Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Στον τύμβο Κορινού Πιερίας θάφτηκε η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Βρέθηκε ο τάφος της Ολυμπιάδας;

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν
Από το dimokratianews 

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες που έχει κάνει στον τύμβο Κορινού του νομού Πιερίας ο ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας, τις οποίες παρουσίασε σε επιστημονικό συνέδριο, υποστηρίζει πως εκεί βρίσκεται ο τάφος της γυναίκας του βασιλιά Φιλίππου και μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας.

Με το σκεπτικό της μελέτης, την οποία θα σας παραθέσουμε παρακάτω, συμφωνεί και η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουλβατζή, η οποία είχε διευθύνει τις ανασκαφές στην Οαση της Σίουα, όπου υποστήριζε πως εκεί βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου: Πώς εγκαταλήφθηκε στην… τύχη της η Αμμόχωστος

Η εγκατάλειψη της υπόθεσης της Αμμοχώστου

Δημήτριος Χ. Χατζηχαμπής
Από το infognomonpolitics


Τώρα που το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση πέρασε από τη δυνατότητα στην πιθανότητα και από την πιθανότητα στην επικείμενη εφαρμογή, και που όλες οι έγκαιρες προτάσεις και προειδοποιήσεις έχουν αγνοηθεί, ακόμα και τα όποια περιθώρια της υπομονής και της ανοχής των κατοίκων της έχουν πλέον εκλείψει και οι όποιες αμφιβολίες για τη διαχρονική εγκατάλειψη της υπόθεσης της Αμμοχώστου έχουν διαλυθεί.

Οι κινήσεις της Αθήνας για τη χάραξη του East Med Σε συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ

 Εσχάτως, η Αγκυρα υπονομεύει σε επίπεδο ΝΑΤΟ την πολύ σημαντική αποστολή των UAV Global Hawk, τα οποία επιχειρούν για λογαριασμό της Συμμαχίας από τη βάση της Σιγκονέλα στην Ιταλία, με σκοπό να παρέχουν εικόνα από μια ευρεία περιοχή, η οποία, βεβαίως, περιλαμβάνει το Αιγαίο. Τα προβλήματα που εγείρει η τουρκική πλευρά στην υλοποίηση της νατοϊκής δράσης έχουν ενοχλήσει αρκετούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών.

Βασίλης Νέδος

Τις ευαίσθητες ισορροπίες που διαμορφώνονται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ, αποτυπώνει ο διαρκής επανασχεδιασμός των ερευνών που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να χαραχθεί η (θεωρητική προς το παρόν) πορεία του αγωγού East Med.

Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου:“Το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι τουρκικές αξιώσεις”

Γράφει ο Δρ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ


Το ΕΛΙΑΜΕΠ – Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής – ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό όπως υποδηλώνει ο τίτλος του την «μελέτη και τον διάλογο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας».

Αργότερα, το 1993 μετονομάσθηκε σε Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Ήτοι μετετράπη από Ελληνικό Ίδρυμα σε Ίδρυμα κατά βάση Ευρωπαϊκό. Όλως περιέργως όμως, διατήρησε τον πρότερο τίτλο του!

Ο τέως Πρόεδρος της Κομισιόν Romano Prodi στην ΕΡΤ: Ιστορικό λάθος η πολιτική που ακολουθήθηκε έναντι της Ελλάδας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής
Από το ertnews
 

Την Κυριακή 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή για τα 77 χρόνια της μαζικής δολοφονίας του Cibeno στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Fossoli Carpi (Modena), ένα από τα Ιταλικά κέντρα απ’ όπου έφευγαν οι κρατούμενοι προς τα στρατόπεδα της Κεντρικής Ευρώπης. Εδώ δολοφονήθηκαν 67 άνθρωποι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του στρατοπέδου.

Μεταξύ των σημαντικών Ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση (όπως η Πρόεδρος της ΕΕ κα. Ursula von der Leyen και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. David Sassoli) έλαβε μέρος και ο τέως Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Romano Prodi. 

DINGO 2 της KMW με θωράκιση της ελληνικής EODH, αλλά & όχημα 4×4 “ΟΠΛΙΤΗΣ” στην DEFEA 2021

Ένα νέο τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού καθώς και την νέα έκδοση ενός άλλου επιτυχημένου οχήματος πρόκειται να παρουσιάσει μεταξύ άλλων στο περίπτερο της στην διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 η ελληνική εταιρεία EODH S.A.

Πρόκειται για το ελληνικό όχημα 4×4 ΟΠΛΙΤΗΣ το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό και για την νέα έκδοση του γερμανικού οχήματος DINGO 2 της εταιρείας KMW εξοπλισμένο με το σύστημα προστασίας ASPIS της EODH S.A.

Η Κρήτη μετατρέπεται σε ελληνικό και διεθνές ενεργειακό σταυροδρόμι

Ο ρόλος – κλειδί της Κρήτης στις διεθνείς και εγχώριες ενεργειακές εξελίξεις με νέες διασυνδέσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται και επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποθήκευση αναδείχθηκε σε δύο συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και το Ηράκλειο.

“Είναι σαφές ότι η Κρήτη αναδεικνύεται σε ενεργειακό σταυροδρόμι της περιοχής, κατοχυρώνοντας στρατηγική θέση για έναν ακόμη λόγο στον γεωπολιτικό χάρτη της ΝΑ Ευρώπης. Μεγάλες ηλεκτρικές διασυνδέσεις που μελετώνται στην περιοχή, όπως με την Κύπρο και το Ισραήλ ή την Αίγυπτο και τη Λιβύη, περιλαμβάνουν την Κρήτη”, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης, μιλώντας στο Cretan Energy Conference. Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, ο ΑΔΜΗΕ, ταυτόχρονα με τις υποθαλάσσιες διασυνδέσεις, σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Συστήματος Υψηλής Τάσης της Κρήτης εντός της επόμενης τριετίας.

Πώς το καθεστώς Ράμα συνεχίζει να αρπάζει ελληνικές περιουσίες

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Την ώρα που η ΕΕ δίνει σχεδόν «λευκή επιταγή» στο καθεστώς Ράμα προκειμένου να συνεχισθεί ομαλά η ευρωαλβανική πορεία, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσπάθεια αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου με αιχμή την συστηματική υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών, που οδηγεί και διευκολύνει στην αλλοίωση και του δημογραφικού στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας.

Η προσπάθεια του αλβανικού καθεστώτος είναι είτε η άμεση και ευθεία υφαρπαγή περιουσιών, είτε ο εξαναγκασμός των Ελλήνων μειονοτικών να ξεπουλήσουν την περιουσία τους σε οργανωμένα και ελεγχόμενα από το καθεστώς επιχειρηματικά συμφέροντα (με τιμές που το ίδιο καθορίζει), με στόχο να χαθεί το μοναδικό και σημαντικότερο στοιχείο που «δένει» την μειονότητα με τις πατρογονικές εστίες της.