Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Και παράταση της θητείας της κυβέρνησης ζητεί η τρόικα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Και παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, ώστε να εφαρμόσει μέτρα που θα προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, έριξε στο τραπέζι η τρόικα, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Οι δανειστές δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα κι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι εκλογές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με περαιτέρω αποδυνάμωση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επιπλέον, ανησυχούν ότι οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν μετά τις εκλογές θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή των μέτρων.

Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Καρατζαφέρης επιμένουν στην παράταση του βίου της κυβέρνησης αλλά και στην αλλαγή της σύνθεσής της με υπουργούς της απολύτου εμπιστοσύνης κι επιλογής του Λουκά Παπαδήμου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επιμείνει με κατηγορηματικό τρόπο σε εκλογές στις 8 Απριλίου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψει διεργασίες στον χώρο της Κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, ενώ στην κατεύθυνση των άμεσων εκλογών είναι και οι Ευ. Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς δεν επιθυμούν να φανούν στην πράξη οι επιπτώσεις από τα μέτρα που θα υπογραφούν.

Το θέμα της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί πιθανόν κι επισήμως, μετά όμως την ψήφιση των μέτρων, ενώ είναι άγνωστο αν η τρόικα θα το θέσει ως προϋπόθεση για το δάνειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου