες, γαλαξίες-νάνοι, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον δικό μας. Οι τέσσερις μεγαλύτεροι δορυφόροι του Γαλαξία είναι το Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος, το Μικρό Μαγγελανικό Νέφος και ο Τοξότης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα γαλαξία που αποτελεί και αυτός δορυφόρο του δικού μας.

Τι θα γίνουν οι σκελετοί 80 αλυσοδεμένων ανταρτών που βρέθηκαν στο Φάληρο;

Επιστημονικά λέγεται «πολυάνδριο». Είναι ένας ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 80 νεκρούς πολύ μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας που η σκανάπη εντόπισε στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου.

Ο τάφος μας παραπέμπει στα χρόνια που η Δημοκρατία δεν έχει ακόμα εγκαθιδρυθεί, που οι αριστοκράτες πολεμούσαν μεταξύ τους για την εξουσία με μάχες γεμάτες αίμα. Το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα παραπέμπει συγκεκριμένα στο «Κυλώνειον άγος», την οργή των θεών για την εκτέλεση των ανδρών που κατέφυγαν ως ικέτες στον Παρθενώνα.

ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…SKATE HALL! ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(Βίντεο)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το  nikosxeiladakis

Κάποτε ήταν η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, κάποτε τόπος προσευχής χιλιάδων πιστών. Σήμερα είναι… Arnhem Skate Hall!
Είναι μία από τις εκατοντάδες εκκλησίες στην Ευρώπη που εγκαταλείφτηκε και άλλαξε η χρήση της.
Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας σε όλη την Δυτική Ευρώπη. Οι εκκλησίες εγκαταλείπονται όλο και περισσότερο ειδικά στην Βρετανία και Δανία.

Τιτανικός: 104 χρόνια από το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου(Βίντεο)

Το πιο θρυλικό ναυάγιο στην ιστορία, σημειώθηκε σαν σήμερα 15 Απριλίου το 1912, όταν ο Τιτανικός, βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του βόρειου Ατλαντικού, στο παρθενικό του ταξίδι, παρασύροντας στον θάνατο 1.500 από τους επιβάτες του.

Ο Τιτανικός ήταν ένα κατασκευαστικό θαύμα για την εποχή του, ενώ είχε χαρακτηριστεί ως «αβύθιστο» πλοίο. Στο μήκους 270 μέτρων και πλάτους 28 μέτρων υπερπολυτελές υπερωκεάνειο, υπήρχαν πέντε καταστρώματα, τα οποία φιλοξένησαν στο μοναδικό του ταξίδι μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς και εκατοντάδες μετανάστες από την Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία και άλλες περιοχές σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι αναζητούσαν μια καινούργια ζωή στη Βόρεια Αμερική.

Τόμσεν: Ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων 4,5% του ΑΕΠ - «ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Συμφωνία με την Ελλάδα μέσα στο προσεχές διάστημα «βλέπει» ο Πολ Τόμσεν, που εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

«Θεωρώ ότι δεν είναι αξιόπιστο να υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει πλεόνασμα της τάξης 3% - 3,5% του ΑΕΠ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν.

Φέρνοντας την Επανάσταση στο ίντερνετ: Δημιουργώντας την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα για το 1821

Την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όπως δεν έχει εμφανιστεί ξανά online, φιλοδοξεί να φέρει στο Ίντερνετ το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ), με το πρόγραμμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ψηφιακό Αρχείο».
Το πρόγραμμα συντονίζεται από το ΚΕΑΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας, με ορίζοντα την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την Ανεξαρτησία σε πέντε χρόνια από σήμερα.

«Πλεύση Ελευθερίας»: Το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Την Τρίτη η παρουσίαση

Το σήμα έχει ένα καραβάκι και χρώματα γαλάζιο και μοβ - Μαζί της και η Ραχήλ Μακρή

Την Τρίτη 19 Απριλίου, με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το πολιτικό της κόμμα που θα έχει το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας».

Το σήμα του κόμματος θα έχει ένα καραβάκι και χρώματα γαλάζιο και μοβ: