Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Το Ναυτικό δεν υπέστειλε ποτέ σημαία - Μέγα το της θαλάσσης κράτος – Η σύγχρονη ιστορία του ελληνικού Π.Ν.

 ΦΩΤΟ:Ναύσταθμος Σαλαμίνας. Το πλήρωμα του «Πρωτεύς» στη γέφυρα του υποβρυχίου. Στις 29.12.1940, ευρισκόμενο σε περιπολία στην Αδριατική, έπληξε ιταλική νηοπομπή και βύθισε στον κόλπο του Αυλώνα το οπλιταγωγό «Sardegnia», αλλά εμβολίστηκε από ιταλικό υποβρύχιο και βυθίστηκε αύτανδρο (φωτογραφική συλλογή: Μ.Ε. Τσαγκάρη).

ΘΑΝΟΣ Π. ΝΤΟΚΟΣ

Ο Αδάμ Στεφανάδης, γιος ανώτατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, μας διηγείται μια συναρπαστική ιστορία: τους πολλούς θριάμβους, αλλά και τις λίγες σκοτεινές ημέρες ενός Πολεμικού Ναυτικού, που κατά κανόνα πολέμησε σε δύσκολες συνθήκες και με αριθμητική, συχνά και με ποιοτική, κατωτερότητα όσον αφορά τα μέσα, στηριζόμενο όμως στην ένδοξη παράδοση και, κυρίως, τη ναυτοσύνη του έμψυχου δυναμικού του. Ως αποτέλεσμα, δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία.

Πώς ήταν η Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα – Μια έκθεση μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη

Επιδίωξη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου είναι το κοινό να γνωρίσει καλύτερα τη Σμύρνη, την κοινωνία, τα μνημεία και τους ανθρώπους της

Το πώς ήταν η κοσμοπολίτικη Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα, με έμφαση στην τοπογραφία της αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφία της Μικράς Ασίας, με τα μνημεία, τους ανθρώπους, τα έθιμα, τα επαγγέλματα, τα σχολεία και τους θεσμούς της, επιχειρεί να αναδείξει η περιοδική έκθεση που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Μέσα από τα μάτια του Γεωργίου Λαμπάκη αναδεικνύεται η ζωή των Ελλήνων δίπλα στις άλλες κοινότητες, αλλά και ο ρόλος της αρχαιολογίας για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Οι διωγμοί των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης τα έτη 1937-1938

Τoυ  Ιβάν Τζουχά * από το Άρδην τ. 124

Για να κατανοήσουμε τι συνέβη με τους Έλληνες της ΕΣΣΔ την εποχή του σταλινισμού, στα χρόνια 1937-1938, είναι απαραίτητο συνοπτικά να σκιαγραφήσουμε την κατάσταση στη χώρα εκείνη την εποχή. Τις μαζικές σφαγές που υπέστησαν αυτά τα χρόνια όλοι οι λαοί που ζούσαν στην ΕΣΣΔ. 

Το πιο σημαντικό έγγραφο, που οδήγησε στις μαζικές διώξεις και σφαγές, ήταν η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος «Περί αντισοβιετικών στοιχείων», στις 2 Ιουλίου 1937. Με αυτό το έγγραφο, η NKVD[1] διέταξε να

Έμαθε και ο Τατάρ τη «διπλωματία των σεισμών», αλλά μεταξύ δυο κρατών

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η κατοχική δύναμη δεν αποδέχθηκε να μεταβεί στην Τουρκία  ομάδα διάσωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία για να βοηθήσει στις σεισμόπληκτες περιοχές. Η Τουρκία δεν αποδέχεται βοήθεια ( τρόφιμα, φάρμακα κλπ) από την Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή την θεωρεί «εκλιπούσα». Η βοήθεια συγκεντρώθηκε, αλλά δεν μπορεί να αποσταλεί, επειδή δεν το αρνείται η Άγκυρα.

Παρά τα πιο πάνω, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Ταταρ, ακολουθώντας  το… ρεύμα των ημερών, επιχειρεί να αναδείξει την λεγόμενη διπλωματία των ημερών.  Στα δικά του μέτρα, διπλωματία των σεισμών, όπως πράττει και η Τουρκία.

Η ήπια ισχύς ενώπιον μας Η ήπια ισχύς βρίσκεται ενώπιον μας καθημερινά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο, στα «ιδρύματα»...

Δρ. Μάρκος Τρούλης,
Αρθρογράφος Διεθνολόγος

Δεν είναι κάποιου είδους «θεωρία συνωμοσίας», ούτε κάτι το αθέμιτο και μη αναμενόμενο στο πλαίσιο της realpolitik. Είναι απτή, οφθαλμοφανής αλλά δυσκόλως μετρήσιμη. Τη βλέπεις, την αντιλαμβάνεσαι, αλλά δεν μπορείς να τη δείξεις υπό το φόβο της δολοφονίας του χαρακτήρα σου. Εντός της διαχρονίας, έχει αποτυπωθεί ως «ισχύς της πειθούς» (Carr, Η εικοσαετής κρίση 1919-1939: Εισαγωγή στη μελέτη των διεθνών σχέσεων), ως «εκδήλωση ισχύος που εμπεριέχει τη δυνατότητα ελέγχου των σκέψεων άλλων ανθρώπων» (Morgenthau, Η πολιτική μεταξύ των εθνών), ως «επιρροή δίχως ισχύ (non-power influence)» (Knorr, The power of nations: The political economy of international relations), ως διακριτή μορφή εξαναγκασμού στο πλαίσιο της κλασικής περιγραφής της ισχύος (Ifestos, European political cooperation: Towards a framework of supranational diplomacy?) και εν τέλει, ως «ήπια ισχύς» κατά τον ορισμό του Joseph Nye (Ήπια ισχύς: Το μέσο επιτυχίας στην παγκόσμια πολιτική) περί της ικανότητας «να διαμορφώνεις τις προτιμήσεις των άλλων δίχως βίαιο εξαναγκασμό».

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου» για το 2023 – Τι προβλέπει

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αιγύπτου» (Military Cooperation Program) για το έτος 2023 από τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα και τον Υποδιευθυντή του Κλάδου Σχεδίασης και Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Ταξίαρχο Mohamed Mohamed Tawfik Moawad.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τώρα η τσεχική βιομηχανία έχει ξεκινήσει την παραγωγή φουσκωτών απομιμήσεων πυροβολικού τύπου ΝΑΤΟ και MLRS.

 Γράφει ο Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου

Για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στη Δύση, άρχισαν να κατασκευάζουν φουσκωτά μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού. Αν νωρίτερα στο Κίεβο προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν τη χρήση φουσκωτών « τανκς , MLRS και συστημάτων αεράμυνας» από τον ρωσικό στρατό, τώρα οι ίδιοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τέτοια μέσα είναι αποτελεσματικά για παραπλανητικές πληροφορίες.

Toυρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν καμικάζι drone που θα εκτοξεύεται από τα τουρκικά Βayraktar

 Διονύσης Αντωνέλλος

«Mη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι» θα εκτοξεύεται από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. 

Toυρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν τα καμικάζι drone KAGEM που θα εκτοξεύονται από τα τουρκικά Βayraktar και AKINCI.

Η τουρκική BAYKAR, κατασκευαστής των Bayraktar TB2, AKINCI και KIZILELMA αναπτύσσει το καμικάζι drone KAGEM το οποίο θα εκτοξεύεται από τα τουρκικά UAV.

«Το KAGEM εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», γράφει το τουρκικο αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Οι αλήθειες από τον ΥΕΘΑ για τους S-300 και οι δυνατότητες ανταλλαγής των ρωσικών συστημάτων

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την απλή πραγματικότητα ότι σε κάθε ευκαιρία οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ διερευνούν κάθε νέα δυνατότητα ενισχύσεως της μαχομένης Ουκρανίας με στρατιωτικό υλικό, παρουσίασε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε χθεσινή συνέντευξή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 (Γιώργος Κουβαράς). Ο κεντρικός παρουσιαστής στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα και ειδικώς στην περίπτωση αποστολής των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, για την οποία έχει γίνει λόγος και παλαιότερα.

«Κάθε φορά που συζητούμε με Αμερικανούς αξιωματούχους κι όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία,

Η Ρωσία και το Ιράν δημιουργούν σύστημα απενεργοποίησης των drones

Δημοσίευμα ισραηλινού ιστότοπου πληροφοριών αποκάλυψε, την Τετάρτη, συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος που θα λειτουργεί για την απενεργοποίηση ή τον έλεγχο των drones.

Η έκθεση ανέφερε ότι «η Μόσχα και η Τεχεράνη συνεργάζονται στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου για να δοκιμάσουν ένα σύστημα μικροκυμάτων υψηλής ενέργειας, το οποίο θα απενεργοποιεί ή θα ελέγχει τα drones στη Συρία, καθώς και στη θάλασσα».

 Εξήγησε ότι «το κοινό έργο θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα ισραηλινά, αμερικανικά και τουρκικά drones», σημειώνοντας ότι «οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το έργο αναπτύσσεται σε άλλους τομείς, μακριά από τη Ρωσία και το Ιράν».

Ως άσσο βλέπουν πλέον οι Αμερικανοί το τόξο από τον Έβρο μέχρι τη Λευκωσία: Οι κινήσεις στην Αλεξανδρούπολη και όσα ειπώθηκαν για τα F-35

Του Γιώργου Σιδέρη//Hellas Journal

Η κεφαλαιοποίηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τουλάχιστον σε στρατηγικό επίπεδο δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο πλευρό του Ελληνισμού και βεβαίως η παρουσία τους από τον Έβρο, έως την Κύπρο μαρτυρά πως η πολιτική της σταθερότητας κερδίζει το έδαφος απέναντι σε οποιονδήποτε αναθεωρητισμό.

Και βάζουμε στο τόξο σταθερότητας και τη Μεγαλόνησο που έχει δεχτεί σφοδρές και ωμές απειλές από την Άγκυρα στο παρελθόν, διότι εκεί οι Ηνωμένες Πολιτείες σταθερά στέλνουν ολοένα και πιο συχνά εμπειροπόλεμες δυνάμεις να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τους αδελφούς Κυπρίους.

Ελληνικός Στρατός: Προτάσεις αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Leopard και των πυροβόλων M-109 παρουσίασε η SAFRAN

 Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) παρουσίαση της γαλλικής SAFRAN, σχετικά με τις δυνατότητές της για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard και των πυροβόλων Μ109. Η ανακοίνωσε δεν δίνει λεπτομέρειες για την έκταση των αναβαθμίσεων που προτείνει η SAFRAN ή αν η πρόταση αναβάθμισης αφορά στα Leopard-1A5 ή/και στα Leopard-2. Σε κάθε περίπτωση η SAFRAN έχει στο χαρτοφυλάκιο της και προσφέρει σειρά λύσεων, όπως ηλεκτρονικά συστήματα, σκοπευτικά και ηλεκτροπτικά συστήματα, για άρματα μάχης, και συστήματα πλοήγησης και στοχοποίησης, για τα πυροβόλα.

ΥΕΘΑ: Και τα F-16V και τα RAFALE και τα 5ης γενιάς F-35A και Κορβέτες και… αμυντική-ναυπηγική βιομηχανία!

«Μετά τα Rafale και τα Viper έρχονται τα F-35 το 2028 φέρνοντας μια νέα εποχή στην Πολεμική Αεροπορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά. Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπήκαμε σε νέα φάση».

Για τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία τόνισε ότι «εμείς ως Ελλάδα κάναμε το χρέος μας, στείλαμε τη συνδρομή μας. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του Τούρκου πρέσβη: “Οι καλοί φίλοι στην ανάγκη φαίνονται”». Οι παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο έχουν μειωθεί μετά τον σεισμό, «ούτε μία από μαχητικά αεροσκάφη, μόνο μη επανδρωμένα και ερευνητικά», δήλωσε. «Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα διαλόγου στην Τουρκία. Πάντα λέγαμε ότι θέλαμε να συνομιλούμε. Όμως ο διάλογος πρέπει να γίνεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όχι υπό απειλές».

Αλπινιστές του Στρατού μαζί με Γάλλους υπαξιωματικούς στο ΚΕΟΑΧ, στον Όλυμπο – Εντυπωσιακές εικόνες

 Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση χειμερινής διαβίωσης κι εκπαίδευσης στο ΚΕΟΑΧ, στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από 6 έως 17 Φεβρουαρίου η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), διεξήγαγε χειμερινή εκπαίδευση – διαβίωση στο Περτούλι Τρικάλων ενώ οι Σπουδαστές της ΙΙας Τάξης πραγματοποίησαν και εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης, το οποίο παρακολούθησαν και 5 στελέχη της Γαλλικής Σχολής Υπαξιωματικών (Ècole Nationale des sous-Officiers d’Active), περιελάμβανε αντικείμενα εκμάθησης τεχνικών επιβίωσης και διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία καθηγήτριας ότι φοιτητές την κράτησαν όμηρο επειδή τους έκοψε στο μάθημα

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε περιστατικό που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, όταν καθηγήτρια του ΑΠΘ κατήγγειλε ότι κρατήθηκε όμηρος επί τρεις ώρες στο γραφείο της από ομάδα φοιτητών, επειδή «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Νέες φωτογραφίες από την ελληνική φρεγάτα Belharra που ναυπηγείται στη Naval

 Νέες φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών ναυπήγησης της ελληνικής φρεγάτας Belharra βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Naval Group ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό της στο twitter δύο νέες φωτογραφίες από τη ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας, στο Λοριάν της Γαλλίας, δείχνοντας την πρόοδο των εργασιών, λέγοντας «δείχνουμε λίγο ακόμη».

Αυτή είναι η πρώτη φρεγάτα από τις τρεις που προβλέπει η ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία και θα φέρει την επωνυμία «Κίμων» και προβλέπεται να παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2025. Το ίδιο έτος θα παραδοθεί και η δεύτερη ελληνική φρεγάτα «Νέαρχος», ενώ η τρίτη φρεγάτα, «Φορμίων», προβλέπεται να παραδοθεί το 2026.

Έπαινοι από τον γερμανικό Τύπο Handelsblatt: Σημαντική μείωση του χρέους στην Ελλάδα

Την περίπτωση της Ελλάδας ως φωτεινό παράδειγμα μείωσης του χρέους στη ζώνη του ευρώ, προβάλλει, σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως αναφέρει, το χρέος στις χώρες του ευρώ μειώνεται ως αποτέλεσμα της δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης. Ειδικότερα για τη χώρα μας σημειώνει ότι, παρά το γεγονός ότι την περίοδο της πανδημίας το χρέος έφτασε σε ποσοστό άνω του 200% επί του ΑΕΠ, οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας μάλιστα να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν την πανδημία

Ουκρανία: Μηδαμινή η βοήθεια της Δύσης - Το Κουβέιτ είχε πάρει τριπλάσια ποσά το ΄90

ΦΩΤΟ:Τι δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία για την υποστήριξη της Δύσης σε προηγούμενους πολέμους AP Photo / Vadim Ghirda, File

Ελάχιστη βοήθεια σε σύγκριση με προηγούμενους πολέμους, έχουν προσφέρει ΗΠΑ και Γερμανία στην Ουκρανία , σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σε αντίστοιχες δαπάνες του παρελθόντος, όπως στην «καταιγίδα της ερήμου» για την απελευθέρωση του Κουβέιτ σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας είχαν δώσει τριπλάσια ποσά.

Συνεκμετάλλευση = Εθνική Αυτοκτονία - Κ. Γρίβας

 

Ο #καθηγητής της #Σχολή_Ευελπίδων #κωνσταντίνοσ_γρίβασ  #καλεσμένος του #δημοσιογράφοσ Στέφανου Δαμιανίδη στον Focus FM την 22α Φεβρουαρίου 2023.

Α. Λαγγίδης: Στρατηγικός κόμβος η Αλεξανδρούπολη για ΝΑΤΟ - ΗΠΑ

Ο Αφεντούλης Λαγγίδης, Διδάκτωρ Δημοσίων Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλάει στο NaftemporikiTV

Γαβριήλ Χαρίτος: Πίεση ΗΠΑ σε Ισραήλ για Ουκρανία το φέρνει απέναντι από Ρωσία - Και θεσμική κρίση

 
Γαβριήλ Χαρίτος: Πίεση ΗΠΑ σε Ισραήλ για Ουκρανία το φέρνει απέναντι από Ρωσία - Και θεσμική κρίση

Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ

 

1. Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ
2. Δηλώσεις Χριστοδουλίδη μετά την συνάντηση με Τατάρ

Άνοιξε τα χαρτιά του στο Σίγμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης

 
Άνοιξε τα χαρτιά του στο Σίγμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Γιώργος Φίλης, Ανησυχεί η Δύση για ενεργή εμπλοκή της Κίνας στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία

 

Συναγερμό στην Δύση προκαλούν πληροφορίες για πιο ενεργή εμπλοκή της Κίνας στο πλευρό της Ρωσίας. Μετά τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι που τόνισε "Μια πιθανή ενεργός υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο,

Σάββας Καλεντερίδης: Απαράδεκτο! Ο Μπλίνκεν ζήτησε S-300 και Leopard για την Ουκρανία (22-2-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Απαράδεκτο! Ο Μπλίνκεν ζήτησε S-300 και Leopard για την Ουκρανία

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΘΗΝΑ 9,84

 

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΘΗΝΑ 9,84

Κινεζικό σχέδιο Ειρήνης: Το Πεκίνο ευχαριστεί τη Μόσχα για τη βούλησή της να συνομιλήσει με το Κίεβο | Ώρα Ελλάδος 23/02/2023 | OPEN TV

 

1. Κινεζικό σχέδιο Ειρήνης: Το Πεκίνο ευχαριστεί τη Μόσχα για τη βούλησή της να συνομιλήσει με το Κίεβο
2. Σάββας Καλεντερίδης και Γιάννης Παπαφλωράτος για Ρωσία και Κίνα

F-35: Το 2028 τα πρώτα μαχητικά πέμπτης γενιάς στην Ελλάδα | Σήμερα | 23/02/2023

1. F-35: Το 2028 τα πρώτα μαχητικά πέμπτης γενιάς στην Ελλάδα
2. Ισχυρισμοί της τούρκικης αντιπολίτευσης για την απουσία τούρκικου στρατού μετά τον σεισμού
3. Για εκλογές στις 18 Ιουνίου προσανατολίζεται ο Ερντογάν
4. Ανοίγει ο δρόμος για τα F-35 στην Ελλάδα

Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: Δεν νομίζω ότι μπήκαμε σε νέα φάση με την Τουρκία | 22/02/2023

 

«Μετά τα Rafale και τα Viper έρχονται τα F-35 το 2028 φέρνοντας μια νέα εποχή στην Πολεμική Αεροπορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Νέο μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από τον Μπομπ Μενέντεζ | Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | 22/02/2023

 

1. Ηγετικό ρόλο σε Ενέργεια και Άμυνα αποκτά η Αλεξανδρούπολη
2. Νέο μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από τον Μπομπ Μενέντεζ
3. Μ.Χάρις/Αναλυτής: Μετά τους σεισμούς η γεωπολιτική ένταση δεν αποτελεί επιλογή για τον Ερντογάν
4. Ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία: Ανοίγει ο δρόμος για τα F-35 – 24 Rafale έως το τέλος του 2024