Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κύπρος:Δριμύ κατηγορώ εναντίον Κυβέρνησης και τυροκόμων Εφαρμογή του προτύπου του χαλλουμιού ζητούν οι ποιμνιοτρόφοι


Οι ποιμνιοτρόφοι κάνουν λόγο για ''βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής κτηνοτροφίας», με αφορμή την απόσυρση του Φακέλου Κατοχύρωσης. 

Λευκωσία: Η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων χαρακτηρίζει ''βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής κτηνοτροφίας» την απόσυρση του Φακέλου Κατοχύρωσης του χαλουμιού ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης.

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠ, επιβεβαιώνει την ανικανότητα της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μεγάλων ζητημάτων του τόπου όπως είναι και το ζήτημα του χαλουμιού.

Το κυπριακό χαλούμι, συνεχίζει, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί την ατμομηχανή της κτηνοτροφίας του τόπου και σύμβολο της κυπριακής παράδοσης καθώς είναι πρεσβευτής της Κύπρου σε ολόκληρη την υφήλιο, με φοβερά αυξανόμενη οικονομική σημασία.
''Η οικονομική του σημασία έθρεψε για χρόνια τη βουλιμία άπληστων επιχειρηματικών κύκλων, οι οποίοι το επιβουλεύονται για χρόνια, αποκομίζοντας υπέρογκα κέρδη εις βάρος της κυπριακής παράδοσης και των ταπεινών κτηνοτρόφων, οι οποίοι με τον καθημερινό τους μόχθο παράγουν το γάλα για να το εκμεταλλεύονται οι λιγοστοί επιχειρηματίες πληρώνοντας ψίχουλα'', προσθέτει.

Η σαθρή αυτή κατάσταση, αναφέρει η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων, εξέθρεψε και εκτρέφει τη διαπλοκή των οικονομικών παραγόντων με τους πολιτικούς, συνθέτοντας το δράμα εκμετάλλευσης των αιγοπροβατοτρόφων του τόπου.

''Ένα δράμα που σκηνές του οποίου εκτυλίσσονται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, όπου δεσπόζουν οι κραυγές απόγνωσης των κτηνοτρόφων. Με την κυβέρνηση της δίκαιης κοινωνίας να αποτελεί τον απαθή θεατή, προσποιούμενη ότι βιώνει τάχατες την τραγικότητα του καταντήματος της κτηνοτροφίας του τόπου'', προσθέτει.

Αποτελώντας όμως τα θύματα της ανικανότητας αυτής, αναφέρεται, οφείλουμε να καταγγείλουμε την αποτυχία και να την αποδώσουμε άμεσα στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τον εαυτό του, βάζοντας στο βιογραφικό του ακόμη μια μέγιστη αποτυχία για τον τόπο.

''Ταυτόχρονα καλούμε την κυβέρνηση όπως εφαρμόσει το πρότυπο του χαλουμιού, το οποίο αποτελεί και τη μόνη άμυνα μας, μπροστά στη βουλιμία των γαλακτοβιομηχανιών τις οποίες συνεχίζει να θωπεύει, παρά την ανήθικη συμπεριφορά τους'', καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου