Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ποια διάσωση; Μόνο χρεοκωπία βλέπει το Spiegel "Να τελειώνουμε με την φαρσοκωμωδία"

«Σταματήστε με τη διάσωση φάρσα της Ελλάδας».
Με αυτό τον τίτλο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί, στην ηλεκτρονική του έκδοση, άρθρο σχετικά με τις εξελίξεις στην προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Ένα άρθρο καταπέλτης κατά των Ευρωπαίων ηγετών που ακόμα προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα αντί να παραδεχθούν την αποτυχία τους και να αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει, ή να της χορηγήσουν ένα "σχέδιο Μάρσαλ".

Επώδυνα μέτρα για τα 600 εκατ. που λείπουν μελετούν οι αρχηγοί Νέο μαχαίρι στο αφορολόγητο και νέα σενάρια για τις συντάξεις

Πυρετός στα οικονομικά επιτελεία των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση όπου γίνεται προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη στα λιγότερο επώδυνα από τα μέτρα που έχει δώσει εναλλακτικά η Τρόικα στο προσχέδιό της.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του protothema.gr, οι συνεργάτες των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, με στόχο να βρεθούν περίπου 600 εκατ. ευρώ που εξακολουθούν να λείπουν από την καταιγίδα μέτρων που έρχεται και πάλι να πλήξει τους πολίτες μελετούν ρυθμίσεις όπως:

Ενώ η Τρόικα βλέπει τώρα τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων... Νέα αναβολή για Τετάρτη στη σύσκεψη των αρχηγών

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα αρθεί η μονιμότητα και τα προνόμια στις ΔΕΚΟ.

Τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι ελεγκτές της τρόικας. Αφού διασφάλισαν την εσωτερική υποτίμηση για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους παρεμβαίνουν και στις μεγάλες αγορές (ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές κτλ). Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στις οποίες θα χάσουν την "μονιμότητα" την οποία ουσιαστικά απολάμβαναν και ένα μεγάλο μέρος εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι δραματικές στιγμές του Ζαχαρία Ρόχα(Βίντεο)



roxas 614x378 Οι δραματικές στιγμές του Ζαχαρία Ρόχα
Στην κάμερα της “Πρωινής Μελέτης” αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός το τραγικό περιστατικό που του συνέβη και παραλίγο να του στοιχήσει την ίδια του τη ζωή!
“Τριάντα Κούρδοι έπεσαν πάνω μου ανελέητα! Με μαχαίρωσαν στο πόδι 10 με 20 πόντους μακριά από την κεντρική αρτηρία. Κάποιοι μέσα από την πολυκατοικία, ένοικοι, μου επιτέθηκαν γιατί ένα βράδυ που “σφαζόντουσαν” στο δρόμο, έκανα το λάθος να ειδοποιήσω την αστυνομία. Μου είπαν ότι έχω στοχοποιηθεί”!
Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ζαχαρίας Ρόχας αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει σε άλλη περιοχή.

Έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών στη χώρα

Έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών στη χώρα
Tου Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Αυτό δεν το λένε μόνο κάποιοι πολίτες στο ελληνικό κράτος που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια και τα εξοντωτικά μέτρα της τρόικας.
Το λέει τώρα το κράτος στους πολίτες του.
Όπως μου αποκάλυψε χθες φίλος διαφημιστής που έχει εκτελέσει μεγάλα διαφημιστικά προγράμματα κρατικών φορέων (από ΟΠΑΠ μέχρι ΔΕΗ κλπ.), εδώ και ένα χρόνο το ελληνικό κράτος δεν πληρώνει τα χρέη του για εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί από ιδιώτες επιχειρηματίες.
Το ίδιο γίνεται και στον τομέα της παροχής φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, των φορολογικών υποχρεώσεων των ΔΕΚΟ, το ίδιο γίνεται και με τους διάφορους παρόχους υπηρεσιών (από νομικά γραφεία συμβούλων μέχρι ειδικούς τεχνικούς ηλεκτρονικούς που έχουν προσφέρει έργο σε δημόσιες υπηρεσίες) και πάει λέγοντας.

Άρθρο του «Φ»: Στήριξη στην Ελλάδα


 Από τον Ο Φιλελεύθερος



ΚΡΙΣΙΜΕΣ ώρες διανύει η Ελλάδα. Οι Ελλαδίτες βιώνουν, ενδεχομένως, την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας τους. Η χώρα βρίσκεται αιχμάλωτη στους δανειστές και τους επόπτες της, εκείνους δηλαδή που κρατούν στα χέρια τους την τύχη της χώρας. Πώς και γιατί έφθασε η Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, είναι γνωστό σε όλους. Ευθύνες υπάρχουν και θα πρέπει να αναζητηθούν. Μεγάλος ένοχος είναι το πολιτικό σύστημα, το οποίο με τη διαχείριση που έκανε, με γνώμονα πάντα τη λογική της πελατειακής πρακτικής, οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής. Το παρασιτικό πολιτικό σύστημα, που αφήνει έντονα τα αποτυπώματά του στο ελλαδικό κράτος, καλείται ουσιαστικά να διαχειριστεί τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα και να τη βοηθήσει να εξέλθει από αυτήν. Μπορούν να πράξουν τούτο; Μάλλον όχι, γιατί δεν μπορούν να ξεπεράσουν πρακτικές και λογικές που συντηρούν ένα μίζερο πολιτικό τοπίο. Ένα τοπίο, που δυστυχώς επηρεάζει δραματικά τη χώρα.

Μια καλή πρόταση που άργησε μόλις… 23 χρόνια

Του Γιώργου Καλλινίκου: Από τον Ο Φιλελεύθερος

«Η πεποίθηση μας είναι πως καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ετοιμασία ενός συνολικού πλαισίου προτάσεων για λύση του κυπριακού που να συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, εάν όχι και την ομοφωνία, του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων». Αυτό αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η πρόταση μου για λύση του κυπριακού» που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Εξηγεί ακόμη ότι η ετοιμασία αυτού του πλαισίου λύσης, θα ανατεθεί σε υποεπιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου στην οποία θα συμμετέχουν καθηγητές συνταγματικού δικαίου και άλλοι εμπειρογνώμονες και προσδιορίζει το πλαίσιο στη βάση περίπου των κοινών προτάσεων του 1989, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι εξελίξεις που υπήρξαν στο μεσοδιάστημα των 23 χρόνων.

Κύπρος:Δριμύ κατηγορώ εναντίον Κυβέρνησης και τυροκόμων Εφαρμογή του προτύπου του χαλλουμιού ζητούν οι ποιμνιοτρόφοι


Οι ποιμνιοτρόφοι κάνουν λόγο για ''βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής κτηνοτροφίας», με αφορμή την απόσυρση του Φακέλου Κατοχύρωσης. 

Λευκωσία: Η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων χαρακτηρίζει ''βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής κτηνοτροφίας» την απόσυρση του Φακέλου Κατοχύρωσης του χαλουμιού ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης.

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠ, επιβεβαιώνει την ανικανότητα της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μεγάλων ζητημάτων του τόπου όπως είναι και το ζήτημα του χαλουμιού.

Το κυπριακό χαλούμι, συνεχίζει, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί την ατμομηχανή της κτηνοτροφίας του τόπου και σύμβολο της κυπριακής παράδοσης καθώς είναι πρεσβευτής της Κύπρου σε ολόκληρη την υφήλιο, με φοβερά αυξανόμενη οικονομική σημασία.

Στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ Την Δευτέρα 13/2 η δημοσιοποίηση του β' γύρου αδειοδότησης



Λευκωσία: Στις 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Β' γύρο αδειοδότησης των υπόλοιπων 12 τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, η κ. Αντωνιάδου είπε ότι ολοκληρώθηκε η μετάφραση του σχετικού κειμένου και ότι η ανακοίνωση προωθείται προς δημοσίευση την επόμενη εβδομάδα και έχει δοθεί μια ενδεικτική ημερομηνία για τις 13 Φεβρουαρίου, ''ότι ανακοινώνεται πλέον επίσημα στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ η έναρξη του Β΄' γύρου αδειοδότησης''.

Κέρδη για δεύτερη ημέρα στο Χρηματηστήριο Αξιών Κύπρο

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη, για δεύτερη στη σειρά ημέρα, καταγράφει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αναμένοντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στις 13.02, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 349,47 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,87%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 122,69 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,77%.
Την ίδια ώρα η ημερήσια αξία των συναλλαγών βρισκόταν στα χαμηλά επίπεδα των 409 χιλιάδων ευρώ.

Νευρική αναμονή στο ΧΑ - εξανεμίζονται τα κέρδη του Γενικού Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αναμένοντας το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Τρίτη νευρικά, εκατέρωθεν των 800 μονάδων.

Έως 5,40% βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, ενώ στον FTSE20 η πλειονότητα των τίτλων κινείται ανοδικά.

Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή του ΟΠΑΠ που υποχωρεί έως και 3,71%, ενώ ακολουθούν ΔΕΗ και Coca-Cola 3E με απώλειες 1,95% και 1,56% στα 3,52 και 14,47 ευρώ αντίστοιχα.

«Η διαφαινόμενη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με το επικρατέστερο μοντέλο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενδεχομένως να διατηρήσουν και σήμερα το θετικό πρόσημο στην αγορά, καθώς προεξοφλείται προώθηση των διαδικασιών του PSI και της δανειακής σύμβασης» σχολιάζει στοι πρωινό της report η Beta Securities.

Ν.Λυγερός "Ανθρώπινες σχέσεις",

Εισήγηση του Καθηγητή Νίκου Λυγερού με θέμα:
Ανθρώπινες σχέσεις σε παγκόσμιο πλαίσιο .
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Αλεξανδρούπολη

Τα μυαλά της Ελλάδας

Του Νίκου Λυγερού

Η οικονομική κρίση έχει την τάση να προκαλεί παράλογες κινήσεις. Μερικοί από τους δικούς μας θεωρούν ότι η ασφάλεια είναι στο εξωτερικό. Γι’ αυτό το λόγο είναι ικανοί να βάλουν τα χρήματά τους ακόμα και στην Κύπρο. Βέβαια, εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτονται πια τα κατεχόμενα και το κυπριακό. Επίσης ξεχνούν ότι η Κύπρος ανήκει όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ευρωζώνη. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η επιλογή είναι ανάλογη από αυτήν που επέλεξαν άλλοι, αδειάζοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η ιδιωτική δειλία δεν μας αφορά, διότι δεν είμαστε το κράτος. Για μας, έχει περισσότερο αξία το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, διότι πάντα είναι ο λαός μας που έσωσε την πατρίδα μας και όχι τα χρήματά του. Δεν ήμασταν ποτέ ένας πλούσιος λαός, κι όμως έχουμε ένα έθνος με αξιοπρέπεια που ξέρει να πολεμά την ώρα της ανάγκης. Στην ειδική περίπτωση των μυαλών της Ελλάδας πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί, διότι αυτά είναι που προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες στον απαραίτητο στρατηγικό σχεδιασμό στον τομέα των επιστημών. Ο καθένας βέβαια, σε προσωπικό επίπεδο, επειδή ανήκει και στην πρώτη κατηγορία, θα προτιμήσει να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό και δυστυχώς πολλά από αυτά δεν θα έχουν την επιλογή να μείνουν στην πατρίδα τους.

Απίστευτο! Σε δίκη αστυνομικός γιατι δεν προστάτεψε τον Παπούλια!!!

Από το prionokordela

Για την 1η Μαρτίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των πρώτων έξι, σε σύνολο 17, κατηγορουμένων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, να αποχωρήσει.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Ανάμεσα σ’ αυτούς που επρόκειτο να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο είναι κι ένας αστυνομικός, ο οποίος, δεν κατηγορείται για πρόκληση επεισοδίων, αλλά αντιμετωπίζει την πράξη της «προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δια παραλείψεως».

Ντροπή! Πέταξε στη βροχή 80 αστέγους ο Καμίνης!


Από το prionokordela

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο Καμίνης πέταξε στο δρόμο 80 άστεγους…την ώρα που έξω έριχνε καρέκλες!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Σε μαζική επιχείρηση «εκκαθάρισης» του κλειστού γυμναστηρίου του Ρουφ από άστεγους, προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, ώστε να πραγματοποιηθεί αγώνας μπάσκετ.
Σπουδαίος λόγος! Δε νομίζετε;
Μάλιστα, ανάμεσα στα περίπου 80 άτομα, που είχαν βρει καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο, βρίσκονταν μία έγκυος γυναίκα και μια τραυματισμένη από τροχαίο ατύχημα, οι οποίες εκδιώχθηκαν βίαια από τις αστυνομικές αρχές.

Έκρυψαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Από το prionokordela

Μόνο ντροπή και απέχθεια μπορεί να εκφράσει κανείς για τους υπεύθυνους του Κοινοβουλίου που κατέβασαν από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων τα πόθεν έσχες των βουλευτών, τα οποία είχαν αναρτηθεί πριν λίγο διάστημα.
Δηλαδή σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δέχεται τις ληστρικές επιδρομές των 300 «εθνοσωτήτων», δεν έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για το ποιές είναι οι πηγές πλουτισμού τους; ή μήπως την ώρα που μειώνουν ακόμα και τον κατώτατο μισθό, ήταν πρόκληση να βλέπουμε τα χιλιάδες ευρώ που εισπράτουν εις βάρος μας;
Και ύστερα απορούν γιατί τους γιαουρτώνει ο κόσμος στο δρόμο…


Συμβαίνει τώρα: Εκκενώνονται ολόκληρα χωριά στον Έβρο!

Για ακόμα μια φορά όλα τα χωριά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ζουν με την αγωνία της πλημμύρας!
Οι κάτοικοι είναι στο πόδι ώρες ολόκληρες και η στάθμη του νερού ολοένα και ανεβαίνει…
Για να σωθούν από αυτή τη θεομηνία που πλήττει την περιοχή οι κάτοικοι τα μαζεύουν…
Ήδη έχει εκκενωθεί το Ορμένιο, ενώ σε ετοιμότητα είναι Μέσα Μεταφοράς για να πάρουν άμεσα αν χρειαστεί τους κατοίκους από τα χωριά: Δίκαια, Νέα Βύσσα, Πραγγί, Πύθιο, Λαγίνι και Πόρο.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν κάνει προστατευτικό κλοιό γύρω από τις περιοχές, αφού, η ταχύτητα του νερού που εισρέει στην κοίτη του ποταμού είναι πάνω από 1.200 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο στον ποταμό Έβρο, τα 400 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο στον Άρδα και τα 200 στην Τούντζα.

Λεφτά για... πλύσιμο αυτοκινήτων υπάρχουν!!! 600 ευρώ για πλύσιμο μέσα – έξω, 5.000 ευρώ για το κυλικείο του Υπουργείου Ανάπτυξης!!!

Λεφτά για... πλύσιμο αυτοκινήτων υπάρχουν!
Του Παναγιώτη Σουρέλη από το newsbomb
Μπορεί το ταμείο του υπουργείου Ανάπτυξης να έχει πιάσει «αράχνες», όμως τα αυτοκίνητα του υπουργού, του υφυπουργού και των διευθυντών είναι πάντα πεντακάθαρα και γυαλιστερά. Την ώρα που οι μισθοί των υπαλλήλων έχουν περικοπεί κατά το ήμισυ με το Ενιαίο Μισθολόγιο και αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο, το υπουργείο Ανάπτυξης ξοδεύει 600 ευρώ για το πλύσιμο των οχημάτων της ηγεσίας του υπουργείου!
Το newsbomb αποκαλύπτει την απόφαση της Οικονομικής Διεύθυνσης του Τμήματος Τακτικού Προϋπολογισμού και Μισθοδοσίας του υπουργείου στις 31 Ιανουαρίου του 2012, έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού, σύμφωνα με την οποία «εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους ( 600,00€) εξακόσια Ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ειδικός φορέας 110. - Κ.Α.Ε 0861- οικ. έτους 2012 για την "κάλυψη δαπάνης καθαρισμού (πλυσίματος) των αυτοκινήτων της Δ/νσης Διοικητικού καθώς και των οχημάτων της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, για το 2012».

Νέες περικοπές με εισοδηματικά κριτήρια εν όψει Κόβουν τις κύριες συντάξεις και επιδόματα πολυτέκνων

«Ό,τι δεν συμφωνείται, κόβεται» στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Την τύχη αυτή ενδέχεται να έχουν κύριες συντάξεις αλλά και τα επιδόματα των πολυτέκνων, προκειμένου να καλυφθεί το «κενό» των περίπου 600 εκατ. ευρώ στη λίστα των μέτρων του 2012, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η λίστα αυτή περιλάμβανε μέχρι και τα μεσάνυχτα σήμερα συνολικά μέτρα 2,31 δισ. ευρώ. Και συγκεκριμένα προβλέπει περικοπές:

Απεργιακό «τσουνάμι»…

Απροσπέλαστο είναι εδώ και λίγη ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνονται από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Προς αποφυγή επεισοδίων κλειστοί έως τη λήξη των κινητοποιήσεων θα είναι οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο.
Χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται τώρα στην Πανεπιστημίου, εκεί όπου όμως η πορεία βρήκε μπροστά της εμπόδιο εκατοντάδες κολλημένα αυτοκίνητα, τα οποία προσπαθούν να αλλάξουν κατεύθυνση μέσω της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Και παράταση της θητείας της κυβέρνησης ζητεί η τρόικα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Και παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, ώστε να εφαρμόσει μέτρα που θα προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, έριξε στο τραπέζι η τρόικα, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Οι δανειστές δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα κι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι εκλογές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με περαιτέρω αποδυνάμωση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επιπλέον, ανησυχούν ότι οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν μετά τις εκλογές θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή των μέτρων.

Τα 6 σημεία «φωτιά» για τα εργασιακά

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ από το real.gr

Το «πράσινο φως» από τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής της τρόικας, προτείνεται μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατά 20%, ώστε να προσεγγίσει τα 600 ευρώ και κατάργηση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων διατηρώντας, ωστόσο, μετά τη έλευση των έξι μηνών τον κλαδικό μισθό, τις ωριμάνσεις και τα επιδόματα για ανθυγιεινή εργασία, σπουδών και οικογενειακό.

ΗΛΕΙΑ: Προκαταρκτική για τις πλημμύρες διέταξε ο Εισαγγελέας

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις ευθύνες των τοπικών παραγόντων του Πύργου Ηλείας σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες , διέταξε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης.
Η παραγγελία του δικαστικού λειτουργού περιέχει τις εξής τρεις σοβαρές παραμέτρους :
Η πρώτη παράμετρος αφορά το νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» και τις αιτίες που προκάλεσαν την αναστολή λειτουργίας του και τις σοβαρές υλικές ζημιές.
Ο εισαγγελέας πρόκειται να ορίσει Ειδικό Πραγματογνώμονα ο οποίος και θα αποφανθεί για την έκταση των ζημιών στο νοσοκομείο σε ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και αν αυτές οφείλονται σε κακοτεχνίες από την κατασκευή του έργου ή σε μεταγενέστερες επεμβάσεις ή μόνο από την βροχή.

Εικόνες από τις καταστροφές σε Πύργο και Ολυμπία



Από το patrisnews
Παρακολουθήστε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις χθεσινές πλημμύρες σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία.

Κάντε κλίκ στις ΦΩΤΟ και μεταφερθείτε στο Φωτογραφικό
αρχείο της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ

ΠΑΤΡΑ: Δικαιώθηκαν δύο που δεν μπορούσαν να πληρώσουν "χαράτσι" ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΦΩΤΙΑ, ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ

Απόφαση που δίνει σημαντικές ελπίδες σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών. Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσωρινά την αίτηση δύο ιδιωτών από την Πάτρα, οι οποίοι ζητούσαν να μην πληρώσουν το επιπλέον τέλος περιουσίας μέσω ΔΕΗ επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για μία γυναίκα που εδώ και μήνες είναι άνεργη και θα έπρεπε να πληρώσει 1000 ευρώ και έναν συνταξιούχο που μηνιαίως λαμβάνει 430 ευρώ και θα έπρεπε να καταβάλει "χαράτσι" 1200 ευρώ. Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή τους μέχρι τις 25 Απριλίου 2012 οπότε και θα μπει στην ουσία της υπόθεσης κρίνοντας αν θα πρέπει να πληρωθεί το "χαράτσι".

Για 5 ημέρες θα μείνει κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Αθηνών!!!

Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου κοντά στο Διακοπτό, λόγω κατολισθήσεων! Πρόκειται για την... Ολυμπία Οδό στην οποία οι διερχόμενοι πληρώνουν 3,10 ευρώ... για διόδια! Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παράκαμψης από την παλαιά εθνική (και αυτή έκλεισε για μία ώρα χθες το βράδυ). Στο Αίγιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια, ενώ στο Διακοφτό, σε ένα σπίτι "φούσκωσε" ο τοίχος και έπεσε πάνω στον ιδιοκτήτη! Ευτυχώς ο άνθρωπος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Οι χείμαρροι στην Αιγιάλεια έχουν "φοσυκώσει" και οι πάντες βρίσκονται σε επιφυλακή. 
 

Αχαΐα: Φοβερή νύχτα λόγω κακοκαιρίας- Κλειστή μέχρι το Σάββατο η ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου Σοβαρά προβλήματα στην Αιγιάλεια- Πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες

Αχαΐα: Φοβερή νύχτα λόγω κακοκαιρίας- Κλειστή μέχρι το Σάββατο η ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου  Σοβαρά προβλήματα στην Αιγιάλεια- Πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες
11.10 Κλειστή μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Διακοπτού, όπου χθες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκε έντονη λασποροή και έπεσαν κομμάτια βράχων στο οδόστρωμα. Η απόφαση ελήφθη από τους τεχνικούς της ιδιωτικής εταιρείας που κατασκευάζει τον δρόμο, ώστε στο σημείο να εκτελεστεί τεχνικό έργο μόνιμης αντιμετώπισης του φαινομένου.
Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής γίνεται με εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό.
Την ίδια ώρα, μάχη με τον νερό, συνεχίζουν να δίνουν οι Αρχές σε Νικολέικα, Ροδιά και Βαλιμήτικα της Αιγάλειας, όπου όλα τα σπίτια των παραθαλάσσιων οικισμών έχουν πλημμυρίσει.

Θύελλα απειλών από τους δανειστές.Τα κόκκινα κασκόλ πήγαν Ακρόπολη και οι κόκκινες γραμμές... περίπατο!


Της Σοφίας Βούλτεψη από το elzoni

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι πολύωρες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, οι συνεδριάσεις διαφόρων κομματικών ή κοινοβουλευτικών οργάνων, οι αμφίσημες δηλώσεις και οι αναβολές (ήδη η νέα σύσκεψη έχει μεταφερθεί για σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας) να χρησιμεύουν στο εσωτερικό μέτωπο της προπαγάνδας, στην πράξη όμως απλώς ενισχύουν και πολλαπλασιάζουν τις προειδοποιήσεις και τις απειλές από το εξωτερικό.

Τα μηνύματα, εκβιαστικά και απαξιωτικά, φθάνουν από όλες τις πλευρές.

Μέρκελ και Σαρκοζί επανέλαβαν χθες πως η χώρα μας δεν θα λάβει το νέο δάνειο αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.

Στάση αναμονής στη Wall Street


  Dow12.845,13-17,10 -0,13%  



  Nasdaq2.901,99-3,67 -0,13%  

Η Wall Street χθες
Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα επιφυλακτικότητας εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαβουλεύσεων στην Αθήνα για το πλαίσιο ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας.

Ο αργός ρυθμός των συνομιλιών στην Αθήνα και τα πολλά ανοικτά μέτωπα συντηρούν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός αδιεξόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ευρωζώνη επισημαίνουν οι αναλυτές.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων αποτέλεσε εξάλλου το αντικείμενο συνάντησης του Γάλλου προέδρου με την καγκελάριο της Γερμανίας σήμερα στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy επανέλαβε μετά τη συνάντηση ότι "το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί", ενώ σημείωσε ότι "οι Έλληνες ηγέτες έχουν προβεί σε δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να σεβαστούν".

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι είναι επιθυμία όλων η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ωστόσο προειδοποίησε ότι "δεν μπορεί να υπάρξει νέο δανειακό πρόγραμμα για την χώρα, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα".

Στην ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια κατάληξη στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης αναφέρθηκε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Amadeu Altafaj.