Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1914-2014(Βίντεο)


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

Εὖγε ὤ Ζουράρι!(Βίντεο)


Εὖγε ὤ Ζουράρι!

Ἄνους μὲν εἰσί, τὰ δὲ ὀρθὰ ἐποίησας. Τιμὼν τὴν πατρῴαν ἡμῶν γλῶτταν ἐν τῷ βουλευτηρίῳ, τοῖς μωροῖς ἀπεστομήσαν, τοῖς λέφοντες ὅτι ἀποθνήσκουσα ἐστι.

 Πέπρακας ὁ καθ΄ εἰς ἐξ ἡμῶν δεῖ πρᾶξαι ἐν ἑαυτῷ τὲ καὶ ἑτέροις.
Ἦτο ἡ τελεία ἀνταπόκρισις τῇ ποταπῇ Ῥεπούσῃ, ἇ βατράχου ὄψιν φέρει, τὰ δὲ τοῦ ὑποχθονίου δράκοντος λέγει ἀνθρωπίνως λαλοῦσσα.

Αν δεν μας ψεκάζουν γιατί το κοινοβούλιο της Αγγλίας έχει pdf που εξηγεί γιατί το κάνουν και μάλιστα έχει και κανονισμό!?

Δεν έχει πολλά να πει κανείς εδώ απλά δίνει το pdf και αφήνει πλέον τον χρήστη να βγάλει τελικό συμπέρασμα...

 βέβαια περιμένετε μετά στα σχόλια τα σβηστήρια με μισθό να έρθουν να πουν τίποτα μεγαλοκουβεντες επιστημονικές για να σας κάψουν και άλλα εγκεφαλικά κύτταρα ..!

Ξένα ΜΜΕ: Διάλογος κωφών ή παρτίδα πόκερ; - Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για το ναυάγιο στο Eurogroup

Die Zeit: Διπλωματική καταστροφή - La Republica: Stop από το Eurogrοup στην Ελλάδα – Liberation: "Με περιφρόνηση συμπεριφέρεται ο Γ. Βαρουφάκης στους συναδέλφους του
Καταστροφή και ναυάγιο είναι οι λέξεις με τις οποίες πολλά ξένα ΜΜΕ περιγράφουν το αδιέξοδο στο Eurogroup με την γαλλική εφημερίδα "Liberation να επισημαίνει ότι, η "περιφρονητική" στάση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών απέναντι στους Ευρωπαίους ομολόγους του (με εξαίρεση τον Β. Σόιμπλε , τον μόνο που θεωρεί ότι είναι στο δικό του μέγεθος) να δυσχεραίνει τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Απάντηση Τσίπρα στις συνεχείς προκλήσεις των Γερμανών

Ο πρωθυπουργός προς τον Σόιμπλε: «Θα ήθελα να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό» - Οι "18" αποφασίζουν ό,τι θέλει ο ένας στο Eurogroup - Δεν κάνουμε διαπραγμάτευση με τελεσίγραφα, θα βρούμε τη λύση - Θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας προς το λαό
«Ο Έλληνας πολίτης δεν αισθάνεται πια αυτή την απαξίωση και αυτό τον εξευτελισμό. Δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία. Δεν μπορούν πια να συμπεριφέρονται στους Έλληνες σαν να είναι οι παρίες της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής, κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Άκουσα με ενδιαφέρον την πρόταση για Αριστερό Πρόεδρο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς την «εύλογη πρόταση, επειδή ποτέ στη χώρα δεν υπήρξε Αριστερός Πρόεδρος».